İzmir'in İlçeleri

Türkiye’nin batısında yer alan ve Ege’nin incisi olarak kabul edilen İzmir her yıl 1 milyonun üzerinde turisti ağırlamaktadır. Herkesi kendine hayran bırakan bir atmosfere sahip olan İzmir Türkiye’de yaşanılası bir bölge olarak görülmektedir. 

Ziyaretçilerine birçok gezilip görülecek yer ve birçok aktivite sunan İzmir’de özellikle turistler tarafından rağbet gören ilçeler Selçuk, Çeşme, Karaburun, Foça, Seferihisar, Dikili ve Konak’tır. İlçeler hakkında daha detaylı bilgilere ulaşmak için ilçeler haritası incelenebilir.

8500 yıllık tarihi geçmişe sahip olan İzmir’de birçok tarihi antik kent ve müzeler yer almaktadır. Bunların yanı sıra doğal güzelliği ile dikkat çeken İzmir’in birbirinden güzel plajları ve ormanları bulunmaktadır. 

Yıllarca önemli bir liman şehri olarak kullanılan İzmir tatil amaçlı tercih edilen önemli merkezlerden biridir. 

İzmir'de günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için İzmir otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.


Selçuk

Selçuk Antik Kenti Kalıntıları Selçuk Antik Kenti Kalıntıları

Her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlayan ilçe İzmir’in en önemli turizm merkezlerinden biridir. Antik kentleri ve Pamucak Plajı ile ön plana çıkan ilçede dünyanın en büyük açık hava müzelerinden Efes yer almaktadır. UNESCO Listesi’nde yer alan birçok mirasa ev sahipliği yapan Selçuk antik çağın merkezlerinden biridir. 

3 dinin yaşatıldığı bir coğrafyaya sahip olan Selçuk İzmir il merkezine yaklaşık 1 saatlik mesafede yer almaktadır. Hristiyanların hac merkezi olarak kabul ettiği Meryem Ana Evi de Selçuk ilçe sınırları içerisindedir. 

Selçuk’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi/Kilisesi, Yedi Uyuyanlar, Celsus Kütüphanesi, Hadrianus Çeşmesi, Selçuk Kalesi, St. Jean Kilisesi, İsa Bey Camii, Artemis Tapınağı, Antik Tiyatro, Aşk Evi, Kuretler Caddesi, Bizans Su Kemerleri yer almaktadır. Dilerseniz yazın serinleyebileceğiniz Pamucak Plajı’nda denizin tadını çıkarabilir ve ilçe içerisinde yer alan Şirince’de aromalı şarapların tadına varabilirsiniz.

İzmir'in birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için İzmir'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Seferihisar

Seferhisa Ekmeksiz Plajı Manzarası Seferhisa Ekmeksiz Plajı ManzarasıGeçmiş tarihte 12 İyon kentinden biri olan Seferihisar, sakinliği, doğası ve denizi ile yaz tatili için vazgeçilmez noktalardan biridir. İlçenin denize sıfır konumu ile dalış merkezleri, plajları ve balık tutmak için uygun kıyıları bulunmaktadır. 

Türkiye’nin ilk “cittaslow” şehri olan Seferihisar’da doğal yiyecekler dışında hazır yiyecek satan herhangi bir mekan bulunmamaktadır. Çevreci olması ile bilinen ilçede konaklama açısından şirin butikler tercih edilebilir. 

İzmir merkeze 47 km mesafede yer alan Seferihisar’ın en dikkat çekici bölgesi ise Sığacık’tır. Bölgede gezilmesi gereken yerler ise Teos ve Lebedos Antik Kentleri, Kültür Müzesi, organik pazarı, Karakoç Kaplıcaları ve Sığacık Kaleiçi Sokakları’dır.


Menemen

Menemen Kubilay Anıtı Menemen Kubilay Anıtıİzmir’in yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biri olan Menemen Manisa sınırında yer alan bir sanayi kentidir. Yaşanılası bir ilçe olan Menemen geçmişte Bergama baskınının yapıldığı dönemde 1000 kişinin katledildiği hazin dolu bir tarihe sahiptir.

Metro ile ulaşımı oldukça kolay ilçe Manisa sınırında yer almaktadır. İlçede görülmesi gereken yerler ise Karagöl, Taşhan, Larissa Antik Kenti ve Panaztepe Anti Kenti gibi doğal ve tarihi unsurlardır. 

İzmir'de tatile çıkmadan önce etkinlik ve festivallerin tamamını görmek ve tatil planı çıkarmak için İzmir gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Karşıyaka

Karşıyaka Seyir Terasında Günbatımı Manzarası Karşıyaka Seyir Terasında Günbatımı Manzarasıİzmir ‘in denize kıyısı olan merkezi ilçelerinden bir diğeri de Karşıyaka.. Karşıyaka, Türkiye’nin batısında, İzmir Körfezi’nin kıyı kesimine yerleşmiş, 51 kilometrekarelik bir alana ve 8 bin yıllık tarihe sahip bir ilçedir. 400 bine yaklaşan nüfusu ile İzmir’in 4. büyük ilçesi olan Karşıyaka, %98’lik okur-yazarlık oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde yer almaktadır. İZBAN ve Tramvay ile demiryolu, İzmir Çevre Yolu ile karayolu ve vapur ile denizyolu aracılığıyla ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır.

Eğitim, spor, sanat ve kültürel etkinlikler konusunda İzmir’in en gözde ilçelerinden biri olan Karşıyaka, ulusal ve uluslararası platformlarda yaptığı çalışmalarla sürekli gündemde olan bir kenttir. Modern ve aydın kimliği, İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV) yaptığı araştırma sonucu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde Türkiye birincisi seçilmesiyle taçlanmıştır. 18. yüzyılın sonlarına dek Yamanlar Dağı’ndan denize uzanan topraklardaki yemyeşil ormanları ve eşsiz bahçeleriyle İzmir’in mesire ve eğlence merkezi olarak ünlenmiştir. 1800’lü yılların sonlarında Karşıyaka’ya yerleşen Levantenlerin inşa ettiği yalı ve köşkler, bugün bile kentin sahil şeridine ayrı bir renk ve güzellik katmaktadır. Ancak Karşıyaka’yı ayrıcalıklı kılan en büyük özellik, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın mezarının ilçede yer almasıdır.

İzmir’in diğer ilçeleri gibi tarihi çok eskiye dayanan ilçe, İzmir’in nüfus yoğunluğunun olduğu bölgelerdendir. En yaşanılası yer olarak kabul edilen Karşıyaka’da gezilip görülmesi gereken yerler ise, eski Levanten evleri, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi, Uşakızade Köşkü, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı ve Karşıyaka Çarşısı’dır.

Çeşme

Çeşme Ayayorgi Koyu Tekne Turu Çeşme Ayayorgi Koyu Tekne Turu

İzmir’in en ünlü tatil merkezi ilçelerinden biri olan Çeşme, şehir merkezine 94 km mesafede yer almaktadır. Kumlu ve mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri, konaklama merkezleri, gece hayatı ve tarihi mirasları ile yerli ve yabancı turistlerin odak noktası olmaktadır. 

Feribot ile Sakız Adası’na yarım saat mesafede yer alan Çeşme’de kışın olan nüfus yazları 5 - 6 katına çıkmaktadır. İlçe yaz aylarının kavurucu sıcağına rağmen rüzgâr alan bir atmosferi bulunmaktadır. Yaz sezonunun Mayıs ayında açılması ile birlikte deniz suyu sıcaklığı ortalama 20 dereceyi bulur. 

İlçe içerisinde görülmeye değer birçok semt yer almaktadır. Ilıca, Alaçatı, Paşalimanı bunlardan sadece birkaçıdır. Özellikle Alaçatı, akşamları ile ünlenen yerlerdendir. Bunların yanı sıra Eşek Adası, Erythrai Antik Kenti, Çeşme Arkeoloji Müzesi, Çeşme Kalesi, Boyalık Koyu, Delikli Koy, Kleopatra Koyu, Ildırı, Çiflikköy, Şifne, Altınkum Plajı ve Aya Yorgi Koyu Çeşme’de mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler arasındadır.


Urla

Urla İskelesi Urla İskelesiİzmir il merkezine uzaklığı 38 km mesafe olan Urla, sakin sessiz ve huzurlu oluşuyla yerli ve yabancı turistler tarafından tatil amaçlı tercih edilen bölgelerdendir.  Urla içerisinde barındırdığı mavi bayraklı plajları, tarihi antik kenti, el değmemiş doğası ve atmosferi ile dikkat çekmektedir.

Adaları ile bilinmekte olan ilçede görülmesi gereken Karantina Adası ve Yassıca Adası gibi doğal destinasyonlar yer almaktadır. Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi açıdan gezilecek yerler arasında da Klazomenai Antik Kenti ve Limantepe Antik Bölgesi bulunmaktadır.


Bergama

Urla Antik Kent Müzesi Ziyaret Alanı Urla Antik Kent Müzesi Ziyaret Alanıİzmir’in kuzeyinde 100 km mesafede yer alan Bergama, Türkiye’de bulunan en önemli tarihi ve kültür hazinelerinden biridir. 8500 yıla kadar dayanan geçmiş tarihi ile günümüze ışık tutan Bergama, Ionia, Helen, Roma ve Bizans gibi büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmıştır. 

Görkemli Pergamon Krallığı’nın başkenti olan Bergama, antik dönemin sanat, kültür ve sağlık merkezi konumundadır.  Antik dönemde oldukça ünlü sağlık merkezi olan Asklepeion ve Pergamon’un ilk yerleşim alanı Akropol ve Kızıl Avlu Bergama sınırları içerisindedir. 

Henüz çok keşfedilmemiş olan bu tarihi merkezde tarihte bilinen ilk doğal tedavi, ilk parşömen ve ilk 4 tiyatroya ve en dik tiyatroya sahip kent içerisinde gezilmesi gereken birçok alan yer almaktadır. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Pergamon Antik Kenti ve bunun haricinde güzellik ılıcaları, Kozak Yaylası da ilçeyi cazip kılan etkenlerdendir.

İlçeye ulaşım Çanakkale – İzmir karayolundan sağlanmaktadır. 

İzmir'de kendinizi evinizdeki rahatlıkta hissedebileceğiniz uygun fiyattaki apart oteller için İzmir apart oteller sayfamızda yer almaktadır.


Karaburun

Karaburun Yarım Adası Manzarası Karaburun Yarım Adası Manzarasıİzmir’in en küçük ilçesi olan ve şehir merkezine 106 km mesafede yer alan Karaburun sessiz, sakin ve huzurlu oluşu ile dikkat çekmektedir. Tertemiz denizi ve bozulmamış doğası ile çevredeki nadide güzelliklere sahiptir. 

Sahilde yer alan ilçenin 2 adet mavi bayrak ödülüne sahip olan plajı bulunmaktadır. Akvaryum ve Bodrum plajları Karaburun’da denizin ve güneşin tadının çıkarılabileceği özelliklere sahip plajlardandır. Görülmeye değer diğer önemli olan yerler ise Sazak Köyü, Ayşe Kadın Camii, Manal Koyu, Karaburun İskelesi, Ayıbalığı Koyu ve Büyük Ada gibi doğal ve tarihi unsurlardır.


Dikili

Dikili Halk Plajı Dikili Halk PlajıSayısız doğal güzelliğe ve plajlara sahip olan Dikili, İzmir şehir merkezine 118 km uzaklıkta köklü bir tarihe geçmişe sahip ilçelerdendir. Denize kıyısı olması ile tatilcilerin dikkatini çeken ilçede yemyeşil tabiat ile iç içe geçmiş birçok mavi bayraklı plaj bulunmaktadır.

Midilli Adası manzarasına sahip ilçede gezilmesi gereken yerler ise Bademli, Nebiler Ilıcası ve Şelalesi, Kalem Adası, Atarneus Antik Kenti, Pitane Antik Kenti, Dikili Plajları ve Çandarlı Kalesi’dir.

İzmir Otogarı’ndan tek otobüs seferi ile ilçeye ulaşabileceğiniz gibi aktarma seferleri ile de ilçeye kolaylıkla varılabilmektedir.


Bornova

Bornova Köyleri Homeros Vadisi Bornova Köyleri Homeros Vadis iİzmir şehir merkezine 8 km uzaklıkta yer alan Bornova, İzmir’de en gelişmiş ve genç popülasyonu en yüksek ilçelerden biridir. Doğa parkları, tarihi yapıları ve gelişmiş sanayisi ile ön plana çıkan ilçeye metro ile ulaşım oldukça kolaydır. 

Modern bir görünümü olan ilçenin sahile kıyısı bulunmamaktadır. Gezilip görülmesi gereken yerler ise Peterson Köşkü, Homeros Vadisi, Belhomme Evi, Pandespanian Köşkü, Santa Maria Katolik Kilisesi, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı ve Mary Magdalane Anglikan Kilisesi’dir. Ayrıca Küçük Park ve Büyük Park diye adlandırılmış sağlı sollu cafelerin, restoranların ve gece mekanlarının olduğu trafiğe kapalı caddelere sahiptir.


Foça

Foça Foça'nın Huzur Dolu Sahiliİzmir il merkezine 1 saatlik mesafede yer alan ilçe şirin bir tatil beldesi atmosferine sahiptir. İçerisinde barındırdığı tarihi, turistik ve doğal cazibeleri ile dikkat çeken ilçelerden biri olan Foça görülmesi gereken ilçelerdendir. 

Eski adı Phokaia olan Foça’nın tarihi de diğer İzmir ilçeleri gibi çok geçmişe dayanmaktadır. Döneminin eserlerini içerisinde barındıran ilçe doğanın, tarihin ve kültürün iç içe geçtiği birçok unsura sahiptir. Foça’da görülmesi gereken başlıca yerler ise Beş Pınar Kalesi, Şeytan Hamamı, Mersinaki Koyu, Sazlıca Koyu, Frigya Tepesi, Athena Tapınağı, Pers Mezar Anıtı, Foça Antik Tiyatro, Kybele Açık Hava Tapınağı, Fatih Camii, Ağalar Konağı, adalar ve Kozbeyli Köyü’dür.


Tire

Tire Doğa Harikası Derekahve Tire Doğa Harikası Derekahve Tarihi açıdan birçok değerli dönemi yaşamış ve Hitit, Pers, Frigya, Bizans ve Osmanlı gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Tire, sahip olduğu yeşil çevresinden dolayı “Yeşil Tire” olarak anılmaktadır. 

Şehir merkezine 80 km uzaklıkta bulunan ilçe içerisinde Tire Müzesi, Necip Paşa Kütüphanesi, Tire Pazarı, Ali Baba Türbesi, Yeşil İmaret Zaviyesi, Derekahve, Kaplan Köyü ve birçok tarihi camii bulunmaktadır.

Meşhur Tire Köftesi ile bilinen ilçeye gittiğinizde yöresel lezzetleri de tatmanızı önerilmektedir.


Ödemiş

Ödemiş Ödemiş'in Doğa İle İç İçe Köyleriİzmir’in en uzak köşelerinden biri olan Ödemiş, ilçe merkezine uzaklığı 114 km’dir. Geçmişi 5000 yıl kadar geriye dayanan ilçede tarihi yansıtan unsurlar günümüze kadar kendini korumayı başarmıştır.

Milli mücadele zamanlarında halkın direnişi ile ilgili birçok hikayeye konu olan Tire görülmesi gereken birçok unsura ev sahipliği yapmaktadır. Huzurlu ve sakin bir yapısı olan ilçede gezilmesi gereken yerler ise Kadın El Sanatları Pazarı, Ödemiş Ulu Camii, Ödemiş Müzesi, Bedia Akartürk Müzesi, Tarihi Ödemiş Arasta Çarşısı, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi, İlk Kurşun Anıtı ve 125. Yıl Kültür Parkı yer almaktadır.


Aliağa

Doğa İle İç İçe Aliağa Koyları Doğa İle İç İçe Aliağa Koyları

Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan ve İzmir’in en gelişmiş sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, henüz keşfedilmemiş tarihi ve kültürel birçok unsura sahiptir. Ege kıyılarında yer alan ve sayıca fazla olan Aiolia kentlerinden Pitane, Larissa, Aigaia, Kyme, Myrina ve Gryneion Aliağa sınırları içerisinde yer almaktadır.

Tarihi mirasların yanı sıra körfezde yer almasından dolayı birçok koy ve 4 km’lik plajları ile denizin ve güneşin tadını çıkarmanıza olanak sağlamaktadır.

İlçeye ulaşım ise İzmir banliyö sistemi ile kolaylıkla sağlanmaktadır.


Buca

Buca Kaynaklar Köyü Akarsuyu Buca Kaynaklar Köyü Akarsuyu

İzmir’in 9 km güney batısında yer alan ilçenin kuruluş tarihi MÖ 630 yıllarına dayandığı bilinmektedir. Geçmiş dönemin birçok yansımalarını içerisinde barındıran ilçe 17.yüzyıla kadar sayfiye yeri olarak kullanılmıştır. 

Denize kıyısı olmayan ve genç nüfus bakımından oldukça yoğun olan Buca'da başlıca görülmesi gereken yerler Levanten köşkleri, Buca Yedigöller, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, Buca Gölet, Protestan Kilisesi, Kız Kulesi ve Kaynaklar’dır.


Konak

Konak Meydanı Tarihi Saat Kulesi Konak Meydanı Tarihi Saat KulesiTürkiye’nin 3.büyük şehri olan İzmir’in Konak ilçesi, merkezi konumda yer alan ilçelerindendir. Konak’ın doğusunda Bornova, güneyinde Buca ve Karabağlar, kuzeyinde İzmir Körfezi ve batısında Balçova ilçeleri bulunmaktadır.

Geçmiş tarihi 8500 yıl kadar eskiye dayanan Konak içerisinde gezilecek çok sayıda destinasyon yer alır. Antik çağdan günümüze kadar gelen eserleri ile karakterize olan ilçe, eğlence, kültür ve sanat merkezi olması ile ön plana çıkmaktadır. Yerli ve yabancı birçok turistin uğrak yeri konumunda olan ilçede özellikle Kemeraltı Çarşısı yoğun rağbet görmektedir. Romalılardan kalan Smyrna Antik Kenti’nin Agora ören yeri de günümüzde Konak’ta görülebilecek tarihi eserler arasındadır. Bunların haricinde İzmir Saat Kulesi, Kültürpark, Yalı Camii, Tarihi Asansör, Kızlarağası Hanı ve Konak Meydanı gezilip görülmesi gereken yerlerden birkaçıdır.

Köklü bir turistik merkez olan Konak’a ulaşım banliyö, metro, vapur, otobüs ve tramvay gibi birçok seçenek ile sağlanmaktadır.


Kemalpaşa

Kemalpaşa Dağlarından İzmir Manzarası Kemalpaşa Dağlarından İzmir Manzarasıİzmir şehir merkezine 29 km mesafede yer alan Kemalpaşa, Turgutlu, Manisa, Bornova, Torbalı ve Bayındır’a komşu konumunda bölgenin en soğuk ilçesidir. 

Kirazları ile ünlenen Kemalpaşa, Smyrna ve Sardes kentleri arasında bir geçiş noktası olmasından dolayı antik dönemde konumu açısından önem arz eden ve birçok yerleşime ev sahipliği yapan bir ilçedir.

Fabrika sanayi kenti olan Kemalpaşa Nif Dağı’nın eteklerinde kurulmuş ve bahar aylarında adeta doğal cennete dönüşmektedir. Birçok meyve ağaçlarının çiçek açması ile bir geline benzetilen Kemalpaşa geçmiş tarihte de gelin anlamına gelen “Nif” ile anılmıştır. 

Kemalpaşa sınırları içerisinde görülmesi gereken bazı unsurlar, Yedigöz Köprüsü, Nif Dağı, Kazak Vadisi, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Müzesi ve Ulucak Höyüğü, Hitit Karabel Anıtı, Kız Kulesi, Halil Ağa Camisi ve Hamza Baba Türbesi şeklindedir.


Gaziemir

Gaziemir Alışveriş Merkezlerine Yukarıdan Bakış Gaziemir Alışveriş Merkezlerine Yukarıdan Bakışİzmir şehir merkezine 13 km mesafede yer alan Gaziemir İzmir’in en yeşil bölgelerinden biridir. 14.yüzyılda Aydınoğulları Beyliği zamanında kurulmuş olan ilçe büyük bir gelişme göstererek İzmir’in en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olmuştur. 

İlçenin %65’i ormanlarla çevrilidir bu yüzden çevresinde birçok mesire alanı bulunmaktadır. Bunların haricinde Gaziemir’de görülmesi gereken yerler Fuar İzmir, Seydiköy Tren İstasyonu, Anı Evi ve Türbesi, Uzay Kampı, Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi, İzmir Optimum AVM şeklindedir.


Balçova

Balçova Dağlarında Doğa Yürüyüşü Aktivitesi Balçova Dağlarında Doğa Yürüyüşü AktivitesiTarihi MÖ 1200’lü yıllara kadar dayanan Balçova’nın kuruluşuna dair farklı hikayeler anlatılmaktadır. İlki, Ionia göçü zamanında sömürgecilerin buraya yerleşip kendilerine bir yaşam alanı kurduğu bir diğeri ise Ayesefit adında bir topluluğun korsanlardan kaçıp buraya yerleştikleridir. 

İzmir’in doğal kalabilen şehirlerinden olan ve İzmir’in oksijen kaynağı olan Balçova, hem turistik hem de coğrafi açıdan dikkat çekmektedir. Şehir merkezine 8 km mesafede yer alan Balçova’da İnciraltı Kent Ormanı, Balçova Terapi Ormanı, Balçova Dede Dağı / Teleferik, Agamemnon Kaplıcaları, Deniz Müzesi ve Kemal Namlı Sanat Evi gibi gezilip görülmesi gereken birçok yer bulunmaktadır.


Güzelbahçe

Güzelbahçe Plajında Günbatımı Manzarası Güzelbahçe Plajında Günbatımı Manzarasıİzmir il merkezine 24 km mesafede yer alan Güzelbahçe yeşil ile mavinin harmanlandığı sahile kıyısı olan şirin ilçelerden biridir. 

Yaz mevsimi boyunca birçok yerli eve yabancı turisti ağırlayan Güzelbahçe’nin en bilindik özelliği ise sahil boyunca kurulmuş olan rakı- balık mekânlarıdır. Yaz aylarında boş yer bile bulunamayan restoranlar, güneşin batışı ve deniz manzarası ile keyifli vakit geçirmek için birebirdir.

Güzelbahçe’de İnkaya Mağarası, Küçükkaya Köyü ve Yaka Otantik Pazarı başlıca gezilip görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır. 


Çiğli

Çiğli Doğal Yaşam Parkı Ziyaretçi Alanı Çiğli Doğal Yaşam Parkı Ziyaretçi Alanı

Tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri açısından sınırlı bir alana sahip olan Çiğli daha çok tarım ve hayvancılığın geliştiği ilçelerdendir. 

Çiğli’de şüphesiz görülmesi gereken yerler arasında ve hala korunmakta olan yerlerin başında ise Doğal Yaşam Parkı gelmektedir. Bir diğer görülmesi gereken doğal güzellik ise Kuş Cenneti’dir. Sizlere harika fotoğraflar yakalamanız için fırsatlar sunmaktadır. Türkiye’nin en büyük tuzlası olan Çamaltı Tuzlası ise Çiğli sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarihi açıdan ise geçmiş zamanda kadersiz bir toplumun yaşadığı isyan ve savaşlarda üs olarak kullanılan Leukai Antik Kenti bölgede gezilip görülmesi gereken bir diğer miraslardandır.

Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için İzmir denize sıfır oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Bayraklı

Bayraklı Towerlarına Yukarıdan Bakış Bayraklı Towerlarına Yukarıdan Bakış

İzmir’in 5. ve en yeni ilçelerinden biri olan Bayraklı arkeolojik kazılar sonucunda tarihin MÖ 3000 yıllarına dayandığı anlaşılan yerleşim yerlerindendir.

İzmir metropollerinden biri olan Bayraklı il merkezinde yer alan konumu ile dikkat çekmektedir. Yamanlar Dağ yamaçlarına kurulmuş olan Bayraklı’nın batısında İzmir Körfezi, doğusunda Bornova, güneyinde Konak ve kuzeyinde Karşıyaka yer almaktadır. 

Bayraklı’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Saint Antonie Katolik Kilisesi ve Smyrna Antik Kenti bulunmaktadır.