İzmir Doğal Güzellikleri

Ege’nin en güzel illerinden biri olan İzmir tarihi dokusu, denizi ve plajları ve doğal cazibe merkezleri ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. 

İzmir’in genellikle yüksek kesimlerinde yer alan el değmemiş doğaya sahip alanları şehrin gürültüsü ve stresinden kaçmak isteyenlerin vazgeçilmez adreslerindendir. Yaz aylarında serin esintiler ve bol oksijeni ile büyüleyen kış aylarında ise bembeyaz kar manzaraları ile dikkat çeken birçok bölge bulunmaktadır. Yeşil ile mavinin buluştuğu bir cennet olan İzmir’de görülmesi gereken başlıca yerler Homeros Vadisi, İzmir Kuş Cenneti, Karagöl, Kaynaklar, Agamemnon Kaplıcaları ve İnciraltı Kent Ormanı’dır.

İzmir'de tarihi ve turistik mekanlar ile plaj kenarına yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için İzmir otel fiyatları yazımızı göz atabilirsiniz.


Gölcük

Doğa Harikası Gölcük Gölü Doğa Harikası Gölcük Gölüİzmir Ödemiş ilçe merkezine 18 km uzaklıkta bulunan Gölcük, yaylanın tam ortasında yer alan gölden dolayı Gölcük olarak adlandırılmıştır. Köylüler tarafından yerleşim yeri olarak kullanılan Gölcük, turistler tarafından da sık sık ziyaret edilen bir bölgedir.

Derinliği yaklaşık 5 metre olan Gölcük, tektonik olarak oluşmuş doğal göllerdendir. Gölcük’e artan ilgi ile birlikte bölgede konaklama tesisler açılmıştır. Kışın çok soğuk olan yaylaya ziyaretler daha çok yaz aylarında olmaktadır.

Doğa ile iç içe yemyeşil bir alanda sakin bir tatil geçirebilir ve yakın konumda yer alan Ödemiş’in tarihi Birgi Mahallesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Gölcük’e gitmek için Ödemiş ilçe merkezinden Birgi Mahallesi’ne ve ardından Gölcük’e kalkan dolmuşlara binerek bu doğal cennete kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Gölcük gezisinin ardından bölgedeki tatilinizi daha keyifli hale getirmek isterseniz İzmir'de gezilecek yerler yazımızı inceleyebilirsiniz.


Bozdağ

Bozdağ Yaylası İzmir Bozdağ Yaylası İzmirİzmir daha çok plajları ve tarihi eserleri ile bilinmektedir. Fakat Bozdağ Kayak Merkezi İzmir’in kış turizmine de oldukça elverişli bir bölge olduğunu göstermektedir. 

Ege’nin Uludağ’ı olarak bilinen Bozdağ, 1998 yılında kayak merkezi olarak hizmete açılmıştır. Kış mevsimlerinde binlerce misafir ağırlayan tesiste 3 adet kayak alanı bulunmaktadır. Kayak yapmayan misafirler için ise bölgede kafeterya, restoran ve Bozdağ’ın muhteşem manzarasını izleyebilecekleri teraslar mevcuttur. Ayrıca konaklamak isteyen ziyaretçiler için butik otel tarzında tesis yer almaktadır. 

Hem kış hem de yaz döneminde hizmete açık olan Bozdağ, birçok mesire ve piknik alanları ile şehirden uzak, doğa ile iç içe ve muhteşem bir atmosfere sahiptir.

Ödemiş ilçe merkezine 26 km mesafede yer alan Bozdağ’a gitmek için ilk güzergah İzmir – Kemalpaşa – Turgutlu – Bozdağ güzergahı takip edilmelidir. İkinci güzergah ise İzmir – Torbalı – Bayındır ya da Tire – Ödemiş   - Bozdağ şeklindedir. Ortalama yolculuk süresi ise 2 saattir. 

İzmir'e tatile gelmeden önce muhteşem bir tatil planı yapmak için İzmir gezi rehberi sayfamızı mutlaka incelemelisiniz.


Homeros Vadisi

Doğa Harikası Homeros Vadisi İzmir Doğa Harikası Homeros Vadisi İzmirİzmir Belediyesi tarafından düzenlemeler yapılarak halka sunulan Homeros Vadisi, 7 km uzunluğunda yemyeşil bir alandır. Proje kapsamında bölgeye 18 gölet yapılmış ve birçok bitki türü dikilmiştir. 

Özellikle hafta sonları rağbet gören Homeros Vadisi içerisinde koşu pistleri, yürüyüş yolları, göletler, bisiklet yolu, piknik alanları ve mini amfi tiyatro yer almaktadır. İzmir rekreasyon alanlarından biri olan Homeros, şehirden uzaklaşıp doğa ile baş başa keyifli vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adreslerinden olmuştur.

Homeros Vadisi’ne gitmek için Bornova Metro’dan 566 numaralı, EVKA-3 Metro’dan da 365 numaralı otobüsler kullanılmaktadır. 566 numara Cumartesi ve Pazar günleri, 365 numara da Pazar günleri çalışmamaktadır. Bunların haricinde Bornova’dan kalkan Kayadibi köy dolmuşları kullanılabilir.


Kaynaklar

Buca Kaynaklar Köyü Buca Kaynaklar Köyü

İzmir Buca’ya bağlı olan Kaynaklar yeşil dokusu ve doğal ortamı ile mutlaka gidilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Buca’nın tek köyü konumunda olan Kaynaklar ilçe merkezine oldukça yakındır. 

Kampçılar ve trekking grupları tarafından tercih edilen en gözde doğal alanlardan biri olan Kaynaklar’da ayrıca kaya tırmanışı da yapılmaktadır. Doğa ile iç içe olan Kaynaklar, şırıl şırıl akan dereleri çınar ağaçları ile adeta doğal bir cennettir.

Köy içerisinde yerli halk tezgâhlar açarak organik sebzeler, gözleme, keşkek, sarma gibi birçok yöresel tatları köye gelen misafirlere sunmaktadır. Ayrıca Kaynaklar içerisinde köy kahvaltısı yapabileceğiniz birçok mekan bulunmaktadır.

Buca Kaynaklar’a ulaşım ise 177 numaralı KAYNAKLAR – ADATEPE otobüsü ile ya da Buca Üç Kuyular Meydanı’ndan Kaynaklar Köyü dolmuşları ile sağlanmaktadır. Kaynaklar, Buca ilçe merkezinden yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

İzmir'de uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden tatil köyleri için İzmir tatil köyleri sayfamızda size özel olarak hazırlanmıştır.


Nebiler Vadisi ve Şelalesi

Doğa Harikası Nebiler Şelalesi Doğa Harikası Nebiler Şelalesiİzmir, Dikili ilçe merkezine yaklaşık 16 km uzaklıkta yer alan Nebiler Vadisi ve Şelalesi Nebiler Köyü’nde yer almaktadır. Nebiler Vadisi el değmemiş doğanın içerisinde saklı kalmış bir cennettir.

Suyun berrak oluşu, dinlendirici sesi, yemyeşil doğası, oksijen dolu atmosferi, mağaraları ve yaşlı çınar ağaçları ile büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Nebiler Vadisi ve Şelalesi doğa tutkunlarının buluşma noktası olmaktadır.  Piknik yapmak için de ideal alanlardan biri olan bu doğal cazibe Karaçam Ormanları ile çevrelenmiştir. Aynı zamanda şelaleden sağ yöne doğru 10 dakikalık yürüyüş ile Ağlayan Mağara’ya ulaşılmaktadır. Şelalenin karşısında yer alan bungalov yapı sizlere manzara eşliğinde Türk Kahvesi içme fırsatı sunmaktadır. 

Nebiler Vadisi’nde yer alan trekking parkurları, ılıcalar ve kaplıcalar bölgeyi cazip kılan diğer etkenlerdendir. Geziniz sonunda duş alabileceğiniz ılıca ve sonrasında yemek yiyebileceğiniz restoran bulunmaktadır. 

Nebiler Vadisi’ne giriş ücreti 10 TL’dir. Dikili ilçe merkezinde yer alan trekking tur acentaları ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel araç ile gitmek isterseniz ortalama 20 dakikalık bir mesafe bulunmaktadır. Otopark ücreti ise 10 TL’dir.


Karagöl Tabiat Parkı

İzmir Doğa Harikası Karagöl Tabiat Parkı İzmir Doğa Harikası Karagöl Tabiat ParkıGezilip görülebilecek birçok noktası olan İzmir’de doğal güzellikler arasında yer alan Karagöl Tabiat Parkı, el değmemiş doğası ile İzmir’de saklı kalmış cennetlerdendir.

Şehrin stresli koşturmacalarından kaçamak yapmak isteyenlerin tercih ettiği Karagöl, yaklaşık 19 hektarlık devasa bir alana yayılmıştır. Karşıyaka ilçesine bağlı bir bölgede yer alan Karagöl Tabiat Parkı yerli ve yabancı birçok turisti piknik alanlarında ağırlamaktadır.

Kamp severler için de oldukça elverişli bir ortamı bulunan Karagöl içerisinde ayrı bir bölgede kamp alanı da bulunmaktadır. Tabiat parkta ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz büfe mevcuttur. Araç ile giriş ücreti yaklaşık 16 TL, yaya giriş ücreti ise 5 TL’dir. Kamp yapmak isteyenler ise 3 TL ücret karşılığında bölgeden yararlanabilirler.

Karşıyaka’ya ortalama 25 km mesafede yer almaktadır. 


Doğal Yaşam Parkı

Sasalı Doğal Yaşam Parkı Çiğli Sasalı Doğal Yaşam Parkı Çiğli

Doğal Yaşam Parkı İzmir’in Çiğli ilçesinde yer almaktadır. Gezilecek yerler açısından en çok tercih edilen bir alan olan Doğal Yaşam Parkı, 2008 yılında Fuar Hayvanat Bahçesi’nin bu bölgedeki sulak ve zengin bitki örtüsüne sahip alanlara taşınması ile açılmıştır. 

425 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı içerisinde 125 türden 1500’e yakın hayvanı barındırmaktadır. Park içerisinde yeme içme gibi ihtiyaçlarının da karşılanabileceği olanaklar mevcuttur.

Doğal Yaşam Parkı 09:00 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır. Öğrenci giriş ücreti 2 TL yetişkin giriş ücreti ise 5 TL’dir. 0-6 yaş arası, engelli, gazi ve şehit yakınlarından ise ücret alınmamaktadır. Doğal Yaşam Parkı’na gitmek için Karşıyaka Vapur İskelesi’nden 777 numaralı otobüse binmeniz gerekmektedir. Diğer bir seçenek ise Çiğli aktarma merkezinden 751 numaralı otobüsü kullanarak bölgeye kolaylıkla ulaşılabilir.


İzmir Kuş Cenneti

Kuş Cenneti Manzarası Kuş Cenneti Manzarasıİzmir’in doğal güzellikleri ile tanınan Çiğli ilçesine bağlı Çamaltı Tuzlası’nda yer alan Kuş Cenneti yaklaşık 8000 hektarlık bir alana sahiptir. Bu alan içerisinde ise 300’e yakın farklı kuş türlerini barındırmaktadır. Kuşların göç ettiği güzergâh üzerinde bulunduğundan dolayı ise her yıl binlerce kuş bölgede misafir olmaktadır. 

Doğal güzelliği ile insanları kendine çekmeyi başaran İzmir Kuş Cenneti’nde ziyaretçiler için kuş seyir, dürbün alanları ve gezi bisikletleri bulunmaktadır. Koruma altında olan bölge içerisinde avlanmak yasaktır. 4 ekosistemi bulunan kuş cennetinde tuzlu, tatlı sulak alanlar, otlak sahalar ve tepelik bölgeler bulunmaktadır. 

Ülkemizde yer alan en sulak bölgelerden biri olan İzmir Kuş Cenneti’nde kırlangıçlar, leylekler ve flamingolar gibi kuş türlerine kolaylıkla rastlayabilirsiniz.

 Fotoğraf çekmek için harika bir alan olan İzmir Kuş Cenneti, Çiğli ilçe merkezine 10 km mesafede yer almaktadır. Giriş ücreti olarak ise çok cüzi bir miktar talep edilmektedir. Toplu taşıma ile ulaşmak isteyenler 751 numaralı ESHOT olan SASALI – ÇİĞLİ AKTARMA otobüsünü kullanabilirler.


İnciraltı Kent Ormanı

İnciraltı Kent Ormanı Yürüyüş Yolu İnciraltı Kent Ormanı Yürüyüş Yolu2006 yılından beri ağaçlandırma çalışmaları yapılan İnciraltı Kent Ormanı günümüzde popüler bir mesire alanına dönüşmüştür. İzmir il merkezi yakınlarında yer alan kent ormanı hafta sonlarını değerlendirmek isteyen vatandaşların tercih ettiği başlıca doğal alanlardandır. 

625 bin karelik bir alana yayılan ormana 659 farklı türden ağaçlar dikilmiştir. Ayrıca birçok 17 bin bitki dikimi yapılmıştır. Bölgenin zamanla yeşillenmesi ile koruma altına alınmış ve halka sunulmuştur.   Kent ormanı içerisinde birçok piknik alanı, oturma bankları, tuvaletler, çocuk parkı, restoran, otopark ve barbeküler mevcuttur. Ulaşım rahatlığı ile de İzmir’de en çok tercih edilen yeşil ile mavinin buluştuğu bir cazibe merkezi haline gelmiştir.

İnciraltı Kent Ormanı’na gitmek için metroyu kullanıp Fahrettin Altay’a sonrasında da ESHOT veya dolmuşlarla kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hizmette olan ESHOT araçları ESHOT 11 – İNCİRALTI – KONAK, ESHOT 311 – İNCİRALTI – KONAK, ESHOT 480 – ÜÇKUYULAR İSKELE – İNCİRALTI, ESHOT 486 – F.ALTAY AKTARMA – İNCİRALTI şeklindedir.


Kazak Vadisi

Kazak Vadisi Kımız Çiftliği Kazak Vadisi Kımız Çiftliğiİzmir, Kemalpaşa’da yer alan Kazak Vadisi rengârenk çiçekleri ve yemyeşil doğası ile yeryüzündeki cennetlerdendir. 

Doğanın içerisinde sakin bir gün geçirmek isteyenlerin ve hafta sonları ailecek keyifli vakit geçirmek isteyenlerin durak noktası olan Kazak Vadisi bol oksijenli ortamı ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Kazak Vadisi içerisinde yer alan Kımız Çiftliği ise sizlere yörenin farklı lezzetlerini tatma fırsatı ve ata binerek eğlenceli vakitler geçirme fırsatı sunmaktadır. 

Kazak Vadisi’ne gitmek için Torbalı-Selçuk karayolu üzerinden 4 km uzaklıkta yer alan toprak yolu takip etmeniz gerekmektedir.

İzmir'de dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için İzmir tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.


Agamemnon Kaplıcaları

Balçova Agamemnon Kaplıcaları Balçova Agamemnon KaplıcalarıTarihi geçmişi MÖ 1200’lü yıllara kadar dayanan ve İzmir’in Balçova ilçesine bağlı olan Agamemnon Kaplıcaları, Balçova Kaplıcaları olarak da anılmaktadır. Tarihten günümüze kadar şifa kaynağı olan bu doğal kaplıcalar sağlık turizmi açısından büyük önem arz etmektedir.

Agamemnon Kaplıcaları ile ilgili birkaç rivayet bulunmaktadır. Agamemnon’un kızı bilinmedik bir hastalığa tutulur ve vücudunda hızlıca yaralar çıkmaya başlamıştır. Dönemin hekimleri kızına şifa bulamaz ve Agamemnon kızının hastalığının ordusuna ve kendisine bulaşmasından korkar. Sonuç olarak kızını bugünkü Agamemnon Kaplıcaları denilen bölgeye götürür ve zincirle bağlayarak ölümle baş başa bırakır. Hasta kız kaplıca sularından içerek 21 gün içerisinde iyileşir.

Geçmişten beri anlatılan bu hikâye günümüze kadar gelmiş ve bugünkü Agamemnon Kaplıcalarını oluşturmuştur. Kaplıca suyun kireçlenmelere, romatizmal hastalıklara, kemik hastalıklarına, fıtıklara, kırık ve çıkıklara iyi gelmektedir.

Doğal bir şifa olan kaplıcalara her yıl binlerce turist akın etmektedir. İçme suyu olarak da tüketilebilen kaplıca suyunun bulunduğu alan ayrıca doğa, orman ve deniz manzaraları ile çevrelenmiş bir tatil yeridir.