Çanakkale Tarihi Yerleri

Marmara Bölgesi’nde konumlanan Çanakkale tarihi ve doğal güzellikleri hem yerli hem de yabancı turistin ilgisini çeken şehirler arasında yer almaktadır. Mitolojik hikayelere ev sahipliği yapan ilde milattan önce 3000’li yıllardan bu yana yerleşim sürmektedir. Çanakkale Boğazı sayesinde bir bağlantı yolu özelliği taşımaktadır.

Çanakkale, pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için zengin bir kültüre sahiptir. Çanakkale Savaşına ve Dünya savaşlarına tanıklık etmesi, tarihi yönden ziyaretçilerine zengin gezi olanakları sunmasını sağlamaktadır.  

Çanakkale toprakları tarihte Biga Yarımadası olarak anılmaktadır. Çanakkale merkezi ve ilçeleri pek çok tarihi alana ev sahipliği yapmaktadır. 

Çanakkale'de gezilecek yerler yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Çanakkale'deki oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Conkbayırı

Conkbayırı Conkbayırı

Eceabat ilçesinde bulunan Conkbayırı tarihi açıdan büyük öneme sahiptir. Düz Tepe’nin kuzeyinde bulunan Kemal Dere’de son bulan yamacın ardında yer alan Conkbayırı 268 metre yükseklikte konumlanmaktadır. 

Tüm Gelibolu Yarımadası’na hakim olduğu için ziyaretçilerine oldukça güzel bir manzara sunmaktadır. Pek çok savaş destanına ev sahipliği yapmıştır. Savaşın yaşandığı en önemli bölge olarak bilinmektedir. Hatta Mustafa Kemal Atatürk’ün göğsüne gelerek saatini parçalayan mermi olayı burada yaşanmıştır.  


Gelibolu Yarımadası

Gelibolu Yarımadası Gelibolu Yarımadası

Çanakkale il sınırları içerisinde bulunan Gelibolu Yarımadası tarihi ve kültürü ile dikkat çeken noktalar arasında yer almaktadır. Yarımada geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bu bölgede pek çok şehitlik ve anıt bulunmaktadır. 

Sit alanı olarak belirlendiği için devlet tarafından koruma altına alınmıştır. Bölgede pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. El değmemiş bakir koyları ile ünlü olduğu gibi yaşanan tarihi olaylarla Gelibolu Yarımadası konuklarına zengin ve köklü bir tarihin de izlerini sunmaktadır. 

Çanakkale'de birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Çanakkale'de gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Çanakkale Şehitler Anıtı

Çanakkale Şehitler Anıtı Çanakkale Şehitler Anıtı

Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bu topraklar üzerinde 253 bin askerimiz şehit olmuştur. Bunun üzerine şehitleri simgelemek adına büyük bir anıt yapılmıştır. Bu anıtın yapımına ilk olarak 1952 yılında karar verilmiş, savaştan yeni çıkıldığı için yeterli paranın bulunamaması sebebiyle anıtın yapımı bir süre durdurulmuş ve 1960 yılında tamamlanmıştır. 

Hisar Burnu’nda yer alan anıtın dört sütun üzerinden yapılması ulusumuzun sağlam ve yıkılmaz temeller üzerine dayandığını anlatmaktadır. Uzaktan bakıldığı zaman M ifadesi Mehmetçiği simgelemektedir. Türk bayrağı figürü ile süslenen anıt görkemli yapısı ile dikkat çekmektedir.  


Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Assos Antik Kenti

Ayvacık ilçesine bağlı olan Behram Köyü’nde yer alan Assos Antik Kenti ilçeye gelenlerin mutlaka gezip görmeleri gereken tarih duraklarından biridir. Antik kent geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 

Assos Antik Kenti’nin en yüksek noktasında Athena Tapınağı bulunmaktadır. Kentin içerisinde yer alan diğer yapılardan dönemin sanata olan ilgisi anlaşılmaktadır. 

Antik kent çevresinde ziyaretçiler için restoran ve kafeler bulunmaktadır. Assos Antik Kenti’ne giriş ücretli olup, 25 – 35 TL’dir. Müze Kart geçerlidir. 

Çanakkale'ye uğradığınızda mutlaka gidilmesi gereken yerler için Çanakkale gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.


Aynalı Çarşı

Aynalı Çarşı Aynalı Çarşı

Adına türküler yazılan Aynalı Çarşı, Çanakkale ilinin en yoğun ziyaret alan tarihi yerlerinden biridir. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri çarşı özellikle kırmızı taştan yapılmış mimarı yapısı ve kabartmalı taşları ile hayranlık uyandıran bir görünüme sahiptir.  

2007 yılında aslına uygun şekilde restore edilen Aynalı Çarşı hem ziyaret hem de alışveriş için tercih edilmektedir. Çanakkale ruhunu yansıtan çeşitli hediyelik eşyalar çarşı içerisinde satılmaktadır. 


Bozcaada Kalesi

Bozcaada Kalesi Bozcaada Kalesi

Bozcaada ilçesinde bulunan kale pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kalenin tam olarak hangi tarihte yapıldığı ve kimler tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Osmanlı hakimiyetine girdikten sonra pek çok kez tadilattan geçirilmiştir. 

Kalenin içerisinde pek çok tarihi yapı bulunmaktadır. Bozcaada Kalesi’nde tarihi bir gezinin yanı sıra ziyaretçileri eşsiz bir doğa manzarası beklemektedir. Günümüze kadar ulaşmayı başaran kale ziyaretçilere açıktır. Kaleye giriş ücretli olup, giriş ücreti 5 TL’dir. 

Çanakkale'de dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Çanakkale tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.


Fatih Camii

Fatih Camii Fatih Camii

1462 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olan Fatih Camii şehrin en eski camisidir. Mimari yapısı ile kısa sürede farkını ortaya koyan cami dikdörtgen biçimde yapılmıştır. Tek minareli bir cami olmasına rağmen büyüklüğü ve görkemi ile dikkat çekmektedir. 

Camiye yakın bir bölgede mezarlık bulunmaktadır. Osmanlı Devleti’ne mensup önemli isimleri bu mezarlıkta yatmaktadır. 


Çanakkale Truva Heykeli

Truva Heykeli Truva Heykeli

Çanakkale denildiği zaman akla gelen Truva Heykeli adeta ilin simgesi haline gelmiştir. 

Yunan askerleri Troya kentini ele geçirmek için at şeklinde büyük bir heykel inşa etmiş ve tahtadan yapılan bu heykel Çanakkale’ye hediye olarak gönderilmiştir. Heykelin içine gizlenen askerler, heykel Çanakkale’ye ulaşınca ortaya çıkmıştır.  

Çanakkale’nin simge yapılarından Truva Heykeli şehirde en çok ziyaret edilen tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Çanakkale il merkezinden 30 dakikalık bir yolculukla bu yapıya ulaşmanız mümkündür. 


Hadımoğlu Konağı

Hadımoğlu Konağı Hadımoğlu Konağı

Bayramiç ilçesinde yer alan Hadımoğlu Konağı geçmişe yolculuk yapmak isteyenler için şehrin en güzel noktalarından biridir. 1976 yılında yapımı tamamlanan konak Türk mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Haremlik ve selamlık bölümleri bulunmaktadır. 

Yapının tamamında kullanılan ince işçilik son derece etkileyicidir. Bayramiç ilçesinde Camikebir Mahallesi’nde yer almaktadır. İlçede bulunan minibüsler ile konağa ulaşım sağlanmaktadır. 


Yedi Taşlar

Yedi Taşlar Yedi Taşlar

Ezine’ye bağlı olan Koçali Köyü yakınlarında bulunan taş ocakları günümüze kadar gelmiştir. Taş ocağında yapılmış olan sütunlar Dalyan iskelesi üzerinden yüklenmektedir. Roma İmparatorluğu ihtiyaçları zamanında bu şekilde karşılanmıştır.

Geçmişte sevk edilmemiş çeşitli sütunlar günümüzde bu bölgede sergilenmektedir. Her bir taşın ağırlığını 60 ton olduğundan, dönemin şartlarında nasıl taşındığı merak konusudur. 

Çanakkale'de huzurlu bir ortamda konaklamak isteyenler Çanakkale bungalow sayfamızda yer alan seçenekleri değerlendirebilirler.


Rum Köyleri

Rum Köyleri Rum Köyleri

Gökçeada ilçesi nostaljik atmosferi ile hayranlık uyandıran Rum Köyleri ile öne çıkmaktadır. Rum Köyleri bölgede bilinen en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Adanın ruhunu ve geçmişini yakından görmek isteyenlerin mutlaka bu köyleri ziyaret etmeleri önerilmektedir.

Rum Köyleri, taş evleri, taş yolları ve kiliseleri ile birlikte özellikle fotoğrafçılığa ilgi duyanlar için birbirinden özel manzaralar sunmaktadır. İlçe merkezinden köylere belirli saatlerde kalkan minibüsler bulunmaktadır. Bunun dışında özel aracınız ya da taksi ile de ulaşım sağlamanız mümkündür.