Adrasan'da Gezilecek Yerler

Antalya’nın en sevilen tatil beldelerinden birisi olan Adrasan, Akdeniz kıyısında olan Kumluca ilçesine bağlıdır. Antalya’nın saklı cennetlerinden birisi olan Adrasan, yeşilin ayrı bir anlam kazandığı ve doğasıyla insanları kendine hayran bırakan bir yer olarak ön plana çıkmaktadır.

Adrasan, hem tarihi yerleri hem de insanı cezbeden doğal güzellikleri ile Antalya’nın yıl boyunca tercih edilen turizm noktalarından birisidir. Adrasan'da tarihin ve doğanın iç içe olduğu benzersiz noktalar sayesinde her yaştan insan için ideal bir tatil fırsatı sunmaktadır.

Adrasan'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Adrasan otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Likya Yolu

Likya Yolu Likya Yolu

Tüm zamanların en uzun yürüyüş yolu olarak nitelendirilen Likya Yolu, Fethiye’den başlayarak son durağı Antalya il merkezine kadar uzanan geniş bir coğrafyaya sahiptir. Bünyesinde 20’den fazla parkurun bulunduğu ve parkurların her birisinin kendine has özelliklerinin var olduğu popüler bir doğa harikasıdır. Bu yol, Adrasan'da da bir güzergaha sahiptir.

Yolun ortalama uzunluğu 535 kilometredir. Tam anlamıyla parkuru tamamlamak için kamp hazırlıklarını da yapmalı ve ortalama 21 günü gözden çıkarmalısınız. Zorlu bir yolculuktan sonra dünyanın en uzun yolunu tamamlamış olacaksınız. Hem tarihi hem de doğası ile Adrasan'da gezilecek yerler listesinde mutlaka bulundurulmalıdır.


Suluada

Suluada Suluada 

Adrasan Koyu açıklarında yer alan Suluada, Türkiye üzerindeki Maldivler olarak değerlendirilmektedir. Adanın kumsalını tropikal ada kumsalları oluşturmaktadır. Adaya ulaşım, tekne turları ve özel tekneler ile sağlanmaktadır. Sakin ve huzurlu bir atmosferde tatil yapmak isteyenlerin gezilecek yerler listesinde bulundurması gerekmektedir.

Ada üzerinde bulunan tatlı su kaynağı, isminin Suluada olmasına neden olmuştur. Bu suyun şifalı olduğuna dair bazı araştırmalar yapılmıştır. Ada üzerinde hiçbir işletme var olmadığı için doğası zarar görmeden günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Adrasan tekne turu düzenleyen firmalar ile hem Suluada'yı hem de çevresindeki Akdeniz koyları ve adalarını keşfe çıkmak mümkündür.

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Antalya otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Adrasan Koyu

Adrasan Koyu Adrasan Koyu

Adrasan gezilecek yerler arasında ilk akla gelen Adrasan Koyu, tabiat harikası olarak nitelendirilmektedir. Adrasan'ın göz kamaştıran mavisine ve yeşiline bir de gün batımı ekleyerek muhteşem bir manzara sunmaktadır. Doğal bir liman özelliği sayesinde tarih boyunca popüler olmaya devam etmiş ve günümüzde de isminden hala söz ettirmektedir.

Koyun 2 kilometrelik sahil şeridini içine alan Adrasan Plajı, Adrasan sınırlarında yüzmek için en ideal plajlar arasında değerlendirilmektedir. Gürültüden uzaklaşıp sakinlik arayanların ilk durak noktası kabul edilen Adrasan Plajı, Çıralı ve Olympos Antik Kenti’ne yakın olmasından ötürü de oldukça fazla tercih edilmektedir.

Adrasan Koyu'na yürüyüş mesafesinde konaklamak isteyenler için birçok otel seçeneği de mevcuttur. Adrasan Plajı girişi için herhangi bir ücret ödenmesi gerekmemektedir. Adrasan Plajı üzerinde bulunan şezlongları ve şemsiyeleri kiralama ücreti ise 15 TL'dir.


Sazak Koyu

Sazak Koyu Sazak Koyu

Tekne turları ile ulaşım sağlayabileceğiniz Sazak Koyu, Adrasan'da gezilip görülmesi gereken doğal güzelliklerdendir. Ormanın iç bölümüne doğru uzanan kumsala sahip koy, sırtını Musa Dağı'na dayamıştır. Ayrıca her iki yanını dik kayalıklar çevrelemektedir.

Düzenlenen tekne turları, koya yakın bir konuma gelerek güzel ve tertemiz suda yüzme fırsatı sunmaktadır. Ayrıca Sazak Koyu'nu ziyaret esnasında yanınıza mutlaka palet, şnorkel ve deniz gözlüğü almanız önerilmektedir.

Sazak Koyu'na giriş ücretsizdir.


Musa Dağı

Musa Dağı Musa Dağı

Musa Dağı, Olimpos ve Adrasan’ı birbirinden ayırarak kendi başına benzersiz bir doğa harikası olarak ön plana çıkan ender noktalardan birisidir. Macera tutkunlarının çoğunlukla yürüyüş ve trekking yaptığı bir yerdir.

Sadece doğal güzellikleri ile değil, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı keşfedilmeyi bekleyen antik kalıntılar ile tarihi güzellikler açısından da ismini duyurmuştur. Üstelik Likya Yolu üzerinde yer almasından dolayı hem tarih açısından hem de doğal zenginlik açısından ismini ilk sıralara taşımıştır.


Adrasan Deresi

Adrasan Deresi Adrasan Deresi

Manzara seyri ile görenleri kendine hayran bırakan Tahtalı Dağı’ndan doğduktan sonra Adrasan Koyu’na akan Adrasan Deresi, Bey Dağları Milli Parkı sınırlarında yer almaktadır. Yer yer akarsu üzerine yapılmış işletmeler sayesinde doğa içerisinde bir yandan sakin ve stresten uzak bir şekilde dinlenirken, bir yandan da favori içeceklerinizi yudumlamanız mümkündür. 

Özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler tarafından ziyaret edilen Adrasan Deresi’nin bir tarafı dev ağaçlar ile kaplı iken, diğer yarısı kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her öğün yemek bulabileceğiniz işletmelerle çevrilidir. Ayrıca balık çeşitleri ile de bilinen derede dilerseniz balık tutabilir, isterseniz de balık restoranlarında lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Adrasan Deresi manzarası sunan bir noktada konaklamak isteyenler için çeşitli otel seçenekleri de mevcuttur. Doğal güzelliği ve sunduğu aktivite olanakları ile Adrasan'da gezilecek yerler arasına eklenmelidir.

Adrasan Deresi’ne girişler ücretsizdir.

Adrasan'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Adrasan gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Adrasan Kalesi

Adrasan Kalesi Adrasan Kalesi

Kız Kalesi ismiyle de bilinen Adrasan Kalesi, Adrasan'a Osmanlı Dönemi’nde inşa edilen savunma kalelerinden birisidir. Doğa yürüyüşü sevenlerin sıklıkla uğradığı kale mevki, Katip Çelebi tarafından Azrasan Kalesi olarak nitelendirilirken, Evliya Çelebi tarafından Adrasan Kalesi olarak kaleme alınmış ve günümüzde de bu isimle anılmaya devam etmiştir.

Günümüze ne yazık ki orijinal halini korumayı başaramamış olmakla birlikte, yalnızca ören yerleri kalmıştır. Adrasan’ın simgesel yapıları arasında oldukça popülerdir. Adrasan Kalesi ayrıca manzara seyri açısından oldukça popülerdir. Tarihi dokusu ve muhteşem doğası ile Adrasan gezilecek yerler planında mutluka bulundurulmalıdır.

Adrasan Kalesi’ne girişler ücretsizdir.


Adrasan Ceneviz Koyu (Porto Ceneviz Koyu)

Adrasan Ceneviz Koyu Adrasan Ceneviz Koyu

Kumluca ilçesine bağlı en güzel ve popüler koylardan birisi olan Adrasan Ceneviz Koyu, Olympos - Adrasan arasında her iki tatil beldesine de yakın bir konumda kalmaktadır. Koya kara üzerinden gidilemediği için tekne turu ya da özel tekneler ile ulaşım sağlanabilmektedir. Yapılaşmanın izin verilmediği koy, birinci derece doğal sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır.

Koyun yamaç bölümünde bulunan kale kalıntısından ötürü bu ismi aldığı düşünülmektedir. Turkuaz renginde tertemiz deniz ile stresten arınmanıza olanak tanımaktadır. Ayrıca yüzerek vakit geçirmek isteyenlerin de son yıllarda tercih ettiği bir güzergahtır. Ceneviz Koyu'na yakın bir noktada bulunan Adrasan otelleri arasından seçim yaparak konaklayabilirsiniz.

Ceneviz Koyu'na giriş ücreti bulunmamaktadır.

Antalya'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Antalya gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.


Akseki Koyu

Akseki Koyu Akseki Koyu

Antalya iline bağlı Kumluca'daki yüz ölçümü en geniş koy olan Akseki Koyu, Adrasan sınırlarında kalmaktadır. Koy, tamamen yüksek kayalıklar ile çevrili olduğu için tekne turları ile gidilir.

Akseki Koyu'nda deniz dalgasız olduğu için yeni yüzme öğrenenler ve çocuklar zorlanmamaktadır. Ayrıca koyda plaj zemini güzel incecik kumlar ile kaplıdır. Üzerinde yapılaşmaya izin verilmediği için günümüze kadar iyi bir şekilde gelmeyi başarmıştır. Adrasan'a geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Akseki Koyu'na giriş ücretsizdir.

Adrasan'da Akseki Koyu yakınındaki konaklama seçeneklerinden uygun fiyatlı olanları Adrasan pansiyon sayfasında bulabilirsiniz.


Adrasan Günübirlik Gezilecek Yerler

Antalya iline bağlı Kumluca ilçesinde olan Adrasan'da tarihi ve doğal güzellikleri keşfe çıkabilirsiniz. Adrasan, turizm açısından zengin seçenekler ile karşımıza çıkmaktadır. Gezilecek yerler, Adrasan ile sınırlı değildir. Adrasan’ın çevre bölgeleri de tatil yerleri ile bilinmekte ve keyifli zaman geçirebileceğiniz seçenekler sunmaktadır.


Gelidonya Feneri (Taşlıkburnu Feneri)

Gelidonya Feneri Gelidonya Feneri

Kumluca ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi üzerinde bulunan Gelidonya Feneri, Adrasan'a 14 kilometre mesafede yer almaktadır. Adrasan merkezden tabelaları takip ederek 15 dakikalık araç yolcuğundan sonra ulaşım sağlanabilmektedir. 237 metre yüksekliğe sahip fener, Türkiye'nin en yüksek feneri kabul edilmektedir. Fener, tarihi öneminden ve işlevselliğinden ötürü koruma altına alınmıştır. Adrasan'a geldiğinizde günübirlik olarak mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir.


Yanartaş – Chimera

Yanartaş Yanartaş

Adrasan’a yaklaşık 37 kilometre mesafede yer alan Yanartaş, yüzyıllardır yanan doğal bir ateştir. Olympos Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde kalan Çıralı köyünde yer almaktadır. Zaman içerisinde dikkatleri üzerine çekerek çeşitli hikaye ve efsanelere konu olmuş Çıralı, aynı zamanda bazı dinler için tapınma yeri olmasıyla da ismini duyurmuştur. Günübirlik gezilecek yerler arasında en ilginç doğa harikası olmasıyla ön plana çıkmaktadır.


Tahtalı Dağı (Olimpos Dağı)

Tahtalı Dağı Tahtalı Dağı

Teke Yarımadası üzerinde kalan Tahtalı Dağı, Adrasan'a yaklaşık 29 kilometre uzaklıktadır. Dağın zirvesine çıkmak isteyenler için Olimpos Teleferik hizmet vermektedir. Ayrıca Antalya sınırlarındaki en popüler yamaç paraşütü güzergahları arasındadır. Bunun dışında Olimpos Dağı, katılım sağlayabileceğiniz farklı aktiviteler de gerçekleştirilmektedir.

Adrasan'da gezilecek yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Adrasan apart oteller sayfasından birini tercih edebilirsiniz.


Olimpos Beydağları Milli Parkı

Olimpos Beydağları Milli Parkı Olimpos Beydağları Milli Parkı

1972 yılında koruma altına alınan Olimpos, Adrasan merkezden yaklaşık 46 kilometre ve Antalya Havalimanı'ndan ise 59 kilometre uzaklıktadır. Hem antik kenti hem de yeşil ile mavinin buluştuğu eşsiz bir koya ev sahipliği yapmaktadır. Olympos Antik Kenti, yapıldığı dönemin en önemli liman kentleri arasında kabul edilmektedir. Antik kente giriş ücreti 30 TL'dir. Doğal ve tarihi güzelliklerine ek, caretta carettalar için doğal bir yaşam alanı olmuştur. Üstelik kamp kurmak ve butik otel seçenekleri arasında seçim yapmak isteyenler için en popüler yerdir.