Ankara'da Gezilecek Yerler

Asırlar boyunca Anadolu’nun kalbi olarak nitelendirilen Ankara, Türkiye’nin geçmişi söz konusu olduğunda en çok söz sahibi olan noktasıdır. Türkiye’nin başkenti olmasına karşın, turizm konusunda daha çok tarih – kültür turları ve termal olanakları ile tercih edilmektedir. Gezilecek yerler bakımından turistik illere yakın sayıda seçeneğe ev sahipliği yapmaktadır.

Bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikler geçmişten günümüze şehrin sembolü olacak kadar ün kazanmıştır. Parklarından camilerine, kalelerinden müzelerine her yaştan insanın ilgisini çekebilecek farklı eğlence ve ziyaret noktalarını bünyesinde barındırmaktadır. 

Hem eğlence bölgeleri hem önemli ziyaret alanları hem antik kentleri hem de oldukça keyifli bir tatil için özellikle; Anıtkabir, Ankara Kalesi, Aqua Vega Akvaryum, Roma Hamamı, Gordion Antik Kenti, Elmadağ Kayak Merkezi, Eymir Gölü, Dikmen Vadisi, Estergon Kalesi, Yaşayan Müze, Göksu Parkı, Ankara Üniversitesi Oyuncak Müzesi, Tabiat Tarihi Müzesi ve Hacı Bayram Camii gibi bölgeleri ziyaret etmelisiniz.

Ankara'da uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Ankara otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Anıtkabir

Anıtkabir Anıtkabir

Çankaya’da Mebusevleri Mahallesi üzerinde yer alan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarıdır. Ankara’nın merkezi konumu üzerinde yer alan, eskiden Rasattepe (Gözlem Tepesi) olarak bilinen bir noktada bulunmaktadır.

Anıtkabir’in inşasına 9 Ekim 1944 tarihinde başlanmış ve 1 Eylül 1953 yılında ziyarete açılmıştır. Toplam kapladığı alan 750.000 metrekaredir. Bu alanın 120.000 metrekaresi anı bloğu için ayrılmış olup, geri kalan kısmı dekoratif ağaçlar ile kaplı olan Barış Parkı’na ayrılmıştır. Barış Parkı’nda dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinden getirilen ağaçlar yer almaktadır. Dünya barışı için bu isim verilmiştir. 

En önemli gezilecek yerleri ise Anıt Blok’u üzerinde bulunan üç bölüm üzerindedir. Anıtkabir’e Kızılay, Ulus ve Sıhhiye gibi Ankara’nın merkezi semtlerinden, otobüs, minibüs ve metro ile direkt ulaşım sağlanabilmektedir.

Anıtkabir’e giriş ücretsizdir. 


Ankara Kalesi

Ankara Kalesi Ankara Kalesi

Ankara’ya hakim olan tepenin üzerinde kurulu kalenin yapım tarihi kesin olarak saptanamasa da, Hititlerden kalma eserler bulunduğu için Hitit Dönemi’nde inşa edildiği tahmin edilmektedir.

İki ana bölümden oluşan kalenin 20 kuleye sahip dış kalesinden günümüze pek bir şey kalmamış fakat iç kalesi zarar görmeden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. İç kale, 42 kuleye ve 10 ile 16 metre arasında değişen surlara sahiptir. Ankara Kalesi içerisinde bulunan yazıtlarda, kimler tarafından ve hangi dönemlerde restore edildiği açıkça belirtilmiştir. Ankara gezilecek yer bağlamında oldukça zengin olmasıyla birlikte bu gibi tarihi yerlere de oldukça önem vermektedir. 

Ankara Kalesi’ne Ulus, Sıhhiye ve Kızılay gibi merkezi semtlerden direkt ulaşım sağlayan otobüs ve minibüs seferleri mevcuttur. Ankara Kalesi gezileri için girişler ücretsizdir. 

Ankara'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Ankara gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Altındağ ilçesine bağlı Kale Mahallesi üzerinde yer almaktadır. Ankara il merkezinin 2 kilometre kuzeyinde bir konuma sahiptir. Atatürk’ün isteği üzerine, Kurşunlu Han ve Mahmut Paşa Çarşısı Depo Binası’nın restore edilerek müze haline dönüştürülmesiyle ziyarete açılmıştır. 

Günümüzde sadece Kurşunlu Hanı içerisinde hizmet vermektedir. Dünyanın sayılı müzelerinden birisi olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde, Anadolu’nun arkeolojik eserleri sergilenmektedir. Birbirinden önemli eserlerin sergilendiği bu müze, Ankara gezilecek yerler planlamasında mutlaka bulunması gereken yerler arasındadır. Büyük bir öneme sahip bu müze, 1997 yılında, Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’ne layık görülmüştür. 

Altındağ Ulus semtinde yer alan müzeye ulaşım çok kolaydır. Merkezi bir semt olduğu için birçok ilçeden direkt ulaşım sağlanabilmektedir. Anadolu Medeniyetleri Müzesi için girişler 30 TL'dir.


Etnografya Müzesi

Etnografya Müzesi Etnografya Müzesi

Kurtuluş Savaşı sırasında Cuma namazlarının kılındığı ve günümüzde Namazgah olarak bilinen mevkide yer alan Ankara Etnografya Müzesi, Altındağ’ın Hacettepe Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır.

İl merkezine birkaç dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunan müze aynı zamanda 1953 yılına kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşına ev sahipliği yapmasıyla önem kazanmıştır. Tarihi eserleriyle oldukça özel bir yere sahip olan müze, Ankara gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bölgelerden biridir. Türk tarihinin geçmişte kalan kültürünü ve geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak adına, Atatürk’ün bizzat yaptırmış olduğu müzede günümüzde 30 binden fazla eser bulunmaktadır. Müzede aynı zamanda Cumhuriyetin ilk dönem mimarlarından olan Arif Hikmet Koyunoğlu'na ait oldukça önemli yapıtlar da mevcuttur.

Mutfak gereçlerinden ev araçlarına, kıyafetlerden önemli fotoğraflara kadar Türklere ait birçok eser sergilenmektedir. Etnografya Müzesi’ne giriş ücreti 10 TL’dir.


Hamamönü

Hamamönü Hamamönü

Altındağ ilçesinin Hacettepe Mahallesi üzerinde yer alan tarihi bölge, Ankara il merkezinin 1 kilometre kuzeydoğusunda konumlanmaktadır. 

Bölge ismini, Bayındır Boyu Beyi Karacabey’in yaptırdığı Çifte Hamam’dan almıştır. Hamamönü’nün önemli olmasındaki temel etken, 19. yüzyıl sivil mimarlık örneği ile tasarlanmış olmasıdır. Eski Osmanlı evleri restore edilip, orijinal yapısı zarar görmemiştir. Hamamönü üzerinde tarihi evlerin yanı sıra, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı ve İstiklal Marşı’nı yazdığı konak da buradadır. Ayrıca buradaki konaklarda kafe ve restoranlar da hizmet vermektedir. 

Hamamönü’ne en kolay ulaşım tren ile sağlanmaktadır. Trene bindikten sonra Kurtuluş durağında inip, 5 dakikalık kısa bir mesafe yürünmesi gereklidir. 


Mogan Gölü

Mogan Gölü Mogan Gölü

Mogan Gölü, Gölbaşı'nda yer almakta ve Ankara’nın denizi olarak tanımlanmaktadır. Kaynağını Elmadağ’dan alan bu göl, alüvyon birikimi sonucu meydana gelmiştir. Doğa turizmi açısından çok önemli olup, 226 kuş türüne ve 10’dan fazla balık türüne ev sahipliği yapıyor olup aynı zamanda da gezilecek yerler arasında bulunuyor. 

Mogan Gölü’nün hemen yanında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından rekreasyon alanı olarak kurulmuş Mogan Park yer almaktadır. Parkta ise restoran, kafe, çocuk oyun parkı ve bunun gibi aktivite olanakları bulunmaktadır. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler arasında popüler hale gelmiş olan bu göle, özel aracınız olmasa dahi otobüslerle oldukça rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ankara il merkezinin 25 kilometre güneyinde yer alan Gölbaşı ilçesine ulaşım AŞTİ önünden hareket eden minibüsler ve otobüsler ile sağlanmaktadır. Mogan Gölü için girişler ücretsizdir. 

 


Ulucanlar Cezaevi Müzesi

Ulucanlar Cezaevi Müzesi Ulucanlar Cezaevi Müzesi

81 yıl boyunca aktif bir cezaevi olarak kullanılmış olan Ulucanlar Cezaevi, 2006 yılında kapatılmış ve 2010 yılında yapılan değişiklikler sonucunda müze olarak hizmete açılmıştır. İl merkezine yaklaşık 2 kilometrelik mesafe bulunan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Altındağ’ın Şükriye Mahallesi’nde bulunmaktadır. 

Türkiye’nin hem siyasi hem de edebi hayatında önemli rol oynamış kişilerin de aralarında bulunduğu birçok kişi burada mahkum olmuştur. 1980’e kadar idamlar devam etmiş bazı edebiyatçılar da zamanın siyaseti ile ters düştüğü içeri atılmışlardır.

İçerisinde mahkumların hayatını yansıtan balmumundan yapılmış heykeller vardır. Ayrıca koridorlarında gezerken eski mahkumların konuşmaları da sesli olarak yansıtılmaktadır.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne giriş 5 TL’dir.


Kocatepe Camii

Kocatepe Camii Kocatepe Camii

4500 metrekarelik alanı ile aynı anda ortalama 24 bin kişiye ibadet etme imkanı veren Kocatepe Camii, Çankaya’nın Kültür Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. 88 metre uzunluğa sahip 4 adet minareye sahiptir. 

Caminin öne çıkan özelliği 9.5 ton ağırlığındaki avizesidir. Kocatepe Camii’nin mihrabı, minberi, kapıları, çinileri ve mermerleri Klasik Osmanlı Mimarisine özel olarak tasarlanmıştır.

Cami, Kızılay’dan yaklaşık 10-15 dakikalık yürüme mesafesi kadar uzaklıktadır. Ayrıca Esat-Tunalı dolmuşlarına binilerek kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır.


Kuğulu Park

Kuğulu Park Kuğulu Park

Ankara il merkezine ortalama 4 kilometre uzaklıkta Çankaya’nın Kavaklıdere Mahallesi’nde bulunan Kuğulu Park, şehrin en önemli doğal güzellikleri arasında nitelendirilmektedir. Bünyesinde barındırdığı 24 farklı canlı türü ile ön plana çıkmaktadır. Parka ismini veren kuğular Çin Hükümeti’nin hediyesidir.

Ankara’nın en eski parklarından birisi olarak 1958 yılından beri hizmet vermektedir. Bulvar kısmında kafeteryalar yer alırken, parkın iç kısımlarında küçük göller, çocuklar için oyun alanları ve yürüyüş noktaları bulunmaktadır. Parkın girişinde ise 2007 yılında yapılan Tunalı Hilmi heykeli vardır.

Park, Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde yer alıyor ve girişlerde herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Ankara'daki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Ankara 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Ankara Tren Garı

Ankara Tren Garı Ankara Tren Garı

Altındağ’ın Anafartalar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Ankara Tren Garı, TCDD’nin merkezi tren istasyonudur. Altındağ ilçesinde bulunan gar, il merkezine ortalama 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 1892 yılından beri hizmet veren bina Türkiye’nin ilk tren garıdır. 

Günümüzde aktif olarak hizmete devam eden garın içerisinde Atatürk Konutu ve Demiryolları Müzesi, Ankara Açık Hava Buharlı Lokomotif Müzesi, TCDD Demiryolu Müzesi ve Sanat Galerisi gibi önemli gezilecek noktalar bulunmaktadır. Oldukça eski bir yer olmasına karşın, hizmetlerine ilk günkü gibi devam etmektedir. Tren saatleri için direkt gara gidip bilgi alabileceğiniz gibi aynı zamanda web sitelerinden de adres ve saat bilgilerine ulaşabilirsiniz.


Gençlik Parkı

Gençlik Parkı Gençlik Parkı

Altındağ ilçesi üzerinde yer alan Gençlik Parkı, Ankara’nın sembolik yerlerinden birisidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönemlerinde bu alan, bataklık bir araziyken sonradan bu bataklıklar boşaltılarak 19 Mayıs 1943 tarihinde doğal güzellik olarak ziyarete açılmıştır.

Park üzerinde kafe, restoran, süs havuzu, alışveriş merkezi, yeşil alan, opera binası, 638 kişi kapasiteli Ankara Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu ve çocuk oyun parkı yer almaktadır. Ankara gezilecek yerler düşünüldüğünde bu denli alternatife sahip nadir bölgelerden biridir. Ulus Meydanı ve Sıhhiye semti arasında bir konuma sahip olan parka Ankara’nın bütün ilçelerinden direkt ulaşım sağlanmaktadır. Ulus yazılı araçlara binmek yeterli olacaktır. Hepsinin güzergahı Gençlik Parkı üzerinden geçmektedir. 

Ankara gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken bu park 10:00 ile 22:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Gençlik Parkı’na giriş ücretsizdir. 


Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. TBMM Binası)

Kurtuluş Savaşı Müzesi Kurtuluş Savaşı Müzesi

Altındağ ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi’nde yer almaktadır. Ankara il merkezinin 2 kilometre kuzeybatısında konumlanmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkezi olarak planlanan bina, Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte 1. TBMM binası olarak hizmet vermiştir. 

İlerleyen zamanlarda bu bina TBMM için yeterli olmadığından dolayı, başka bir binaya geçilip, burası Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. Cumhurbaşkanı Atatürk'ün doğumunun 100. yıldönümü kutlamaları kapsamında, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilmiş ve 23 Nisan 1981'de Kurtuluş Savaşı Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Kurtuluş Savaşı Müzesi, Kurtuluş Savaşı'ndan önemli fotoğraflar, belgeler ve mobilyalar sergilemektedir.

Ulus Meydanı’na 5 dakikalık yürüme mesafesindedir. Ankara’nın birçok ilçesinden Ulus Meydanı’na giden otobüs, minibüs ve metro seçenekleri mevcuttur. Kurtuluş Savaşı Müzesi’ne giriş 10 TL’dir. 


Augustus Tapınağı

Agustus Tapınağı Agustus Tapınağı

Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nin sol duvarı ile bitişik olan Augustus Tapınağı, Altındağ’ın Hacı Bayram Mahallesi içerisinde bulunmakta ve il merkezine 2 kilometrelik bir uzaklıkta yer almaktadır. Ankara Anıtı olarak da bilenen Augustus Tapınağı, MÖ 25 - MÖ 20 yıllarında Orta Anadolu'nun Romalılar tarafından fethinden sonra Galatia eyaleti olarak düzenlenmesi anısına inşa edilmiştir.

Tapınağın bulunduğu bölgede bir zamanlar Friglerin Tanrı Kibele adına yaptığı anıt yer almış, tapınak bu alana yapılmıştır. 3 kısımdan oluşan tapınağın bazı bölümleri Friglerden kalma ilk yapıdan da izler taşımaktadır. Antik kentlere ve özel tapınaklara meraklı olan turistlerin Ankara gezilecek yerler düşünüldüğünde Agustus Tapınağı'nı mutlaka ziyaret etmesi ve güzel bir bilgi akışına sahip olması önerilmektedir.

Hemen yanı başında bulunan Hacı Bayram-ı Veli Camisi’nden kaynaklı olarak sıklıkla ziyaret edilmektedir. Mimarisinde Korint, İon ve Peripteral sütunlar kullanılmış ve günümüze kadar sağlam kalmayı başarmıştır.

Augustus Tapınağı’na giriş ücretsizdir.


Cumhuriyet Müzesi – II. TBMM

Cumhuriyet Müzesi Cumhuriyet Müzesi

Ankara il merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Altındağ’ın Doğanbey Mevkii’nde bulunan Cumhuriyet Müzesi, 1.TBMM’nin devlet işlerinde yetersiz olduğu karar verildikten sonra hizmete geçmiştir. 1960 yılına kadar II.TBMM olarak kullanılmış ve 1981 yılından itibaren müze olarak kullanıma açılmıştır.

İçerisinde sergilenen eşyalar arasında Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Celal Bayar tarafından kullanılan özel eşyalar ve mecliste alınan önemli kararların bazı orijinal belgeleri vardır. İçlerinde en çok dikkat çeken eserlerden birisi de Gazi Mustafa Kemal’in 1933 yılında 10. Yıl Nutku’nu okurken kullandığı mikrofondur.

Cumhuriyet Müzesi’ne giriş 10 TL’dir.


Hacı Bayram-ı Veli Cami

Hacı Bayram-ı Veli Camii Hacı Bayram-ı Veli Camii

İslamiyet açısından oldukça önemli bir kişilik olan Hacı Bayram-ı Veli adına 1427–1428 yılları arasında inşa edilen Hacı Bayram-ı Veli Cami, Altındağ’ın Hacı Bayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. İl merkezine sadece 2 kilometre uzaklıktadır.

Caminin içerisinde bulunan Hacı Bayram-ı Veli’nin Türbesi, Ankara’da en çok ziyaret edilen noktaların başında gelmektedir. Caminin doğu duvarına bitişik olan Augustos Tapınağı ile birlikte Ankara’nın tarihi güzellikleri arasında oldukça popülerdir. Dış kısmı son derece basit bir görünüme sahipken, iç kısmında bulunan el yapımı çini ve süslemeler dikkat çekicidir. Son cemaat yerinin güneye bakan çıkıntı duvarında Kelime-i Tevhid yazısı bulunmaktadır.

Ulus Meydanı’ndan beş dakika uzaklıkta yer alan camiye otobüs, metro ve minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır.  


50. Yıl Parkı

50. Yıl Parkı 50. Yıl Parkı

50. Yıl Mahallesi üzerinde yer alan park, Çankaya ilçe merkezinin 21 kilometre kuzeyinde konumlandırılmıştır. 

Bu park üzerinde Ankara’nın panoramik görüntüsü gözler önüne serilmektedir. Cumhuriyet’in 50. yılı anısına 1970 yılında ziyarete açılmıştır. Burayı önemli kılan temel özelliklerden bir diğer ise Avrupa Bölgesi’ndeki en uzun, dünya üzerinde ise ikinci en uzun bayrak direğine sahip olmasıdır. 

Kurulu olduğu alan ise 130.000 metrekaredir. Park içerisinde vakit geçirilebilecek kafe, piknik alanı, çocuk bahçesi, gölet, buz paten pisti, açık hava tiyatrosu ve futbol sahası gibi seçenekler yer almaktadır.

50. Yıl Parkı’na giriş ücretsizdir.


Suluhan Çarşısı

Suluhan Çarşısı Suluhan Çarşısı

Altındağ’a bağlı Anafartalar Mahallesi üzerinde yer alan Suluhan Çarşısı, Ankara il merkezinin 2 kilometre kuzeyinde konumlandırılmıştır. 

Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen yapıların hemen hepsi yazıta sahiptir. Suluhan Çarşısı’nda yer alan yazıtta, Hasan Paşa tarafından 1508 ile 1511 yılları arasında yaptırıldığı yazılıdır. İlerleyen zamanlarda ise Şeyhülislam Mehmet Emin Bey tarafından 1685 yılında restore edilmiştir. 

Uzun süre han olarak hizmet veren yapıt, 1929 yılında büyük bir yangından dolayı hasar görmüştür. Bunun üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar üzerine 1984 yılında restore edilip kafe ve hediyelik eşya dükkanları açılarak turizm ve eğlence amaçlı hizmet vermeye başlamıştır. 

Birbirinden güzel ürünlerin satıldığı bu çarşıda hem tarihi yad edecek hem de harika alışverişler yapabileceksiniz.


Ulus Zafer Anıtı (Ulus Atatürk Heykeli)

Ulus Zafer Anıtı Ulus Zafer Anıtı

Altındağ ilçesine bağlı Anafartalar Mahallesi üzerinde yer alan Zafer Anıtı, il merkezinde 2,5 kilometre uzaklıktadır. 

Avustralyalı Heinrich Krippel tarafından 1927 yılında yapılmış olup en detaylı heykeltıraşlık örneklerinden bir tanesidir. Heykelde gösterilmek istenen temel konu, Türk Milletinin Kurtuluş Savaşı esnasında nasıl birlik ve beraberlik çabası olduğudur. Bronz, kırmızı taş ve mermer, yapımında kullanılan temel malzemelerdir.

Günümüzde Ulus’un sembolü olarak bilinen Zafer Anıtı, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bakar şekilde konumlandırılmıştır. Sakarya isimli at üzerinde geleceğe umutla bakan Mutafa Kemal Atatürk tasvir edilmiş ve bu heykelin hemen önünde ise 2 Mehmetçik ve sırtında top mermisi bulunan bir kadın figürü yer almaktadır.


Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi Çengelhan Rahmi M. Koç Müzesi

Ankara’nın ilk ve tek sanayi tipi müzesi olarak nitelendirilen Çengelhan Rahmi Koç Müzesi, Altındağ’ın Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunmakta ve il merkezine ortalama 1,3 kilometre uzaklıktadır. Müze ve sergi üzerine kurulu bu yapı, Rahmi Koç’un ilk kez ticarete atıldığı dükkana ev sahipliği yapmaktadır.

Müze binasının inşa yılı 1522 ile 1523 yılları arasında iken 2005 yılında müze olarak halka açılmıştır. Müzede sergilenen eserlerin büyük bir bölümü, Rahmi Koç’un hayatı boyunca almış olduğu plaket ve madalyalardır. Ayrıca ulaşım ile iletişim konularına odaklanan geniş bir koleksiyon da sergilenmektedir.

Rahmi M. Koç Müzesi’ne giriş 10 TL’dir. 


Devlet Resim ve Heykel Müzesi

Devlet Resim Heykel Müzesi Devlet Resim Heykel Müzesi

Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk Ocakları genel merkezi olarak inşa edilen bina, 1980 yılına kadar çeşitli resmi kurumlarca kullanılmış ve sonrasında bir kültürel eserlerin sergilendiği bir müze olmuştur. Altındağ’ın Hacettepe Mahallesi sınırları içerisinde ve il merkezine sadece yürüyüş mesafesinde bulunmaktadır. 

6 farklı sergi salonuna yayılmış toplamda 399 sanatçıdan 1289 esere ev sahipliği yapmaktadır. Yağlı boya tablolarının yanı sıra seramik eserler, heykeller, fotoğraflar ve Türk süsleme sanatlarından örneklerin de sergilendiği etnografik özelliklere sahip bir müzedir.

Türk tarihinin en güzide hat eserlerine de ev sahipliği yapması, ün kazanmasına yardımcı olmuş ve farklı eserlerin bağışlanmasına olanak sağlamıştır. Türk resim ve heykelinde önemli rol oynayan sanatçıların eserleri sergilenmektedir.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’ne giriş ücretsizdir.


15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı (Kızılay Meydanı)

15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı

Ankara’nın en önemli merkezi noktalarından birisi olan Kızılay Meydanı, Çankaya'ya bağlıdır. Adını, meydanda bulunan Kızılay Derneği’nden almıştır.

27 Mayıs 1960 tarihinde ismi Hürriyet Meydanı olarak değiştirilmiş fakat halk arasında sürekli Kızılay Meydanı olarak söylendiği için o şekilde kalmıştır. 15 Temmuz 2016 yılında düzenlenen başarısız darbe girişiminden sonra ise ismi 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı olarak değiştirilmiş ve hala aynı isim ile anılmaktadır. Meydan üzerinde Güvenpark ve bu parka ismini veren Güven Anıtı, çok sayıda ağaç ve oturmak için banklar yer almaktadır.

Kızılay Meydanı’na Kızılay yazılı bütün toplu taşıma araçları ile direkt ulaşım sağlanmaktadır.


Ankara Günübirlik Gezilecek Yerler

Türkiye’nin başkenti olan Ankara, hem tarihi yapıları hem doğal güzellikleri hem de kültürel özellikleri ile Türkiye’nin en yoğun ziyaret alan şehirleri arasında yer almaktadır. Ankara çevresinde günübirlik şekilde gezebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır.  


Kızılcahamam

Kızılcahamam Kızılcahamam

Geçmişi M.Ö 2000’li yıllara kadar uzanan Kızılcahamam, manastırı, kalesi, doğal güzellikleri ve hatta peribacaları ile Ankara’nın en turistik ilçeleri arasında yer almaktadır. İlçede mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Soğuksu Milli Parkı Ankara ve Abacı Peribacaları yer almaktadır. Kızılcahamam şehir merkezine yaklaşık olarak 110 km mesafede yer almaktadır.  


Beypazarı

Beypazarı Beypazarı

Ankara’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında ilk sırada Beypazarı yer almaktadır. Tarihi dokusu ve şehrin adeta en meşhur özellikleri arasında yer alan tarihi evleri ile dikkat çeken Beypazarı, şehir merkezine yaklaşık olarak 100 km mesafede yer almaktadır.


Nallıhan

Nallıhan Nallıhan

Nallıhan, hem tarihi değerleri hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine eksiksiz bir günübirlik gezi deneyimi yaşatmaktadır. Nallıhan'a ziyaret sırasında görebileceğiniz özel noktaların başında Nallıhan Kuş Cenneti, Nallıhan Evleri, Juliopolis Nekropolü, Sarıyar Barajı ve Kuzucular Köyü Kanyonu yer almaktadır. Nallıhan şehir merkezine yaklaşık olarak 162 km mesafede yer almaktadır.  


Beynam Ormanları

Beynam Ormanları Beynam Ormanları

Zengin bitki örtüsü ve bol oksijenli temiz havası ile dikkat çekmekte olan Beynam Ormanları 1966 yılında koruma altına alınmıştır. Şehrin oksijen kaynakları arasında yer alan Beynam Ormanları Ankara şehir merkezine yaklaşık olarak 81 km’dir.


Haymana Kaplıcaları

Haymana Kaplıcaları Haymana Kaplıcaları

44 derece sıcaklığa sahip şifalı suyu ile pek çok medeniyet tarafından tercih edilmiş noktalar arasında yer alan Haymana, günümüzde de kaplıcaları ile Ankara’nın sağlık turizminde öne çıkan noktaları arasında yer almaktadır. Haymana Kaplıcaları Ankara şehir merkezine yaklaşık olarak 75 km mesafede yer almaktadır. 


Ankara Harikalar Diyarı

Harikalar Diyarı Harikalar Diyarı

Ankara Harikalar Diyarı hem Türkiye'nin hem de Dünya'nın en büyük parkı olarak gösterilmektedir. 2004 senesinde kurulan bu muhteşem park; ''renksiz Ankara'' deyimini de sonlandırmıştır. Bu parkla birlikte Ankara botanik yapıya ekstra önem vermiş ve yemyeşil masalımsı bir parkı dünyaya sunmuştur.

Oldukça büyük bir alana kurulmuş olan bu parkı Ankara sınırları içerisindeyken gezmek isterseniz eğer, yaklaşık olarak 1 gününüzü almaktadır. Park, adını da aldığı Harikalar Diyarı hikayesinin kahramanlarına da farklı farklı figürler halinde yer vermiştir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin son derece keyif alabileceği bu park, Ankara'nın ilçesi Sincan'a bağlı Fatih semtinde bulunmaktadır. Burası kaykay pistlerinin ve golf sahalarının dahi bulunduğu oldukça özel olan bir park. Aynı zamanda içerisinde bulunan gölde bisiklet turları da düzenlenmektedir. 30 dakikası 20 TL olarak da fiyat tarifesi mevcuttur.

Tabiat parkı konseptine de uygun olan bu parkın genellikle dolu olduğu ve hakkında oldukça iyi yorumlar yapıldığını da ifade etmek mümkün. Ankara'ya geldiğiniz zaman kesinlikle yapılacak etkinlikler listesine burayı da eklemelisiniz.

Açılış ve kapanış saatleri ise 09:00 ile 19:00 arasındadır. 

Ankara'daki tatilinizde masaj ve terapilerin bir arada sunulduğu tesislerde konaklamak isterseniz Ankara spa otelleri listemizden birini tercih edebilirsiniz.


Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği ilk olarak Orman Çiftliği adıyla inşa edilmiştir. Bu arazi zamanla hem hizmetlerini hem de ismini değiştire değiştire günümüze kadar gelip bu şekilde anılmaya başlamıştır.

1922 senesinde birinci dereceden sit alanı olarak gösterilen bu arazi, 1950 senesinde yürürlüğe giren bir kanunla son halini yani Atatürk Orman Çiftliği adını almıştır. Bu çiftliğin içerisinde bulunan ve Gazi Tesisleri diye ifade edilen bir bölge ise 2011 senesinde 3. dereceden sit alanı olarak düzenlenmiştir. Ankara'daki gezilecek yerler düşünüldüğünde direkt olarak akla gelen bu bölge, günümüzde çok daha farklı ve geniş hizmetleriyle de turistlerin dikkatini çekmektedir. Çevresinde hayvanat bahçesi, yüzme havuzları, konaklama merkezleri ve lokantalar bulunan bu arazide farklı farklı ürünlerin de üretimi yapılmaktadır. Bunların başını ise süt, şarap ve meyve suyu fabrikaları çekmektedir.

Çocuklarınızla ya da arkadaşlarınızla güzel bir gün geçirmek için ideal olan bu çiftlik, Mustafa Kemal Atatürk'ün anısını da canlı tutmaya devam etmektedir. Haftanın her günü bu çiftliği ziyaret edebilirsiniz. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere belli zaman aralıklarında açık olan çiftliğe saat 08:30 ile 19:00 arasında giriş yapabilirsiniz.


Tarihi Roma Hamamı

Tarihi Roma Hamamı Tarihi Roma Hamamı

Ulus meydanına oldukça yakın olan Roma Hamamı, milattan sonra 3. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Roma imparatoru Caracalla tarafından sağlık tanrısı Asklepion için özel olarak yaptırıldığı ifade edilmektedir.

Tarihi ve geçmişiyle oldukça önemli bir yere sahip olan Roma Hamamı, yerli ve yabancı turistler tarafından pek ünlü olmasa da içerisinde bulunan özel yapılarla gerçek anlamda merak uyandırıcı bir mimariye sahiptir. Diğer hamamlara göre en büyük farkı içerisinde aynı zamanda mezarlığın da bulunmasıdır. Farklı işlemelere sahip yüzden fazla lahitin bulunduğu bu hamam, ifade edilene göre Ulus bölgesinde yer aldığı için pek işlek olmamaktaymış. 

Her gün açık olan bu hamama 10 TL'lik ücretle giriş yapabilirsiniz.


Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı Seğmenler Parkı

Seğmenler Parkı, Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer almaktadır. 1983 yılından beri hizmet veren bu park, yaklaşık 70 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur. Genellikle şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenlerin ortak noktasıdır.

Seğmenler Parkı'nın en önemli özelliği içerisinde aktif bir amfi tiyatronun bulunmasıdır. Aynı zamanda Çankaya Köşkü'nün hemen alt kısmında yer alması da ulaşım ve lokasyon açısından yerli halk için gezilecek yerler bakımından ideal bir yer haline gelmiştir. Seğmenler Parkı birbirinden güzel, oldukça farklı ve eğlenceli aktiviteleriyle de ilgiyi üstüne çekmeyi başarmaktadır. Dönem dönem yapılan etkinlikler; su savaşları, konserler, tiyatrolar, midye festivalleri ve kitap okuma festivali gibidir. Seğmenler Parkı'na otobüsle ya da özel aracınızla ulaşım da oldukça kolaydır.

Otobüsle gitmek isteyenler için Güvenpark tarafından 413 ve 114 numaralı Ego otobüslerini kullanabilirsiniz.