İnce kumlu plajlar, Çukurbağ Yarımadası'nda yatan küçük ve büyük koylar, Akdeniz'in turkuaz suyu ve göz alıcı manzarası ile Kaş, turizm anlamında bir cennet olarak değerlendirilir. Yıl boyunca hem tarihi güzellikler için hem doğal güzellikler için hem de plajları için bir ilgi noktası haline gelmiştir. Toros Dağları'nın eteklerinde kurulan şehrin coğrafyası doğal güzelliklerin ön plana çıkmasına olanak sağlamıştır.
Kaş Doğal Güzellikleri
Kaputaş Plajı
Kaputaş Plajı Yüzme AlanıKalkan Mahallesi üzerinde yer alan plaj, Kaş ilçe merkezinin 40 kilometre güneybatısında yer alır.
Plajın yanında kanyon ağzı olarak bilinen bir bölge bulunmaktadır. Suyunun daima berrak ve serin olmasındaki temel etken bu kanyondur. Kanyon, binlerce yıl akan sular ile kayaların aşınmasından oluşmuştur.
Kaputaş Plajı'nda WC, duş, kafe ve bar gibi ihtiyaçların giderilebileceği tesisler hizmet vermektedir. Plaja yoldan inen 170 basamakla ulaşılır. Mavi yolculuk boyunca yatlar için bir mola olarak da kullanılır.
Patara Plajı
Patara KumsalıGelemiş Mahallesi üzerinde yer alan plaj, Kaş ilçe merkezinin 63 kilometre batısında bir konuma sahiptir.
Kaş üzerinde yer alan en görkemli plajlardan birisidir. Kumsal şeridi, 12 kilometre boyunca uzanır ve 200 ile 300 metre arasında değişen derinliğe sahiptir. Sürekli rüzgar estiğinden dolayı, rüzgar sörfü için en ideal noktalardan birisidir.
Ayrıca deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktıkları ayrı bir alana ev sahipliği yapmaktadır.
Konumunun güzelliğinden kaynaklı Yeşilçam filmlerinde fon olarak tercih edilen başlıca yerlerden birisidir.
Patara Kumsalı'na yakın turistlerin gözde mekanı olan oteller için Kaş Otelleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.
Saklıkent Kanyonu
Saklı Kent Kanyonu Ziyaretçi Alanı6 Haziran 1996'da kurulan Saklıkent Milli Parkı, Muğla'ya bağlı Fethiye ve Antalya'ya bağlı Kaş ilçesi sınırlarında kalan bir kanyondur. 300 metre derinliğinde ve 18 kilometre uzunluğunda olup, dünyanın en derin kanyonlarından birisidir. Binlerce yıl boyunca akan sularla kayaların aşınması sonucu oluşmuştur.
Kanyona giriş için 200 metrelik tahta köprü üzerinden geçiş yapılmalıdır. Köprüden kanyona ilerledikçe, soğuk karstik kaynakların etkisi hissedilir. Alanda ayrıca yüksekliğe göre farklı bitkilerde gözlemlenebilir. Bunlar arasında Maki, Kızılçam, Sedir ve Karaçam yerini almıştır.
Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar için vakit geçirebilecekleri piknik alanı bulunur. Kanyon üzerinde yapılabilecek diğer aktiviteler ise rafting ve trekkingdir.
Saklıkent Kanyonu’na giriş ortalama 10 – 20 TL arasındadır.
Çukurbağ Yarımadası
Çukurbağ Yarımadası Uzaktan BakışKaş’ın merkezi olarak kabul edilen Andifli Mahallesi sınırları içerisindeki Çukurbağ Yarımadası, bünyesinde barındırdığı doğal ve tarihi güzellikleri ile yıl boyunca ilçe sınırları içerisindeki en çok turist yoğunluğuna ev sahipliği yapan yerlerdir.
Yarımada üzerinde kiralık yazlık villa, kiralık yazlık evler ve daha birçok konaklama seçeneği mevcuttur. Ayrıca Türkiye’ye en yakın Yunan adası olan Meis Adası’nın manzarasının da en iyi gözlemlenebileceği yer olarak ön plana çıkmaktadır.
Bünyesinde Kaş Limanı’na da ev sahipliği yaptığı için hemen her türlü kişisel ihtiyaçların karşılandığı birçok farklı tesis bulunmaktadır.
Uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden ve bir çok ativiteye imkan tanıyan oteller için Antalya Otel Fiyatları sayfasına göz atabilirsiniz.
Gömbe Yaylası
Gömbe Yaylası Su BirikintisiKaş ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıkta yer alan Yumru Dağı'nın zirvesindeki Gömbe Yaylası, armut, elma ve ceviz ağaçlarının bolluğu ile meşhurdur. Yaylaya gidiş yolu da çok fazla doğal güzelliği gözler önüne sermektedir.
Yaz aylarında sıcaktan bunalanlar ve doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler için ideal bir konumdur. Yayla üzerinde buz gibi suyu ile krater gölü özelliği taşıyan Yeşilgöl'de yüzmeye izin verilir, bu yüzden plajlar yerine farklı deneyim yaşamak isteyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.
Gömbe Yaylası'na giriş ücretsizdir.
Mavi Mağara
Mavi Mağara Giriş AlanıKaş'a bağlı Kalkan Mahallesi üzerinde yer alır. Kalkan merkezine 6 kilometre, Kaş ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktadır. İsmini deniz dibinde yansıyan güneş ışıklarının mavi rengi vermesi sonucu almıştır. Yapılan araştırmalar sonrasında bu bölgede eskiden fokların yaşadığı ortaya çıkarılmıştır.
Genişliği 40 metre, uzunluğu 50 metre ve yüksekliği 15 metre civarındadır. Küçük ve farklı odalara ayrılan oldukça geniş bir mağaradır. Dış ve iç galeriler olmak üzere ikiye bölünmüştür. İç galeri tamamen karanlıktır.
Mercan oluşumları ve farklı canlı çeşitlerinin rahatlıkla gözlemlenebileceği bir yerdir. Hatta iç galeride, belirli zamanlarda, karides sürülerini görmek mümkündür.
Mavi Mağara'ya ulaşım tekne turları ile sağlanır ve giriş ücretsizdir.
Kaş ilçesinin en önemli tarihi ve turistik noktaları hakkında detaylı bilgilere ve fotoğraflara ulaşmak için Kaş Gezilecek Yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.
Hidayetin Koyu
Kaş Hidayet Koyu DeniziKaş ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan Hidayetin Koyu, yüzme ve dalış aktiviteler için tercih edilen bir yerdir. Kayalık yamaçların olması, yapılaşmayı minimum düzeye indirgemiş ve bundan dolayı doğa bakir yapısını korumuştur.
Hem tekne turları ile hem de araç ile ulaşımın mümkün olduğu koy, yılın hemen her anı kalabalık olmaktadır. Deniz suyu sonra derece berraktır. Zemini doğrudan gözlemlenebilir. Ancak koy girişinin biraz geniş olmasından dolayı, rüzgarlı günlerde dalgalar yükselebilmektedir.
Hidayetin Koyu’nun sıklıkla tercih edilmesinde ki bir diğer sebep ise doğanın içerisinde sürekli yeşil kalmayı başaran bitkileri ve turkuaz mavisi denizinin oldukça berrak olmasından kaynaklıdır. Deniz canlıları çeşitliliği de oldukça fazla olduğu için akvaryum olarak da nitelendirilmiştir.
Kaş Marina
Kaş Marina AlanıTürkiye’nin ve Antalya’nın en ünlü, en modern ve en geniş marinalarından birisi olan Kaş Marina, Andifli Mahallesi sınırları içerisinde yer almaktadır. 450 yat kapasite, 150 yat kuru havuzu ve 7 yüzer iskelesiyle, hemen her türlü gemiye uygun bir resif alanı sunar.
Kaş Marina’nın sahil kesiminde ise kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği birçok gece kulübü, bar, restoran, kafe ve diğer yat araç gereçlerini sağlayan dükkanlar bulunmaktadır. Fethiye’den Kemer’e kadar uzanan sahil boyunca yürüyüş alanları da mevcuttur.
Yaz aylarında akşamları partilerin düzenlendiği, gündüzleri ise yürüyüşlerin yapıldığı ve daha çok gezinti amaçlı ziyaretçilerin ilgi odağı olmaktadır. Marina içerisinde hemen her türlü gemi ve yat çeşidini görmek de bazen mümkündür.
Kaş tatilinizi hayalinizdeki gibi yaşamak istiyorsanız Kaş Gezi Rehberine göz atmayı unutmayın.
Fırnaz Koyu
Kaş Fırnaz Koyu Taşlık BölgeKalkan Mahallesi'ne 4 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy Beldesi üzerinde yer alır. Bu koya geçiş için karayolu kullanılmaz. Ulaşım tekneler aracılığıyla sağlanır.
Deniz dibinin rahatlıkla görüldüğü, akvaryum gibi berrak bir görüntü sunmaktadır. Koy üzerinde bulunan çamurlu plajda yüzmenin insanı gençleştirdiğine inanılmaktadır.
Fırnaz Koyu yamaçlarla çevrelenmiştir ve kuzeyinden antik su yolu geçmektedir. Dağlık bölgesi üzerinde antik zamanlardan kalma yapıtlar ve kalıntılar yer almaktadır.
Fırnaz Koyu'na giriş ücretsizdir ve ulaşım için tekne turlarına katılmak gereklidir.
Kıbrıs Kanyonu
Kıbrıs Kanyonu Gezi AlanıElmalı ve Kaş ilçeleri arasında kalır. Kaş ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktadır. Doğa sporları sevenler için ideal bir mekandır. Özellikle dağcılık ile ilgilenenlerin keşfedebileceği bir kanyondur.
16 kilometre uzunluğa sahip kanyonda yürüyüş ile gezilebilecek 5 kilometrelik bir alan vardır. Ayrıca kanyon aralarından geçişler riskli olduğu için tur eşliğinde gidilmesi tavsiye edilir. Kanyonun arasından geçildikten sonra şelale ve şelale tarafından oluşturulan göletler, gelen ziyaretçilerini karşılamaktadır.
Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları bu kanyonu ziyaret için ideal zamanlardır.
Antalya'da mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Antalya Gezi Rehberi sayfasında listeledi.
Uçarsu Şelalesi
Uçarsu Şelalesi Su BaşıKaş’ın Gömbe Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Uçarsu Şelalesi, ismini oldukça yüksek bir tepeden aşağı dökülen sularından almaktadır. Bir diğer doğa harikası olan Yeşil Göl’den yaklaşık 300 metre kadar uzaklıkta bulunur. Suları yaklaşık 60 metreden aşağı dökülür.
Kış aylarında soğuktan donan su, ilkbahar aylarından itibaren canlanarak doğaya görsel bir şov sunar. Bölge halkı tarafından Yeşil Göl ve Uçarsu Şelalesi nerdeyse bir kutsal alan sayılarak, her yıl düzenledikleri yayla şenliklerini bu mevkide gerçekleştirirler.
Gömbe Yaylası olarak bilinen yer, yaz aylarında Kaş halkının sıcaklardan kurtulmak için gittiği yerlerden birisidir. Gömbe Yaylası’nda bulunan ve kraterin içerisinde yer alan Yeşil Göl ile birlikte doğa içerisinde tatil yapmak isteyenlerin gidebileceği en iyi yerlerden birisidir.
Bezirgan Yaylası
Bezirgan Yaylası Yerleşim YeriKaş sınırları içerisinde manzara keyfi için en çok tercih edilen yerlerden birisi Bezirgan Yaylası’dır. Yaklaşık olarak 500 metre yüksekliği ile uzunca bir coğrafya seyredilebilmektedir. Ayrıca yaylada yer alan Bezirgan Köyü, tahıl ambarları ile ünlenmiştir.
Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde yer alan tahıl ambarları hala günümüzde tarihi bir yapı olarak gözlemlenebilmektedir. Ayrıca Zahire ambarları, Likya anıt mezarları biçiminde inşa edilmiş olup, doğal güzelliklerin arasında tarihi bir güzellik olarak yerini kazanmıştır.
Özellikle bahar aylarında doğanın yeşile dönüştüğü anı keşfetmek için turlar düzenlenir ve bölge halkının sıcakkanlı sohbetleri ile yörenin tarihi dinlenmektedir. Ayrıca yaylada yer alan çeşitli pansiyonlarda konaklama seçenekleri mevcuttur.
Tatilinizi uygun fiyatlı pansiyon konaklaması ile geçirmek istiyorsanız sizin için en iyi seçenekleri en ucuz fiyatlarla listelediğimiz Kaş Pansiyon sayfasına göz atmayı unutmayın.
İslamlar Köyü
İslamlar Köyü Halk PlajıKaş’a bağlıı bir turizm beldesi olan İslamlar, yapılan yatırımlar sonucunda villa tipi konaklama seçenekleri ile ön plana çıkmıştır. Bölgenin bakir yapısı korunarak, belirli bir alanın sadece yerleşim yeri olarak kullanılması, doğal manzarasının ön plana çıkmasına yardımcı olmuştur.
İlçe merkezine yaklaşık 46 kilometre uzaklığı bulunan köyün, Kaputaş ve Patara plajlarına uzaklığı sadece 18 kilometredir. Köyün girişine yakın başlayan zeytin bahçeleri, bağlar ve çam ormanları doğal güzelliklerin sadece bir başlangıcı olmuştur.
Turistlerin daha çok yöresel kır yemeklerinin tadına bakmak için uğradığı İslamlar’da en çok tercih edilen yiyecek keçi tereyağında pişirilen peynirdir. Aynı zamanda bölgede yer alan akarsuda alabalık çiftlikleri kurulmuştur. Doğal ortamı sevenlerin sıklıkla yöneldiği İslamlar, konaklama açısında da lüks yerlere ve otantik yerlere ev sahipliği yapar.
Eğer bu sene dinlendirici ve huzurlu bir tatil yapmayı düşünüyorsanız kesinlikle Kaş Butik Oteller sayfasını kontrol etmenizi öneririz.
Limanağzı Koyu
Limanağzı Tekne Park BölgesiTertemiz berrak suları ile mavi bayrak ödülü almış olan Limanağzı, etrafı dağlık alanlarla çevrili koya benzer bir yapıya sahiptir. Etrafında yer yer yüksek dağların bulunduğu bölge hem manzara seyri hem de yüzülebilecek bir yer olarak ön plana çıkmıştır.
Limanağzı’nda üç farklı turizm tesisi bulunmaktadır. Deniz yapısının hemen derinleşmemesi sayesinde yüzme amaçlı sıklıkla tercih edilir. Ayrıca Kaş sınırları içerisinde çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla gidebileceği bir plajları ile de dikkat çekmektedir.
Bölgenin bir kısmı deniz kaplumbağalarının doğal yaşam alanı olmuştur. Yılın belirli zamanlarında yumurtadan çıkan deniz kaplumbağalarının gözlemlendiği Limanağzı’nın denizinde de oldukça fazla balık türü yaşamaktadır.
Bölgeye ulaşmak için Kaş ilçe merkezinden her yarım saatte bir tekne turları düzenlenmektedir.
Dirgenler Köyü
Dirgenler Köyü AkarsuyuKaş ilçe merkezinin 13 kilometre kuzeydoğusunda bir konuma sahiptir. Köyün yerli halkı, geçimini seracılık ve mermer fabrikasından sağlamaktadır.
İsmini, dirgen kullanan ırgatlardan almıştır. Köyün doğal güzelliklerinin yanı sıra Şişima Kalesi ve Dirgenler Kalesi, tarihi açıdan önemli turistik yerlerdir.
Felen Yaylası
Felen Yaylası Antik KalıntılarÇukurbağ Mahallesi üzerinde yer alan yayla, Kaş ilçe merkezinin 18 kilometre güneyinde yer alır.
Phellos Antik Kenti’ne ev sahipliği yapan yayladır. Yaylanın büyük bir kısmını bu antik kent oluşturur.
Tepe üzerinde bir konumda bulunmasından kaynaklı çok hoş bir manzara sunmaktadır. Kentin buraya kurulmasındaki sebep ise çevre bölgelerin buradan çok iyi bir şekilde gözlemleniyor olmasıdır.
Güvercinlik Deniz Mağarası (Güvercin İni Deniz Mağarası)
Kaş’ın plajları ile ünlü Kalkan Beldesi’nin sınırları içerisinde yer alan Güvercinlik Deniz Mağarası, şehir merkezine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktadır. Mavi Mağara ile karşılaştırıldığında oldukça küçük bir alana sahiptir.
İsmini ise yabani güvercinlerin burada kendilerine bir yuva oluşturmasından almıştır. Şehir merkezinde düzenlenen tekne turları ile ulaşımın mümkün olduğu mağara doğal bir oluşumdur. Yüksekliği yer yer 2 metreyi bulan Güvercinlik Deniz Mağarası, bölgede yaşanan depremlerin sonucunda oluştuğu düşünülmektedir.
Kalkan’a tatile gelen insanlar tarafından kıyı şeridini keşfetmek için düzenlenen tekne turlarına katılarak, mağara yakından gözlemlenebilmektedir.
İnbaş Mağarası
Güvercinlik Deniz Mağarası’ndan 100 metre uzaklıkta yer alan İnbaş Mağarası, Kalkan Beldesi sınırları içerisindedir.
40 metre uzunlukta olup, dar ağza sahiptir. Tavanının tam yüksekliği bilinmese de çok yüksek olduğu gözlemlenmektedir.
Mağaraya ulaşım, yalnızca tekne turları ile sağlanmaktadır. Teknelerden denize girip yüzerek mağaraya geçiş yapılır.
İnbaş Mağarası’na giriş ücretsizdir.