Kemer Doğal Güzellikleri

Akdeniz yöresinin turizm bakımından en zengin bölgelerinden birisi olan Kemer, yıl boyunca tatil yapmak isteyenlere çeşitli imkanlar sunmaktadır. Yüzölçümü kısmen küçük olsa da bünyesinde barındırdığı doğal ve yapay güzellikler son derece fazladır.

Coğrafik yapısının kalkerli ve kireçli taş formlarından oluşması, mağara ve kanyon bakımından zengin olmasına yardımcı olurken, mitolojik efsanelere sahip Tahtalı Dağı’nın da bulunduğu milli parkı ile Akdeniz’in en güzel yapılarına ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi güzellikleri sınırlı olmasına rağmen, doğal güzellikleri bakımından oldukça zengindir.


Göynük Kanyonu

Doğal Göynük Kanyonu Doğal Göynük KanyonuDoğa yürüyüşleri, kamp ve rafting gibi aktivitelerin bulunduğu Göynük Kanyonu, Kemer’in Göynük Beldesi sınırları içerisinde yer alır. Tarihi Likya Yolu’nun büyük bir kısmını içeren kanyonda doğal göller ve havuzlar bulunmaktadır.

Kanyonun asıl merkezi yürüyüş yolunun sonlarına doğru başlar. Yamaçlardan yukarı doğru çıkıldığında ise şaleler gözlemlenebilmektedir. Burada bulunan tesislerde yeme, içme ve çeşitli kişisel ihtiyaçların karşılandığı olanaklar mevcuttur. Aynı zamanda sularının soğuk olmasından dolayı, yaz aylarında sıcaklardan bunalan kişiler buraya yoğun ilgi gösterilir.

Doğa sporu seven kişilerce sıklıkla tercih edilen Göynük Kanyonu, ortalama 4,5 kilometrelik bir alana sahiptir. Devasa kayaların bir köprü gibi kapandığı noktalarda yürüyüşler yapılabilmektedir. 

Göynük Kanyonu’na giriş ücreti 8 TL’dir.


Kleopatra Koyu

Kleopatro Koyu Manzarası Kleopatro Koyu ManzarasıTekirova Mahallesi sınırlarında yer alan Kemer’in en ünlü koylarından biri olan Kleopatra Koyu, özelleştirme girişimlerinin olmasına rağmen hala kendi doğasını koruyarak eşsiz güzelliğini sergilemektedir. 

Tekne turları ile gelinip yüzme amacı ile tercih edilen bölgede piknik ve kamp bölgeleri de bulunmaktadır. Likya Yolu üzerinde bulunan koyda yunusları görmek de mümkündür. 

Meraklıların ve gezginlerin durak noktalarından olan Kleopatra Koyu, offroad yollarının da bulunduğu bir konumda yer almaktadır. Etrafında tesis olmaması ise oldukça berrak denizini korumasına olanak sağlamıştır. 

Kleopatra Koyu’na girişler ücretsizdir.

Plaja yakın uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden oteller için Kemer oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Tahtalı Dağı

Tahtalı Dağı Zirvesi Tahtalı Dağı ZirvesiAntik Çağ'da Olympos Dağı olarak bilinen Tahtalı Dağı, Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alır. Yaklaşık olarak 2365 metrelik yüksekliği ile bütün Kemer sahil şeridini görmek mümkündür. Manzara seyri arayanlar için en ideal noktadır.

Kiriş ve Çamyuva sapağının 8. kilometresinde bulunan Olympos Teleferik ile ulaşım sağlanır. Avrupa’nın en büyük teleferik hattı olarak bilinen Olympos Teleferik, yaklaşık 15 dakika da zirveye ulaşır. Tahtalı Dağı’nda kişisel ihtiyaçların giderilebileceği çeşitli tesisler de mevcuttur.

Dünyanın en uzun yamaç paraşütü alanına sahiptir. Aynı zamanda yürüyüş parkurları ile uzun bir trekking gerçekleştirmek isteyenler için en ideal noktalardan birisidir. Seyir terası da yer alan Tahtalı Dağı’nda, gün doğumunu ve batımını izlemek oldukça fazla tercih edilmektedir.

Olympos Teleferik’e binmek için çift yönlü yetişkin biletleri ortalama 50 - 100 TL civarındadır.


Phaselis Koyu

Phaselis Koyu Yüzme Alanı Phaselis Koyu Yüzme AlanıKemer’in Tekirova beldesi sınırları içerisinde yer alan Phaselis Antik Kenti’nin bir parçası olan Phaselis Koyu, yeşil ile mavinin birleştiği bir noktadadır. Piknik alanları ve dalgasız denizi ile gezilmesi gereken doğal güzellikler arasında değerlendirilir.

Kendisine ait sahil kenarı bulunan koyda, yürüyüş yapmak en çok tercih edilen aktivitedir. Yaklaşık 100 metrelik düz bir zemini vardır. Zeminin hemen derinleşmemesi, yüzme için ideal bir ortam oluşturmuştur. Bundan dolayı çocuklu aileler tarafından sıklıkla yüzme amaçlı tercih edilir.

Gün içerisinde yorgunluk atmak isteyenlerin tarihi ve doğal güzellikleri bir arada görebileceği bir mekandır. Hem kara hem de deniz yolu ile ulaşımın mümkün olduğu koyda, aynı zamanda kamp yapmak için de özel alanlar bulunmaktadır.

Phaselis Koyu’na giriş ücretsizdir.

Phaselis Koyu'na yakın rahat konaklama imkanları veren oteller için Antalya Otel sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Çıralı Yanartaş (Chimaera)

Doğal Çıralı Yanar Taş Doğal Çıralı Yanar TaşKemer ile Kumluca arasında tanrıların dağı olarak bilinen Ulupınar Mahallesi üzerinde yer almaktadır. Denizden 230 metre yükseklikte olup, oldukça güzel bir manzarası vardır. Bu ateşi, deniz üzerinden görmek de mümkündür. 

Yanartaş'ın alevleri 1000 yılı geçkin süredir sürekli olarak yanar. Halk arasında "Sonsuz Ateş" olarak da bilinir. Araştırmalar sonrası kaynağının metan gazı olduğu ortaya çıkarılmıştır. Yanartaş mucizevî ve gizemli olduğu için Yunan mitolojisinde de yer edinmeyi başarmıştır. 

Yanartaş'ı görebilmek için belirli bir ücret ödenmez.


Beldibi Mağarası

Beldibi Mağarası Girişi Beldibi Mağarası GirişiAntik dönemlerde bir sığınak olarak kullanılan Beldibi Mağarası, Antalya Kemer yolu üzerindeki Oba Köy sınırları içerisinde bulunmaktadır. Paleotik Dönem’den izler taşıyan mağara, denizden yaklaşık olarak 25 metre yukarıdadır.

Yıllar boyunca doğal nedenlerden dolayı tahribata uğrayan Beldibi Mağarası, Antik Çağ'da doğal bir sığınak olarak kullanılmıştır. Duvarlarında hala gözlemlenebilen dağ keçisi, geyik ve insan figürleri yer almaktadır. 

Hem doğal hem de tarihi güzelliklerin bulunduğu mağara, aşağı ve yukarı olmak üzere iki bölüme ayrılır. Arkeolojik kazılar sonucunda Mezolitik, Paleotik ve Neolitik dönemlerden kalma farklı eserler bulunmuştur. Çok büyük bir mağara olmasa da, doğal yapısını yıllar boyunca iyi bir şekilde korumuştur.

Beldibi Mağarası’na giriş ücreti 5 TL’dir.

Gece hayatından tarihi yerlere kadar gidilmesi gereken yerler için Kemer Gezilecek Yerler yazımıza mutlaka göz atmalısınız.


Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu Tekne Turları Alacasu Cennet Koyu Tekne TurlarıÇamyuva Mahallesi sınırlarında yer alan Alacasu Cennet Koyu, Kemer’in el değmemiş doğasına sahip koyları arasındadır. Tekne turları ve karayolu ile ulaşım sağlanan bölgeye günübirlik sıkça geziler düzenlenmektedir.

Bölgede hiçbir tesis ve yerleşke bulunmadığı için kişisel ihtiyaçları karşılayacak alan bulunmamaktadır. Bu özelliği ile de kamp ve piknik yapmak için ideal bir konuma gelmiştir. Sakin bir denizi bulunan koy aniden derinleşen bir deniz yapısına sahiptir.

Alacasu Cennet Koyu’na girişler ücretsizdir.


Üçoluk Yaylası

Üçoluk Yaylası Manzarası Üçoluk Yaylası ManzarasıÇam ağaçları arasında, Kemer’den yaklaşık 37 kilometre uzaklıkta bulunan Üçoluk Yaylası, 1500 metre yüksekliği ile en iyi doğal manzaralardan birisine ev sahipliği yapmaktadır. Yaz aylarında yöresel halkın sıklıkla tercih ettiği serin yerlerin başında gelir.

Yaylada herhangi bir elektrik ya da telefon hattı bulunmamaktadır. Bundan dolayı tamamıyla doğal bir yapıya sahiptir. Sedir ve çınar ağaçları altında yöre halkına ait sıradan yayla evleri bulunur. Daha çok kamp ve trekking yapmak için tercih edilen bölgenin kendine has güzelliği vardır.

Üçoluk Yaylası’nın yüksekliğinin getirmiş olduğu özellik ile fauna ve flora açısından oldukça zengindir. Kilometrelerce uzaklıktaki alanlar bulutsuz günlerde gözlemlenebilmektedir.

Kaş tatilini tam anlamıyla yerine getirmek için Kemer Gezi Rehberi yazımıza mutlaka göz atmalısınız.


Beydağları Milli Parkı

Beydağları Milli Park Ziyaretçi Alanı Beydağları Milli Park Ziyaretçi Alanı1972 yılından beri milli park statüsünde yer alan Beydağları Milli Parkı, Kemer ve Kumluca ilçe sınırlarının arasında yer almaktadır. Bünyesinde barındırdığı doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkar. 34 bin hektarlık bir alan sahiptir.

Oldukça geniş bir alana yayılan Beydağları Milli Parkı’nda Çıralı Sahili, Yanartaş ve Likya Yolu gibi ünlü cazibe noktaları bulunmaktadır. Aynı zamanda faunası yüksek olan milli parkta vaşak, oklu kirpi, sincap, yaban keçisi ve Akdeniz fokuna rastlamak mümkündür.

Özellikle bahar ve yaz aylarında oldukça fazla ziyaretçi akınına uğrayan Beydağları Milli Parkı’nın en önemli noktalarından birisi, Olympos Dağı olarak bilinen ve en güzel manzara seyrinin yapıldığı Tahtalı Dağı da bulunmaktadır. Kısmen girişler ücretsiz olsa da, milli parkın bazı bölümlerine girişler ücretlidir.

Beydağları Sahil Milli Parkı’na giriş ücreti 7 TL’dir.


Eko Park (Tekirova Ekolojik Doğal Parkı)

Eko Park Ekoloji Gezi Alanı Eko Park Ekoloji Gezi AlanıKemer'e bağlı Tekirdağ Mahallesi üzerinde yer alan doğal bir alandır. Eko Park, 40.000 metrekarelik bir alanı kapsar ve dünya üzerinde ilk flora ve faunası olan park alanıdır. Nesli tükenme tehlikesi altındaki birçok bitki ve sürüngen için bir sığınaktır. 

Zehirli ve zehirsiz yılan türleri, bukalemunlar, sürüngenler ve amfibi türleri bu bölgede koruma altındadır. Ayrıca örümcekler ve akrepler de Eko Park içerisinde mevcuttur. 

360 farklı bitki türüne de ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın tropikal ve alt tropikal bölgelerinden binlerce egzotik bitki, ağaç ve çalı burada yetiştirilmek üzere getirilmiştir.

Ziyaret esnasında eşlik eden eğitimli rehberler tarafından sağlanan bilgiler, bu harika hayvanları ve bitkileri daha iyi tanıma ve küresel ekosistemdeki önemini anlama fırsatı sunmaktadır.

Antalya'daki birbirinden farklı eğlence mekanları ile gece hayatını sonuna kadar yaşayacağınız yerler için Antalya Gezi Rehberi yazımızı mutlaka okuyun.


Üç Adalar

Üç Adalar Yukardan Bakış Üç Adalar Yukardan BakışDünyanın en ünlü dalış noktalarından birini içerisinde barındıran Üç Adalar, Tekirova sahillerinin 5 açıklığında yer almaktadır. İrili ufaklı adacıklar da bulunan bölgede Akdeniz’in en iyi su altı zenginliklerinin gözlemleri yapılmaktadır. 

2 adet su altı mağarası ve 9 resif bulunan Üç Adalar’a Kemer’den kalkan tekne turları ile ulaşılabilmektedir. Ayrıca Üç Adalar’da eşlerine az rastlanan balık türlerini görmek mümkündür. 

Adanın en batı noktasında küçük bir kumsal bulunan bölgeden Tahtalı Dağı manzarası görülmektedir. Rüzgarlar elverişli olduğu durumlarda kano ile de gidilebilmektedir.

Tatili tam anlamıyla yaşayabileceğiniz ve bir çok aktiviteyi yapmaya imkan tanıyan oteller için Kemer tatil köyleri listemize mutlaka göz atmalısınız.


Sırtlanini Mağarası

Sirlanini Magrasi İçi Sirlanini Magrasi İçiYukarı Çamarası ile Narlıgedik köyleri arasında yer alır. Yatay olarak ilerleyen kuru mağaranın toplam uzunluğu 348 metredir. 

Mağaranın ağız kısmı çok dardır. 5 metre ilerledikten sonra salon olarak bilinen asıl mağara alanına geçiş yapılır. Salondaki sütunlar duvar şeklini alarak mağarayı 5 bölüme ayırmıştır. Bu 5 bölüm, sarkıtlar, sütunlar ve dikitler ile kaplıdır. 

Mağaranın nem miktarı %85 iken sıcaklığı 17 derecedir. 

Sırtlanini Mağarası’na giriş ücretsizdir.

Deniz kenarına yakın VIP hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için Kemer 5 yıldızlı oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Molla Deliği Mağarası

Molla Deliği Mağarası Girişi Molla Deliği Mağarası GirişiKemer’in batı kıyısı boyunca uzanan ve Olimpos Dağı olarak bilinen Tahtalı Dağı’nın yamaçlarında yer alan Molla Deliği Mağarası, 549 metre uzunluğu ile ön plana çıkmaktadır. Denizden yaklaşık olarak 900 metre yükseklikte bulunan mağara, dikitler ve sarkıtlar bakımından oldukça zengindir.

Mağaraya ulaşım, Tekirova Yaylası’nda bulunan teleferik istasyonundan yürüyerek gerçekleştirilir. Bölgeye özgü yetişen bitkiler arasında yer alan patikadan ulaşım sağlanmaktadır. Daha çok trekking severler ve kampçılar tarafından ziyaret edilen mağara, kireçtaşı oluşumları ile dikkat çeker.

Mağaraya giriş noktasında bulunan bir gölet ise, görünümüne oldukça güzel bir hava katar. Mağara içerisi yer yer darlaştığından dolayı, kapalı alan korkusu olanlara pek tavsiye edilmemektedir. Ayrıca gelen kişilerin yanında fener getirmeleri gereklidir.

Molla Deliği Mağarası'na giriş ücretsizdir.


Peynirdeliği Mağara

Kemer’e yaklaşık 18 kilometre uzaklıktaki Gedelme Yaylası mevkiinde bulunan Peynirdeliği Mağarası, kısa bir süre önce keşfedilmiş oldukça genç bir mağaradır. Yapılan araştırmalar sonucunda mağara içerisinde Bizanslılara ait çeşitli kalıntılar gün yüzüne çıkarılmıştır.

Mağaranın içerisine girişler kısmen sınırlı olup, belirli bir rehber eşliğinde girilmesi gerekmektedir. Araştırmaların hala devam ettiği mağaranın içerisi kuru olmasına karşın, mağara sonunda küçük bir göl bulunmaktadır.

Hem doğal güzellik adına hem de arkeolojik bir buluş adına önemli olan mağara, 74 metre uzunlukta olup, dikine bir oluşum söz konusudur. Mağaranın girişi ve en uç noktasında ki -19 metredir.

Peynirdeliği Mağarası’na giriş ücretsizdir.


Bostanlık Koyu

Kemer’in el değmemiş doğal güzelliklerinden bir diğeri de ilçe merkezine 14 km mesafede yer alan Bostanlık Koyu’dur. Bölgede herhangi bir tesis bulundurmaması da doğasını korumasına olanak sağlamıştır. 

Kara yolu ile bir noktaya kadar ulaşım yapıldıktan sonra, 1 km yürüyüş sonunda bölgeye ulaşılabilmektedir. Koyun hemen yanında ise Phaselis Antik Kenti bulunmaktadır.

İnce çakıllı kumsalı, aniden derinleşmeyen deniz yapısı ile piknik ve kamp için de ideal noktalardan biri olmaktadır. 

Bostanlık Koyu’na girişler ücretsizdir.


Çalış Tepe

Güney tarafında Akdeniz’in mavi sularıyla, kuzey kısmında ise Çalış Tepe ile çevrili olan Kemer, her iki taraftan da manzara seyri için ideal bir noktaya konumlanmıştır. İlçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan tepe, denizden 320 metre yüksekliğe sahiptir.

Rakımının merkez yerleşkesine göre yüksekte olması, doğal bir teras konumuna sahip olmasına olanak sağlamıştır. Dağ yolundan uzun bir yürüyüş sonrası ulaşılan Çalış Tepe’de devasa bir Türk bayrağı ziyaretçilerini karşılar. 

Idyros Antik Kenti’nin de bu tepede bulunması, hem doğal hem de tarihi güzelliğin bir arada ziyaret edilmesine ortam hazırlamıştır. Tepenin en üst noktasından bütün Kemer ve doğusundaki 40 kilometrelik alan rahatlıkla gözlemlenebilmektedir.