Bayburt'un İlçeleri

Yüzölçümüne bakıldığında Bayburt, Türkiye’nin en küçük ili konumundadır. 3652 metrekare yüzölçümüne sahiptir ve Çoruh Vadisi üzerine kuruludur. Batısında Gümüşhane, doğusunda Erzurum, kuzeyinde Trabzon ve Rize, güneyinde ise Erzincan ile komşudur. 

Bayburt’un jeolojik yapısı engebelidir. Bunun nedeni ise %45’lik bölümünün dağlardan oluşuyor olmasıdır. Bayburt’ta ziyaret edebileceğiniz toplam 3 tane ilçe bulunmaktadır. Bunlardan birisi il merkeziyken, diğerleri Aydıntepe ve Demirözü’dür. 

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Bayburt bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Aydıntepe

Aydıntepe Aydıntepe

Aydıntepe, Bayburt ilinin nüfusu en az olan ilçesidir. İl merkezi ile arası 24 kilometredir. İlçenin tarihi eski dönemlere dayanmaktadır. İlçenin adı, Hitit kaynaklarında Dukamma, Osmanlı Dönemi’nde Hart ve belediyenin kurulmasıyla Aydıntepe olmuştur. Hart Olayı ya da Şeyh Eşref İsyanı, Aydıntepe’de yaşanmıştır. İlçe, Soğanlı Dağları’nın ovayla birleştiği yamaçta bulunmaktadır. Soğanlı Dağları ilçenin en önemli dağlarıdır. Bu dağlarda yayla ve av turizmi yapılmaktadır. 

İlçe, tarihi ve doğal güzelliklerin izini taşımaktadır. İlçede, ziyaretçilerin uğrak noktası olan Aydıntepe Yeraltı Şehri bulunmaktadır. Yeraltı şehri hem doğal güzelliği hem mimari yapısı hem de tarihi ile ziyaretçilerinin dikkatini çekmektedir. Bayburt’un merkezinden kalkan günlük sefer yapan minibüsler ile Aydıntepe’ye ulaşım sağlanmaktadır.

Bayburt'ta eski tarihi yapıları, görkemli ve nefes kesen yerleri ziyaret etmek için Bayburt'ta gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Merkez

Bayburt Merkez Bayburt Merkez

İl merkezi Bayburt Ovası’nda kurulmuştur ve Çoruh Nehri ikiye ayırmaktadır. Şehrin adı Ermeni, Bizans, Arap kaynaklarında ve Marko Polu’nun Seyahatnamesi’nde farklı şekillerde geçmektedir. Günümüzdeki ismini Osmanlı Dönemi’nde almıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Bayburt, tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Gelen ziyaretçiler, şehrin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Çoruh Nehri’nin sağladığı avantajla rafting yapma fırsatı da bulabilmektedirler. 

Bayburt il merkezinde yer alan Bayburt Kalesi, Helva Köyü Buz Mağarası, Baksı Müzesi, Dede Korkut Kümbeti, Sırakayalar Şelalelesi, Çımağıl Mağarası, Korgan Köprüsü, Yakutiye Camii, Bent Hamamı, Bayburt Saat Kulesi ve Kop Şehitliği turistik güzergahlar arasındadır. 

İl Merkezinde her yıl Temmuz ayının 3. haftası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni düzenlenmektedir. Yapılan şölene gelen ziyaretçiler, çeşitli etkinliklere katılabilme fırsatı bulmaktadırlar.

Bayburt'ta muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Bayburt gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Demirözü

Demirözü Demirözü

Demirözü’nün il merkezine uzaklığı 32 kilometredir. Eski adı Kısanta olan ilçenin tarihi eski dönemlere dayanmaktadır. İlçenin etrafında birçok tepecik bulunmaktadır ve en yükseği Otlukbeli Tepesi’dir. Doğal bitki yönünden zayıf olan ilçenin bazı bölgelerinde ormanlık alan bulunmaktadır. 

Bayburt'ta iş toplantıları yaparken dinlenebileceğiniz bir çok imkanları bir arada sunan oteller Bayburt toplantı otelleri sayfasında yer almaktadır.

Belediye tarafından yaptırılan ve Türkiye’de Gezilecek Görülecek Yerler 1001 Yer Kataloğu’nda da yerini alan Diriliş ve Reis Bey Yat ve Dinlenme Tesisi’ne ziyaretçiler gelmektedir. İlçede her yıl Karaçayır Şenlikleri düzenlenmektedir. Şenlikte çeşitli etkinlerin olması ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir. 

Bayburt'ta lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve kongre otellerin listesini Bayburt kongre otelleri sayfamızda bulabilirsiniz.