Doğal güzellikleriyle doğaseverleri en fazla etkileyen bölgeler arasında bulunan Karadeniz uçsuz bucaksız yeşil alanları, masmavi denizi ve yaylaları ile adeta bir cenneti andırmaktadır.
Karadeniz Bölgesi’nde özellikle Sinop, doğa gezileri için en fazla tercih edilen şehirler arasında yer almaktadır. Şehrin sahip olduğu nefes kesen manzara ise oldukça dikkat çekmektedir.
Sinop'ta gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Sinop otelleri listemize göz atabilirsiniz.
Hamsilos Koyu
Hamsilos Koyu
Hamsilos Koyu’nda, deniz adeta bir nehir gibi karanın içerisine gelmiş durumdadır. Koyda yer alan yemyeşil ormanlarla beraber göz alıcı bir güzelliği de bulunmaktadır. 1. derece doğal sit alanı da ilan edilmiştir.
Deveci Deresi Vadisi’nin aşağı bölümünde ise karada oluşan çöküntülerden kaynaklı olarak suların altında kalmıştır. Hamsilos Koyu dünya genelinde sadece Sinop ve Norveç’te bulunan RIA şeklindeki bir kıyıdır. Sinop’ta yer alan en popüler turistik noktalar arasındadır.
Akliman
Akliman
Akliman, Sinop’un batısında yer almaktadır. Kent merkezine uzaklığı ise ortalama 9 kilometredir. Kilometrelerce uzanan kumsalı aynı zamanda 15 – 20 metre genişliğe sahiptir.
Akliman Piknik Alanı ise Milli Parklar Başmühendisliği’nce düzenlenmiştir. Bu alan, ziyaretçilerin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek düzeydedir. Piknik alanının içerisinde ormanla deniz iç içedir. Akliman’ın oluşumunda da aynı Hamsilos Koyu’nun oluşumunda olduğu gibi RIA tipi bir kıyı bulunmaktadır.
İnaltı Mağarası
İnaltı Mağarası
Ayancık’ta yer alan doğal güzelliklerden birisi de İnaltı Mağarası’dır. Mağara, ilçeden 35 kilometre ve Akgöl’e 7 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Ulaşım sırasında ortalama 500 metrelik bir yürüyüş yapılması gerekmektedir. Mağaranın her ne kadar kesin olarak uzunluğu bilinmiyor olsa da yapılan araştırmalar 2.200 metre olduğunu düşünülmektedir.
İçinde çok fazla sütun, sarkıt, dikit, örtü, duvar ve damlataş havuzları yer almaktadır. Günümüzde 400 metrelik alanı gezilebilen İnaltı Mağarası’na giriş ücreti 5 TL’dir.
Sinop'a uğradığınızda gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Sinop'un gezilecek yerleri yazısına göz atabilirsiniz.
Akgöl
Akgöl Yaylası
Sinop’un doğal güzelliklerinden Akgöl, Aydıncık İlçesi’nde bulunmaktadır. 1991 yılında Akgöl Yaylası adıyla bir turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.
Çam ormanları ve köknar arasına bulunan doğal güzellikleriyle dikkat çeken Akgöl, dünya genelinde çok az bulunan bitki çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bir flora bahçesi görevi görmektedir. Gölün kenarında piknik yapmanız ve balık avlamanız için farklı alanlar da bulunmaktadır.
Karakum
Karakum
Karakum’un il merkezine olan uzaklığı 2 kilometredir. Sinop Yarımadası’nı çevrelemiş olan yolun üzerinde kalmaktadır. Karakum adını ise kumsalın sahip olduğu siyah ince kumdan almaktadır.
Halk arasında kumsalın siyatik ve romatizma gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmektedir. Bu yüzden çevresinde konaklanabilecek birçok otelle beraber bungalow tipi evler ve tatil köyleri yer almaktadır.
Buzluk Mağarası
Buzluk Mağarası
Sinop Durağan İlçesi’nde bulunan Buzluk Mağarası, ilçenin merkezine 10 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Mağara adını içinde oluşan buzlardan almıştır. Turistik açıdan ilgi çeken bu alan tektonik özelliklere sahiptir.
Mağaranın uzunluğu ortalama 658 metredir. Mağaranın derinliklerine inildiğinde oda şeklinde oluşumlar görülmektedir. Yazın hava akımı fazlalaştığı için buzlanma daha net incelenebilmektedir.
Tatlıca Şelaleleri
Tatlıca Şelaleleri
Tatlıca Şelaleleri, şehir merkezinin yaklaşık olarak 42 kilometre uzaklığında Erfelek İlçesi’ne bağlı olan Tatlı Köyü’nün sınırlarının içerisinde bulunmaktadır. Aynı vadinin içerisinde ardı ardına 30 şelale konumlanmaktadır.
Bu özelliğiyle dünya genelinde benzeri bulunmayan noktalardan birisidir. Şelalenin olduğu yerde piknik, trekking, av turizmi ve doğa gezileri yapılmaktadır.
Sinop il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Sinop gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.
Sarıkum Gölü
Sarıkum Gölü
Orman, deniz, göl ve çölün bir arada bulunduğu nadir yerlerden birisi Sarıkum’dur. Gölün çevresinde ise yaban domuzu, karaca, tilki, çakal, gelincik, vaşak, toy, kuğu, çoluk ve birbirinden farklı kuş türleri ve hayvanlar yaşamaktadır. Bir koyun kıyı kordonuyla kapanmasından ötürü oluşmuş olan bir lagün gölüdür.
1991 yılında da I. Derece Doğal Sit Alanı ilan edilmiştir.
Babaçay Kanyonu
Babaçay Kanyonu
Babaçay Kanyonu, sahip olduğu yürüyüş parkurlarıyla özellikle ilkbahar ve yaz aylarında doğaseverlerin dikkatini çekmektedir. Sinop Ayancık’ta yer alan kanyon, Kastamonu yolunun yaklaşık olarak 17’nci kilometresindedir.
Bu parkurun sonunda İnaltı Mağarası bulunmaktadır.
Sinop'ta her bütçeye uygun fiyatları ile rahat konaklama hizmetleri sunan yerler için Sinop pansiyon sayfamıza göz atabilirsiniz.
Boyabat Kaplıcaları
Boyabat Kaplıcaları
Boyabat Kaplıcaları’nın sıcaklığı ortalama olarak 22 derecedir. Suyun özellikle kadın hastalıkları ile romatizma rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülmektedir.
Günübirlik ziyaretlerin yanı sıra termal tesislerde konaklamanız ve şifa deneyiminizi kusursuzca yaşamanız mümkündür.
Hasandere Şelalesi
Hasandere Şelalesi
Erfelek İlçesi’nde bulunan Hasandere Şelalesi, aynı adı taşıyan köyün 4 kilometre doğusunda yer almaktadır. Köyün ortasında bulunan derenin döküldüğü alanda yüzmek için uygun olan bir göl oluşmuştur.
Doğa ile iç içe zaman geçirmek ve yaz aylarında serinlemek isteyenlerin en çok tercih ettiği noktalardan biridir.
Deli Kızın Şelalesi
Deli Kızın Şelalesi
Deli Kızın Şelalesi, Erfelek, Soğucanlı Köyü’nde bulunmaktadır. Kıran Mahallesi’nin yakınında Karasu Çayı’na dökülen derenin üzerinde yer almaktadır.
Şelale dereye 15 metre yükseklikten dökülmektedir. Çevresinde yapılan düzenlemelerle dinlenme yeri ve mesire alanı olarak kullanılmaktadır.
Sinop'ta ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Sinop tatil köyleri listemize göz gezdirebilirsiniz.
Acısu İçmesi
Sinop Gerze’ye bağı Acısu Köyü’nde bulunan Acısu İçmesi, suyunun içerisinde bulunan yüksek miktardaki CO2 ile içme suyu olarak kullanılmaktadır. Suyun sıcaklığı 15 derece civarındadır.
Halk arasında içme suyunun çeşitli mide rahatsızlıklarına da iyi geldiği düşünülmektedir.