Doğusunda İstanbul, batısında Edirne, güneyinde Çanakkale ve Marmara Denizi, kuzeyinde Kırklareli ve kuzeydoğusunda Karadeniz bulunan Tekirdağ, bir Trakya ilidir.
Marmara Bölgesi’nin en gelişmiş sanayi illerinden biri olmasının yanı sıra bu şehir doğal güzellikleriyle de yerli yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir.
Birçok yönden tatil severlerin dikkatini çekecek özelliklere sahip Tekirdağ’da, tarih boyunca dokusu bozulmamış ilçelerde hem tarihi geziler yapılabilmekte hem de doğal güzellikler sayesinde, doğa ile iç içe bir tatil yapılabilmektedir.
Tekirdağ'da gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Tekirdağ oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Malkara
Malkara
Tekirdağ’ın en güzel ilçelerinden biri olan Malkara, yemyeşil doğası ve eşsiz manzarası ile şirin bir bölgedir.
Özellikle Elmalı bölgesinde, Kuştepe ve Panayır Mevkii’nde doğa yürüyüşleri düzenlenmektedir. Marmara ve Ege denizlerinin manzarası eşliğinde yürüyüş yapılabilmektedir.
Bozulmamış doğal güzellikleri ve taş evleri olan sokakları arasında gezinti yaparken, ziyaretçileri kekik ve ıhlamur kokusu beklemektedir. Şehir merkezinden 58 km mesafede yer alan Malkara’ya otobüs ve özel araç ile ulaşım mümkündür. Şehir merkezinden otobüs ile ulaşım ücreti 20 – 25 TL arasındadır.
Şarköy
Şarköy
Tekirdağ’ın ilçelerinden bir olan Şarköy, batıda Gelibolu, kuzeyde Malkara, kuzeyde Tekirdağ il merkezi ile komşudur.
481 metrekarelik yüz ölçümüne sahip olan Şarköy, en çok temizliği ve uzunluğu ile ünlü plajları ve poyraz rüzgarı ile su sporlarına uygun denizi ile tanınmakta olsa da doğal güzellikler açısından da oldukça fazla özellikleri bulunmakta olan bir ilçedir.
Hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada barındıran ender bölgelerden biri olan Şarköy, Tekirdağ’ın özellikle yaz aylarında en çok ziyaretçi çeken ilçelerinden biridir.
Ganos Dağları ve denizin arasında kalan bir ilçe olması nedeniyle, hem mavi bayraklı plajları hem de el değmemiş yeşil alanları ile doğal güzelliklerini yerli ve yabancı turistlere cömertçe sunmaktadır. Türkiye’nin en uzun sahili burada bulunmaktadır.
Ihlamur ve adaçayı ile ünlü olan Şarköy’de bahar aylarında ilçeyi eşsiz bir koku sarmaktadır. Ayrıca zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile ziyaretçilere doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır.
Tekirdağ'da bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Tekirdağ'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Marmara Ereğlisi
Marmara Ereğlisi
Tekirdağ’ın bir sahil beldesi olan Marmara Ereğlisi, sahili ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, doğal güzellikleriyle de seyahat severlerin dikkatini çekmekte olan bölgelerden biridir. Yeşil alanları dışında özellikle sahil bölgesinde bulunan ve başka hiçbir yerde olmayan kaya şekilleri ile dikkat çekmektedir.
Deniz, kum ve güneş ile iç içe bir yaz tatilinin yanı sıra doğa ile iç içe bir tatil şansı da sunan bölgeye özellikle kayalıkları incelemek için birçok ziyaretçi gelmektedir.
Uçmakdere
Uçmakdere
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinin bir mahallesi olan Uçmakdere, üzüm bağları ve zeytin ağaçlarının yanı sıra, asırlık çınarları, vadi boyunca uzanan dere yatağı, bahar aylarında ıhlamur ağaçlarından yayılan eşsiz kokusu ile tatil severleri huzur dolu bir doğa tatiline davet etmektedir.
Sarı kantaron otlarının çiçek açmaya başladığı döneme denk gelen tatilciler, Bakacak Tepe boyunca yapacakları gezide, bu görsel şölenin tadını çıkartma şansı yakalamaktadır.
Uçmakdere tatili sırasında, yamaç paraşütü yapanları izleme ya da yamaç paraşütü yapma şansı da elde edilebilmektedir.
Tarihi dokusunu da korumakta olan bu alanın sokaklarında geçmişe bir yolculuk yaparak, nostalji yaşayabilir aynı zamanda şarapçılık, ipek böcekçiliği ve tütün üretimi yapmakta olan halktan, bilmediklerinizi öğrenebilirsiniz.
Doğal güzellikleri ile gözlere hitap etmekte olan Uçmakdere, aynı zamanda tarihi dokusu ile tatilcilerini geçmişe götürürken, yapılan üretimler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlaması açısından kültür turu niteliği de taşımaktadır.
Tekirdağ'da binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Tekirdağ gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Kumbağ
Kumbağ
Tekirdağ merkeze bağlı, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan küçük bir tatil beldesi olan Kumbağ, merkeze 14 kilometre mesafede bulunmaktadır.
Kumbağ sırtlarında bulunan orman içi dinlenme tesisi doğa tatili yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri olmaktadır.
Ayrıca denizi ve plajı sayesinde yaz aylarında da özellikle İstanbul’dan gelen yerli turistleri ağırlamaktadır.
Saray
Saray
El değmemiş doğası ile oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan Saray ilçesi, doğa yürüyüşlerinin tercih edilen adreslerinden biridir. Safaalan ve Sultanlar Yolu bölgesi üzerinde doğa yürüyüşü organizasyonları yapılmaktadır. Bu bölge sadece trekking yapmak isteyenler için değil, tüm doğa severler için oldukça ilgi çekicidir.
Güngörmez Beldesi ise adını, gür ve yüksek ağaçlarının arasında kalan su kaynağından almaktadır. Galata Deresi çevresinde bulunan yabani kızılcık, meşe ve gürgen ağaçlarından oluşan ormanlar ile oluşan görsel şölene, tarih öncesi çağlardan kalma anıt mezarlar ve kaya sığınakları eşlik etmektedir. Tüm bu noktaları ile Saray ilçesi ziyaretçilerine hem doğa hem de kültür gezisi yapma şansı sunmaktadır.
Saray ilçesi şehir merkezine 77 km mesafededir.
Tekirdağ'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve havuzlu otellerin listesini Tekirdağ havuzlu oteller sayfamızda bulabilirsiniz.
Kastro
Kastro
Kastro, Tekirdağ ilinin Saray ilçesine 27 kilometre mesafede bulunan bir mesire alanıdır. Şehrin Karadeniz ile buluştuğu noktada bulunan Kastro’nun bir diğer adı da Çamlıköy’dür. Denizi ve yeşil alanları ile adeta, mavi ile yeşilin kesişim noktasıdır.
Istrancalar Bölgesi’nde bulunan Kastro zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. Birçok nadir bulunan bitkiyi burada inceleme şansı elde edilmektedir. Bir diğer yandan denize girmek için Karadeniz’e kıyısı olan plajlardan faydalanılabilmektedir.
Kastro’da bulunan Bahçedere Bölgesi’nde kayıkla gezinti yaparak tüm doğal güzellikleri izleme şansı bulunmaktadır.
Gaziköy
Gaziköy
Tekirdağ’ın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Gaziköy, Marmara Denizi ile Ganos Dağları arasında kalmaktadır. Eski bir yerleşim yeri olmasından dolayı tarihi gezilere de ev sahipliği yapmakta olan bölgede, doğa tatili yapmak isteyen kişiler için de oldukça zengin bir bitki örtüsü bulunmaktadır.
Sakin ve sessiz bir tatil yapmak isteyen kişilerin yaz aylarında sık sık tercih ettikleri bir bölgedir. Burada deniz içine konumlandırılmış ahşap platformlarda balık tutarak daha önce hiçbir yaşanmamış bir deneyimi tatma şansı elde edilebilmektedir.
Ganos Dağı
Ganos Dağı
Bir diğer adı Işıklar Dağı olan, Ganos Dağı, Tekirdağ ilinde, Marmara Denizi boyunca uzanmakta olan bir dağdır. Şarköy’de bulunmakta ve Tekirdağ’a adını veren Tekir Dağları’nın en yüksek kısmıdır.
Şarköy’den Kumbağ’a uzanan bu dağlar, köklü bir tarihi, eşsiz bir doğa ile bir arada sunmaktadır. Aktivite seçenekleri yönünden de zengin olan bu noktada yamaç paraşütü, trekking, off – road yarışmaları ile renkli ve keyifli anlar yaşanmaktadır.
Tekirdağ'da bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Tekirdağ 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.
Eriklice Köyü
Eriklice
Tatil için yaz aylarında en çok tercih edilen yerlerden biri olan Eriklice Köyü, İstanbul’a yakın adreslerden biridir.
Temiz denizi ve havası nedeniyle tercih edilmektedir. Doğal güzellikleri tahrip edilmemiş bölgelerden biridir. Bir yandan yemyeşil ağaçlar, diğer yandan masmavi denizi ile Eriklice Köyü, şehir hayatının stresinden uzaklaşmak için ideal bir bölgedir.
Şarköy ilçesine 7 km mesafede yer alan köye ilçe merkezinden özel araç, taksi veya minibüsle ulaşım mümkündür.