Konya'nın Meşhur Yemekleri

Konya geleneksel mutfağı, Selçuklu saraylarından izler taşımakta ve Mevlevilik geleneği ile gelişmiştir. 13. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan lezzetlerin çoğu Türk Mutfağı’nın dışında tutulmaktadır.

Konya Mutfağı, yemek çeşitleri, mutfak mimarisi, sofra düzenleri, pişirme tarzı ve servis usulleri ile kendine özgü bir mutfaktır. Geçmişten günümüze dek çok zengin bir kültürü taşıyan Konya Mutfağı mutlaka tadılması gereken lezzetleri içerisinde barındırmaktadır. 

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Konya bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası Arabaşı Çorbası

Konya’nın yöresel lezzetleri arasında önemli bir yeri olan Arabaşı Çorbası, Bamya Çorbası tercih etmeyenler için başka bir seçenektir.

Bütün bir tavuğun tencerede pişip ve iç kısmı didiklenerek yapılan çorba ana yemek kadar doyurucu olabilmektedir. Üzerine maydanoz eklenerek servis edilen çorba Konya’ya geldiğinizde tadabileceğiniz geleneksel tatlar arasındadır. 


Dilber Dudağı

Dilber Dudağı Dilber Dudağı

Konya’da yöresel lezzetlerden biri ve şerbetli tatlıların başlıca gelenlerinden biri olan Dilber Dudağı, minik sandviç şeklindeki hamur parçalarının arasına ceviz konularak yapılmaktadır. 

Üzerine tereyağı sürülerek pişirilen Dilber Dudağı Tatlısı mutlaka denemeniz gereken geleneksel tatlardan biridir.

Konya'nın birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Konya'nın gezilecek yerleri yazımıza göz atabilirsiniz.


Bamya Çorbası 

Bamya Çorbası Bamya Çorbası

Konya’da meşhur olan ve geleneksel lezzetlerinden biri olan Bamya Çorbası, genellikle düğünlerde ve özel günlerde yapılmaktadır. 

İpe dizilerek kurutulmuş bamyayla yapılan çorbanın içerisine eklenen dana eti ve limon suyu ile eşsiz bir lezzet olan Bamya Çorbası tatmadan dönmemeniz gereken Konya’nın yöresel tatlarındandır. 


Etli Ekmek 

Etli Ekmek Etli Ekmek

Konya ile özdeşleşen yöresel tatlardan biri olan Etli Ekmek, Türkiye’nin her yerinde de bulabileceğiniz fakat Konya’da yapılanın tadını yakalayamayacağınız gelenekselleşmiş lezzetlerdendir. 

Lahmacuna benzetilen fakat oldukça farklı bir tat olan Etli Ekmek, Konya’nın millileşmiş yemeklerinden biridir. Pide gibi yapılan incecik hamurun üzerine kıyma, domates, biber ve soğan karışımının ilave edilip pişirilmesi ile damağınızda tadının kalacağı bir ziyafete dönüşmektedir. 


Höşmerim Tatlısı 

Höşmerim Tatlısı Höşmerim Tatlısı

Farklı şehirlerde farklı tarzlarda karışımıza çıkan Höşmerim, Konya’da da en çok yapılan tatlı çeşitlerinden biridir. Konya’da kaymakla yapılan tatlının üzerine fıstık, pudra şekeri veya tarçın serpilerek servis edilmektedir.

Konya’da yer alan restoranların tatlı menülerinin vazgeçilmez tatlarındandır. 

Konya'da manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Konya gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Fırın Kebabı 

Fırın Kebabı Fırın Kebabı

Yaklaşık 4 saat pişirilen ve ne kadar çok et o kadar lezzet düşüncesi ile yapılan Fırın Kebabı, kullanılan ocaktan hayvanına kadar değişiklik göstermektedir. Konya’da geleneksel lezzetler arasında olan Fırın Kebabı sıcak pidenin üzerine kızarmış kuzu veya koyun etinin konulması ile hazırlanmakta ve yanında közlenmiş domates ve biber ile servis edilmektedir.

Kırmızı et severlerin unutamayacağı lezzetlerden biri olan Fırın Kebabı Konya’da mutlaka tadılması gereken yöresel tatlardandır. 

Konya'da hayalinizdeki tatili doyasıya yaşamak için Konya uygulama otelleri sayfasını ekibimiz sizin için hazırladı.


Tirit Kebabı

Tirit Kebabı Tirit Kebabı

Tirit, Türkiye’nin çoğu ilinde görüp yiyebileceğiniz Konya’da ise düğün zamanlarında pişirilen geleneksel lezzetlerdendir. Kırmızı et sevenlerin vazgeçemeyeceği tatlardan olan Tirit Kebabı, güveç kabında pişirilen et ile yapılmaktadır. Etin lezzeti de pişirilirken suyunu kaybetmemesinden gelmektedir.


Çebiç

Çebiç Çebiç

Konya’ya geldiğinizde kahvaltıda sunulan şaşırtacak lezzetlerden biri olan Çebiç, sabah vakitlerinde kuzu ciğerinin ızgarada pişirilmesi ile servis edilmektedir. Konya’da Çebiç tatmak isterseniz günün erken saatlerini tercih etmeniz gerekmektedir. Geleneksel tatlardan biri olan bu yemek ızgaradan sonra tandırda pişirilerek bulgur pilavı ile birlikte yenilmektedir. 

Eylül ayında en olgun kuzular yetiştiği için bu dönemlerde Konya’da en lezzetli Çebiç’i bulabilirsiniz. 


Mevlana Böreği

Mevlana Böreği Mevlana Böreği

Konya’da yaşamış olan meşhur Mevlana’dan ismini almış olan her evde pişirilen hamur işlerinden biridir. Üçgen şekline getirilen yufkaların içerisinde kıyma, soğan ve maydanoz karışımı konularak yapılmaktadır. 

Piştikten sonraki kıtır kıtır oluşu damağınızda unutulmaz bir lezzet bırakacaktır.


Etli Topalak Çorbası

Etli Topalak Çorbası Etli Topalak Çorbası

İç Anadolu Bölgesi’nde ve Konya’da meşhur olan çorbalardan biri de Etli Topalak Çorbası’dır. Sulu yemek kıvamında hazırlanan çorba et, bulgur, yumurta, maydanoz, un, soğan ve tuzdan oluşan karışımın küçük yuvarlaklar haline getirilmesi ile hazırlanmaktadır. İçerisinde nohutta katılan yemek et suyu ile pişirilmektedir. Oldukça doyurucu olan Etli Topalak Çorbası ana yemek kıvamındadır.


Düğün Pilavı

Konya Düğün Pilavı Konya Düğün Pilavı

Türkiye’nin birçok ilinde kendine özgü yapılışı ile meşhur olan lezzetlerden biri de Düğün Pilavı’dır. Konya usulü yapılan Düğün Pilavı içerisinde önceden hazırlanmış ve haşlanmış kuzu eti, nohut ve kuş üzümü eklenmektedir. Bolca karabiberle yapılan pilav, Konya’da geleneksel etkinliklerin olduğu özellikle de köy düğünlerinde vazgeçilmez tatlardan biridir.


Sacarası

Sacarası Sacarası

Konya’da ana yemek sonrası tercih edilen tatlılardan biri olan Sacarası düğün ve özel etkinliklerde sıkça servis edilmektedir. İki sac arasında pişen tatlı olduğundan dolayı Sacarası olarak anılan tatlı, özel yufka ve Antep fıstığından yapılmaktadır. 

Kaymak ile servis edilmesi de tatlının eşsiz lezzetini ortaya koymaktadır.

İnancı gereği hassasiyetleri olan misafirlerin beklentilerini karşılayabilecek oteller için Konya islami oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Sac Böreği

Sac Böreği Sac Böreği

Konya’da hamur işlerinden biri olan Sac Böreği, hazırlanan incecik yufka içerisine ıspanaklı beyaz peynirli harç eklenerek yapılmaktadır. Sac Böreğini diğerlerinden ayıran özellik ise üzerinde tereyağı eritilmesidir. 


Papara

Papara Papara

Konya yöresel lezzeti olan ve Ramazan aylarında sofraların vazgeçilmezi olan Papara, bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile yapılmaktadır. Ekmekler dizilerek üzerine tulum peynir, salça sosu ve yoğurt dökülerek tadını damağınızda bırakacak bir lezzete dönüşmektedir.