Kemer'de Gezilecek Yerler

Antalya’nın doğa ve tarihi turizm açısından oldukça zengin ilçelerinden birisi olarak Kemer, bünyesinde oldukça fazla önemli noktaya ev sahipliği yapmaktadır. Yılın hemen her zamanı ziyaretçi akınına uğrayan ilçenin, eşsiz denilebilecek güzellikleri vardır. 

Milli park alanın içerisinde bulunan olağanüstü yerler, iki dağ arasına gizlenmiş saklı cennetler ve yeşil ile mavinin birleştiği birçok mucizeyi bünyesinde barındıran Kemer, gelen tatilcilerin hemen her türlü beklentisini karşılayabilecek gezilecek alanlara sahiptir.


Göynük

Göynük Denizi Göynük Denizi

Kemer ilçe merkezinin 9 kilometre kuzeyinde yer alır. Göynük Beldesi’nin bilinen en eski geçmişi MÖ 690 yılına dayanmaktadır. Verimli topraklarından dolayı daima yerleşke olarak kullanılan bir yer olmuştur. 

İsmini, Etrüks dilinde nehir kıyısındaki verimli ova anlamına gelen Göynük kelimesinden almıştır. 

Beldenin en önemli turistik noktası Göynük Kanyonu’dur. Bu kanyon üzerinde şelale, doğal göller ve havuzlar bulunur. Ayrıca aktivite olarak kamp ve rafting gibi seçenekler sunulur.

Her bütçeye uygun fiyatları ile konaklama hizmetleri sunan yerler için Kemer otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Çıralı

Çıralı Halk Plajı Çıralı Halk Plajı

Ulupınar Mahallesi üzerinde yer alan Çıralı, Kemer ilçe merkezinin 38 kilometre güneyinde yer alan bir mevkidir. Antalya'dan güneybatıya sadece bir saat uzaklıkta bulunan çok küçük bir kırsal yerdir.

Anadolu'nun Likya Birliği’nde bulunan Olympos ve Yanartaş, bu mevki üzerindedir. Olympos Antik Kenti, kıyı şeridinin en ucunda bulunmaktadır. Yanartaş’ın alevlerine ulaşmak için dağlar üzerinde uzun yürüyüşler yapılması gerekir.

Çıralı’nın sahil şeridi uzunluğu 3,2 kilometre ve genişliği ise 50 ile 100 metre arasında değişkenlik göstermektedir. Bu mevkii üzerinde dikkat çeken özelliklerden diğeri ise çok katlı yapılaşmanın olmaması ve çok az yapılaşmanın olmasıdır.


Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu Göynük Kanyonu 

Kemer’in doğal güzellikleri arasında, kısa bir süre önce turizme kazandırılan Göynük Kanyonu, Kemer’in Göynük Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. İlçe merkezinden servislerle ulaşımın sağlandığı kanyona, yürüyüş yaparak ulaşmak da mümkündür.

Göynük Kanyonu, yeşil ile mavinin buluştuğu bir yer olmasından dolayı, doğa severler için tavsiye edilebilecek en iyi noktalardan birisidir. Kemer gezilecek yerler düşünüldüğünde özellikle bu gibi özel kanyonların muhteşem bir görüntüye ve oldukça doğal kaynaklara da sahip olduğu unutulmamalıdır. Kanyonun belirli bir noktasına kadar ulaşım araçlarla sağlanırken, diğer kısımlarını yürüyerek kat etmek gereklidir.  Asıl merkez noktası olarak değerlendirilen kanyonun sonlarına doğru, irili ufaklı birçok küçük göl ve havuz bulunmaktadır. Bu havuzlarda yüzmek mümkündür. Kemer’de bulunan diğer sıcak suların aksine oldukça soğuk suyu vardır. 

Yer yer bir köprü gibi nehrin üzerine kapanan büyük kayaları bulunan Göynük Kanyonu, içerisinde kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği tesislere de ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede aynı zamanda çeşitli aktivite düzenleyen firmalar da mevcuttur. Göynük Kanyonu’na giriş ücreti 8 TL’dir.

Antalya'daki tüm otelleri sizin için ayrıntılı bir şekilde Antalya otelleri sayfamızda listeledik.


Tekirova 

Tekirova Sahili Tekirova Sahili

Kemer ilçe merkezinin 17 kilometre güneyinde yer alan turistik bir mahalledir. Üç tarafı dağlar ile çevrili olan mahalle, Phaselis, Çıralı Yanartaş ve Olympos gibi önemli tarihi yerlere çok yakın bir konumdadır. 

Toros Dağları’nın en yüksek zirvesi olan ve Teleferik ile ulaşım sağlanan Tahtalı Dağı, bu mahalle içerisinde yer almaktadır. Antalya Kumluca ile Tekirova arasının yaklaşık 20 km olması da görülmesi gereken bu bölgenin oldukça rahat bir şekilde Kemer gezilecek yerler listesine alınmasını sağlamaktadır.

Bir diğer önemli turistik noktası, dalış amacıyla ziyaret edilen Üç Adalar olarak bilinen Tekirova’ya bağlı bir mevkidir. Ayrıca ilk doku çalışması yapılan Ekolojik Park’ta bu mahallededir. 

Tekirova, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlence ve konaklama konularında da büyük fırsatlar sunar.


Kiriş 

Kiriş Yukarıdan Bakış Kiriş Yukarıdan Bakış

Yaz aylarında daha çok Rusların ve Almanların ziyaret ettiği bir nokta olan Kiriş Mahallesi, bünyesinde barındırdığı beş yıldızlı otelleri ile ön plana çıkmaktadır. İlçe merkezine ortalama 8 kilometrelik bir uzaklıkta bulunur.

Sahil kıyısında bir konuma sahip olduğu için plajları ile ün kazanmıştır. Önceki ismi Eski Köy olarak bilinen mevki, Kiriş ismini bir zamanlar dağlardan gelen yoğun sellerden kaynaklı inşa edilen 23 kilometrelik beton setten almıştır. 

Ortalama 2 kilometrelik kumsal alanı vardır. Denizi son derece berrak olmakla birlikte bazı noktalarında deniz seviyesi hemen düşmediği için yeni yüzme öğrenenler ve çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilir. Kemer’in en gözde tatil noktaları arasında değerlendirilmektedir.

Dünyaca ünlü sahillere, plajlara ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Kemer'i daha fazla keşfetmek için Kemer Gezi Rehberi sayfamıza mutlaka göz atmalısınız.


DoluSu Park

DoluSu Park Büyük Kaydırak DoluSu Park Büyük Kaydırak

Kemer’e bağlı Kiriş Mahallesi üzerinde yer alır. Kemer ilçe merkezinin 7 kilometre güneyinde bir konuma sahiptir. 

Plaj, dalga havuzu, flyboard show, denizkızı Anna ile birlikte yüzme, çocuk havuzu, havuz partisi, birçok farklı tarzda kaydıraklar, yunusların eğlenceli gösterileri ve ihtiyaçların giderilebileceği restoran ve kafelere sahip su parkıdır. 

Çocuk misafirleri ve yetişkin misafirleri için ayrı ayrı eğlence olanakları sunar. Çocukların en dikkatini çeken yerler, 9 çocuk kaydırağı ve Türk masal kahramanların bulunduğu Masal Adası’dır. 

Denize sıfır konumda yer alan park ayrıca, Beydağları Milli Parkı manzarasına sahiptir. 

DoluSu Park’a giriş 3-12 yaş arası çocuklar için 50 TL, yetişkinler için 80 TL’dir.


Dinopark

Kemer Dino Park Ziyaret Alanı Kemer Dino Park Ziyaret Alanı

Kemer ilçe merkezinin 9 kilometre kuzeyinde yer alan park, Esentepe Mahallesi üzerinde bir konuma sahiptir. 

Nesli tükenen dinozorlar, gerçeğe uygun boyutlarda maket haline getirilerek sergilenir. Bu maketler hareketli olup ayrıca doğal sesleri çıkararak ve nefes alıp vererek gerçek bir dinozor hissiyatı verir. 

Ziyaret tamamlandıktan sonra vakit geçirilebilecek langırt, Dinovivor parkuru, tırmanma duvarı, sulu futbol, 7D sinema ve yüzme havuzları gibi eğlenceli aktivitelere ev sahipliği yapar. 

Dinopark içerisinde ihtiyaçların giderilebileceği restoran, kafe, WC, soyunma kabini, duş ve otopark gibi işletmeler yer alır. 

Dinopark’a giriş 30 TL’dir. 0-6 yaş arası için ise giriş ücretsizdir. Fiyatlar sezonluk değişiklik gösterebilir.

Antalya'daki birbirinden farklı büyüleyici mekanlardan tutun tarihi eserlere kadar tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Antalya Gezi Rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı Zirvesi Tahtalı Dağı Zirvesi

Tahtalı Dağı, Teke Yarımadası'nın doğu kıyısında yer alır ve Kemer'in çevresindeki tüm manzaraya hakim olan noktalardan birisidir. Antik Çağ'da Olympos Dağı olarak bilinmektedir. Antalya ile Finike arasında yer alan Bey Dağları'nın en yüksek noktası olan dağın yüksekliği ise 2365 metredir. Akdeniz kıyılarına olan yakınlığı deniz manzarasını bütün ayrıntısıyla görünür kılar. Kasım aylarında zirve noktası tamamen karla kaplıdır.

Dağın zirvesine 2007 yılında yapılan teleferik ile 15 dakikalık süren yolculuk sonrasında kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Teleferikle yolculuk Çamyuva ile Tekirova arasında yapılmaktadır. Son durak Tahtalı Dağı zirvesidir. Zirvede vakit geçirmek için çeşitli olanaklar da sunulmaktadır. 

Dağ zirvesine çıkış için sadece teleferik ücreti ödenmesi gereklidir. Ayrıca bu bölgede trekking ve yamaç paraşütü yapıldığı da ifade edilmektedir.


Çamyuva

Çamyuva Yukarıdan Bakış Çamyuva Yukarıdan Bakış

Kemer ilçe merkezinin 8 kilometre güneyinde yer alan bir tatil beldesidir. 1980 yılına kadar ufak bir köy olarak hizmet vermiştir. Fakat 1980’den sonra turistik açıdan gelişme göstererek, sahil şeridi üzerinde birçok turistik yer inşa edilmiştir. 

Kiriş ve Tekirova gibi çok önemli turistik mahallelere komşudur. Phaselis Antik Kenti, Olympos Teleferik’in bir bölümü, DoluSu Park ve Folklorik Yörük Parkı gibi birçok gezilecek yere çok yakın bir konumdadır.


Çıralı Yanartaş (Chimaera)

Kendiliğinden Yanan Çıralı Yanartaş Kendiliğinden Yanan Çıralı Yanartaş

Olympos’un sonsuz ateşi olarak nitelendirilen Yanartaş, Kemer’in Ulupınar Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Bölgenin doğalgaz bakımından zengin olması sonucunda, yıllardır hiç sönmeden yanan ateş, Kemer içerisinde doğal güzellik bakımından en çok ilgi gören noktalardan birisi olmuştur.

Aynı zamanda Chimaera olarak bilinen Yanartaş, Antalya’nın en büyük milli parkı olan Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunur. Denizden yaklaşık 230 metre yükseklikte yer aldığı için manzara seyri açısından da sıklıkla tercih edilen bir yerdir. Doğal güzellikler düşünüldüğünde son derece farklı bir bölge olmasından ötürü, Kemer gezilecek yerler arasında mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olduğu belirtilmektedir.

Eski dönemler kutsal bir mekan olarak değerlendirilmiştir. Hatta Zerdüştlük dinin mensupları buraya gelerek, zamanında törenler bile düzenlemişlerdir. İsminin Chimaera olmasında ki temel sebep ise, yunan mitolojisinde aslan başlı bir canavarın ağzından ateş püskürtmesinden esinlenerek alınmıştır.

Yanartaş'ı görmek için belirli bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Kemer Denize Sıfır Oteller listemize göz gezdirebilirsiniz.


Beldibi Mağarası

Beldibi Mağarası Ağzı Beldibi Mağarası Ağzı

Kemer’in hem tarihi hem de doğal güzelliklerini bir arada barındıran Beldibi Mağarası, Oba Köyü sınırları içerisinde yer alır. Kişisel araçlar ile ulaşımın mümkün olduğu mağaranın bir yamacı denizden yaklaşık 100 metre yukarıda bulunmaktadır.

Antalya ili sınırları arasında en eski dönemlere ait kalıntıların bulunduğu bir yerdir. Mağara duvarlarında eski insanlar tarafından çizilen insan, geyik ve dağ keçisi resimleri hala gözlemlenebilmektedir. Ayrıca bu mağaraya gelmişken yine burası kadar muhteşem olan Molla Deliği de ziyaret edilecek yerler arasına eklenmelidir.

Şu anda bir sit alanı olarak koruma altına alınan mağarada, kazılar sonucundan Paleotik ve Mezolotik döneme ait farklı eserler de gün yüzüne çıkmıştır. Yer yer dar geçitleri bulunan mağara, zaman içerisinde rüzgar ve yağmur ile erozyona uğramıştır. Bundan dolayı da içerisindeki eski kalıntılar zarar görmüştür.

Beldibi Mağarası’na giriş ücreti 5 TL’dir.


Ayışığı Plajı

Ayışığı Yukarıdan Görünümü Ayışığı Yukarıdan Görünümü

Kemer'e bağlı Merkez Mahallesi'nin sahil şeridinde yer alan Ayışığı Plajı, Kemer'in en güzel koylarından birisi üzerindedir. İsmini bölgeye yansıyan, belki de en güzel olan, ay ışığı manzarasından almıştır. 

Koyun bir ucu Kemer Folklorik Yörük Parkı için ayrılmıştır. Diğer ucunu ise Beydağları Sahil Milli Parkı çevrelemektedir. Sakin bir atmosfer sunarak doğanın yeşilliği içerisinde huzur verici bir ortama sahiptir. Masmavi ve berrak denizi, ince kumlarla kaplıdır. Koy üzerinde iki farklı mavi bayraklı plaj alanı vardır.

Bir çok özel aktiveleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Kemer otelleri için 5 yıldızlı ultra herşey dahil listemize uğramayı unutmayın.


Beydağları Milli Parkı

Beydağları Milli Parkı Gezi Alanı Beydağları Milli Parkı Gezi Alanı

Kemer ilçesini kelimenin tam anlamıyla baştan sona kuşatan Beydağları Milli Parkı, 1972 yılından beridir milli park statüsündedir. Yaklaşık olarak 34 bin hektarlık alanı ile içerisinde çok fazla doğal ve tarihi güzellik barındırmaktadır.

Yaz aylarında Kemer’e yoğunlaşan turistler, Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan ve yaklaşık 100 yıldır hiç sönmeyen ateşi ile Yanartaş’ı ve dünyanın en büyük yürüyüş parkuru olarak bilinen tarihi Likya Yolu’nu sıklıkla ziyaret ederler. 

Milli parkın bazı noktaları Akdeniz’e özgü canlılara ev sahipliği de yapmaktadır. Bundan dolayı bazı bölgelerde deniz kaplumbağalarını görebilir ve bazı sahillerde Akdeniz fokuna rastlayabilirsiniz. Beydağları Milli Parkı’nın çok geniş bir alana yayılmasından dolayı, içerisinde yer alan bazı bölümler ücretli olabilmektedir.


Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi Oturma Alanı Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi Oturma Alanı

Kemer’in sahil kesimindeki Merkez Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Folklorik Yörük Parkı, Akdeniz’in en eski kültürel zenginliklerinden birisi olan Yörük geleneğini yansıtmak için oluşturulmuştur. Ormanlık bir alanın belirli bir bölümüne yapılan geniş tesis sayesinde Yörük kültürünün kültürel geçmişini anmak amaçlanmıştır.

Deniz kenarında olduğu için mavi, yeşil ve kültürel tarihin bir arada bulunduğu eşsiz bir manzara sahiptir. İçerisinde bulunan Yörük çadırlarında geleneksel yiyecek ve içeceklerin yanı sıra hediyelik eşyalar da bulunmaktadır. Kemer gezilecek yerler açısından bu tarz müzelerle donatılmış ve oldukça özel bir geçmişe sahiptir.

Ayrıca bir yürüyüş noktası olarak da değerlendirilebilen Folklorik Yörük Parkı’nda aynı zamanda eskiden Yörükler tarafından kullanılan araç ve gereçleri de görmek mümkündür. Geleneksel Yörük çadırları, restoran görevi de görmektedir. Farklı bir atmosferde bulunmak isteyenler için ideal bir noktadır.

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi’ne girişler 3 TL’dir.


Phaselis Ören Yeri (Phaselis Antik Kenti)

Phaselis Ören Antik Kent Kalıntıları Phaselis Ören Antik Kent Kalıntıları

Kemer'e bağlı Tekirova mevkiinde bulunan Phaselis Antik Kenti'nin MÖ 690 yılında kurulduğu düşünülmektedir. Antik Çağ'da liman kenti olarak kullanılmıştır. 

Zamanında deniz ticaretiyle tanınan kentten günümüze kadar gelmeyi başaran kalıntılar arasında su kemerleri, Akropol, Roma hamamı ve agoralar yer almaktadır. Ayrıca 1500 oturma kapasitesine sahip tiyatrosu da restore edilerek ziyaretçilere açık bir yer haline dönüştürülmüştür. Tarihi yapıları ve antik kentleri sevenler için Kemer gezilecek yerler planlamasına mutlaka eklenmesi gereken bölgelerden biridir.

Antik kent sınırları içerisinde bulunan Phaselis Koyu da, doğal güzellik bakımından ön plana çıkmaktadır. Koyda vakit geçirmek için kamp alanı, plaj ve piknik alanı vardır. Phaselis Antik Kenti'ne giriş 20 TL'dir. 


Paris 2 Batığı

Paris 2 Batığı Kalıntıları Paris 2 Batığı Kalıntıları

Kemer’in Yat Limanı açıklarında bulunan Paris 2 Batığı, 1. Dünya Savaşı’nın oldukça şiddetli geçtiğinin bir göstergesi olarak günümüze kadar ulaşmıştır. 1995 yılında keşfedilen Paris 2 gemisi, yaklaşık 30 metre derinlikte yer almaktadır.

Dünyanın en iyi dalış noktaları arasında değerlendirilen Paris 2 Batığı, Kemer’e oldukça yakın olan Yunanistan’ın Meis Adası’nın İngiliz işgalinden kurtulmasının en büyük sembolü haline gelmiştir. Aydın üzerinden topları Kemer’e getirerek, işgali sonlandıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul, 50 metre uzunluğu bulunan Paris 2 gemisini batırmıştır.

1. Dünya Savaşı’nda üstün başarılara imza atan Türk’ün gücünü, Çanakkale’den önce Kemer’de gösteren destansı bir hikayesi bulunmaktadır.  Batık gemiyi görmek için sadece dalış yapan şirketlere belirli ücret ödenmesi gereklidir.


Kemer Dolphinarium

Dolphinarium Yunus Balığı Havuzu Dolphinarium Yunus Balığı Havuzu

Kemer’in Merkez Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Ayışığı Park’ta, yıl boyunca en çok ilgiyi Kemer Dolphinarium çekmektedir. İşletmenin 9 ila 18 arasında yunus balığı düzenli olarak gösteriler yapılmaktadır. 

Tema parkı içerisinde birbirinden farklı havuzlarda eğitimli yunusların akrobasi hareketleri, ziyaretçilerin en çok dikkatini çektiği noktadır. Profesyonel eğitmenlerle birlikte düzenlenen aktivitelere gelen ziyaretçilerde eşlik edebilir. 

Yunuslarla yüzme hayali olan insanların hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir alan olarak hizmet vermektedir. Yediden yetmişe birçok insana hitap eden Ayışı Park’ın içerisinde yer alan Kemer Dolphinarium’da yunus balıklarını beslemek de mümkündür.

Kemer Dolphinarium’da gösterilerin izlenmesi kişi başı 15 dolardır. Yüzmek içinse 50 dolar ödenmektedir. Fiyatlar sezonluk olarak değişiklik gösterebilir.


Ayışığı Park

Ayışığı Park Sahili Ayışığı Park Sahili

Kemer’in Merkez Mahallesi sınırları içerisinde yaklaşık 55 bin metrekarelik bir alan sahip olan Ayışığı Park, yıl boyunca ilçenin en çok ilgi gören noktalarının başında gelmektedir. Deniz kıyısı bir alanda kurulan parkın, kendine ait plajı, içerisinde birçok işletme ve farklı yaş gruplarına hitap eden eğlence noktalarına sahiptir.

10.000 metrekarelik kumsal, 3000 metrekarelik havuz alanı, 450 metrekarelik amfi tiyatro, 580 metrekarelik üstü açılır gece kulübü, 1750 metrekarelik disko gibi noktaların yanı sıra, eğlence amaçlı yunus havuzu, alakart restoran, 3 sahil bar, 2 kafe, havuz bar bulunur.

Aktivite bakımından ise yüzme, yeme-içme, güneşlenme, su kaydırakları, yunusla yüzme, alışveriş ve tenis-basketbol gibi çeşitli yapılacaklar listesi bulunur. Tesis içerisinde genel olarak hemen her türlü ihtiyaç karşılanmaktadır.

Ayışığı Park’a giriş ücretsizdir.


Kemer Günübirlik Gezilecek Yerler

Kemer, Akdeniz’in en önemli turistik yerlerinden biridir. Çevresinde bulunan ilçelerdeki doğal ve tarihi güzelliklerle birlikte keşfedilmeyi beklemektedir.


Düden Şelalesi

Eşsiz Düden Şelalesi Eşsiz Düden ŞelalesiDüden Şelalesi Kemer’e yaklaşık 55 km uzaklıktadır. Serin suların aktığı şelale eşsiz bir doğa manzarasında sahiptir. Gerek piknikçiler gerekse doğa gezginleri için ideal gezinti yerlerinden biridir.


Adrasan Koyu

Adrasan Koyu Tekne Turları Adrasan Koyu Tekne TurlarıAdrasan Koyu Kemer’e yaklaşık 47 km uzaklıktadır. Pırıl pırıl parlayan denizi, ormanla kaplı dağ manzarası ve 2 km’lik kumsalı eşsiz manzara keyfi sunmaktadır. Dünyaca ünlü Likya Yürüyüş Yolu da aynı zamanda burada bulunmaktadır.


Karain Mağarası

Eşsiz Karain Mağarası Eşsiz Karain MağarasıKarain Mağarası Kemer’e yaklaşık 68 km uzaklıktadır. Mağara içerisinde bulunan eşsiz güzelliklerden dolayı Sit Alanı olarak korunmaya alınmıştır. Belli bir dönem tapınak görevi gören mağara görülmeye değer yerlerden biridir.


Konyaaltı Plajı

Konyaaltı Halk Plajı Konyaaltı Halk Plajı

Konyaaltı Plajı Kemer’e yaklaşık 38 km uzaklıktadır. 7 km’lik uzunluğa sahiptir ve bu özelliği ile Türkiye’nin en uzun plajı olarak bilinmektedir. Genellikle deniz tatili için tercih edilen yerlerden biridir.

Plaja giriş ücretsiz olup Kemer bölgesinde bulunan en iyi halk plajlarından biri olduğu ifade edilmektedir.


Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti Tarihi Kalıntıları Olympos Antik Kenti Tarihi Kalıntıları

Kumluca ilçe sınırları arasında yer alsa da Kemer’e olan 40 kilometrelik uzaklığı ile sıklıkla ziyaret edilen Olympos Antik Kenti, zaman içerisinde tarih ve doğanın birleştiği bir nokta haline gelmiştir. MÖ 167 yıllarına kadar uzanan geçmişi ile oldukça köklü bir tarihe ev sahipliği yapmaktadır. Günümüze kadar ulaşan yapılar arasında daha çok Roma ve Helenistik dönemden izler taşıyan kalıntılar bulunur. 

Olympos Antik Kenti’ne giriş ücreti 20 TL’dir.


Melanippe Antik Kenti

Melanippe Antik Kenti Doğası Melanippe Antik Kenti DoğasıMelanippe Antik Kenti Kemer’e yaklaşık 59 km uzaklıktadır. Antik kentin ucunda geçmiş zamanlarda denizcileri rehin almak için saklanan korsanların barındığı Korsan Koyu bulunmaktadır. Deniz tatili ve çadırlı kamp kuranların tercih ettiği yerlerden biridir.


Üçoluk Yaylası

Üçoluk Yaylası Üçoluk Yaylası

Üçoluk Yaylası, Kemer'e yaklaşık olarak 45 dakikalık mesafede yer almaktadır. Özellikle kamp tutkunlarının uğrak mekanı olan bu yaylada; elektrik ve telefon gibi alt yapı hizmetleri bulunmamaktadır.

Ekstrem sporlara gönül vermiş yerli ve yabancı turistlerin Kemer gezilecek yerler listesine direkt olarak yazdığı bu yayla, aynı zamanda kendine özgün yayla evleriyle de misafirlerine ev sahipliği yapmaktadır. Yamaç paraşütü, tırmanış ve kamp gibi etkinliklerin tamamının bulunduğu bu bölge görülmesi gereken noktalardan biridir.

Yaklaşık 1.500 metre yüksekliğe sahip olan Üçoluk Yaylası, muhteşem doğası ve birbirinden güzel çam ağaçlarıyla sizleri şehrin gürültüsünden ve kirinden arındıracaktır.


Selçuklu Av Köşkü

Selçuklu Av Köşkü Selçuklu Av Köşkü

Türk-İslam sanat geleneğinin tek örneği olarak gösterilen Selçuklu Av Köşkü, aynı zamanda bu bölgedeki tek Selçuklu yapısıdır. 1230-1248 yılları arasında yapıldığı ifade edilen bu köşk, mimari açısından günümüze taşınan en değerli yapılardan biridir. 

Arkeoloji meraklıları tarafından da Antalya Kemer gezilecek yerler düşünüldüğünde bu denli ender eserlerin olduğu bölgenin ilk sıralara yazılması da oldukça doğaldır. Özellikle Hz. Süleyman'ın mührü ve Tekelioğlu Beyliği'nin bayrağına ait olan yıldız kaplamalı taş merdiven, bölgenin en değerli yapıları arasında gösterilmektedir.


Olimpos Antik Kenti (Olympos)

Olimpos Antik Kenti Kalıntıları Olimpos Antik Kenti Kalıntıları

Kesin kuruluş tarihi bilinmeyen Olimpos Kenti, milattan önce 165 ile 170 yılları arasında Likyalılar tarafından kurulmuş olabileceği ifade edilmektedir. Bu düşüncenin sebebi ise yine bu tarihlerde basılan Likya sikkelerinde Olympos adının geçiyor olmasıdır.

Özellikle muhteşem bir ormana ve bir o kadar güzel denize sahip olan bu antik kent, ormanın derinliklerine girildiğinde Helenistik, Bizans ve Roma dönemlerine ait eserlerle bizleri karşılamaktadır. Oldukça popüler bir bölge olmasıyla birlikte doğal güzellikler ve birbirinden özel etkinliklere de ev sahipliği yapmasıyla adını dünya genelinde duyurmuştur. Kemer'de gezilecek yerler arasında mutlaka bulunması gereken bölgelerden biridir. Kente ulaşabilmeniz için ormanların ve pansiyonların içinden geçmeniz gerekiyor ancak sonrasında muhteşem bir plaj ve bir o kadar güzel antik bir kent sizi karşılamaktadır.

Doğa yürüyüşü, dağ bisikleti, yamaç paraşütü gibi aktiviteler de sıklıkla yapılmaktadır. 


Kemer Çarşı

Kemer Çarşı Kemer Çarşı

Kemer tatiliniz sırasında sevdiklerinize ya da kendinize o bölgeye ait ürünler ya da hediyelik eşyalar almak isterseniz eğer gitmeniz gereken yer Kemer Çarşısı olacaktır. 

Birbirinden güzel ürünlerin satıldığı bu bölgede mağazalar da yine aynı şekilde yan yana ve samimi bir yapıda oluşturulmuştur. Dilerseniz o bölgeye ait magnetler ya da biblolar alabilir, dilerseniz de çanta ya da kıyafet alışverişi yapabilirsiniz. Esnafının da oldukça iyi olduğu ifade edilen Kemer'de güzel bir final için idealdir.