Kemer Plajları

52 kilometrelik uzunluğa sahip sahil şeridi ile oldukça popüler bir turizm merkezi olan Kemer, dünyaca ünlü noktalara ev sahipliği yapmaktadır. Yer yer doğa ve tarihin birbirine karıştığı bölgeleri ile dikkat çekici bir güzelliğe sahiptir.

Kıyı şeridi Toros Dağları’nın ülkemizdeki başlangıç noktasına yer aldığından dolayı irili ufaklı birçok koy oluşmasına zemin hazırlamıştır. Bundan dolayı söz konu yüzmek olunca, mavi bayraklı plajlarından eşsiz güzellikteki koylarına kadar geniş bir coğrafyası vardır.


DoluSu Park 

Dolusu Park Kaydırakları Dolusu Park KaydıraklarıKiriş Mahallesi, Sahil Caddesi üzerinde yer alır. Çamyuva mevkiine 3,1 kilometre uzaklıktadır. 

Dalga havuzunu, plajı, flyboard show, kaydırakları ve etkileşimli yunus eğlencelerini içerir ve Türkiye'deki bir ilk niteliğindedir. 

9 çocuk ve 17 yetişkin kaydırağı vardır. Ayrıca vakit geçirilebilecek bar, kafe ve restoran hizmetleri de sunulmaktadır. 

3 ile 12 yaş arası 50 TL, yetişkinler için ise 80 TL'dir. Fiyatlar sezonluk farklılık gösterebilmektedir. 


Kleopatra Koyu

Kleopatra Koyu Manzarası Kleopatra Koyu ManzarasıKemer’in en ünlü koylarından birisi olan Kleopatra Koyu, Tekirova Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Son zamanlarda özelleştirme girişimlerinin olmasına rağmen, yeşil ile mavinin bir araya geldiği eşsiz mekanlardan birisidir.

Daha çok tekne turları ile yüzme amaçlı tercih edilen bölge, aynı zamanda piknik ve kamp için tercih edilmektedir. Dünyanın en uzun yürüyüş yolu olan Likya Yolu üzerinde bulunan Kleopatra Koyu, yunusları görmek için en ideal deniz noktalarından birisidir.

Aynı zamanda offroad yollarının da bulunduğu koyun denizi son derece berrak olmakla birlikte hiçbir tesisin bulunmaması, bakir yapısını korumasına olanak sağlamıştır. Meraklıların ve gezginlerin gece kamp yapacakları en iyi yerlerden birisidir.

Kleopatra Koyu’na girişler ücretsizdir.

Denize yakın rahat konaklama seçeneklerine göz gezdirmek için Kemer otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Çıralı Plajı

Çıralı Halk Plajı Çıralı Halk PlajıYanartaş'ın bulunduğu dağ ile Olympos sahili arasında kalır. Çıralı sahilinin toplam uzunluğu 3,2 kilometre, genişliği ise 50 ile 10 metre arasında değişmektedir. Sahil alanının her iki tarafı da kayalıklarla çevrilidir. 

Çok nadir bölgelerde çakıl taşlar vardır. Geri kalan kısmı ince kumludur. Genellikle dalgasız olan denizi sadece öğle saatlerinde dalgalıdır. Sığ denizi ve ince kumlu sahil şeridi çocukların vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturmuştur. 

Ayrıca sahil, caretta carettaların yumurtladığı bir alana da sahiptir. Bazı alanlar koruma altına alınmıştır. 

Çıralı Plajı'na giriş ücretsizdir.

Antalya genelinde plaja yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile sizi cezbedecek Antalya otel fiyatları listemizi mutlaka incelemelisiniz.


Phaselis Koyu

Phaselis Koyu Ziyaretçi Alanı Phaselis Koyu Ziyaretçi AlanıTarih ve doğanın iç içe geçtiği noktalardan birisi olarak Phaselis Koyu, Kemer’in Tekirova Köyü sınırları arasında yer almaktadır. Kemer’in en eski yerleşim yeri Phaselis Antik Kenti’nden ismini alan koyda, yeşil ve mavi son derece etkili bir görünüme sahiptir.

Hem özel araç ile hem de Kemer ilçe merkezinden düzenlenen tekne turları ile Phaselis Koyu’na ulaşım sağlanır. Bakir bir yapısı olduğu için kişisel ihtiyaçları karşılayan herhangi bir tesis bulunmamaktadır. 

Kumsalının yer yer çakıllarla kaplı olmasının yanı sıra, ortalama 100 metrelik derinleşmeyen zemini ile çocuklu aileler için tavsiye edilebilir. Koydan yaklaşık 1 kilometre içeride, ormanlık alanda da Phaselis Antik Kenti’ni görmek mümkündür. 

Özel araçla gelenler için ücretli bir otopark bulunmaktadır.

Phaselis Koyu gibi muhteşem yerlerin daha fazlasını keşfetmek için Kemer gezilecek yerler sayfasına mutlaka kontrol etmelisiniz.


Boncuk Koyu

Boncuklu Koyu Manzarası Boncuklu Koyu ManzarasıTarihi Likya Yolu’nun ulaştığı en bakir koylardan birisi olan Boncuk Koyu, Kemer’in Çıralı mevkinde bulunmaktadır. Araç ile ulaşımın bulunmaması, bu alanın daha çok trekking ve yürüyüş amaçlı tercih edilmesine olanak sağlamıştır.

Koyun içerisinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. İlçe merkezinden düzenlenen turlar ile ulaşımın daha çok tercih edildiği noktada ince çakıllı bir plaj bulunmaktadır. Denizinin hemen derinleşmemesi ideal bir yüzme alanı olmasına katkıda bulunmuştur.

Daha çok uzun bir yürüyüşün ardından deniz manzarası ile dinlenme mekanı olarak tercih edilen koyda bir de kaynak suyu bulunmaktadır. Buz gibi suyun tadı oldukça güzel olarak nitelendirilmektedir.

Boncuk Koyu’na giriş ücretsizdir.

Muhteşem manzaraları ile romantik bir gün yaşamak için Kemer Gezi Rehberine göz atmayı unutmayın.


Alacasu Cennet Koyu

Alacasu Cennet Koyu Sahili Alacasu Cennet Koyu Sahili

Kemer’in el değmemiş doğasını koruyabilen koyları arasında bulunan Alacasu Cennet Koyu, Çamyuva Mahallesi sınırları arasında bulunmaktadır. Hem kara yolu ile hem de tekne turları ile ulaşımın mümkün olduğu koya, günübirlik geziler sıklıkla düzenlenmektedir.

Etrafında herhangi bir yerleşkenin bulunmaması doğal bir piknik alanı oluşturmuş ve birçok kişi Alacasu Cennet Koyu’nu piknik ve kamp amacıyla tercih etmektedirler. Sakin bir denizinin bulunmasına karşın derinliğin birden artması, yeni yüzme öğrenen kişiler için tehlikeli olabilmektedir.

Bölgede hiçbir tesis bulunmadığı için kişisel ihtiyaçları karşılayacak bir alan yoktur. Yer yer çakıllı bir kumsalı bulunan koyda yeşil il mavinin iç içe geçmesi, manzara keyfi için ideal bir nokta olmasına olanak sağlamıştır.

Alacasu Cennet Koyu’na girişler ücretsizdir.


Maden Koyu

Doğa Harikası Maden Koyu Doğa Harikası Maden KoyuKemer’in gözlerden ırak bir noktasında bulunan Maden Koyu, ilçe merkezine ortalama 30 kilometre uzaklıktadır. Fiziksel bir yol ile ulaşılamayan ve bakir koy olan Maden Koyu, aynı zamanda Atbükü Koyu olarak da bilinmektedir. 

Ormanlık bir araziden dağ bir yol ile ulaşımın sağlandığı koy, ismini bir zamanlar bölgede krom madeni çıkarıldığı için almıştır. Koyun gözlerden ırak olması bakir yapısını koruma izin vermiş ve doğal güzelliğinden asla ödün vermemiştir. 

Saklı bir cennet olarak nitelendirilen koyda neredeyse hiç dalga yoktur. Aynı zamanda ince çakıllı küçük bir kumsalı bulunur. Kişisel ihtiyaçların karşılandığı bir tesis bulunmamaktadır. Şahsi araçlar ile ulaşım mümkündür. Daha çok doğa ile iç içe olmak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Maden Koyu’na giriş ücretsizdir.

Antalya'daki turistlerin gözdesi olan mekanlar için Antalya Gezi Rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Beycik Bükü

Beycik Bükü Denizi Beycik Bükü DeniziTekirova Mahallesi üzerinde yer alan Beycik Bükü, Kemer ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Tekirova Mahallesi'nden Maden yoluna çıktıktan 3,5 kilometre sonra ulaşım sağlanır. Orman ile çevrili bir yol üzerindedir. 

Sahil kesimi çakıl taşlarla kaplıyken denizde ilerledikçe zemin ince kumludur.  Küçük ve sakin bir koy üzerinde yer almaktadır. Sakinliğinden dolayı kampçılar tarafından konaklamak için de sıklıkla tercih edilir.  

Çevresinde tesis olmadığı için giderken temel ihtiyaçların dışarıdan getirilmesi tavsiye edilir.

Beycik Bükü'ne giriş ücretsizdir. 


Üç Adalar

Üç Adalar Yukarıdan Bakış Üç Adalar Yukarıdan BakışTekirova sahillerinin yaklaşık olarak 5 kilometre açığında bulunan Üç Adalar, dünyanın en ünlü dalış noktalarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Akdeniz’in sualtı zenginliklerinin en iyi gözlemlendiği Üç Adalar’da irili ufaklı farklı adacıklar da bulunur.

Yaklaşık olarak 9 resif ve 2 tane de sualtı mağarası bulunan Üç Adalar, birbirinden farklı deniz canlılarının gözlemlenebildiği bir noktadır. Kemer’den kalkan tekne turları ile kısa sürede ulaşımın mümkün olduğu Üç Adalar’da eşlerine az rastlanan orfoz, müren, akya ve papaz balığı gibi balıkları görmek mümkündür.

Aynı zamanda adanın en batısında küçük bir kumsal da bulunur. Bu kumsaldan Tahtalı Dağı’nın manzarası oldukça dikkat çekicidir. Rüzgarın elverişli olmasından dolayı, kanolarla da erişim mümkündür.

Ailenizle sakin bir tatil yapmak istiyorsanız Kemer butik oteller listemizden istediğiniz otellerden birini seçebilirsiniz.


Beldibi Halk Plajı

Beldibi Halk Plaji Sahili Beldibi Halk Plaji SahiliKemer’in Göynük Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Beldibi Halk Plajı, daha çok yerel halk tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Yol kenarında bir yer olduğu için zaman zaman oldukça kalabalık olabilmektedir.

Büyük bir sahil uzunluğunun olmasının yanı sıra, oldukça geniş bir kumsalı vardır. Deniz zeminin taşlık olmasından dolayı, denize girerken deniz terliklerinin olması tavsiye edilmektedir. Beldibi Halk Plajı’nda tuvalet, yemek ve duş alma gibi kişisel ihtiyaçları karşılayan tesisler de mevcuttur.

Beldibi Halk Plajı’na girişler ücretsizdir.


Çamyuva Plajı

Çamyuva Sahili Çamyuva SahiliÇamyuva mevkiinde yer alır. Çeşitli su sporları düzenleyen yerlerden birisidir. Çamyuva'nın kumsal alanı 3 kilometredir. Çoğu alanı otellerin kendi plaj alanları için ayrılmıştır. 

Halk plajı olan Çamyuva, çakıl taşlar ile kaplıdır ve denizi genellikle dalgasızdır. Temiz ve berrak suyu vardır. Etrafında birkaç tesis hizmet vermektedir. Su sporları için de oldukça uygundur.

Girişi ücretsiz olan plajda şemsiye ve şezlong kiralama ücreti ortalama 10 – 15 TL'dir.

Balayınızı kusursuz yapmayı düşünüyorsanız Kemer balayı otelleri adresinde tüm otelleri ile listeledik.


Göynük Halk Plajı

Göynük Sahili Göynük SahiliMavi bayraklı plaj, Beldibi mevkii üzerinde yer alır. Engellilere kolaylık sağlayan olanakları ve ilkyardım hizmeti mevcuttur.

İnce kumlu bir plajdır. Plajın çevresi oteller ile kuşatılmış fakat bitiş noktasına park yapılarak otellerden ayrılmıştır. 

Küçük bir işletmesi vardır. Sadece alkollü içecekler servis edilmektedir. Ayrı bir alanda ise duş ve WC hizmeti sunulmaktadır. 

Göynük Halk Plajı'na giriş ücretsizdir.


Ayışığı Koyu

Ayışığı Koyu Yukarıdan Bakış Ayışığı Koyu Yukarıdan BakışHilal şeklinde coğrafi bir yapısının bulunmasından dolayı ismini alan Ayışığı Koyu, Kemer’in Merkez Mahallesi'nde bulunmaktadır. Bir ucunun denizdeki dalga kıran gibi açıklara doğru girinti şeklinde olması, denizin dalgalardan arınmasına olanak sağlamıştır. 

İncecik altım kumlu plajı ve ilçe merkezinde yer almasından dolayı yaz aylarında oldukça kalabalık olmaktadır. Aynı zamanda koyun sınırları içerisinde bulunan Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi de Kemer’in geçmiş kültürünü en iyi yansıtan yerlerden birisidir.

Koyun içerisinde bulunan plajda ise kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler bulunur. Bu tesislerden şemsiye ve şezlong kiralamak da mümkündür. Deniz suyunun oldukça sıcak olması ve derinlik yapısının birden artmaması ideal bir yüzme alanına dönüşmesine de olanak sağlamıştır.

Ayışığı Koyu’na girişler ücretsizdir.


Tekirova Bükü

Tekirova Bükü Yukarıdan Bakış Tekirova Bükü Yukarıdan BakışKemer ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıkta bulunur. Tekirova Mahallesi'ndeki sabit Maden yolundan 5 kilometre gidilerek ulaşım sağlanmaktadır.

Kızılçam ormanın eşsiz doğası içinden geçilerek ulaşılır. İnce ve küçük çakıllar ile kaplı plaja berrak bir denize sahiptir. 

Etrafında tesis imkanları bulunmamaktadır. Bu yüzden gidenler gereksinimlerini yanlarında götürür. Ayrıca alan üzerinde kamp yapılabilir. 

Tekirova Bükü'ne giriş ücretsizdir.


Bostanlık Koyu

Kemer sınırları içerisinde tarih ve doğanın yan yana olduğu ender yerlerden birisi olarak Bostanlık Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bölgede bulunan bakir koylardan birisi olarak, bünyesinde belirli bir tesis bulundurmaz. 

Karayolu ulaşımı belirli bir noktaya kadar yapılır ve bir süre sonra araçlar park edilerek yola yürüyerek devam edilir. Ortalama 1 kilometre sonrasında koya ulaşım sağlanır. Koyun hemen yakınında Phaselis Antik Kenti bulunmaktadır. 

Yürüyüş amaçlı ormanlık araziden antik kente de ulaşım sağlanırken, ince çakıllı kumsalı ve hemen derinleşmeyen yapısı ile yüzmek için de, doğanın içerisinde piknik ve kamp yapmak için de en ideal noktalardan birisi olmaktadır. 

Bostanlık Koyu’na girişler ücretsizdir.


Mehmetali Bükü Koyu

Tekirova Mahallesi üzerinde bulunan Mehmetali Bükü Koyu, Kemer ilçe merkezine 24 kilometre uzaklıktadır. Maden yolu üzerindeki yoldan dümdüz 2 kilometre ilerleyerek ulaşım sağlanır. 

Denizi ve sahil şeridi sivri çakıl taşlar ile çevrilidir. Bu yüzden deniz ayakkabısı ile gidilmelidir. 

Bakir koylardan birisi olan Mehmetali Bükü, Kemer'in yüzmek ve vakit geçirmek için en sakin yerlerinden birisidir. Çadır ile ya da tekne kiralayıp konaklama amaçlı da kullanılır. 

Etrafından hiçbir tesis yoktur. Bu yüzden temel ihtiyaçların dışarıdan getirilmesi tavsiye edilir. 

Mehmetali Bükü Koyu'na giriş ücretsizdir.   


Kemer Merkez Batı Halk Plajı

Kemer’in Beldibi mevkiinde bulunan Kemer Merkez Batı Halk Plajı, ilçede bulunan mavi bayraklı oldukça berrak plajlardan birisidir. Hemen her türlü ulaşım seçeneği bulunan plajın yaklaşık 20 metre genişliğinde incecik kumları bulunan kumsalı vardır.

Uzunluğu 270 metre olan plajda, yemek, tuvalet, duş ve diğer kişisel ihtiyaçların karşılandığı tesis bulunmaktadır. Aynı zamanda şezlong ve şemsiye de kiralamak mümkündür. İlçe merkezine yakınlığından dolayı yerli halkın da sıklıkla tercih ettiği Kemer Merkez Batı Halk Plajı’nın deniz zemini hemen derinleşmez bundan dolayı yüzmek için ideal bir nokta olmuştur.

Kemer Merkez Batı Halk Plajı’na giriş ücretsizdir.


Kemer Beach Clubları

Qualista Beach

Qualista Beach Akşam Üstü Manzarası Qualista Beach Akşam Üstü ManzarasıKemer’in Merkez Mahallesi’nde bulunan Qualista Beach, en kalabalık plajlardan birisine ev sahipliği yapmaktadır. Oldukça lüks güneşlenme ve dinlenme alanlarının yanı sıra, en temiz denizlerden birisine sahiptir.

Hiç susmayan hareketli canlı müzikleri, isteğe bağlı hazırlanan rakı balık masaları ve sunulan alkollü alkolsüz içecekleri ile ön plana gelmektedir. Genel olarak kişisel ihtiyaçların karşılandığı bütün imkanlar mevcuttur. 

Girişte ödenilen ücret karşılığında içerisinde bulunan hizmetleri kullanmak ücretsizdir. Fiyat bakımından ise oldukça uygundur. Sunulan hizmetler arsında su sporları etkinlikleri de vardır. Ekstra ücret ile yapılan su aktivitelerinin en popüleri flyboarddır. Kemer’deki en popüler beachtir. Yaz aylarında doluluk oranı neredeyse maksimuma ulaşır. 

Qualista Beach’e girişler 15-20 TL arasında sezon içerisinde değişiklik gösterebilmektedir.


Dakapo Beach Club Kemer

Kemer’in Merkez Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Dakapo Beach Club Kemer, ilçe genelinde bulunan en popüler beachlerden birisine ev sahipliği yapmaktadır. Ön plana çıkmasındaki en büyük etmenlerden birisi eğlendirici canlı müzikleridir.

Sahilde yer alan tesisin hızlı servisi ve sunduğu alkollü-alkolsüz içecekleri ile oldukça sevilen bir nokta olmasına yardımcı olmuştur. Akşam saatlerinde kumsalda yakılan büyük ateş sayesinde eğlencenin doruklarına ulaşmak mümkündür. Canlı müzik eşliğinde dinlenmek ve zaman geçirmek için en iyi beachlerden birisidir. 

Dakapo Beach Club Kemer’de şezlong kiralamak kişi başı ortalama 15 - 20 TL’dir.