Silifke Tatili
Silifke'nin Önemli Mahalleleri
Taşucu: Plajları, geniş deniz kıyısı ve deniz kıyısındaki mekanları ile öne çıkan Taşucu; Silifke'nin yoğun ziyaretçi ağırlayan bir bölgesidir. Bu bölgede konaklamak isteyen Silifke ziyaretçileri; Taşucu otelleri arasından seçim yapabilirler.
Susanoğlu: Mağaraları, tarihi yapıları ve yeşil alanları nedeniyle yoğun ilgi gören Susanoğlu; temiz plajlara sahiptir. Keyifli bir tatil için Susanoğlu'ya gelen turistler; Susanoğlu otelleri sayfasını ziyaret edebilir ve kendilerine uygun bir tesis bulabilir.
Tisan: İki yanda deniz kıyısı bulunan Tisan; antik kenti, dikkat çeken plajları ve deniz manzaralı kafeleri ile öne çıkmaktadır. Tisan'a misafir olduysanız ve konaklayacak bir yer arıyorsanız; Tisan otelleri arasından uygun bir işletme bulabilirsiniz.
Yeşilovacık: Adı gibi yeşil bir bölge olan Yeşilovacık; işlek bir yarımadaya sahiptir. Şehirden uzak ve dinlendirici bir tatil isteyenlerin gidebileceği bir bölgedir. Bunun yanı sıra eğlenceli gece mekanlarının da yer aldığı bu bölgede birçok Yeşilovacık oteli mevcuttur.
Silifke Gezilecek ve Görülecek Yerler
Plajlar ve Koylar: Silifke plajlarının popüler olmasındaki başlıca sebepler, sanayileşme bölgesi olmaması ve sakin bir atmosferde tatil geçirmek isteyenlerin tercih etmesidir. Silifke plajları arasında Susanoğlu Plajı, Atayurt Halk Plajı, Taşucu İncekum Plajı, Yeşilovacık Plajı, Akçakıl Plajı, Akkum Halk Plajı, Kapızlı Plajı, Kum Mahallesi Plajı, Boğsak Koyu ve Winses Beach yer almaktadır.
Antik Kentler: Konumu gereği birçok Anadolu Uygarlığı etkisi altında kalan Silifke’de birbirinden güzel antik kentler bulunmaktadır. Silifke’nin en iyi şekilde korunan başlıca antik kentleri arasında Karakabaklı, Seleukeia Antik Kenti, Olba Antik Kenti ve Işıkkale yer almaktadır.
Diğer Tarihi Yapılar: Tarih boyunca aktif bir yerleşke yeri olarak kullanılan Silifke’de her birisi ayrı anlama sahip tarihi yapılar yer almaktadır. Başlıca tarihi güzellikleri Silifke Atatürk Evi Müzesi, Alaaddin Cami, Arslan Eyce Özel Amfora Müzesi, Poimenios Hamamı (Üç Güzeller), Üç Güzeller Mozaiği, Silifke Kalesi, İmbriogion (Demircili), Friedrich Barbarossa Anıtı, Kıbrıs Şehitliği (Kıbrıs Hatıra Ormanı), Uzuncaburç, Aya Tekla Kilisesi (Meryemlik), Adam Kayalar, Tokmar Kalesi ve Taş Köprü gibi yapıtlar bulunmaktadır.
Doğal Güzellikler: Yeşil ile mavinin buluştuğu bir noktada yer almasından dolayı bünyesinde doğal güzellikler barındırmaktadır. Silifke'nin doğal güzellikleri başlıca Cennet Cehennem Mağaraları (Korykion-Antron), Göksu Deltası, Astım Mağarası, Tisan Koyu, Boğsak Koyu ve Adası’dır.
Silifke’de Yapılacak Aktiviteler
- Silifke’nin masmavi denizini ve sualtı yaşamını keşfetmek isteyenlerin ilk tercihi dalıştır. Tertemiz denizi ile her yıl turistlerin ilgi odağı olan Silifke’de mutlaka dalış deneyimi yaşayın.
- Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde düzenlenen uçurtma sörfü etkinliklerine katılım sağlayın. Türkiye’nin birçok noktasından uçurtma sörfü için ziyaretçi çekmektedir.
- Taşucu Limanı’na giderek eşsiz koyları ve doğal güzellikleri gezintiye çıkan tekne turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Silifke'de yapılması gerekenlerden biri de bu turlarda dalış yapmaktır.
- Silifke üzerinde yer alan Göksu Nehri, rafting için elverişli nehir yatağına sahiptir. İlk kez rafting deneyimi edinmek isteyenlerin mayıs ayında gitmesi tavsiye edilir. Bu konuda uzman olanlar ise Nisan ayını tercih edebilirler.
- Sessiz ve sakin İskenderun plajlarında aileniz ve sevdiklerinizle güneşin kumun ve denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Silifke Festivalleri
Silifke’nin Türkiye çapında popüler olan festivallerine katılarak eğlenceli anılar biriktirebilirsiniz. Silifke Uluslararası Müzik ve Folklor Festivali, Mayıs veya Haziran aylarında düzenlenmektedir. Festivalin amacı, Yörük ve Türkmen kültürünü gözler önüne sererek eğlenmenize olanak tanımaktadır. Bir diğer popüler festivaliyse Silifke Çağla Festivali ve Kültür Şenliği’dir. Mart ayında düzenlenen bu festivalde yörenin tarım ürünleri tanıtılmaktadır. Ayrıca Ağustos ayında düzenlenen Silifke Yayla Şenliği, Eylül ayının sonlarına doğru düzenlenen Silifke Fotoğraf Şenliği ve Ağustos ayını sonunda gerçekleştirilen Geleneksel Karakucak Güreşleri'ne katılmak da Silifke'de yapılabilecek etkinlikler arasında bulunmaktadır.
Silifke’de Neler Yenilir?
Silifke’nin sahip olduğu köklü geçmişi, farklı tatları bünyesinde barındırmasına olanak tanımıştır. Mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında arabaşı, kulak çorbası, toplaka, keşkek, sıkma, batırık ve oklava çekmesi yer almaktadır.
Silifke’den Neler Alınabilir?
Yerli halk tarafından çağlar boyunca gelen yöresel el ürünleri Silifke’den alınabilecek popüler seçeneklerdir. Başta meşhur Silifke yoğurdu olmak üzere, cezerye, Silifke’nin önemli noktalarının baskısı yapılan magnetler, gümüş aksesuarlar, Silifke’ye gidildiğinde alınabilecek başlıca hediyeliklerdir.
Silifke’de Gece Hayatı
Her ne kadar gezilecek yerler ve mutfak konusunda zengin bir ilçe olsa da Silifke gece hayatı açısından geniş bir yelpaze sunmamaktadır. İçeceklerini sakin ve huzurlu bir ortamda yudumlamak isteyenler için Sinan’s Pub, Adres 33Pub, Mey HAN, Deniz Kızı Restaurant ve bunun gibi seçenekler hizmet vermektedir.
Silifke’ye Nasıl Gidilir?
Silifke’ye ulaşım sağlamak için karayolu, havayolu ve denizyolu olanakları ile hizmet verilmektedir. Silifke Otogar’ı ile Silifke ilçe merkezi arası 1 kilometredir. Havayolu ile gelmek isteyenler, Mersin’de havalimanı olmadığı için Adana Havalimanı’nı tercih eder. Bu nedenle Silifke'de ulaşım seçenekleri çok fazla değildir. Silifke ilçe merkezinin Adana Havalimanı’na uzaklığı 168 kilometredir. Ayrıca özel aracıyla gelmeyi planlayanların Ankara’dan Silifke'ye 515 kilometre, İstanbul’dan Silifke'ye 883 kilometre, İzmir'den Silifke'ye 813 kilometre yolculuk yapması gerekir.
Silifke Otelleri ve Konaklama Seçenekleri
Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete, kültüre ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapmış olan Mersin'e bağlı Silifke tarihi yapıları, manzaraları ve geleneksel lezzetleri ile binlerce turistin ilgisini çekmiştir. Silifke gezilecek yerleri açısından da oldukça fazla seçenek sunduğu için her gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz imkanları barındırıyor. Yaz aylarında oldukça yoğunlaşan Silifke otelleri sizlere evinizdeki rahatlıkta huzurlu bir tatil vadediyor.
Mersin'e bağlı olan Silifke her kesime uygun tatil köyü, apart otel, pansiyon, ve butik otel gibi konaklama seçeneklerini barındırmaktadır. Silifke bölgesinde yer alan Taşucu, Susanoğlu, Tisan, Yeşilovacık ve Narlıkuyu gibi tatil bölgeleri arasından mavi bayraklı plajlara sahip olan tesislerde denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Silifke'de en çok tercih edilen Susanoğlu otelleri sizlere aileniz ve sevdiklerinizle hem güvenli hem sakin hem de uygun bir tatil imkanı sunmaktadır.
Muhteşem merkezlere sahip tatil beldesinde hem cebinize uygun hem de konfordan ödün vermeyen bir tatil için Silifke otelleri sayfamızı inceleyebilir, erken rezervasyon fırsatları ile dilediğiniz otelde yerinizi ayırtabilirsiniz.
Silifke merkezindeki oteller için ayrıca Silifke şehir otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Ercan bey başta olmak üzere kızıl saçlı zarif hanımefendiye ve tüm ekibe teşekkür ederiz,otel hijyen şartlara uygun, hergün temizlik yapıldı,yemeklerler taze kahvaltı bol çeşitliydi..plaji güzel-iskele harikaydı..Herşey için teşekkürler 🙋🏻♀️🙋🏻♀️
Otelin sunduğu olanaklar fiyatına göre yetersiz kalıyor fakat otel muduru ercan beyin ilgi alakası tum olumsuzlukları bertaraf ediyor, tüm taleplerimize anında aksiyon alarak karşılayan ercan beye teşekkür ediyoruz, yeniden bu otele gelirsek ercan bey için gelicez.
Mavi bayrak sahipli, koyuna ister kum ister iskelesinden girin. Gün Boyunca animasyonlar devam ediyor. Çocuklar için küçük iki tane havuz su kaydırakları küçük oyun alanları çocuğu olanlar için çok güzel. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği için de.