Antalya’nın orta kesiminde yer alan Serik ilçesi, diğer ilçeler ile karşılaştırıldığında turizm bakımından en çok tercih edilen ilçelerden birisidir. Kuzeyinde Toros Dağları uzanırken, güney kısmında Türkiye’nin en çok tercih edilen plajlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Söz konusu Serik’in doğal güzellikleri olduğunda ise bölgeye hayat veren iki akarsuyun yanı sıra görülmesi gereken birçok noktayı da bünyesinde barındırır. Halkın birçoğunun tarım ile ilgilenmesi şehirleşmeden daha çok doğal dengenin korunmasına olanak sağlamıştır.
Kentin doğal güzelliklerini 1 günde gezmeyi başaramazsanız kalmak için Serik oteller sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Köprülü Kanyon
Tarihi Köprülü Kanyon KalıntılarıIsparta’dan başlayarak, Manavgat ilçe sınırlarında geniş bir hal alan Köprülü Kanyon’un bir kısmı da Serik ilçe sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yıl boyunca rafting tutkunlarının ilk duraklarından birisi olan Köprülü Kanyon, hem doğa turizmi kısmen de tarihi bir turizm noktası olarak da ön plana çıkmaktadır.
Köprüçay Vadisi’nin hayat verdiği kanyon yaklaşık olarak 25 kilometre uzunluğa sahiptir. Yaz aylarında ortalama 7 bin kişi yalnızca rafting amaçlı bu bölgeyi tercih etmektedir. Ayrıca kamp ve piknik alanlarının da bulunması, sıcaklardan kaçıp, serin hava isteyenler için bir kaçamak noktası olmasına imkan vermiştir.
Milli park gezilerinden hoşlanıyorsanız şehirdeki diğer milli parkları Serik gezilecek yerler yazısında bulabileceğinizi hatırlatalım.
Aynı zamanda bir Köprülü Kanyon Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan bu kanyon, ismini üzerinde bulunan iki adet tarihi köprüden almıştır. Kanyon içinde belirli noktalarda kişisel ihtiyaçların karşılandığı tesisler de bulunmaktadır.
Köprülü Kanyon’a girişler ücretsizdir.
Uçansu Şelalesi
Doğa Harikası Uçansu Şelalesi
Serik doğal güzellikler denilince ilk akla gelen yerlerden birisi olan Uçansu Şelalesi, Kozan Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçe merkezinin rakımı 26 metre iken, Uçansu Şelalesi yaklaşık 400 metrelik bir rakımda yer alır.
Yukarı ve Aşağı Uçansu Şelalesi olarak iki adet şelale vardır. Havutlu ve Bal derelerinin hayat verdiği bu şelaleler sırasıyla 70 ve 50 metre yükseklikten dökülür. En çok ilgiyi çeken Yukarı Uçansu Şelalesi, 20 metre genişliğinde 2,5 metrelik bir dev kazanı oluşturmaktadır.
Şelalenin olduğu yer kireç taşından oluştuğu için sarkıtlar oluşmuş ve bu da görsel bir şölen haline gelmesine yardımcı olmuştur. Doğa yürüyüşleri bakımından sıklıkla tercih edilen bu bölge, Türkiye’nin en uzun yürüyüş rotası olan Aziz Paulus Yolu üzerinde yer alır.
Uçansu Şelalesi’ne girişler ücretsizdir.
Şelaleler dışında şehirde görmek isteyebileceğiniz diğer mekanları Serik gezi rehberi kategorisinden inceleyebilirsiniz.
Zeytintaşı Mağarası
Zeytintaşı Mağarası Giriş KapısıSerik’in Akbaş Köyü sınırları içerisinde yer alan ve 2002 yılından beri turizme hizmet veren Zeytintaşı Mağarası, bölgenin en ilgi çekici yerlerinden birisidir. Antalya’nın doğal oluşumu olan kireç taşı ve kalkerli tabakalardan oluşmuştur.
Mağaranın asıl ilgi çekici olan kısmı iki katlı olmasıdır. İlk kısmının uzunluğu 136 metre iken, alt kısmı 97 metredir. Mağaranın oluşumu daha geç zamana geldiği için halen sarkıt oluşumu devam etmekte olup, oldukça küçük sarkıtlara sahiptir. Sarkıtların bu şekilde olması, mağara içerisinde ki bu salona Spagetti adının verilmesine neden olmuştur.
Yılın hemen her anında ortalama sıcaklığının 23 derece olması da dikkat çekici bir diğer unsurdur. Yarım metreden 8 metreye kadar genişleyen koridorları vardır. Bazı bölümleri göçük olmasından korkulduğu için önlem amaçlı ziyarete kapatılmıştır.
Zeytintaşı Mağarası giriş ücreti 6,5 TL’dir.
Gezilecek yerler için ayıracağınız zaman eğer günübirlik değilse konaklama yapmadan önce Serik 5 yıldızlı oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.
Köprüçay
Köprüçay Doğa ManzarasıToros Dağları’nda doğarak Serik ilçesinden Akdeniz’e dökülen Köprüçay, bölgenin hem turizm hem de tarım açısından en önemli doğal güzelliği olarak ön plana çıkar. Köprüçay ismini üzerinde bulunan iki antik köprüden almıştır.
Oluk Köprü olarak adlandırılan köprü 2.yüzyıldan kalma iken, Belkıs (Köprüçay) Köprüsü 4.yüzyılda inşa edilmiştir. Köprüçay’ın içinden geçtiği Köprülü Kanyon Milli Parkı ise hem piknik hem de kamp yapılabilen bir alan olmuştur.
Daha çok yürüyüş yapmak, antik köprülerde fotoğraf çekinmek ve bazı bölgelerde rafting gibi üst düzey heyecan sunan su sporlarına katılmak için tercih edilir. Yerli yabancı birçok kişinin zaman geçirmek için farklı noktalarına gittiği Köprüçay, endemik balık türlerine de ev sahipliği yapmaktadır.
Doğanın tadını çıkarırken aynı zamanda şehirde lüks bir konaklama ihtiyacı duyarsanız Serik herşey dahil oteller listesini incelemek isteyebilirsiniz.
Aksu Çayı
Aksu Çayı ManzarasıAntalya’nın Göller Yöresi’nden doğarak Serik ilçesinden geçip Akdeniz’e dökülen ikinci akarsu ise Aksu Çayı’dır. Köprüçay’dan farklı olarak havza biçiminde bir yapısı bulunur. Oldukça fazla su taşıyan bu çay, kalkerli bir tabakaya sahip olduğu için su sporları için tehlikeli olmaktadır.
Söz konusu çevresinde piknik, kamp, yürüyüş ve bazı bölgelerinde balık tutmak olduğunda ise ilk sıralarda yer almaktadır. Coğrafi yapı olarak havza olması, verimli toprakların gün yüzüne çıkmasına olanak sağlamıştır. Bundan dolayı da tarım konusunda bölgenin en önemli doğal gelir kaynağı olmuştur.
Özellikle bahar aylarında birçok doğa yürüyüşleri için çok fazla tercih edilir. Yaklaşık olarak 0 metreden 600 metreye kadar yükselen yapısı ile binlerce bitki türüne ev sahipliği yapar. İlk bahar aylarında yeni açan çiçekler doğal bir görsel şölene ev sahipliği yapar.