Antalya’nın yüzölçümü bakımından en küçük ilçelerinden birisi olan Demre, kıyı uzunluğu bakımından oldukça kısadır. Toros Dağları’nın bir kolunun buradan geçmesi, kıyı kesimine dik yamaçlar oluşturmuş ve yüzülebilecek alanları kısıtlamıştır. Demre’nin küçük bir kıyısı olsa da, bünyesinde çeşitli uzunluklarda sınırlı sayıda plaja ev sahipliği yapmaktadır. Plajların her biri oldukça temiz sulara sahiptir. Tarihi güzellikleri keşfetmek için gelen ziyaretçilerine doğal ve tarihi güzellikleri aynı atmosfer altında sunmaktadır. Plajların genel olarak hemen hepsinde kişisel ihtiyaçların karşılandığı olanaklar da mevcuttur.
Demre Plajları
Sülüklü Plajı
Demre Sülüklü Plajı Gün BaşlangıcıBüyükkum Mahallesi üzerinde yer alan plajın 5 kilometrelik kumsal şeridi sonrasında, Likya Yolu'na bağlantısı bulunmaktadır. Volkanik depremler sonrası meydana gelen bir nehir de sahilin tam arkasında yer almaktadır. Denizi ve sahil kesimi tamamen taşla kaplı ve denizi sığdır. Rüzgardan kaynaklı biraz dalgalı bir denize sahiptir. Caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı bir diğer sahil şerididir.
Taze deniz ürünlerinin servis edildiği iki tane restoranı vardır. Ayrıca temel gereksinimlerin giderilebileceği duş ve WC olanakları belirli bir ücret karşılığında hizmet vermektedir.
Sülüklü Plajı'na giriş ücretsizdir. Fakat şemsiye ve şezlong, 15 - 20 TL civarı bir ücretle kiralanmaktadır.
Sürüklü Plajı'na yakın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Demre Otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Çayağzı Plajı
Çayağzı Plajı Sahil ManzarasıMyra Antik Kenti'nin limanı konumunda olan Andriake Antik Kenti'nde, günümüz Çayağzı bölgesinde yer alan plajdır. Demre ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıktaki Büyükkum Mahallesi'nde bir konuma sahiptir. Tamamen ince kumlar ile kaplı olan plajın uzunluğu 1 kilometredir. Sığ denizi ve ne sıcak ne de soğuk olan suyu, yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler için ideal bir plaj olmasına olanak sağlamıştır.
Kumsalın sağ ve sol taraflarında bulunan dereye carette carettalar yumurtalarını bıraktıkları için doğal bir gözlem alanı oluşturulmuştur. Ayrıca doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için plajın yanında konaklayabilecekleri kamp alanı vardır. Restoran ve kafeterya tarzı tesis olmadığı için yiyecek ve içeceklerin gelirken getirilmesi tavsiye edilir.
Bölgenin tarihi yerlerini gezmek isteyenler için plajın yanında yer alan Çayağzı Limanı'nda tekne turları düzenlenmektedir.
Çayağzı Plajı'na giriş ücretsizdir.
Uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden otellere göz gezdirmek için Antalya Otel Fiyatları listemize uğramayı unutmayın.
Taşdibi Plajı
Taşdibi Plajı SahiliDemre'ye bağlı Büyükkum Mahallesi üzerinde bir konuma sahip plajın denizi çok durgundur. Rüzgarlı günlerde bile dalgasız olan denizi, tercih edilmesindeki temel sebeptir.
İsminden de anlaşıldığı gibi kumsalı taşlı ve denizi ince kum ile kaplıdır. Plajın sağında kayalık alanlar vardır. Yüzme konusunda iyi olanlar, bu kayalıklar üzerinden dalış yapmayı tercih eder.
Taşdibi Plajı’nda restoran, kafeterya, WC ve duş gibi olanaklar sunulmaktadır. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin ise 10 - 15 TL civarı bir ücret ödemesi gerekir.
Taşdibi Plajı'na giriş ücretsizdir.
Tüm gezilecek yerler için Demre gezilecek yerleri yazımızı da inceleyebilirsiniz.
Çağıllı Plajı
Çağıllı Plajı SahiliFinike Demre Karayolu’nun 9. kilometresinde yer alan Çağıllı Plajı, doğa ile iç içe ve genellikle aileler arasında tercih edilmektedir. Son zamanlarda daha çok bakım yapılarak turizme yeniden kazandırılmıştır. Plaj zemini ince kumlu olmasına rağmen deniz zemini çakıl taşlıdır. Deniz çok berrak olduğu için suda denizin dibi rahatlıkla gözlemlenebilir.
Plaj içerisinde bulunan bir işletme sayesinde, duş, tuvalet ve yemek gibi kişisel ihtiyaçlar karşılanmaktadır. Konum itibariyle etrafının bir koy gibi yükseltilerle kapanması dalga durumunu oldukça minimum seviyeye indirmiştir. Dalga az olduğu için de yüzmeye elverişli bir ortam oluşmuştur.
Çağıllı Plajı’na giriş ücretsizdir.
Manzaraları ile sizi büyüleyecek yerler için Demre Gezi Rehberi sayfasını göz atmayı unutmayın.
Burguç Şifalı Soğuk Su
Burguç Şifalı Soğuk Su
Karabucak Mahallesi'nde yer alan şifalı soğuk suda yüzmenin birçok hastalığa iyi geldiği söylenir. Buz gibi suyundan dolayı özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir. Bir kuyu içerisinde yer alan şifalı ve kükürtlü suya giriş için atlamak gereklidir. 1 metre derinliğe sahip olan suyun içerisinde maksimum 30 dakika durulması tavsiye edilir. Burada daha uzun süre vakit geçirmek isteyenler için hemen yanında çay bahçesi hizmet vermektedir.
Burguç Şifalı Soğuk Su girişi ücretsizdir.
Beymelek Sahili
Doğa Harikası Beymek SahiliDemre'ye bağlı Beymelek Mahallesi'nde yer alan sahil, Beymelek Lagün Gölü’nün güneyinde yer almaktadır. Sahil uzunluğu yaklaşık 18 kilometredir. Kum ve mil karışımı kumsal alana ve sığ olmayan denize sahiptir. Tam anlamıyla keşfedilmediği ve çok fazla yapılaşma olmadığı için sakin, kalabalıktan uzak ve dinlendirici bir atmosfer hakimdir.
Sahil şeridi üzerinde yerli halkın ve turistlerin ilgisini çeken piknik alanları vardır. Piknik alanlarının yanı sıra restoran ve kafeterya hizmeti veren birkaç tane işletme de bulunmaktadır. Uzun sahilin kayalık kısımları mavi yengeçlerin yaşamasına elverişli bir ortam oluşturduğu için en taze mavi yengeçlerin buradaki restoranlarda olduğu iddia edilir.
Plajlar'dan Demre dışında Antalya'nın tüm turistik yerleri için Antalya Gezi Rehberini inceleyebilirsiniz.
Şeytan Beach
Şeytan Beach Sahili
Demre'nin Büyükkum Mahallesi'nde bulunan plajlardan bir tanesidir. Sığ denizi, çakıl taşlar ile kaplıdır. Dört mevsim boyunca çok kalabalık olmadığı için huzurlu ve sakin bir atmosfer sunmaktadır. Plajın WC, duş ve restoran gibi hizmet seçenekleri mevcuttur. Restoranında ev yapımı hamburger ve patates kızartması menüsü, giden çoğu kişi tarafından tavsiye edilmektedir.
Şeytan Beach'e giriş 20 - 30 TL civarındadır.
Kekova
Tersane Koyu
Demre Tersane Koyu Antikkent KalıntılarıDemre'ye bağlı Kekova Adası üzerinde yer alan koydur. Ulaşım, Demre Çayağzı Limanı'ndan hareket eden tekneler ile sağlanır. Kekova'da, Antik Çağ'da yaşanan deprem sonrası su altına çöken kalıntılar gözlemlenebilmektedir. Suyu ve kumsal kesimi çok temiz olup ayrıca ince kumludur. Koyun derinliği ise 15 metredir. Bu yüzden yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar için uygun değildir. Çevresinde restoran hizmeti veren tesisler vardır.
Tersane Koyu'na giriş ücretsizdir. Kekova'ya giden tekne turları ise ortalama 40 – 50 TL'den başlamaktadır.
Çocuklarınızla keyif alabileceğiniz tatil köyleri için Demre Tatil Köyleri 3 Yıldızlı sayfasını kontrol etmeyi unutmayın.
Gökkaya Koyu
Gökkaya Koyu DeniziKekova Adası'nda yüzmeye izin verilen bir diğer koydur. Tekne turları ile gidilen koyun plaj alanı yoktur. Fakat tekneler üzerinden denize girilir. Deniz, berraklığı ve temizliği ile bilinmektedir. Tarih ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için Likya Birliği'ne ait kalıntılar çok rahat gözlemlenebilmektedir.
Herhangi bir giriş ücreti yoktur. Demre Çayağzı Limanı'ndan hareket eden tekneler ile 40 - 50 TL civarı bir ücret ödeyerek ulaşım sağlanabilir.
Tatilinizi yarı da bırakmayın, uygun fiyatları ile apart oteller için Demre Apart Oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.