Tarsus'ta Yapılacaklar

8000 yıllık geçmişe sahip olan Tarsus, belki de Mersin'in en gözde ilçelerinden birisidir. 3 büyük kutsal din için de hep önemli bir yere sahip olmuştur. Hıristiyanlığın Anadolu'da yayılmasına yardımcı olan St. Paul burada yaşayıp burada ölmüştür.

Yahudi peygamberi Danyal burayı ziyarete gelmiştir. Son olarak Hazreti Muhammed'e müezzinlik yapan Bilal-i Habeşi, Tarsus'a gelip burada namaz kılmıştır.

Yıllardır farklı kültürlerin ve inançların etkisi altında kalan bu ilçe, ister istemez bu çeşitlilikten etkilenmiştir. Bu sayede Tarsus'ta yapılacaklar listesine eklenecek çok fazla seçeneğin bulunmasına yardımcı olmuştur.  

Tarihi ve turistik mekanlarına yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Tarsus oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.   


Piknik Yapın: Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi Tarsus Şelalesi

Bolkar Dağları'nda akan dereler ile meydana gelen bir şelaledir. 5 metrelik uçurumdan aşağıya akmaktadır. Yağmurlu bahar aylarında debisinin artmasından kaynaklı olarak daha hoş bir manzaraya sahiptir. 

Sonbahar mevsiminde, özellikle gün batımına yakın saatlerde Tarsus Şelalesi yakınlarında piknik yapmanız ve gün batımını bir de buradan izlemeniz önerilmektedir.

Ayrıca doğayla iç içe vakit geçirmek istiyorsanız burada bulunan otellerde konaklamanız ya da burada bulunan kamp alanlarında çadır kurmanız mümkündür.  

Tarsus Şelalesi ile eski tarihi yapılardan tutun görkemli ve nefes kesen yerler için Tarsus'ta gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Büyüleyici Hikayeler Dinlerken Tarihi Keşfedin: Şahmeran Hamamı

Şahmeran Hamamı Şahmeran Hamamı

Şahmeran, İran, Anadolu, Hindistan ve Irak mitolojilerinde efsanevi bir yaratıktır.  Şahmeran'ın adı Farsça "Şah" ve "Maran"  kelimelerinin birleşiminden meydana gelmektedir.  "Şah" kelimesinin anlamı topraklarının lideri, "mar" kelimesinin anlamı ise yılandır. 

Mitolojide önemli bir yere sahip olan Şahmeran ise Tarsus'ta yer altında bulunan yılanların kraliçesidir. Şahmeran efsaneleri Tarsus İlçesi’ne büyük önem kazandırmıştır. Hamamı ziyaret ederek doğunun mitolojik figürleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler edinmeniz mümkündür.  

Tarsus'ta kesinlikle gitmeniz gereken yerleri sizin için Tarsus gezi rehberi sayfamızda yer veriyoruz.


Yerel Halkın Geleneklerini Öğrenin: Tarsus Müzesi

Tarsus Müzesi Tarsus Müzesi

Tarsus Müzesi, etnografik ve arkeolojik eserlerin sergilendiği iki farklı salona sahiptir. İlçede yaşayan yerli halkın dinsel, kültürel ve sosyal yaşantılarını yansıtan eserleri burada incelemeniz mümkündür. 

Müzenin arkeoloji salonunda, Mersin ve çevresinde düzenlenen kazı çalışmalarından çıkarılan tüfekler, tabancalar, kılıçlar ve Osmanlı Dönemi'nde kullanılan eşyalar sergilenmektedir.

Osmanlılar zamanında Mersin'in günlük yaşamında kullanılan temel eşyaları Tarsus Müzesi ziyareti esnasında ayrıntılı bir şekilde keşfetmeniz mümkündür.  

Tarsus'ta aileniz ile birlikte her bütçeye uygun fiyatlı konaklama hizmetleri sunan tesisler için Tarsus pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.


Doğa Yürüyüşü Yapın: Karabucak Ormanı

Karabucak Ormanı Karabucak Ormanı

Yaz aylarında sabahları sıcaktan bunalanlar için Karabucak Ormanı kaçış noktasıdır. 6. yüzyıldan beri önemini koruyan bu doğal güzellik, Güresin Ormanı ve Turan Emeksiz Ormanı olarak iki bölüme ayrılmıştır. 

Güresin Ormanı'nda okaliptüs ağaçları alana hakimken, Turan Emeksiz Ormanı'nı fıstık çamı ve sahil çamı çevrelemektedir. Sabah uyanır uyanmaz kahvaltı sonrası mutlaka ikiye ayrılan ormanlardan birisini ya da ikisini keşfe çıkmanız önerilmektedir.  


Özel Lezzetler Tadın: Tarsus Yöresel Yemekler

Tarsus Yöresel Yemekleri Tarsus Yöresel Yemekleri

Tarsus, tarihi yerlerin yanı sıra farklı lezzetleri ile de adını duyurmuş bir ilçedir. Sürekli farklı kültüre sahip insanların buraya göç etmesinden dolayı ister istemez farklı, hoş ve yöresel lezzetler ortaya çıkmıştır.

En çok bilinen yöresel yemekleri arasında dövme pilavı, fındık lahmacun, lepe çorbası ve tantuni yer almaktadır. Çoğu Tarsus restoranında var olan bu yöresel lezzetleri mutlaka tatmanız önerilmektedir. 

Tarsus'ta konforlu ve iş stresinden uzak bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Tarsus aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


En Lezzetli Üzümlerden Tadın: Tarsus Üzüm Festivali

Tarsus Üzüm Festivali Tarsus Üzüm Festivali

Temmuz ayında düzenlenen Tarsus Üzüm Festivali'nin amacı lezzetli üzümlerini Türkiye geneline duyurmaktır.  Jürilere sunulan üzümlerden ödül için 3 kişi seçilmektedir. 

Tarsus 'da üzüm yedikten sonra başka yerlerde yiyeceğiniz üzümlerin tadı sizi tatmin etmeyecektir. Bu yüzden mutlaka bu üzümlerin tadına bakmanız önerilmektedir. Festivale katılan Türkiye'nin ünlü sanatçıları ise sizi eğlence dolu anlara davet etmektedir.