Amasra'da Gezilecek Yerler

Amasra, geçmişi 3000 yıl öncesine dayanan, tarihi eserleri ile doğal güzelliklerinin iç içe geçtiği Batı Karadeniz’in en çok ziyaret alan ilçelerinden biridir. Tarih boyunca birçok medeniyete başkentlik yaptığı söylenen Amasra, günümüze gelene kadar Amastris, Sesamon ve Samastro isimleriyle de anılmıştır.

İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlere yakın konumu ile dikkat çeken ilçe, Amasra gezilecek yerler düşünüldüğünde de hem kendi sınırları içerisinde hem de çevre illeriyle oldukça çeşitli seçeneklere sahiptir. Birbirinden güzel koylara ve bir o kadar da güzel denize sahip olan Amasra, 2-3 günlük dolu dolu geçirilecek bir tatil için idealdir. 

Bunların yanı sıra Kuşkayası Yol Anıtı, Kemere Köprüsü ve Göldere Şelalesi Bartın Amasra bölgelerinde gezilecek yerler arasında es geçilmemesi gereken yerler arasındadır. 

Amasra'da tarihi ve turistik mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Amasra otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Tavşan Adası

Tavşan Adası Tavşan Adası

Boztepe’yi Amasra’ya bağlayan Tarihi Kemere Köprüsü’nün karşısında yer alan Tavşan adası, kara ile bağlantısı bulunmayan tek bölgedir. 

Adaya ulaşım hem yüzerek hem de tekne ile gerçekleştirilmektedir. Adada yaşayan tavşanlarla iç içe bir gün geçirmek ve adanın muhteşem gün batımı manzarasını izlemek burada yapılacaklar arasında yer almaktadır. Hem denizi hem ortamı hem de birbirinden tatlı canlılarıyla Tavşan Adası, Amasra gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka görülmesi gereken bölgelerden biridir. Gün batımında da ortamdaki doğal güzellikleri bir hayli özel bir şekilde görmeniz mümkün olacaktır. 

Yerleşimin bulunmadığı bu küçük adada yapılan çalışmalarda bulunan manastır kalıntıları da ziyaret sırasında görülebilmektedir.  Adanın kuzeyinde ise 70 metre uzunluğunda bir mağara bulunmaktadır. Bu mağara yüzerek geçilebilmektedir. 

Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz Bartın'da yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Bartın otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.


Amasra Kalesi

Amasra Kalesi Amasra Kalesi

Zindan ve Sormagir olmak üzere iki bölümden oluşan Amasra Kalesi, Bizans döneminde inşa edilen tarihi yapılar arasında yer almaktadır. Tarih boyunca Bizans dönemi sonrasında Cenevizliler ve Osmanlılar tarafından da onarımdan geçirilerek kullanılmaya devam edilmiştir. 

Kale içerisinde Cenevizliler döneminde inşa edilen bir kilise de yer almaktadır. Kilise Fatih Sultan Mehmet Dönemi’nde camiye çevrilmiştir. 

Tarihi özelliklerinin yanı sıra manzarasıyla da dikkat çeken Amasra Kalesi, ilçenin en çok ziyaret alan yapıları arasında yer almaktadır. 

Amasra ilçe merkezinde yer alan kaleye ulaşım oldukça kolaydır. 


Amasra Müzesi

Amasra Müzesi Amasra Müzesi

1955 yılında belediye binasının bir odasında hizmete açılan Amasra Müzesi, daha sonra bugün faaliyet gösteren tarihi binaya taşınmıştır. 1884 yılında, Bolu Kaymakamı, İsmail Kemal Bey tarafından yaptırılan Bahriye Mektebi, 1982 yılında aslına uygun olarak restore edildikten sonra müze olarak ziyarete açılmıştır. 

4 adet salonu bulunan müzenin, iki salonunda Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz dönemlerine ait arkeolojik eserler sergilenirken, diğer iki salonda Osmanlı Dönemi’ne ait eserler yer almaktadır. 

Haftanın her günü, yaz döneminde 08.00 – 19.00, kış döneminde ise 08.30 – 17.30 saatleri arasında ziyarete açık olan müzeye giriş ücreti 10 TL’dir.


Göldere Şelalesi

Göldere Şelalesi Göldere Şelalesi

Amasra Karaman Köyü’ne 7 km mesafede yer alan Göldere Şelalesi, doğa ile iç içe sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında yer almaktadır. 

Ormanların arasından uzanan engebeli bir yol ile ulaşılan Göldere Şelalesi mevkiinde kamp kurup, ateş yakılabilen bir alan da bulunmaktadır. 

Şelalenin döküldüğü yerde yüzme imkanı sunan bölge, aynı zamanda gün batımı manzarası ile fotoğraf tutkunlarının da dikkatini çekmektedir. 


Çakraz Plajı

Çakraz Plajı Çakraz Plajı

Amasra ilçe merkezine 20 dakika mesafede olan Çakraz, turkuaz denizi ve yemyeşil doğası ile bölgenin en çok tercih edilen plajları arasında yer almaktadır. 

Çakraz Plajı’nda yüzme ve güneşlenme imkanının haricinde yelkencilik, doğa sporları ve balıkçılık da yapılmaktadır. Plaj çevresinde köy hayatının sakinliğinin yaşanabileceği çeşitli tesislerin hizmet vermesinden dolayı bölge günübirlik gezilerin haricinde konaklama için de uygundur. Çevresinde otel ve pansiyonların bulunuyor olması da ayrıca yapılacak etkinliklerin saat gözetmeksizin yapılmasına olanak tanımaktadır. Güzel bir denize ve kuma sahip olan bu plaj, günübirlik geziler için harika bir yerdir.

Plaja giriş ücretsiz olup, şezlong ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti verilmektedir. Kiralama ücretleri 5 – 10 TL arasındadır. 

Amasra'da tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Amasra gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Amasra Ağlayan Ağaç

Amasra Ağlayan Ağaç Amasra Ağlayan Ağaç

Tarihi bir köprü ile ana karaya bağlanan Boztepe mevkiinde yer alan Ağlayan Ağaç, 350 yaşında bir Selvi ağacıdır. Yıl boyunca denizden ve havadan aldığı nemi saklayarak bahar aylarında damla damla akıtan bu ağaç, ağlıyormuş izlenimi uyandırmaktadır. 

Ağlayan Ağaç’ın altında yer alan çay bahçesinde bu manzara izlenebilmektedir. Tavşan Adası’nın karşısında yer alan Ağlayan Ağaç mevkiinde dürbün kiralayarak, Tavşan Adası’nı izleme imkanı da bulunmaktadır. 


Gürcüoluk Mağarası

Gürcüoluk Mağarası Gürcüoluk Mağarası

Amasra ilçe merkezine 12 km mesafede yer alan İnpiri Köyü sınırları içerisindeki Gürcüoluk Mağarası, tabiat parkı statüsündedir. Birbirine geçişli 36 odadan meydana gelen mağaranın uzunluğu 159 metredir. 

2007 yılında yapılan çalışmalar sonrasında mağaranın içi ışıklandırılmış ve yürüyüş yapılabilecek güvenli alanlar oluşturulmuştur. 

Gürcüoluk Mağarası, damlataşları, dikitleri, org desenli duvarları ve dikitlerin üzerinde yetişen bitkileri ile özellikle doğaseverlerin dikkatini çeken yerler arasındadır. 


Direkli Kaya

Direkli Kaya Direkli Kaya

Amasra’nın Küçük Liman bölgesinde yer alan Direkli Kaya, Cenevizliler döneminden kalma tarihi yapılar arasında yer almaktadır. 

7 metre yüksekliğinde bir kulesi bulunan Direkli Kaya, denizi gözetlemek ve aydınlatmak amacı ile inşa edilmiştir. Kayaya oyulmuş basamaklar, mermer iskele ve denizle bağlantılı havuzdan oluşan yapı, Amasra’da güneşin batışının en iyi izleneceği yerler arasındadır. 

Amasra dışında Bartın'ın tüm tarihi mekanları ve turistik yerleri için Bartın gezi rehberi sayfasını inceleyebilirsiniz.


Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı Çekiciler Çarşısı

Amasra’nın geleneksel ağaç oymacılığı işlerinin sergilendiği Çekiciler Çarşısı, rengarenk dükkanları ile Amasra’yı ziyarete gelen turistlerin dikkatini çeken bölgeler arasında yer almaktadır. 

Kızılağaç, ıhlamur, şimşir, dişbudak, ceviz ve kiraz türü ağaçlar kullanılarak tamamen el emeği ile üretilen ürünler, bu çarşıda satılmaktadır. Fiyat listesi açısından da son zamanlara göre düşüş yaşandığı ifade edilen bu bölgede birbirinden farklı el işi ürünlere sahip olabilirsiniz.

Amasra ilçe merkezinde yer alan Çekiciler Çarşısı’ndan alışveriş yapmanın yanı sıra, burada satılan ürünlerin yapım aşamalarını izleme şansı da bulunmaktadır. 


Amasra Büyük Liman Plajı

Amasra Büyük Liman Plajı Amasra Büyük Liman Plajı

İlçeden uzaklaşmadan denize girmek isteyenlerin tercih ettiği Büyük Liman Plajı, merkezde yer almaktadır. 

Amasra’nın en popüler plajları arasında ilk sırada olan Büyük Liman Plajı, aynı zamanda Karadeniz Yat Rallisi’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Bartın merkez ile 15 dakikalık mesafede olan bu plaj, özellikle günübirlik tatil düşünenler için Bartın gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken bölgelerden biridir. Büyük Liman Plajı’na giriş ücretsizdir. Giyinme kabinleri ve duş bulunan plajda, şezlong ve şemsiye hizmeti verilmemekte ancak plaj içerisinde bulunan marketten şezlong ve şemsiye kiralanabilmektedir. Kiralama ücretleri 10 – 15 TL arasındadır. 

Çevresinde restoranlar ve marketler bulunan plajda, misafirler gün boyu bütün ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. 


Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuş Kayası Yol Anıtı Kuş Kayası Yol Anıtı

Roma dönemine ait olan Kuş Kayası Yol Anıtı, dönemin Anadolu’da yapılan tek yol anıtı olma özelliğini taşımaktadır. 

M.S. 41-54 yıllarında Pontus Valiliği’ne atanan Gaius Julius Aguila tarafından yaptırılmış olan yol anıtı, Romalı askerlerin dinlenmesi ve su ihtiyaçlarını karşılaması için inşa edilmiştir. 

Gömü Yolu üzerinde yer alan Kuş Kayası Yol Anıtı, üzerindeki insan ve kuş figürleri ile dikkat çekmektedir. 

Amasra'da plaja yakın lüks hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için Amasra lüks oteller sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Amasra Cenova Şatosu

Amasra Cenova Şatosu Amasra Cenova Şatosu

Amasra Kalesi’nin içerisinde yer alan Cenova Şatosu, ilk inşa edildiği dönemde iç kale olarak kullanılmış, daha sonra Cenovalılar tarafından şato haline getirilmiştir. 

Kalenin Büyük Liman tarafında bulunan basamakları ile Cenova Şatosu’na çıkılmaktadır. Yapının geneli günümüzde harabe olmuş olsa da, taşıdığı tarihi değer nedeni ile yoğun ziyaret almaktadır. 


Galla Pazarı

Galla Pazarı Galla Pazarı

Salı ve Cuma günleri Amasra ilçe merkezinde kurulan Galla Pazarı, bölge kadınlarının üretimi olan organik ürünlerin satışının yapıldığı bir pazardır. 

Çeşit çeşit reçeller, kesme erişteler, meyve ve kışlık tarhananın satıldığı pazar da ürünlerin tadına bakma şansı da sunulmaktadır. 

Galla yöre ağzında kadın demek olduğundan, sadece kadın satıcıların ürünlerine yer verilmektedir. 


Amasra Kemerdere Köprüsü

Amasra Kemerdere Köprüsü Amasra Kemerdere Köprüsü

Amasra ilçe merkezine 3 kilometre mesafede olan Cevizlik Vadisi’nde yer alan Kemerdere Köprüsü, Roma döneminde yine Roma İmparatoru Cladius tarafından inşa edilmiştir.

Köprü ayağında bulunan Roma ile Pontus arasındaki savaşlarda 7 askerin mızraklarla yaptıkları mücadeleyi tasvir eden kabartmalar yapının dikkat çeken bölümleri arasında yer almaktadır. Tarihi yerler düşünüldüğünde Amasra gezilecek yerler arasında Kemere Köprüsü ve Kemerdere Köprüsü, mutlaka görülmesi gereken bir yer olarak ifade edilmektedir. Birbirlerine yaklaşık 15 km'lik uzaklıkta yapılmış olan bu iki köprü Amasra Bartın bölgesi için özellikle turistik açıdan oldukça önemli bir yere sahiptir.

Günümüzde ormanlık alanın içerisinde kalan bu tarihi köprünün deniz manzarası da oldukça güzeldir. 


Amasra Edhem Ağa Konağı

Edhem Ağa Konağı Edhem Ağa Konağı

Edhem Ağa’nın yüklü miktarda servet edindikten sonra projesini İstanbul’da çizdirdiği ve Safranbolu’dan gelen ustalara yaptırdığı konak, 1889 yılından bu yana sağlam kalmayı başarmış tarihi yapılar arasında yer almaktadır. 

Ziyarete kapalı olan konak, günümüzde de ev olarak kullanılmaktadır. Sadece dışı gezilebilen konak, Türk Ampiri üslubunun en güzel örneklerinden biridir. 


Amasra Küçük Kilise

Amasra Küçük Kilise Amasra Küçük Kilise

9. yüzyılda tuğla-taş örgü sistemi kullanılarak inşa edilen Küçük Kilise, pencere kenarlarındaki özel desenleri ve freskleri ile dikkat çekmektedir. 

15 yy.’da Osmanlı döneminde mescide dönüştürülen yapı, 1930 yılına kadar ibadethane olarak kullanılmıştır. 2002 yılında Amasra Müzesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen yapı günümüzde Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet vermektedir. 

Amasra'da dalga sesleri eşliğinde bir tatil mi hayal ediyorsunuz? Amasra 4 yıldızlı oteller sayfamıza mutlaka göz atmalısınız.


Amasra Günübirlik Gezilecek Yerler

Amasra Bartın’ın en çok turist çeken ilçesidir. Çevresinde yer alan diğer doğal ve tarihi yerleri de keşfetmek Amasra tatilini dolu dolu geçirmenize olanak sağlamaktadır.


İnkumu

İnkumu İnkumu

İnkumu Amasra’ya yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Yaz mevsiminde çevre illerden de ziyaretçilerini ağırlayan İnkumu yaklaşık 2-3 km uzunluğunda bir plaja sahiptir.

Güneşin ve denizin tadını çıkarmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tatil beldesidir. Merkeze yaklaşık 20 dakikalık mesafede olan bu plaj, güzel bir kaçamak yapman isteyenler için ideal bir yer olarak gösterilmektedir. Çevresinde bulunan oteller ve pansiyonlar da konaklamak isteyen misafirler için hizmete hazır durumdadır.


Güzelcehisar Lav Sütunları

Güzelcehisar Lav Sütunları Güzelcehisar Lav Sütunları

Güzelcehisar Lav Sütunları Amasra’ya yaklaşık 35 km uzaklıktadır. 80 milyon yıllık olduğu öne sürülen Lav Sütunları benzersiz güzellikleri sunmaktadır.


Ulu Yayla

Ulu Yayla Ulu Yayla

Ulu Yayla Amasra’ya yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Serin havası, zengin bitki örtüsü ve çeşitli güzellikleri ile insanı kendine bağlamaktadır. Her yaz Ulu Yayla’da kutlanmak üzere şenlikler olmaktadır.

Huzurlu bir tatil arayanlar için ailenizle birlikte gezilecek yerler arasına eklemeniz gereken bölgelerdendir.


Göl Deresi Şelalesi

Göl Deresi Şelalesi Göl Deresi Şelalesi

Göl Deresi Şelalesi Amasra’ya yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Serin suyu ve yeşilliklerle çevrili doğal yapısı görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Piknikçilerin ve kampçıların gözdesidir.


Şehir Hamamı

Şehir Hamamı Şehir Hamamı

Şehir Hamamı Amasra’ya yaklaşık 20 km uzaklıktadır. Bartın Voyvodası Çalıkoğlu tarafından yaptırılmış olan Şehir Hamamı özel bir mimari yapıya sahiptir. Hamamın büyük bölümü ahşap yapılıdır.