Tekirdağ'da Gezilecek Yerler

Tekirdağ, her ne kadar küçük bir şehir olsa da, şehir merkezinde ve ilçelerinde gezilecek oldukça fazla yer bulunmaktadır. Yaz aylarında yapılacak olan seyahat için Kumbağ, Uçmakdere, Şarköy gibi tatil beldeleri talep gören lokasyonlar arasındadır.

Kültür ve tarih gezileri için yine şehir merkezi ve çevre ilçelerde birçok alternatif bulunmaktadır. Bir diğer yandan doğal güzellikleriyle de özellikle çevre köyler, yeşille mavinin birleştiği el değmemiş alanlara sahiptir. 

Tekirdağ tatili sırasında ziyaretçileri Trakya mutfağının eşsiz lezzetleri de beklemektedir. İstanbul’dan günübirlik gelinecek mesafede olmasına rağmen, gezilecek yerlerin fazla olmasından dolayı şehri keşfetmek için konaklamalı organizasyonlar tercih edilmektedir. Tekirdağ gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir il olmasıyla birlikte özellikle gidip görmenizin önerildiği bölgeler arasında; Kumbağ, Rüstem Paşa Camii, Rakoczi Müzesi, Eriklice Köyü, Çorlu Kalesi, Tekirdağ Şehitler Abidesi ve Hora Feneri bulunmaktadır.

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz, Tekirdağ'da yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Tekirdağ otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Kumbağ

Kumbağ Kumbağ

İstanbul’a 2.5 saat uzaklıkta olan Kumbağ, Tekirdağ’ın en çok tercih edilen sayfiye yerlerinden biridir. Kumbağ, özellikle yaz aylarında yapılacak olan Tekirdağ ziyaretleri sırasında görülmesi gereken yerler arasındadır. 

Deniz, kum, güneş üçlüsünü cömertçe ziyaretçilerine sunan Kumbağ, aynı zamanda Çam ormanları ile ünlüdür. Uçmakdere gibi yamaç paraşütü yapmak isteyenlerin tercih ettiği bölgelerden biridir. Tekirdağ merkeze 15 km uzaklıkta olması nedeniyle özellikle yaz aylarında Tekirdağ halkının günübirlik geziler için tercih ettiği bir bölgedir. Tekirdağ gezilecek yerler düşünüldüğünde de özellikle yaz tatili modundaki kitleler için mutlaka uğranması gereken bölgelerden biridir. Birbirinden uygun ve güzel otellerin de bulunduğu bu bölge turistik açıdan da önemli bir yer olup son zamanlarda popüler de olmuş bir bölgedir.

Konaklamak isteyenler içinse, yaz kış her bütçeye hitap edecek pansiyon ve apart oteller mevcuttur. 


Rüstem Paşa Camii 

Rüstem Paşa Camii Rüstem Paşa Camii

Rüstem Paşa Camii, 1546 yılından günümüze kadar gelen önemli eserler arasında yer almaktadır. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı, Mihrimah Sultan’ın eşi Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır.

Yıllara meydan okuyan camide Osmanlı sanatının en güzel örnekleriyle karşılaşılmaktadır. Lale motifli çinileri ziyaretçileri büyülemektedir. 1800’lü yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarından sonra, günümüze kadar aslını korumayı başaran yapılar arasında yer almaktadır. Mimar Sinan’ın ustalık eserlerinden biri olan Rüstem Paşa Camii, tek kubbelidir. İçi aydınlık ve ferahtır. 

Camii bölümü haricinde içerisinde, kervansaray, hamam, medrese ve dükkanlar bulunmaktadır. Rüstem Paşa Camii, Süleymanpaşa ilçesi Ertuğrul Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Tekirdağ'da tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Tekirdağ gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Rakoczi Müzesi

Rakoczi Müzesi Rakoczi Müzesi

Tekirdağ tatili sırasında gezilebilecek bir diğer müze de Rakoczi Müzesi’dir. Aslına uygun olarak restore edilmiş bir Osmanlı Konağı olan müzede, Osmanlı mimarisinin detaylarını görme şansı bulunabilmektedir. 

Macar Prensi II. Frenc Rakoczi’nin 1720-1735 yılları arasında yaşadığı ev olan bu konak, daha sonra Macaristan hükümeti tarafından satın alınarak müze haline getirilmiştir. Osmanlı Devleti’ne sığınan Rakoczi’ye yaşaması için tahsis edilen bu konakta, hala kendisinin kullandığı eşyalar bulunmaktadır. Sergilenen kişisel eşyalar dışında, o döneme ait belgeleri ve Rakoczi’nin yağlı boya tablolarını görme imkanı bulunmaktadır. 

Süleymanpaşa ilçesinde bulunan Barbaros Caddesi üzerinde bulunan Rakoczi Müzesi için giriş ücreti 3 TL’dir. Müze kart geçerli değildir. Fotoğraf çekmek yasaktır. 


Namık Kemal Evi

Namık Kemal Evi Namık Kemal Evi

Tekirdağ’da tarih ve kültür turlarının bir diğer önemli durağı ise Namık Kemal Evi olarak gösterilmektedir. Tekirdağ’da 1840 yılında dünyaya gelen ünlü şair Namık Kemal’in kıymetli anısını yaşatmak adına Tekirdağ Belediyesi ve Namık Kemal Derneği iş birliği ile açılmış olan bir müzedir.

19. yüzyıldan kalma bu konak, aslına uygun olarak restore edildikten sonra ziyarete açılmıştır. Müzede Namık Kemal’e ait eserleri, belgeleri tabloları ve resimleri görme şansı bulunmaktadır. Müzeyi ziyaret eden kişiler sadece Namık Kemal’e ait eşyaları görmekle kalmayacak aynı zamanda Tekirdağ tarihine ait eserleri görme şansını da yakalayacaktır. Bu ev, özellikle Namık Kemal'le alakalı bilgi almak ya da ona dair eserlere ve ürünlere ulaşmak isteyenlerin Tekirdağ gezilecek yerler planlamasına mutlaka eklemesi gereken yerlerden biridir.

Pazartesi günleri kapalı olan müze haftanın diğer günleri mesai saatleri içerisinde ziyaret edilebilmektedir. Namık Kemal Evi’ne giriş ücreti alınmamaktadır. 


Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi

Özellikle tarih ve kültür gezilerine meraklı tatil severlerin dikkatini çeken Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, şehrin geçmişten günümüze izlerini sergilemektedir. M.Ö 4500 yılından itibaren tarihi yansıtacak buluntuların sergilendiği müze 1992 yılında hizmete açılmıştır. 

Buraya gelindiği zaman, tarih boyunca kullanılan mızrakları, süs eşyalarını, savaş aletlerini ve madeni paraları görme şansı bulunmaktadır. Bir diğer yandan müzede Tekirdağ yöresine ait giysiler ve el işlemeleri sergilenmektedir.  Müzenin bahçesinde ise Roma, Bizans ve Helenistik döneme ait mezar taşları, sütunlar, yazıtlar ve Osmanlı Dönemi’ne ait kitabeler ziyaretçilerin karşısına çıkmaktadır. Özellikle Osmanlı'ya dair özel eserler yer alan bu müze de gezilecek yerler arasına eklenmesi gereken yerlerden biridir. Ayrıca Bizans döneminde yapılmış olan ve 5. yüzyıla ait olduğu ifade edilen dünyanın en eski eserlerinin de bu müzede bulunduğu ifade edilmektedir.

Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin bahçesinde ziyaretçilerin dinlenmesi için bir de çay bahçesi bulunmaktadır. Geçmişten günümüze uzanan bir yolculuktan sonra burada dinlenerek çayınızı ya da kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Eskiden vali konağı olan müze, Pazartesi günleri hariç, haftanın her günü mesai saatleri içerisinde ziyarete açıktır. Giriş ücreti bulunmamaktadır. 

Tekirdağ'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Tekirdağ denize sıfır oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Hora Feneri

Hora Feneri Hora Feneri

Tam 157 yıldır gemilere ışık tutan Hora Feneri, Tekirdağ’ın Şarköy'e bağlı ve 20 kilometre mesafededir. Tamamı demirden yapılan fenerin malzemeleri Sultan Abdülmecid tarafından Fransa’dan getirtilmiştir. 20 metre uzunluğunda temeli deniz seviyesine kadar inen Hora Feneri’nin uzunluğu 25 metredir. 

Yıllara meydan okuyan Hora Feneri, Marmara Denizi’nden geçen gemilere hala yol göstermektedir. 40 km uzaktan ışığı görülen fenerin çevresinde eşsiz bir bitki örtüsü ve muhteşem bir deniz manzarası bulunmaktadır. 


Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ Şehitler Abidesi Tekirdağ Şehitler Abidesi

Tekirdağ’ın fethi sırasında şehit olan askerlerimizin anısına açılmış olan Tekirdağ Şehitler Abidesi, her yıl şehitlere dua etmek isteyen ziyaretçilerin akınına uğramaktadır. 

1949 yılında yapılan bu abide, uzun bir merdivenin ardından karşınıza çıkmaktadır. Özellikle girişinde Türk Bayrağı yer alan ve yazıt simgesi haline gelmiş olan bu bölge gezilecek yerler arasında mutlaka bulunması gereken özel bölgelerden biridir.. 

Abidenin üstünde “ Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır” yazmaktadır. 

Zafer Mahallesi Muratlı Caddesi üzerinde bulunan Tekirdağ Şehitler Abidesi, şehir ziyareti sırasında görülmesi gereken yerler arasında en önemlisidir. 

Tekirdağ'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Tekirdağ aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Tekirdağ Günübirlik Gezilecek Yerler 

Tarihin ve doğanın buluşma noktası Tekirdağ, Trakya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Şehir merkezi daha çok tarihi gezileri için öne çıkarken, çevre ilçeler ise uzun kıyı şeridi, masmavi denizi, plajları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir.


Malkara

Malkara Malkara

Tadı damaklarda kalan peynirleri ile meşhur bir ilçedir. Antik kenti, Tümülüsü, kaleleri, türbeleri ve çok daha fazlası ile ilçeye günübirlik ziyarete gelen konukları benzersiz bir zaman yolculuğu beklemektedir. Malkara Tekirdağ’a ortalama 56 km mesafededir.


Marmara Ereğlisi

Marmara Ereğlisi Marmara Ereğlisi

Temiz denizi, kumsalı ve leziz balıklar sunan restoranları ile ziyaretçilerine hem huzur hem de keyif dolu bir atmosfer sunmaktadır. Yaz aylarında yoğun olarak ziyaret edilen ilçe, bahar aylarında da kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktalarından biri olup, İstanbul’a yakın konumuyla da avantaj sağlamaktadır. Marmara Ereğlisi, Tekirdağ’a ortalama 40 km mesafededir.


Uçmakdere

Uçmakdere Uçmakdere

Tekirdağ’da yamaç paraşütü denince akla ilk gelen noktadır. Eşsiz bir doğanın hakim olduğu bölgede bu heyecan dolu aktivitenin yanı sıra, tarih kokan evler, yapılar, tarihi çınar ve eşsiz bir deniz manzarası bulunmaktadır. Uçmakdere, Tekirdağ’a ortalama 30 km mesafededir.  

Burası ilçedeki diğer bölgelere göre hem çok daha yüksek hem de doğal güzellik açısından hem daha farklı hem de yeni çalışmaların da sürdürüldüğü bölgelerden biridir. Trakya bölgesinde yer alıyor olan Uçmakdere, görülmeye değer bir yer olup Türkiye şartlarında oldukça iyi ekstrem sporlar yapabileceğiniz bölgeler arasındadır.


Saray

Saray Saray

Edirne – İstanbul Yolu üzerindeki konumu ile tarih boyunca önemi büyük noktalar arasında bulunuyor. Tekirdağ’ın Karadeniz kıyısındaki tek ilçesi olup, eşsiz doğası ile büyüleyici bir görünüm sunmaktadır. Tarihle doğanın buluşma noktasıdır. Tekirdağ’dan Saray ilçesine ortalama 78 km'lik bir mesafe vardır.


Şarköy Sahili

Şarköy Sahili Şarköy Sahili

Türkiye’nin en uzun, dünyanın ise 12. uzun kıyı şeridi Şarköy’dedir. Trakya’nın Bodrum’u olarak anılan Şarköy’de konukları berrak bir deniz, eğlence dolu aktiviteler ve doğa ile iç içe bir gün beklemektedir. Tekirdağ, bölgede çokça bahsedilen ve oldukça da güzel olan Şarköy ilçesine 85 km mesafededir. 

Yemyeşil doğası ve masmavi deniziyle ister otellerini kullanıp konaklayabileceğiniz ister plajı kullanıp keyif yapabileceğiniz isterseniz de kamp yapıp hem oldukça sakin olan Eriklice Köyü içerisinde tatilinizi sürdürüp hem de günübirlik piknik vs yapabileceğiniz nadir bölgelerden biridir. Gezilecek yerler düşünüldüğünde de muhteşem bir kıyı şeridine sahip olan, aynı zamanda da oldukça güzel bir denizi olan bölgedeki nadir yerlerden biri olarak gösterilmektedir.