Kaş'ta Gezilecek Yerler

Akdeniz’in turizm bakımından en zengin coğrafyalarından birisine ev sahipliği yapan Kaş, dünyaya ün salmış ender yerlerden birisidir. Stratejik bir konumda yer alması Antik Çağ’dan günümüze birçok tarihi yapının inşa edilmesi ile sonuçlanmış, Akdeniz’in serin sularının ince kumlar ile buluşması mavi bayraklı plajlarını ön plana çıkarmıştır.

Kaş’a tatile gelenlerin gezmesi gereken bir hayli çok tarihi ve doğal güzelliği vardır. Her birisi kendi eşsiz coğrafyasında yıllara meydan okumaktadır. Bakir yapılarını ilk günkü gibi koruyan ender coğrafya, Kaş’ın bir turizm merkezi haline gelmesine yardımcı olmuştur. Kaş plajlar ve tarihi yapılar düşünüldüğünde de Türkiye'deki en özel turizm merkezlerinden biridir. Tatil bölgeleri düşünüldüğünde, mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.


Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı Kumsalı Kaputaş Plajı Kumsalı

Antalya ve Kalkan arasında bulunan Kaputaş Plajı, Kalkan beldesinde yaklaşık 7 kilometre uzaklıktadır. Mavinin hemen her türlü tonunu görmenin mümkün olduğu plaj, yol kenarında bir noktada yer aldığı için ulaşım son derece kolaydır.

Kanyon ağzı olarak bilinen noktadaki konumuyla doğal güzellik bakımından oldukça etkileyicidir. Sahil kısmını çevreleyen sarp kayalıklar doğal yapının korunmasına yardımcı olmuştur. Ayrıca yeraltı soğuk su kaynaklarının denizle birleştiği bir alanda yer aldığı için denizi kısmen soğuktur. Deniz ve sahil kesimi ince kum ve küçük çakıl taşlardan oluşur. Kaputaş Plajı taraflarına geldiğiniz zaman aynı zamanda Büyük Çakıl Plajı da görmek isteyebileceğiniz yerler arasında olacaktır. Dalgalı bir denize sahip olduğundan dolayı yüzmeye yeni başlayanlar ve çocuklar için tavsiye edilmez. Tatilciler açısından oldukça güzel bir seçim olacak olan bu plaj, Kaş gezilecek yerler arasında plajlar düşünüldüğünde; Kaputaş, Çakıl ve Patara Plajı ilk sıraları alacaktır.

Plaj içerisinde WC, duş, kafe, bar ve restoran hizmetleri veren tesisler mevcuttur. Kaputaş Plajı’na giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin ortalama 10 - 15 TL ödemesi gerekir.

Denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Kaş otelleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.


Kalkan

Kalkan Kuş Bakışı Kalkan Kuş Bakışı

Dünyaca ünlü Heredot’un “Dünyada yıldızlara en yakın yer” olarak tanımladığı Kalkan, Kaş ilçesinin turistik bir mahallesidir. Antalya-Fethiye arasında, ülkemize en yakın Yunan adası olan Meis’e karşı bir konumda yer alır. Meis Adası ile Kalkan arası 18 kilometredir.

Günümüzde tipik Antalya mimarisini yansıtan yapıları, doğal güzelliğini yitirmemiş noktaları ve dünyaca ünlü plajları ile ön plana çıkar. Su ve doğa sporlarının yapıldığı merkezi bir nokta olarak yediden yetmişe birçok insan için idealdir.

Ilıman bir iklime sahip olduğu için deniz turizm sezonu uzun süre devam eder. Yaz aylarında ise konaklama ve plaj alanlarının doluluk oranı neredeyse %100’e yakındır. Bu yüzden sezon başlangıcı mayıs ayında ya da sezon bitimi eylül ayında daha uygun fiyatlı ve daha az kalabalığın olduğu zamanlar tercih edilir.

Uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri için Antalya otelleri sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Patara Plajı

Patara Halk Plajı Patara Halk Plajı

Patara, 12 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun plajı olarak bilinmektedir. Daha da önemlisi, Patara, plajın adını aldığı bir zamanlar güçlü olan antik kentin kalıntılarına ve yumurtalarını bırakan caretta carettalara ev sahipliği yapmaktadır. Bu gibi konularda oldukça iyi bir plaj görüntüsü yakalamaktadır.

İncecik kumlu plajı ve yer yer sığ denizi vardır. Sürekli rüzgarlı bir bölgede yer aldığından dolayı rüzgar sörfü yapmak isteyenler için görülmesi gereken yerlerden biridir. Ayrıca genişliği ve uzunluğundan kaynaklı Yeşilçam filmlerinde çöl sahnesi olarak kullanılmıştır. Patara Plajı için girişler ücretsizdir.

Sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Kaş Gezi Rehberi yazımıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Saklıkent Kanyonu (Saklı Vadi-Kayıp Şehir)

Saklıkent Kanyonu Gezi Alanı Saklıkent Kanyonu Gezi Alanı

Halk arasında “Saklı Vadi” veya "Kayıp Şehir" olarak da bilinir. Saklıkent Milli Parkı'ndaki Saklıkent Kanyonu 18 km uzunluğunda, 300 metre derinliğinde, dik ve dardır. Fransa'da Verdon ve Yunanistan'da Vikos'tan sonra, Avrupa'nın en uzun üçüncü kanyonu olarak kabul edilir. 

Oluşumunda binlerce yıl akan suların kayaları aşındırması etkendir. Kanyonun suyu çok soğuktur. Bu soğuk su, Bey Dağları'nın kaynak suyu açısından son derece kıymetlidir. Ayrıca çeşitli bitki örtülerine de ev sahipliği yapmaktadır. Bunların başında Maki, Sedir, Kızılçam ve Karaçam gelir. Saklıkent Kanyonu, Toros Dağları'nda eriyen karların, Xanthos Nehri'ne doğru giderken vadiden geçtiği Nisan ayından sonra görülmeye değerdir. Pek popüler olmasa da gezilecek yerler arasında muhakkak bulunması gereken nadide kanyonlardan biridir.

Saklıkent Kanyonu’na giriş 10 TL'dir.

Antalya'ya gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Antalya gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Patara Antik Kenti (Patara Ören Yeri)

Patara Ören Antik Kent Kalıntıları Patara Ören Antik Kent Kalıntıları

Kaş’ın Gelemiş Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Patara Ören Yeri, diğer antik kentlerle karşılaştırıldığında daha fazla bir alana sahiptir. Likya döneminin en önemli ve en eski şehirlerinden birisi olan tarihi MÖ 8. yüzyıla kadar uzanmaktadır.

Bölgenin Patara Plajı’na yakın olması, hem doğal hem de tarihi güzelliği bir arada görmek isteyenler için oldukça ideal bir noktadır. Son kazılar sonucunda dünyanın en eski deniz feneri, bu bölgede gün yüzüne çıkarılmıştır. Bulunan yazıtta deniz fenerinin MS 65 yıllarına kadar bir geçmişe sahip olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca Zafer Takı olarak bilinen ve antik kentin bir simgesi olan yapının yenileme çalışmaları devam etmektedir. 

Patara Ören Yeri’ne giriş ücreti 20 TL’dir.

Sabah uyanıp pencereden baktığınız da masmavi denizin içerisinde kaybolabileceğiniz oteller için Kaş Denize Sıfır Oteller sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Xanthos Antik Kenti (Ksanthos-Letoon)

Xanthos Antik Kent Manzarası Xanthos Antik Kent Manzarası

Kaş’ın Kınık Mahallesi üzerinde, Antalya ve Muğla illeri sınırları içerisinde bulunan iki komşu yerleşimden oluşan Xanthos-Letoon, dikkat çekici bir arkeolojik yapıdır. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde de yer almaktadır.

Anadolu'da Demir Çağ'ın en önemli kültürlerinden biri olan Antik Likya Uygarlığı'nın en eşsiz mimari örneğini temsil eder. İki bölge, Anadolu, Yunan, Roma ve Bizans uygarlıklarının sürekliliğini ve eşsiz birleşimini çarpıcı biçimde göstermektedir. Ayrıca Xanthos-Letoon'da Likya dilinde yazılan en önemli metinlerin bulunduğu anlaşılmaktadır. 

Kentte kayaya veya büyük taş sütunlara kazınmış olan yazıtlar, Likya halkının tarihini ve Hint-Avrupa dilini daha iyi anlamak için çok önemlidir. Xanthos, Kaş bölgesinde bulunan en özel antik kentlerden biridir ve Antalya Kaş sınırlarında gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka gidilmesi gereken özel tarihi bölgelerdendir.

Xanthos Antik Kenti için giriş ücreti 12 TL'dir.


Çukurbağ Yarımadası

Çukurbağ  Kuş Bakışı Çukurbağ  Kuş Bakışı

İlçe merkezine neredeyse yürüyüş mesafesinde bulunup, yaklaşık 3 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Çukurbağ Yarımadası, Kaş Limanı’nın ikiye bölerek doğal bir sınır hattı oluşturmuş, doğal bir güzellik olarak nitelendirilmekledir. 

Bünyesinde konaklama seçeneklerinden eğlence mekanlarına, manzara gözlem noktalarından doğa yürüyüşü için elverişli alanlarına kadar geniş seçeneklere ev sahipliği yapar. Bazı noktaları piknik ve kamp yapmak için uygun ortama sahipken, bazı noktaları Kaş’ın sahil kesiminin güzelliğini gözler önüne sermektedir. Özellikle kamp üzerine kurulu bir tatil düşünenler için Kaş gezilecek yerler arasında Çukurbağ bölgesi es geçilmemelidir.

Sınırları içerisinde market, mağaza, banka, restoranlar, çay bahçeleri, kafe, barlar gibi kişisel ihtiyaçların karşılanacağı mekanlar bulunurken, aktivite olarak dalış ve su sporları, tekne ile ada ve koy gezileri, kültür gezileri gibi birçok farklı yapılacak listesine sahiptir.

Yapabileceklerinizin sınırı olmayan tatil köyleri için Kaş tatil köyleri yazımızı incelemeyi unutmayın.


Mavi Mağara

Mavi Mağara Giriş Alanı Mavi Mağara Giriş Alanı

Kaş ilçe merkezine 18 kilometre ve Kalkan'ın merkezi konumuna 6 kilometre uzaklıktadır. Dr. Temuçin Aygen, 1972 yılında bu mağarayı keşfetmiştir. 

Eski zamanlarda fokların yaşadığı bu mağarada günümüzde farklı deniz canlıları da gözlemlenebilir. 50 metre uzunluğa, 40 metre genişliğe ve 15 metre yüksekliğe sahiptir. İç ve dış olmak üzere iki galeriden oluşmaktadır.

Mavi Mağara'ya ulaşım için tekne turları kullanılır ve giriş ücretsizdir.


Hidayetin Koyu

Hidayetin Koyu Kara Manzarası Hidayetin Koyu Kara Manzarası

Çukurbağ Yarımadası’nda yer alan Hidayet Koyu, ismini bir zamanlar bu bölgede yaşamış olan bir balıkçıdan almıştır. Koyun ön plana çıkmasındaki temel sebep ise küçük bir alanda oldukça fazla deniz canlısının bulunmasıdır. Bundan dolayı bölgeye akvaryum ismi takılmıştır.

Zemin yapısının derinliğinin fazla olmasından dolayı, yeni yüzme öğrenenler için tavsiye edilmemektedir. Kıyıları sarp kayalıklardan oluşan Hidayetin Koyu, hiçbir zaman bulanık olmayan berrak bir denize ev sahipliği yapar. Harika bir denize sahip olan Hidayetin Koyu, Kaş gezilecek yerler arasında bu anlamda en özel bölgelerden biri olarak gösterilmektedir. Güzel bir tatil planlayanlar için muhteşem bir bölgede yer alıyor ve sessiz sakin bir yer olmasıyla da insanları şehrin gürültüsünden biraz olsun koruyabiliyor. Kaş ilçe merkezinden tekne turları ve özel araçlarla koya ulaşım mümkündür. Ayrıca bölgede hizmet veren bir beach tesisi de bulunmaktadır. 


Kaş Marina

Kaş Marina Manzarası Kaş Marina Manzarası

Kaş ilçe merkezine yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta yer alan Kaş Marina, Akdeniz’in en modern marinaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Tarih boyunca önemli bir liman kenti olarak ön plana çıkan Kaş’ın 450 yat kapasitesi bulunan en büyük marinasıdır. 

Ayrıca bünyesinde 150 yat kuru havuz alanı, 7 yüzer iskele ve çevresinde birçok tesis vardır. Sadece 3 bin metre karelik alanı kapalı hizmet binalarına ayrılmıştır. 

Ayrıca marina boyunca hemen her noktada restoran, mağaza, yat kulüpleri ve yat ihtiyaçlarını karşılayacak noktalar yer alır. Sahil boyunca yürüyüş alanları da mevcuttur.


Antiphellos Antik Kenti

Antiphellos Antik Kent Kalıntıları Antiphellos Antik Kent Kalıntıları

Antik Dönem’in deniz manzaralı tek tiyatrosuna ev sahipliği yapan Antiphellos Antik Kenti, Kaş’ın Andifli Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. İlk yerleşim dönemlerinde Habesos olarak bilinen kentin kuruluşunun MÖ 4. yüzyılda olduğu tahmin edilir.

Şehrin ismi, bölgede kazılar sonucunda gün yüzüne çıkarılan tabletlerden öğrenilmiştir. Antik kentin en çok ilgi çeken kısmı deniz manzarasına sahip antik tiyatrosudur. Yaklaşık olarak 4000 kişilik kapasitesi bulunan tiyatro kısmen restore edilerek günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. 

Helenistik Dönem’den sonra gerçekleşen depremlerden dolayı antik tiyatro zarar görmüş ve Roma Dönemi’nde daha da genişletilerek bugünkü şeklini almıştır. Aynı zamanda bölgede Nekropol ve Kral Kaya Mezarı da bulunmaktadır. Şehrin giriş duvarlarında ise kadın figürlerinin bulunduğu işlemeli taşlar vardır. Özellikle tarihi yapılara merak duyan turistlerin Kaş gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka ziyaret edebileceği yerler arasındadır.

Antiphellos Antik Kenti'ne giriş ücretsizdir.


Uzun Çarşı 

Kaş Tarihi Uzun Çarşısı Kaş Tarihi Uzun Çarşısı

Günümüzde Kaş’ın simgesi haline gelmiş olan Kral Mezarı’na ev sahipliği yapan Uzun Çarşı, Andifli Mahallesi sınırları içerisinde yer alır. 

Uzun Çarşı, hediyelik eşya dükkanlarının, alışveriş mekanlarının ve birçok uğrak noktasının merkezi konumundadır. Bundan dolayı da Kaş’ın kalbi olarak nitelendirilir. Aslanlı Lahit ise ilçenin en işlek noktalarından birisi olan Uzun Çarşı’nın yokuşunun hemen sonunda yer alır. Antik Likya Dönemi’ne ait bir kral mezarıdır. Diğer lahitler gibi Aslanlı Lahit de minyatür eve benzer. Zaman içerinde yağmacıların içerisini boşaltmasından dolayı, içinde herhangi bir esere rastlanmamıştır. 

Kubbe şekline sahip çatısı ve etrafındaki pencere delikleri minyatür eve benzetilmesindeki etkenlerin başında gelir.


Simena Antik Kenti

Simena Antik Kent Lahit Kalıntıları Simena Antik Kent Lahit Kalıntıları

Simena Antik Kenti, Kaş ve Demre’nin tam olarak orta noktasında bulunan ve doğal güzelliği ile ön planda olan Kaleköy içerisinde yer alır. Geçmişi MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan kent, Antik Çağ’dan kalma kalesi ile ünlenmiştir.

Likya Birliği’nin en önemli liman kentlerinden birisi olmasına rağmen, Roma Dönemi’nde bağımsız bir şehir olarak varlığını korumuştur. Liman kısmından ilk girişte, bir zamanlar Anadolu’ya hakim olan İmparator Titus’a armağan edildiğini gösteren bir tablet bulunmaktadır.

Bir tepenin üzerinde yer alan kaleye sahilden dik patika yardımı ile ulaşılır. Kale girişinde bulunan iki lahit görülmeye değerdir. Bölgede oldukça sık rastlanan kekik oku sayesinde oldukça doğal bir ortam oluşur. Buradan Kekova Adası’nın manzarasını izlemekte mümkündür. 

Simena Antik Kenti’ne giriş ücreti 12 TL’dir.


Kıbrıs Kanyonu

Kıbrıs Kanyonu Taşlık Bölge Kıbrıs Kanyonu Taşlık Bölge

Kaş ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Kıbrıs Kanyonu, Sütleğen Köyü üzerinde bulunan Sinekçi Beli’nde Kaş ile Elmalı ilçeleri arasında yer almaktadır ve tam bir doğa harikası olarak ifade edilmektedir.

Kanyonun uzunluğu 16 kilometredir. Toplam mesafenin 5 kilometresi yürüyüş alanı olarak düzenlenmiştir. Bu kanyon üzerinde bireysel geziye çıkmak biraz riskli olduğu için rehber eşliğinde gidilmesi tavsiye edilir. 

Yürüyüş alanından geçiş yapıldıktan sonra şelale ve şelalenin oluşturduğu küçük göletler gelen ziyaretçilerini karşılar. Ziyaret için Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları en ideal aylardır.


Aperlai Antik Kenti

Aperlai Antik Kent Kalıntıları Aperlai Antik Kent Kalıntıları

İlk yerleşimlerin MÖ 5. yüzyıla kadar dayandığı Aperlai Antik Kenti, Kaş’ın Sahilkılınçlı Mahallesi sınırları arasında yer almaktadır. Etrafının dağlık alanlar ile çevrili olmasından dolayı, kara yolu ile ulaşım mümkün değildir. Kaş ilçe merkezinden tekne turları ile ulaşım sağlanır.

Manzara keyfi çıkarmak, doğa ile iç içe tarihi yerleri ve batık kent benzeri su altında kalan tarih yapıları görmek isteyenler için en ideal gezi noktasıdır. Yapılaşmanın olmaması, antik kentin eski yapısının günümüze kadar ulaşmasına olanak sağlamıştır.

Antik kentin surları hala gözlemlenebilmektedir. Ancak birçoğu sular altında kalmıştır. Ayrıca krallara ait anıtsal mezarlar sağlam yapısını hala yansıtır. 

Aperlai Antik Kenti’ne giriş ücretsizdir.


İslamlar Köyü

İslamlar Köyü Sahili İslamlar Köyü Sahili

Kaş’ın yaklaşık olarak 33 kilometre batısında yer alan İslamlar Köyü, Antalya sınırları içerisinde doğal yapısını neredeyse hiç bozmamış bir nokta olarak ön plana çıkmaktadır. Bir köy olarak değerlendirilmesine rağmen içerisinde bir hayli fazla villa bulunur. Ancak yapılaşmanın bilinçli yapılması sayesinde doğa, zarar görmemiştir.

Köy içerisinde birçok tarihi alan bulunmaktadır. Ancak zaman içerisinde bu tarihi alanlar, doğal güzellikler ile bütünleşmiş ve ayrı bir görsel şöleni meydana çıkarmışlardır. Köyün dünyaca ünlü Kaputaş, Akçagerme Plajı ve Patara plajlarına yakın olması, konaklama bakımından ziyaretleri üst düzeye çıkarmıştır.

Ayrıca hem konumu, hem de sunduğu özellikler ve imkanları sayesinde yürüyüş yapma, konaklama, bisiklet turları ve romantik geziler için tercih edilebilecek bir mekandır.


Aslanlı Lahit (Aslanlı Mezar)

Tarihi Aslanlı Lahit Mezar Kalıntıları Tarihi Aslanlı Lahit Mezar Kalıntıları

İlçe merkezinin Uzun Çarşı mevkiinde bulunan Aslanlı Lahit, Likya döneminden günümüze kadar varlığını sürdürmüş bir kral mezarıdır. Kaş’ın simgelerinden birisi haline gelen yapının geçmişi MÖ 6. yüzyıla kadar uzanmaktadır. 

Kaş’a tatil yapmaya gelenlerin hediyelik eşyalarının büyük bir bölümünü Aslanlı Lahit figürleri oluşturur. İlçe merkezine gelindiğinde Uzun Çarşı boyunca yaklaşık 4 dakikalık bir yolculuk sonrasında ulaşım sağlanmaktadır.

Likya Dönemi ev tipinde yapılan yapı, aynı zamanda Kral Mezarı olarak da bilinir. Üzerinde küçük pencere ve çatı kısmında çeşitli kabartmalı figürler vardır. Şu anda içerisi boş olan yapının dış görünümü fotoğraf çekinmek isteyenlerin ihtiyacını fazlasıyla karşılar.


Kaleköy Limanı

Kaleköy Liman Kalıntıları Kaleköy Liman Kalıntıları

Kaş ilçe merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Kaleköy kasabasının limanıdır. Tarihi bir balıkçı kasabası olmasının yanı sıra Simena Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapar. MÖ 4. yüzyıla kadar uzanan tarihiyle Kaleköy, geçmişten günümüze deniz ticareti ile uğraşanların durak noktalarından birisi olmuştur.

Günümüzde küçük bir balıkçı kasabası olan Kaleköy, hem doğal güzelliğin hem de tarihi güzelliğin bir arada gözlemlenebildiği ender noktalardandır. Kaleköy Limanı ise tekne turlarının uğrak noktalarından birisi olarak, kasabayı gezmeye gelen birçok kişiyi ağırlamaktadır. 


Felen Yaylası

Felen Yaylası Antik Kalıntıları Felen Yaylası Antik Kalıntıları

Kaş ilçe merkezine yaklaşık olarak 11 kilometre uzaklıkta bulunan Phellos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan Felen Yaylası, doğal güzelliklerin arasında tarihi güzellikleri ziyaret etmek isteyenlerin uğrak noktalarından birisidir. Çevresine göre kısmen daha yüksek bir konuma sahip olduğu için manzara seyrini en iyi şekilde yansıtan yer olarak değerlendirebilir. 

Ayrıca yaz aylarında sıcak havadan bunalan yerli halkın da sıklıkla serinlemek için gittiği bir nokta olarak ön plana çıkar. Bünyesinde herhangi bir tesis barındırmağı için kişisel ihtiyaçları karşılamak mümkün değildir. Olumsuz bir durum olarak görünse de bu yaylanın doğal güzelliğini korumasına yardımcı olmuştur.


Kaş Günübirlik Gezilecek Yerler

Kaş, Antalya’nın en batı tarafında yer alan turistik ilçelerden biridir. Gerek kendisi gerek çevresinde bulunan ilçelerle keşfedilmeyi bekleyen eşsiz yerlerden biridir.


Kekova

Kekova Adası Denizi Kekova Adası DeniziKekova Adası, Demre sınırları içerisinde yer alsa da Kaş’a gelindiğinde kesinlikle gidilmesi gereken yerlerden birisi olarak ön plana çıkar. İnsanı hayran bırakan manzarası, koyları ve batık kenti ile yıl boyunca tekne turlarının ilk uğrak noktası olmuştur. Yapılan tekne turları eşliğinde batık kentin bir kısmı gözlemlenebilmektedir.


Simena Antik Kenti (Kaleköy)

Tarihi Kaleköy Şehri Tarihi Kaleköy ŞehriSimena Antik Kenti Kaş’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Kaleköy kasabasında bulunan antik kent gerek tarihi yapısı ile gerekse doğal güzellikleri ile şirin bir görüntüyü gözler önüne sermektedir. Küçük Likya Kenti olarak bilinen kasabanın tarihi M.Ö. 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır.


Myra Antik Kenti

Myra Antik Şehir Taş Kalıntıları Myra Antik Şehir Taş KalıntılarıMyra Antik Kenti Kaş’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Antik Kent Likya ve Roma Dönemi’nden günümüze dek ulaşmayı başarabilmiş kalıntılara sahiptir. Antik Kent içerisinde Kaya Mezarları ve Antik Tiyatro görülmeye değerdir. Bu yapılar M.Ö. 5. yüzyıla dek uzanmış olan bir tarihi barındırmaktadır.


Andrea Doria Koyu

Andrea Doria Koyu Deniz Manzarası Andrea Doria Koyu Deniz Manzarası

Andrea Doria Koyu Kaş’a yaklaşık 65 km uzaklıktadır. Denizin maviliği ile Akdeniz’in maki ağaçlarının birleştiği noktada bulunan koy görülmeye değerdir. Ayrıca koy Caretta Carettalara yaşam alanı olmakla kalmıyor, Akdeniz Foklarının da uğrak alanı olarak biliniyor.

Andrea Doria, turistler tarafından pek bilinmese de kesinlikle görülmesi gereken koylardan biridir.


Noel Baba Kilisesi

Tarihi Noel Baba Kilisesi Kalıntıları Tarihi Noel Baba Kilisesi Kalıntıları

Kaş ziyareti sırasında aynı zamanda çevre ilçelere de kısa sürede ulaşım mümkündür. Tarihi bir gezi yapılması durumunda Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi de görülmelidir. Bizans döneminde inşa edilen kilise, tüm dünyaya ün salmış Noel Baba olarak yani Aziz Nikolas’ı anmak için inşa edilmiştir.

Noel Baba Kilisesi’ne giriş 30 TL’dir. Müzekart+ ile bir yıl boyunca ücretsiz giriş sağlanabilmektedir.