Türkiye’nin turizm bakımından en zengin coğrafyasına ev sahipliği yapan Antalya’da doğaseverler için eşsiz koylar, ağaçlık alanlar ve yemyeşil parkları bulunurken, tarih severler için Antik Çağ’dan günümüze kadar varlığını sürdüren birçok tarihi bölge yer almaktadır. Söz konusu deniz turizmi olduğunda da büyük öneme sahip olan Antalya’da Mavi Bayraklı plajların yanı sıra ince kumlu plajlar da büyük yer kaplamaktadır.
Çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenenler için ince kumlu, hemen derinleşmeyen denizi ile birçok plaj seçeneği bulunmaktadır. Buna karşılık profesyonel yüzücülerin sıklıkla dalış yaptığı akvaryumu andıran noktalar da mevcuttur. Antalya’nın falezli kıyısı sayesinde birçok plaj ve sahil alanının olması da tercihlerin yapılmasında büyük önem arz etmektedir.
Türkiye'nin mavi bayraklı plajlarının yer aldığı Antalya'da konaklamalar için Antalya otelleri sayfasınız ziyaret edebilirsiniz.
Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı Sonsuz Maviliği
Kanyon ağzı plajı olan Kaputaş Plajı, Kaş’a bağlı Kalkan Mahallesi üzerinde yer almaktadır. Son derece dar bir vadinin koyla birleştiği bir konuma sahiptir.
Suyu daima soğuktur. Sebebi ise yer altından akan su ile beslenmesinden kaynaklıdır. Hem sahil şeridi hem de denizin iç kısımları kum ve çakıl karışık yapıdan oluşmaktadır. Yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar için yüzmeyi zorlaştıran etkenlerden birisi denizinin çok dalgalı olmasıdır. Bir diğer özelliği ise denizinin kademeli bir şekilde derinleşmesidir.
Plaj boyunca temel ihtiyaçlar için hizmet veren işletmeler mevcuttur. Plaja yolun hemen kenarında yer alan 170 basamaklı merdiven ile ulaşım sağlanır. Ayrıca tekne turlarının güzergahlarından da bir tanesidir.
Kaputaş Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin 10 – 15 TL arası bir ödemesi gerekir.
Antalya'da sahil ve plajlar dışında gezilmeye görülmeye değer noktaları Antalya'da gezilecek yerler sayfamızdan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Patara Plajı
Patara Plajı Yukarıdan Bakış12 kilometre uzunluğu ile Antalya’nın en uzun plajı olarak bilinen Patara Plajı, Kaş ilçesinin Gelemiş Mahallesi üzerinde, Patara Antik Kenti’nin yakınlarında yer almaktadır.
Sığ denize sahip olmakla birlikte sahil şeridi incecik kumlar ile kaplıdır. Bölge genel olarak sürekli rüzgarlı olduğundan dolayı genellikle dalgalı denize sahiptir. Ayrıca su sporlarından hoşlananlar için rüzgar sörfüne elverişli bir noktadır. Plaj boyunca tek bir işletme hizmet vermektedir.
Plajın bir kısmı deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı bir nokta olduğu için koruma altına alınmıştır. Ayrıca gözlem yapmak isteyenler için özel bir gözlem alanı da oluşturulmuştur.
Patara Plajı’na giriş ücreti 5 – 10 arasındadır. Ayrıca girdikten sonra şemsiye ve şezlong kiralama için 10 TL civarında ücret ödenmesi gerekir.
Türkiye'nin en geniş sahillerine sahip Antalya'da geziye başlamadan önce Antalya gezi rehberi yazımızı incelemenizi öneriyoruz.
Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı ManzarasıSadece Antalya’nın değil, aynı zamanda Türkiye’nin de en ünlü plajlarından birisi olan Kleopatra Plajı, Alanya ilçesinde yer almaktadır. İsmini Mısır’ın ünlü kraliçesi Kleopatra’nın burada denize girmesinden dolayı almıştır. Yaklaşık 2 kilometrelik plaj alanı bulunmakta olup, ince kumlara ev sahipliği yapmaktadır.
Mavi Bayrak ödülüne sahip olan Kleopatra Plajı’nın denizi son derece berrak bir yapıya sahip olmakla birlikte, ilk 8-10 metre arasındaki kısmı oldukça sığ bir yapıdadır. Sahil alanı boyunca birçok işletme bulunmaktadır.
Dileyen misafirler şezlong ve şemsiye kiralayarak deniz, kum ve güneş üçlüsünü bir arada deneyimleyebilir. Ayrıca sahil kıyısında tekne, jet ski ve deniz bisikleti gibi aktiviteler sunan bazı işletmeler de mevcuttur.
Kleopatra Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin 10 – 15 TL arası bir ücret ödemesi gerekir.
Kumluca ilçe sınırları içerisinde yer alan Adrasan Koyu, Antalya’nın cennet köşeleri olarak tabir edilen noktalarının başında gelmektedir. Tamamıyla ince kumlara ev sahipliği yapan plajına ek olarak hemen derinleşmeyen denizinden dolayı çocuklu aileler için vazgeçilmez bir plaj olarak ön plana çıkmaktadır.
Plaj alanının ormanlık alanlarla kaplı olması doğaseverlerin de sıklıkla ziyaret etmesine ortam hazırlamıştır. Mavi ile yeşilin buluştuğu ender noktalardan birisi olan Adrasan Koyu’nda aynı zamanda amatör balıkçılık faaliyetleri de sürdürülmektedir.
Plajda çeşitli işletmeler mevcuttur. İşletmeler aracılığıyla yeme, içme ve tuvalet gibi hizmetler karşılanmaktadır. Daha çok tekne turlarının bir durağı olarak ön plana çıksa da, sakinlik ve huzur arayanlar için de büyük bir öneme sahiptir.
Adrasan Koyu’na giriş ücretsizdir.
İçerisinde bir çok etkinliğe izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Antalya tatil otelleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Çıralı Plajı
Çıralı Halk Plajı
Kemer’in en ünlü turizm noktalarından Yanartaş ile Olympos sahili arasında yer alan Çıralı Plajı, bir halk plajı olarak hizmet vermektedir. Yaklaşık 3,2 kilometrelik plajının bazı bölümleri kumlu yapıda iken, bazı bölümleri çakıllı yapıya sahiptir.
Daha çok öğle saatlerinde dalgalı olan denizi, günün diğer saatlerinde oldukça durgundur. İnce kumlu sahil alanı ve hemen derinleşmeyen yapısı, yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler için ideal bir ortam olmasına olanak sağlamıştır.
Çıralı Plajı’nın bir kısmı caretta carettaların yaşam alanı olduğu için koruma altındadır. Yüzmenin yanı sıra deniz kaplumbağalarının gözlemciliği de yapılabilmektedir. Plaj alanında herhangi bir işletmenin bulunmaması, bakir doğasını korumaya yardımcı olmuştur.
Çıralı Plajı’na giriş ücretsizdir.
Akçagerme Plajı
Akçagerme Halk PlajıKaş ilçesinin Yeniköy Mahallesi üzerinde yer alan Akçagerme Plajı, küçük çakıl taşlardan oluşan uzunluğu 200 metre sahil şeridine sahiptir. En önemli özelliklerinden birisi mavi bayrağa sahip bir halk plajı olmasıdır. Daima ılık olan suyu, oldukça temiz ve berraktır. Yapısı oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler arasında oldukça popülerdir.
Yönetimini Antalya’nın liselerinden birisi yapmakta olup, üzerinde yer alan tesisten yapılan yiyecek ve içecek alışverişi okula yatırım amaçlı kullanılmaktadır. Ayrıca duş, soyunma kabini ve otopark gibi hizmetleri de mevcuttur.
Akçagerme Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong kiralama, şemsiye kiralama ve duş hizmeti için ödenmesi gereken ücret ortalama 20 – 30 TL arasındadır.
Phaselis Plajı
Phaselis Halk Plajı
Phaselis Antik Kenti’nin yanında yer alan plaj, Kemer ilçesinin Tekirova Köyü üzerinde yer alan en güzel plajlardan birisidir. Yeşilin ve mavinin buluştuğu noktada olmakla birlikte, sessiz ve sakin bir atmosfer sunmaktadır.
Denizi oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenenler tarafından çok sık tercih edilmektedir. Sahil şeridinin zemini ise yer yer çakıl taşlarla kaplıdır. Koyun 1 kilometre ilerisinde, yeşillikleri arasında Phaselis Antik Kenti bulunmakta olup, bir yandan yüzerek eğlenirken diğer yandan tarihi ziyarette bulunmaya olanak tanımaktadır.
Ulaşım, tekne turları ve özel araçla sağlanmaktadır. El değmemiş bir doğaya sahip olmasının yanı sıra, kişisel ihtiyaçlar için hiçbir işletme bulunmamaktadır.
Phaselis Plajı’na giriş ücretsizdir.
Büyük Çakıl Plajı
Büyük Çakıl HalkPlajı
Kaş ilçesinin Andifli Mahallesi üzerinde yer alan Büyük Çakıl Plajı, Küçük Çakıl Plajı’na 500 metre uzaklıktadır.
Plajın popüler olmasındaki en büyük etken, denizinin çok berrak ve temiz olmasıdır. Küçük Çakıl Plajı’nda olduğu gibi suyu çok soğuktur. Yaz sıcaklarından bunalanlar için çok sık tercih edilmektedir.
Sahil şeridi büyük çakıl taşlar ile kaplı olduğu için deniz ayakkabısı ile gidilmesi tavsiye edilir. Denizin içerisinde ilerlendiğinde ise büyük çakıl taşlar, yerini ince kumlara bırakır. Her zaman olmasa da belirli aralıklarla rüzgardan kaynaklı dalgalı denize sahiptir. Ayrıca plaj çevresinde temel ihtiyaçlar için hizmet veren işletmeler de mevcuttur.
Büyük Çakıl Plajı’na giriş ücretsizdir.
Mermerli Plajı
Mermerli Plajına Yukarıdan BakışAntalya’nın merkezi ilçelerinden birisi olan Muratpaşa’nın tarihi dokularıyla kendine hayran bırakan Kaleiçi mevkiinde bulunmaktadır. Özel olarak hizmet veren plaj işletmesi, temizliğin ve düzenin önde olduğu bir hizmet anlayışına sahiptir.
Denizi hemen derinleşmemekle birlikte, plajı kumlu bir yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Sahil alanı şezlong ve şemsiyeler ile kaplıdır. Ancak kumsal alanının da olması, çocuklu aileler için ideal bir seçenek olmasına olanak sağlamaktadır.
Plaj içerisinde şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerin yanı sıra hemen plaj girişinde işletmenin restoranı da bulunmaktadır. Restorandan isteğe bağlı olarak yemek servisi de sunulmaktadır. Daha çok Akdeniz mutfağına özgü lezzetler restoranda servis edilir. WC ve duş gibi hizmetler için de özel noktalar mevcuttur.
Mermerli Plajı’na giriş ücreti 20 - 30 TL arasında sezonda değişiklik göstermektedir.
Papaz Koyu
Papaz Koyu SahiliKumluca’nın Mavikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Papaz Koyu, bir doğa harikası olarak ilçenin vazgeçilmez gezi noktalarından birisidir. İnce çakıllı kumlarla kaplı plaj alanı ve hemen derinleşmeyen bir deniz yapısı vardır.
Gün içerisinde sakin bir denize sahip olmasına karşın, akşam saatlerinde denizi kısmen dalgalıdır. Papaz Koyu’nda bulunan plaj, halka açık olarak hizmet vermektedir.
Diğer koyların aksine Papaz Koyu’nda herhangi bir işletme bulunmamaktadır. İlçe merkezine de kısmen uzak olmasından kaynaklı olarak, gelen kişilerin kişisel ihtiyaçlarını beraberinde getirmeleri tavsiye edilmektedir.
Papaz Koyu’na giriş ücretsizdir.
Küçük Çakıl Plajı
Küçük Çakıl Plajı Yüzme AlanıKaş ilçesinin Andifli Mahallesi üzerinde yer alan Küçük Çakıl Plajı, Kaş ilçe merkezine çok yakın olduğu için ulaşımı çok kolaydır.
İsminden de anlaşılacağı gibi plaj zemini küçük çakıl taşlar ile kaplıdır. Suyunun çok soğuk olması ile bilinen plaj, küçük bir koy alanı üzerindedir. Tercih edilmesindeki etkenlerden bir diğeri de, suyunun çok berrak ve temiz oluşudur.
Derya Beach ve Çınarlar Beach olarak adlandırılan iki tesis plaj alanı üzerinde temel ihtiyaçlar için hizmet vermektedir.
Küçük Çakıl Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin ortalama 10 - 20 TL ücret ödemesi gerekir.
Lara Halk Plajı
Muratpaşa Lara Halk PlajıMuratpaşa’nın birbirinden güzel plajlarına ev sahipliği yapan Güzeloba Mahallesi’nde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 200 metrelik uzunluğa sahip kumlu bir plaj alanı bulunmaktadır. Denizi ise ortalama 50 metre sonra derinleşmektedir.
Oldukça uzun kumlu bir sahile sahip olmasına karşın, yaz aylarında en kalabalık plajlardan birisi olarak ön plana çıkar. Plaj alanında tuvalet, engelli tuvaleti, duş ve soyunma kabini gibi kişisel ihtiyaçların karşılanacağı alanlar mevcuttur.
Altın rengi ince kumlara ev sahipliği yapan sahil alanında güneşlenmek için şezlong ve şemsiye gibi güneşlenme araçları kiralamak mümkündür. Plaj alanının hemen yanı başında piknik ve kamp alanı olarak kullanılan geniş bir yer de vardır.
Lara Halk Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin 10 – 20 TL arası bir ücret ödemesi gerekir.
Evrenseki Plajı
Evrenseki Halk PlajıGirişi yemyeşil ağaçlar ile çevrili Evrenseki Plajı, Manavgat ilçesinin Side Mahallesi üzerinde yer almaktadır. Manavgat üzerinde yer alan ince kumlu ve sığ denize sahip en popüler mavi bayraklı plajdır.
Eni 50 metre olan plajın uzunluğu 150 metredir. Plaj alanında hem temel ihtiyaçlar hem de eğlenceli aktiviteler için hizmet veren işletmeler bulunmaktadır.
Evrenseki Plajı’na giriş ücretsizdir.
Seyrek Çakıl Plajı
Seyrek Çakıl Plajı Yüzme AlanıGenellikle Antalya’nın yerli halkı tarafından tercih edilen Seyrek Çakıl Plajı, Kaputaş Plajı’na 400 metre uzaklıkta olup, Kaş’a bağlı Gökçeören Mahallesi üzerinde yer almaktadır.
Uzunluğu 200 metre olan plaj, taşlık ve kayalık bir zemine sahiptir. Berraklığından dolayı su altı çok rahat bir şekilde gözlemlenebilmektedir. Günün belirli saat aralıklarında ise oldukça dalgalıdır. Ayrıca kademeli bir şekilde derinleştiği için yeni yüzme öğrenenlere tavsiye edilmemektedir.
Doğal yapısının bozulmaması için plaj çevresinde işletme bulunmamaktadır. Hafta içleri oldukça sakin olmasına karşın, hafta sonları çok kalabalık olabilmektedir.
Seyrek Çakıl Plajı’na giriş ücretsizdir.
Örnekköy Plajı
Örnekköy Halk Plajı
Muratpaşa ilçesinin Güzeloba Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Örnekköy Plajı, sakinlik ve huzur arayanların sıklıkla tercih ettiği bir noktadır. Yer yer ince kumlarla kaplı olan plaj alanında küçük çakıllı noktalar da bulunmaktadır.
Hemen derinleşmemesi, çocuklu aileler ve yeni yüzme öğrenen kişiler için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Plaj alanının bir kısmı tekneler için bir iskele olarak kullanılmaktadır. Ancak yüzme alanlarına teknelerin herhangi bir etkisi yoktur.
Örnekköy Plajı’nın hemen girişinde WC ve duş ihtiyacını karşılayan bir işletme vardır. Aynı zamanda restoran hizmeti de sunan işletme yiyecek içecek ihtiyacını da karşılamak için hizmet vermektedir.
Örnekköy Plajı’na giriş ücretsizdir.
Konyaaltı Halk Plajı
Konyaaltı Halk PlajıToplamda 7,5 kilometre uzunluğu ile Antalya’nın en ünlü plajlarından birisi olan Konyaaltı Halk Plajı, Konyaaltı’nın Altınkum mevkiinde yer alır. Oldukça uzun olmasına karşın sadece 1,5 kilometrelik alanı yüzme amaçlı kullanılmaktadır.
Genel anlamda ince kumlarla kaplı bir yapıya sahip olmasına rağmen, bazı alanlar çakıllı yapıya sahiptir. Sahil zeminine ek olarak denizi de derinlik bakımından değişiklik göstermektedir. Bazı yerlerde 2-4 metre arasında derinlik mevcutken, bazı noktaları yüzmeyi yeni öğrenenler için ideal bir yapıya ev sahipliği yapar.
İlçe merkezinden geçen yola yakın olduğu için ulaşım son derece kolaydır. Sahil alanında çeşitli işletmeler vardır. Konuklar, yeme, içme, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçlarını buradan karşılayabilmektedirler. Ek olarak engelli erişimi, otopark, gözetleme kulesi ve cankurtaran gibi hizmetleri de bulunmaktadır.
Konyaaltı Plajı’na giriş ücretsizdir.
İncekum Plajı
İncekum Plajı Yüzme AlanıYemyeşil çam ağaçları ile çevrili İncekum Plajı, Alanya ilçesinin Avsallar Beldesi üzerinde yer almaktadır.
İncecik sarı kumlarından dolayı Antalya’nın en beğenilen plajları arasında yerini almıştır. Ayrıca denizin derinliği birden artmadığı için yerli ve yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen yerlerden birisidir.
Plajda misafirlerinin temel ihtiyaçlarını giderebilmesi için duş, soyunma, WC ve kafe gibi işletmeler hizmet vermektedir.
İnciraltı Halk Plajı
İnciraltı Halk Plajı Şezlong Alanı
>Muratpaşa’nın Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan İnciraltı Halk Plajı, doğal sit alanı olarak kabul gören bir noktada bulunmaktadır. Bir kayalık üzerine oluşturulan 25 metrekarelik bir platform üzerinden denize girmek mümkündür.
Hemen derinleşen bir denize ev sahipliği yaptığı için yeni yüzme öğrenenler için pek tavsiye edilmemektedir. Plaj alanına girişler merdiven ve asansör ile gerçekleştirilmekte olup, mavi bayrak ödülüne sahip olan plajda bir adet iskele de mevcuttur.
Plajda yeme, içme, tuvalet ve duş gibi ihtiyaçların karşılanacağı işletmeler hizmet vermektedir. Genellikle gençler tarafından tercih edilen İnciraltı Halk Plajı, manzarasından dolayı da büyük ilgi çekmektedir.
İnciraltı Halk Plajı’na giriş ücreti 10 - 20 TL arasındadır.