Bartın'da Yapılacaklar

Batı Karadeniz’in tarihi ve doğal güzellikler açısından en zengin şehirleri arasında yer alan Bartın, kıyı şeridindeki ilçeleri, milli parkı, tarihi yapıları, doğa sporlarına elverişli alanları ve plajları ile dikkat çekmektedir.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan bölge, gezilip görülecek yerlerin çeşitliliğinin yanı sıra, geniş bir yöresel mutfağa da sahiptir.

Bartın gezisi sırasında, tarihi ve kültürel geziler yapabilir, bölgenin eşsiz doğasını keşfe çıkabilir, yöresel lezzetleri tadabilir ve doğa sporları ile ilgilenebilirsiniz.

Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz Bartın bölgesi otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Tavşan Adası’na Karşı Çayınızı Yudumlayabilirsiniz: Ağlayan Ağaç

Ağlayan Ağaç Ağlayan Ağaç

Ağlayan Ağaç ve Tavşan Adası, Amasra sınırları içerisinde yer alan karşılıklı iki bölgedir. Amasra’da yer alan tarihi köprüden geçtikten sonra Ağlayan Ağaç tüm heybeti ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

350 yaşında bir Selvi ağacı olan bu ağaç, yıl boyunca denizden ve havadan aldığı nemi havaya hapsederek, bahar aylarında yapraklarından damlalar halinde bu nemi dışarı atmaktadır. Bu sırada ağaç ağlıyormuş izlenimi uyandırdığı için oldukça farklı bir manzara sunmaktadır.

Ağlayan Ağaç’ın hemen yanında hizmet vermekte olan kafeden bu manzarayı izleyebilirsiniz. Bu kafede aynı zamanda kiralanan dürbünle, Tavşan Adası’nın doğal güzelliklerini ve bölgede yaşayan tavşanları izleme şansı da bulunmaktadır.

Tavşan Adası’nı karşı kıyıdan izlemenin haricinde adaya yüzerek ve tekne ile ulaşım imkanı da bulunmaktadır. Adada yaşayan tavşanların yanı sıra manastır ve kilise binası kalıntılarına rastlanmaktadır.

Doğal ve tarihi özelliklerinin yanı sıra adanın dikkat çeken bir diğer bölümü de sınırları içerisinde yer alan mağaradır. 70 metre uzunluğundaki mağaranın içinden yüzerek geçilebilmektedir.


Özel Lezzetler Tadın: Bartın Yöresel Yemekleri

Bartın Yöresel Yemekleri Bartın Yöresel Yemekleri

Bartın Mutfağı, balık yemekleri, çorbaları, hamur işi yemekleri, et yemekleri, sebzeleri ve tatlıları ile oldukça farklı lezzet seçenekleri sunmaktadır.

Amasra’da yer alan denize sıfır balık restoranlarında taze balık çeşitlerinin yanı sıra sunulan ballı yoğurt ve Amasra Salatası ilçenin özel lezzetlerinin sadece küçük bir bölümüdür.

Yine Amasra ilçesinde mutlaka denenmesi gereken özel lezzetler arasında Amasra Pidesi yer almaktadır.

Şehrin merkezinde ve diğer ilçelerinde de meşhur lezzetler tatmanız mümkündür. Pum Pum Çorbası, Kabak Burması, Pirinçli Mantı mutlaka denenmesi tavsiye edilen özel lezzetlerdendir.

Bartın'da doğal güzellikleri ile sizi büyüleyecek yerler için Bartın'da gezilecek yerler makalemizi kontrol etmeyi unutmayın.


Bartın’da Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler: Gürcüoluk Mağarası

Gürcoluk Mağarası Gürcoluk Mağarası

Amasra ilçe merkezine 12 km mesafede yer alan Gürcüoluk Mağarası, Makaracı Köyü, Göller Yazı Mevkii’ndedir.

Yapılan turizm canlandırma çalışmaları sonucunda mağaranın içi aydınlatılmış ve yürüyüş yolları açılmıştır.

Türkiye’nin en önemli mağaraları arasında yer alan Gürcüoluk Mağarası, 169 metre uzunluğundadır. Mağaranın içerisinde yer alan sarkıt ve dikitlerin yanı sıra damlataşların oluşturduğu odacıklar oldukça dikkat çekmektedir.


Güneşin Doğuşunu ve Batışını İzleyebilirsiniz: Amasra Boztepe

Amasra Boztepe Amasra Boztepe

Bartın’a bağlı Amasra ilçesinin birçok noktasında güneşin doğuşu ve batışı izlenebilmektedir.

Amasra’da güneşin doğuşu ve batışı büyüleyici manzaraya sahip anlar arasında yer almaktadır. Amasra’nın gün doğumu ve batımı manzarası fotoğrafçıların da oldukça dikkatini çekmektedir.

Bu huzur veren manzaranın en iyi izleneceği yerler ise Boztepe ve Küçük Liman bölgesindeki Direkli Kaya’dır.

Bartın'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Bartın gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


En Güzel El Yapımı Ürünlerden Satın Alın: Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı Çekiciler Çarşısı

Amasya ilçe merkezinde yer alan Çekiciler Çarşısı, şehrin en dikkat çeken alışveriş bölgesi olma özelliğini taşımaktadır.

Asırlık bir gelenek olan ahşap işçiliğinin örneklerinin sergilendiği bu çarşıda gezebilir, ürün satın alabilir, çarşı içerisinde yer alan atölyelerde bu ürünlerin üretim aşamalarını izleyebilirsiniz.

Çarşı içerisinde satılan ürünler oldukça çeşitlidir. Tamamı ahşap işçiliği ile el yapılı olarak üretilen ürünler arasında mutfak eşyaları, ev dekorasyon ürünleri ve kişisel eşyalar yer almaktadır.

Otantik havası ve geleneksel ürün çeşitleri ile Çekiciler Çarşı’sı Bartın gezisi sırasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.


Doğa Aktivitelerine Katılabilirsiniz: Küre Dağı Milli Parkı

Küre Dağları Milli Parkı Küre Dağları Milli Parkı

Kanyonları, şelaleleri, düdenleri, ormanları ve mağaralarıyla çok önemli bir doğa alanı olan Küre Dağları, 2000 yılında milli park olarak koruma altına alınmış bölgeler arasında yer almaktadır.

129 kuş ve 40 memeli türüne ev sahipliği yapan milli parkın sınırları içinde biri dünya çapında endemik olmak üzere 27 endemik bitki de varlığını sürdürmektedir.

Bartın ve Kastamonu sınırlarına yayılan oldukça geniş bir araziye sahip bu doğa harikası alanı rehberler eşliğinde gezebilir ve doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Küre Dağı Milli Parkı’na giriş ücreti 4 TL’dir.

Bartın'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Bartın aile otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Şehrin En Eğlenceli Organizasyonlarına Katılın: Bartın Festivalleri

Bartın Festivali Bartın Festivali

Bartın il sınırları içerisinde yılın farklı dönemlerinde 6 farklı festival düzenlenmektedir. Bu festivaller, hem şehrin tanıtımı hem de eğlence amaçlı organize edilmektedir.

Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali şehrin en popüler festivalidir. Her yıl Mayıs ayının son haftası ile Haziran ayının ilk haftası arasında düzenlenen festivalde, bölgede yetişen çileklerin tanıtımının yanı sıra, kültürel ve turistik faaliyetlere de yer verilmektedir.

Kurucaşile Ahşap Tekne ve Yat Festivali ise her yıl Kurucaşile ilçesinde Temmuz’un son haftasında düzenlenmektedir. Özel üretim tekne ve yatların sergilendiği festivalde, çeşitli sanatçıların konuk olduğu konserlere de yer verilmektedir.

Şehirde düzenlenen diğer festivaller ise İnkumu Yaz Şenliği, Ulus Doğa Festivali ve Bartın Tiyatro Festivali’dir. Oldukça eğlenceli anlara ev sahipliği yapan bu festivaller, Bartın ziyaretinize denk geliyorsa mutlaka katılmanız tavsiye edilen organizasyonlar arasında yer almaktadır.

Bartın'da kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Bartın lüks oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Şehrin Doğasında Huzur Bulun: Bartın Doğal Güzellikler

Bartın Doğal Güzellikleri Bartın Doğal Güzellikleri

Bartın, kıyı şeridinin yanı sıra, dağları, yaylaları, mağaraları, akarsu ve gölleri ile doğa tatillerinin vazgeçilmez rotaları arasında yer almaktadır.

Bölge coğrafi konumu nedeni ile neredeyse tüm doğa sporlarına olanak sunan özelliklere sahiptir.

  • Bartın tatili sırasında, el değmemiş koyları gezebilir, Bartın’ın uzun kıyı şeridinde yer alan plajlarda deniz – kum – güneş keyfi yapabilirsiniz.
  • Milli park ve Amasra’da yer alan trekking rotalarında, doğa yürüyüşüne çıkabilirsiniz.
  • Gökçeağaç ve Gürcüoluk Dağlarının içinde yer alan yaylalara çıkarak doğa ile iç içe konaklama imkanı bulabilirsiniz.
  • Çakraz’da yer alan kamp alanlarında konaklayabilir, sualtı dalış, rüzgar sörfü ve yamaç paraşütü aktivitelerine katılabilirsiniz.
  • Amasra’da tekne turuna çıkabilir, Tavşan Adası’nı ve çevre koyları keşfedebilirsiniz.

Yanardağ Keşfine Çıkabilirsiniz: Güzelcehisar Lav Sutünları

Güzelcehisar Lav Sütunları Güzelcehisar Lav Sütunları

Çok eski bir yanardağın lav akıntılarından oluşan Güzelcehisar Lav Sütunları, ziyaretçilerine benzerine nadir rastlanan bir manzara sunmaktadır.

Çapları 50 – 100 cm, boyları ise 30 metre üzerinde olan Lav Sütunları’nın sadece Türkiye’de değil dünyadaki örnekleri de oldukça azdır.