Köklü tarihinin yanı sıra Bartın, yeşil ve mavinin birleştiği, doğal güzellikler açısından oldukça zengin şehirlerin arasında yer almaktadır.
Türkiye’nin gelişmekte olan şehirlerinden biri olan Bartın, doğa gezilerinin de dikkat çeken noktalarından biridir. Uçsuz bucaksız ormanları, şelaleleri, milli parkları, yüzyıllık ağaçları ile bu şehir ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir tatil imkanı sunmaktadır.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Bartın otel fiyatları sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Tavşan Adası
Tavşan Adası
Tarihi Amasra Kemere Köprüsü’nün karşısında yer alan Tavşan Adası, doğa ve tarihi bir arada sunmaktadır. Adanın içerisinde yer alan Cenevizlilerden kalma Bizans Kilisesi ve manastır kalıntıları tarihi önem kazandırırken, adanın en dikkat çeken özelliği yıllar önce bölgenin yerlileri tarafından adaya bırakılan tavşanların hala burada yaşıyor olmasıdır.
Tavşan Adası’nın doğu ucunda hikayelere konu olmuş bir kaya kavuğu bulunmaktadır. Eski zamanlarda hasta olanların sandal ve motorlarla bu kavuktan geçerek şifa bulduğuna inanmıştır.
Amasra ilçesine kara ile bağlantısı olmayan tek toprak parçası olan Tavşan Adası, aynı zamanda bir mağaraya da ev sahipliği yapmaktadır. 70 metre uzunluğundaki bu mağara yüzerek geçilebilmektedir.
Küre Dağları Milli Parkı
Küre Dağları Milli Parkı
Bartın ile Kastamonu arasında yer alan Küre Dağları Milli Parkı’nın alanının % 52’si Bartın il sınırları içerisindedir. Toplam 172,119 hektar alana sahip milli parkta 8 ilçe ve 123 köy bulunmaktadır.
Tamamı plato karakteri taşıyan bölge 2000 yılında milli park ilan edilmiştir. Milli parkın çevresi yaşam alanı olarak kullanılırken, park sınırları içerisinde yerleşim alanı bulunmamaktadır.
Küre Dağları Milli Parkı, sahip olduğu yaban hayatı, derin vadi ve kanyonları, akarsu ve şelaleleri ile Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne ve Strabon’un Geographika isimli kitabına konu olmuştur.
Küre Dağları Milli Parkı’na giriş ücreti tam 4 TL, indirimli 2 TL’dir.
Bartın'daki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Bartın'ın gezilecek yerleri yazısında listeledi.
İnkumu Plajı
İnkumu Plajı
Bartın’ın en beğenilen doğal güzellikleri arasında yer alan İnkumu Plajı, mavinin tüm tonlarına hakim ve dalgasız denizi ile tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır.
Sahil şeridinin hemen yanında başlayan uçsuz bucaksız ormanları ve dağın zirvesinde yer alan eşsiz manzarası ile İnkumu Plajı, yaz aylarında son derece kalabalık olmaktadır.
Plaj bölgesi turizm açısından en gelişmiş alanlardan biridir. Bölgede, konaklama amaçlı hizmet veren çok sayıda tesis bulunmaktadır.
Plaja giriş ücretsiz olmakla birlikte, şemsiye ve şezlong için 10 – 15 TL kiralama ücreti alınmaktadır.
Güzelcehisar Koyu
Güzelcehisar Koyu
Karadeniz’in en büyük sahillerinden biri olan Güzelcehisar Koyu, İnkumu Mevkii’ne 5 km mesafede yer almaktadır.
İçerisinde Bartın halkının yaz aylarında en çok tercih ettiği plajlardan biri olan Güzelcehisar Koyu, doğal sit alanı olarak ilan edilmiş ve korunmakta olan bölgeler arasındadır.
Sit alanı ilan edilmesinden dolayı bölgede yerleşim yeri bulunmamaktadır.
Bartın'da aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Bartın gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Göldere Şelalesi
Göldere Şelalesi
Bartın’ın Amasra İlçesi’nde yer alan Göldere Şelalesi’ne, ilçe merkezinden 1.5 saatte ulaşılabilmektedir.
Bölgenin taşlarının arasından yüksek debiyle akan bu küçük şelale, her mevsim buz gibi olan suyuyla dikkat çekmektedir.
Göldere Şelalesi mevkii, doğal güzellikler yönünden zengin bir bölge olması dolayısı ile trekking, motokros, dağ bisikleti ve kamp tutkunları tarafından en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır.
Bartın Çayı
Bartın Çayı
Kastamonu ve Karabük sınırları içerisinde yer alan Ilgaz Dağı'nda doğan Bartın Çayı, Bartın Merkez'de birleşip 15 km daha yol alarak Karadeniz'e dökülmektedir.
Bartın Çayı, Karadeniz’den Bartın’a kadar ulaşım yapılabilen tek akarsu olma özelliğini taşımaktadır. 720 m akış hızına sahip olan Bartın Çayı, her yıl 1 milyar metreküp suyunu Karadeniz’e dökmektedir.
Amasra Antik Liman ve balıkçı barınağı ile birlikte Bartın Çayı yat turizmi için önemli bölgeler arasında yer almaktadır.
Bakacak Tepesi
Bakacak Tepesi
Bartın’ın seyir noktası olarak anılan Bakacak Tepesi, eşsiz manzarası ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir.
Fatih Sultan Mehmet'in, ‘Lala Lala Çeşhm-i Cihan Bu Mu Ola? (Dünyanın Göz Bebeği) diye seslendiği yer olan Bakacak Tepesi, özellikle yaz aylarında yoğun turist ağırlayan bölgeler arasında ilk sırada yer almaktadır.
Bu bölgeden dürbünle marinayı, yelkenlileri, Amasra’yı gözlemleme şansı bulunmaktadır.
Bartın'da uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden tatil köyleri için Bartın tatil köyleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
Ulukaya Şelalesi
Ulukaya Şelalesi
Ulukaya Şelalesi, Bartın’a bağlı Ulus mahallesinde yer almaktadır.
Ulus Çayı ile birleşen Ulukaya Şelalesi, yemyeşil ormanların arasında 20 metre yükseklikten akmaktadır.
Özellikle bahar ve yaz aylarında doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler tarafından en çok tercih edilen alanlardan biridir.
Amasra Plajı
Amasra Plajı
Bartın şehir merkezinin kuzeyinde yer alan Amasra Plajı, el değmemiş doğası ve temiz denizi ile dikkat çekmektedir.
Deniz, kum ve güneş üçlemesini yaşamak isteyen ziyaretçilerin tercih ettiği bölgeler arasında yer alan Amasra Plajı, arasında 200 metre mesafe bulunan koylar arasında yer almaktadır.
Yılın tüm aylarında sakin ve sessiz olan bu bölge, ziyaretçilerini huzurlu bir atmosfere davet etmektedir.
Kapısuyu Plajı
Kapısuyu Plajı
Bartın’ın kıyı ilçeleri arasında yer alan Kurucaşile’ye 3 km mesafede yer alan Kapısuyu Plajı, 1km uzunluğundadır.
Kumu oldukça ince olan plajın, denizi dalgalıdır. Kapısuyu Plajı çevresi ise ormanlarla kaplıdır.
Amasra ilçe merkezine 46 km mesafede yer alan plaj bölgesinde şezlong ve şemsiye kiralamak için işletmeler, restoran ve marketler, konaklamak içinse pansiyonlar yer almaktadır.
Plaja giriş ücretsiz olup, kiralama ücretleri 5 – 15 TL arasındadır.
Amasra Ağlayan Ağaç
Amasra Ağlayan Ağaç
Bartın, Boztepe Mevkii’nde yer alan Ağlayan Ağaç, yerli ve yabancı turistlerin en çok dikkatini çeken doğal güzelliklerinden biridir.
350 yaşında bir Selvi olan Ağlayan Ağaç, denizden ve havadan aldığı nemi yıl boyunca saklayarak bahar aylarında yapraklarından damlalar halinde dışarı atmaktadır. Bu manzaranın oluştuğu dönemde ağaç ağlıyormuş gibi göründüğü için adı Ağlayan Ağaç olarak anılmaktadır.
Gürcüoluk Mağarası
Gürcüoluk Mağarası
Amasra ilçe merkezine 10 km mesafede yer alan Gürcüoluk Mağarası, 169 metre uzunluğundadır.
Tek galeriden oluşan mağaranın içerisinde sarkıt, sütun ve dikitler ile damlataşların oluşturduğu odacıklar yer almaktadır.
Gürcuoluk Mağarası, tabiat parkı statüsünde olup, şehrin doğa turizminde gelişmesini sağlamaktadır.
Uluyayla
Uluyayla
Bartın’a bağlı Ulus ilçesine 27 km mesafede yer alan Uluyayla, yeni keşfedilen doğal güzellikler arasındadır.
300 metre yükseklikteki Ovacuma ile 1416 metre yükseklikteki Göktepe arasında eğimli bir alanda yer alan Uluyayla, 86 bin hektar genişliğinde ormanlık alana sahiptir.
3 km genişliğinde olan Uluyayla’da sarıçam, kayın, titrek kavak, meşe ve gürgen ağaçları bulunmaktadır. Uluyayla’nın sınırları içerisinde yer alan 30 km uzunluğundaki Eldeş Vadisi ise özellikle deneyimli trekkingcilerin tercih ettiği bölgeler arasındadır.
Amasra Büyük Liman Plajı
Amasra Büyük Liman Plajı
Bartın’ın en kalabalık plajı olan Büyük Liman Plajı, güneşlenmek ve denize girmek için hem şehir halkı hem de turistler tarafından en çok tercih edilen bölgeler arasında yer almaktadır.
Bartın’a bağlı Amasra ilçesinin merkezinde yer alan plaj, Karadeniz Yat Rallisi’ne de ev sahipliği yapmaktadır.
Yüzmek ve yürüyüş yapmak için ideal alanlara sahip olan Büyün Liman Plajı’nın dikkat çeken bir diğer özelliği ise dalga kıranların olduğu bölgede çıkan devasa midyeleri ve istiridyeleridir.
Güzelcehisar Lav Sütunları
Güzelcehisar Lav Sütunları
80 milyon yıllık tarihe sahip olan Lav Sütunları, nadir bulunan doğal güzellikler arasında yer almaktadır.
Çapları 50 – 100 cm, boyları ise 30 metre üzerinde olan Lav Sütunları çok eski bir yanardağın akıntılarından meydana gelmiş doğal güzelliklerdendir. Lav Sütunları’nın bulunduğu bölgede dünyanın en eski 3 yanardağından birinin kalıntılarını da görmek mümkündür.
Bartın'da dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Bartın tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.
Delikli Şili
Delikli Şili
Bir yarımada görünümündeki Delikli Şili, Bartın’ın Amasra ilçesinde yer almaktadır. Amasra yönünden bakıldığında orta kısmında bir delik varmış gibi göz yanılmasına neden olmaktadır.
Günümüzde tekne gezilerine ev sahipliği yapmakta olan bölge, tarihte adını birbirine aşık iki gençten almıştır. Bu nedenle tekne gezisi sırasında Delikli Şili’nin önünden geçerken dilek dilenmektedir.
Olta balıkçılığı ve yamaç paraşütü için de tercih edilen bölgeler arasında yer alan Delikli Şili, Sevgi Geçidi ve yemyeşil doğası ile muhteşem manzaralara ev sahipliği yapmaktadır.
Şehrin yaz turizminde gelişmiş bölgesi olan Çakraz’a yakın konumdadır.