Denizli'de Gezilecek Yerler

Denizli, tarihi ve doğal güzellikleri ile gezilip görülmesi gereken yerler turizm yerlerinden biridir. Eski çağlara kadar dayanan tarihi birikimi şehrin kültürel dokusunu etkilediği kadar turistik yerlerin yapısını da etkilemiştir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Denizli bu medeniyetlerin izini taşımaktadır.

Şehre sağlık turizmi amacıyla gelen ziyaretçilerin sayısı oldukça fazladır. Termal kaynakların yüzeye çıkması ziyaretçilerin dikkatini çekmektedir. Burada havuzlar, travertenler, antik kentler, camii ve daha pek çok gezilecek yer vardır. Doğal oluşumlu Keloğlan Mağarası, Pamukkale Travertenleri, Hierapolis Antik Kenti ve Antik Kleopatra Havuzu bölge içerisinde başlıca gezilecek yerler arasında yer alıyor. Denizli birçok güzelliğe ev sahipliği yapmakta olan bir il özelliği ile yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir.

Denizli'de uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden konaklama hizmetleri Denizli otelleri sayfamızda bulunmaktadır.


Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri Denizli ilinin sembolü haline gelmiştir ve Denizli için ayrı bir özelliği olan bu yer Denizli'ye bağlı ve şehir merkezine 20 km uzaklıkta olan Pamukkale ilçesi sınırları içerisinde yer alan güzellik doğal bir harikadır. Her yıl binlerce ziyaretçi bölgeyi gezmek amacıyla gelmektedir. Denizli gezilecek yerler listesinde Pamukkale travertenlerinin çok büyük bir önemi ve yeri bulunuyor. Özellikle diğer aylara göre ilkbahar ve yaz mevsiminde gezmenin eğlenceli olduğu Pamukkale Travertenlerinde doğal oluşumlar yer almaktadır. 

Bu görülmeye değer olan yere, gelen ziyaretçilerin pamuğu andıran travertenlere zarar vermemesi için ayakkabısız giriş yapılmaktadır. Denizli gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alan travertenler içerisinde Hierapolis Antik Kenti'de bulunmaktadır. Gelen ziyaretçilerin saatler süren gezintisi doğal oluşumun tadına varabilmek için yapılmaktadır.

Travertenler yaz ve kış mevsiminde saat 08:00’de ziyaretçiye açılmaktadır. Kış mevsiminde 17:00’de ziyaretçilere kapanan doğal güzellik yaz mevsiminde saat 21:00’e kadar açık kalmaktadır. Bölgeye giriş ücretlidir. Kişi başı giriş biletinin ücreti 35 TL’dir.

Denizli'de sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Denizli gezi rehberi sayfamızı ziyaret ediniz.


Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti Hierapolis Antik Kenti

Hierapolis Antik Kenti, önemli kültürel miraslardan biridir. Denizli’de gezilecek yerler listesinde dünya çapında bir öneme sahip olan bu bölge Pamukkale Travertenleri 'nin yanı sıra Hierapolis Antik Kenti de Unesco Dünya Mirası Listesi’ndedir. Kutsal Kent olarak adlandırılan antik bölgede dini yapılar ve tapınaklar dikkati çekmektedir. Hierapolis, Geç Helenistik ve Erken Hıristiyanlık Dönemi’nde aktif olarak kullanılmıştır.

Deprem kuşağı üstünde bulunan antik kent derin şekilde zarar görmüştür. Ancak bu zararlardan sonra dini önemi göz önünde bulundurularak yeniden inşa edilmiştir. İnsanlığın geçmişi hakkında ipuçları veren Hierapolis tarihi ve turistik amaçlı gezilerin ilk adreslerinden bir tanesidir. 

Hierapolis Antik Kenti’ne giriş ücreti 35 TL’dir, Müzekart+ sahibi olanlar sınırsız giriş hakkına sahiptir. Yaz mevsiminde ziyaretçi saat aralığı 08:00-21:00, kış mevsiminde ziyaretçi saati 08:00-17:00’dir. Eğer isterseniz Denizli Otogarı’ndan Pamukkale Örenyerine minibüs vasıtası ile ulaşım sağlanmaktadır.


Güney Şelalesi

Güney Şelalesi Güney Şelalesi

Güney Şelalesi Denizli Güney İlçesi’ndedir. Şelale ve çevresi birinci dereceden SİT alanıdır. 20 metre yükseklikten dökülen şelale eşsiz doğal güzelliğe neden olmaktadır. Şelale suyunun kalkerli olması şelale yatağında kalker basamaklarının oluşmasına neden olmuştur. Gezilip görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır.

Denizli'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Denizli 5 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası Keloğlan Mağarası

Keloğlan Mağarası Türkiye’nin turistik faaliyetlere açık olan 14 mağarasından bir tanesidir. 6 metre yükseklikteki mağarada 145 metrelik gezinti yoluna sahiptir. Oluşumunun tarihi yaklaşık binlerce yıla dayanan doğal güzellikte damlayan kireçli sular sarkıt ve dikitler oluşturmuştur.

Mağaranın nemli havasının sağlığa iyi geldiğini belirten bölge halkı ayrıca Keloğlan rivayeti ile önemini bir kez daha vurgulamaktadır. Doğa gezginleri için eşsiz yerlerden bir tanesidir. 

Keloğlan Mağarası’na giriş ücretlidir. Kişi başı 5 TL olan bilet temin edildikten sonra mağaraya girilebilmektedir. Mağaranın ziyaretçiye açık olduğu saat aralığı ise 09:00-17:00 arasıdır. Mağara Dodurga Beldesi’ndedir.


Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Denizli Buldan'a bağlıdır. Lidyalılar tarafından kurulduğu tahmin edilen antik kentte Lidyalılara ait kalıntı bulunmamaktadır. Buldan bölgesinde yer alan antik kent küçük olmakla beraber gezilecek yerler arasında yer alıyor. 

Tripolis içerisinde tiyatro, Tripolis hamamı, Nekropol kalıntıları ve kale ile surları yer almaktadır. Apollonia olarak anılan Tripolis Antik Kenti birçok deprem ve savaş atlatmasına rağmen kalıntılarla günümüze dek gelmeyi başarmıştır. Antik Kent’e Aydın-Denizli Karayolu üzerinden Denizli Salihli yoluna gidilerek ulaşılmaktadır.


Antik Havuz

Antik Havuz Antik Havuz

Antik Havuz Kleopatra Havuzu yaz aylarında oldukça ziyaretçi çeken ve Denizli gezilecek yerler listesinde yer alan güzel bir gezi noktasıdır. Bilinen M.S. 7. yüzyılda Pamukkale ve çevresinde meydana gelen deprem sonucu oluşmuştur. Pamukkale için önemli tarihi yerlerden biri olan havuzun zemininde yıkılmış olan agoranın sütunları yer almaktadır.

Havuzun çevresinde ise antik kente gelenlerin şifa bulmak amacıyla kullandığı yaklaşık 15 hamam bulunmaktadır. Suyun şifalı olmasından kaynaklı olarak rahatlatıcı etkisi olduğu yapılan araştırmalar sonucunda belirlenmiştir. Sıcak yaz döneminde daha çok ziyaret edilen havuz Denizli'de popüler gezi noktası olarak bilinir ve burada pek çok gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler vardır.

Antik Havuza kişi başı giriş ücreti 32 TL’dir. Havuza giriş altı yaşa kadar ücretsiz, altı ile on üç yaşına kadar olan çocuklar için 13 TL’dir.

Havuza giriş saatleri yaz ve kış mevsimlerinde değişiklik göstermektedir. 15 Nisan ile 2 Ekim tarihlerinde 08:00 ile 21:00 arasında, 3 Ekim ile 14Nisan tarihlerinde 09:00 ile 20:00 saatleri arasındadır.


Denizli UFO Müzesi

Denizli Ufo Müzesi Denizli Ufo Müzesi

Denizli UFO Müzesi, Denizli şehir merkezindedir. 2002 yılında İstanbul’da kurulmuş olan müze 2005 yılında Denizli’nin turistik faaliyetlerini geliştirmesi bakımından şehre taşınmıştır. Aynı zamanda müzenin dünyadaki 4. Uluslararası UFO Müzesi özelliğini taşıması önemli detaylardan bir tanesidir.

UFO Müzesi’nde UFO tarihi hakkında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bilim kurgu ve macera sever müze ziyaretçileri için de uçan daire ve mutasyon gibi canlandırmalar öne çıkmaktadır. Müze günübirlik olarak gezilip görülmesi gereken sıra dışı yerler arasındadır.

UFO Müzesi Pazartesi hariç haftanın her günü ziyaretçilere saat 09.00 ile 18.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Müzeyi ziyaret etmek ücretsiz olup mutlaka görülmesi gereken bir diğer yerdir.


Acıpayam Yazır Camii

Acıpayam Yazır Camii Acıpayam Yazır Camii

Acıpayam Yazır Camii Denizli Acıpayam İlçesi’ne bağlı Yazır Mahallesi’ndedir. 1801 yılında inşa edilen caminin banisi Ömer Efendi’dir. 13. yüzyıl cami mimarına sahip olan yapı ağaç direkli ibadet mekanıdır. İnanç turizmi için oldukça merak uyandıran yerlerden bir tanesidir.


Kaleiçi Çarşısı

Kaleiçi Çarşısı Kaleiçi Çarşısı

Kaleiçi Çarşısı yaklaşık 8. yüzyıldan günümüze dek çarşı olarak kullanılan tarihi alışveriş yerlerinden biridir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu restorasyon çalışmaları sayesinde günümüzdeki haline kavuşmuştur. Çarşıdaki batı surları yenilenip traverten taşlarla örülmüştür.

Denizli’nin en önemli ticari ürünü olan tekstil ürünleri, bakırcılık ve yorgancılık gibi hem geleneksel hem de modern ürünler çarşıda satışa sunulmaktadır. Her mevsim gezilip görülebilecek yerler arasında yerini alan bir bölgedir. 


Bağbaşı Teleferiği

Bağbaşı Teleferiği Bağbaşı Teleferiği

Bağbaşı TeleferiğDenizli Bağbaşı Kent Ormanı ile Bağbaşı Yaylaları arasında yayla turizmini arttırmak için oluşturulmuştur. 6 dakikalık süre içerisinde 300 metre yükseklikten 1400 metre yüksekliğe çıkılabilmektedir. Teleferikte 24 kabin bulunmaktadır. Bir saatte 1000 yolcu taşınabilmektedir.

Bağbaşı Teleferiğine kişi başı biniş ücreti 5 TL’dir. Denizli’nin merkezinden 22 T numaralı belediye otobüsü veya Gökpınar hattı minibüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir.


Çivril Dedeköy Camii

Çivril Dedeköy Camii Çivril Dedeköy Camii

Dedeköy Camii, tek kubbeli olarak inşa edilmiştir. Caminin inşa tarihi kesin olarak bilinememekle beraber 13.yüzyıl Beylikler Devri’ne ait olduğu mimari özelliklerinden anlaşılmaktadır.

Roma Dönemi’ne ait yapı malzemelerinin kullanıldığı camide süsleme olarak kubbe kemerlerinde palet dizileri günümüze ulaşmıştır. Yapıların ait olduğu dönem ile inşa ettirenlerin kültürel özellikleri camide iki farklı kültürü yansıtmaktadır.

Dedeköy Camii, Çivril Emirhisar Yolu kenarında, kasabaya yaklaşık 300 m uzaklıktadır.


Denizli Günübirlik Gezilecek Yerler

Denizli tekstili, horozu ve turistik yerleri ile ünlü bir şehirdir. Merkezi noktasına yakın konumda bulunan tarihi yapıları ve doğal güzellikleri gezip görmek Denizli gezisini dolu dolu geçirmeye yardımcı olacaktır.


Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti Denizli merkezine yaklaşık 37 km uzaklıkta olup küçük bir antik kent özelliğini taşımaktadır. Seleukos Kralı II. Antiokhos M.Ö. 2. yüzyılda eşi Laodike adına yaptırmıştır. Hıristiyanlık tarihi için de oldukça önemli bir kutsal yapı olarak sayılmaktadır.


Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt Kaplıcaları Karahayıt Kaplıcaları

Karahayıt Kaplıcaları Denizli merkezine yaklaşık 55 km uzaklıktadır. Karahayıt, sıcaklık oranı oldukça yüksek olan ve termal yerler bölgesi içinde yer alan şelale kaynak suları bakımından oldukça meşhur şifa kaynağıdır. Birçok insanın girdiği bu termal kaplıca her mevsimde ziyaretçilerini kabul eder.


Yeşildere Şelalesi

Yeşildere Şelalesi Yeşildere Şelalesi

Yeşildere Şelalesi Denizli merkezine yaklaşık 67 km uzaklıktadır. Halk arasında “Ağlayan Kaya” olarak da anılan şelale oldukça güzel ve eşsiz bir doğal güzelliğin tam ortasındadır.


Honaz Dağı Milli Parkı

Honaz Dağı Milli Parkı Honaz Dağı Milli Parkı

Honaz Dağı Milli Parkı Denizli merkezine yaklaşık 25 km uzaklıktadır. Honaz Dağı Ege Bölgesi’nin en yüksek bölgesindedir. Denizli Jeolojik özellikleri, bitki ve hayvan çeşitliliği sebebiyle oldukça dikkat çeken bir yerdir.


Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı Denizli merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Kervansaray Anadolu Selçukluları Dönemi’nden günümüze dek ayakta kalmayı başarabilmiştir. Küçük ancak ilgi çekici bir yapıdır.


Buldan Evleri

Buldan Evleri Buldan Evleri

Buldan Evleri Denizli merkezine yaklaşık 80 km uzaklıktadır. Buldan Yöresinin mimari özelliklerini taşıyan tarihi yapılar oldukça samimi ve şirin bir görünüme sahiptir. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak koruma altındadır. Denizli ilinin gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında olan bir diğer bölge olan Buldan Evleri Amasra tarihi evlerini andırmaktadır. 

Denizli'de uygun fiyatları ile her bütçeye hitap eden tatil köyleri Denizli tatil köyleri sayfamızda bulunmaktadır.


Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası Kaklık Mağarası

Kaklık Mağarası, Denizli il merkezine 30 km uzaklıkla ve Honaz ilçesinde bulunmaktadır. Denizli gezilecek yerler listesi içerisinde yer alan bir diğer alandır. Mağara içinde birçok termal su gölü vardır. Bu termal su başta cilt problemleri olmak üzere birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmektedir. Su renksiz, temiz bir özelliğe sahiptir. Su içerisinde bol miktarda kükürt vardır. Mağara çevresinde gezilecek yerler mevcuttur. Bu gezilecek yerlerin içerisinde bir adet küçük amfi tiyatro, bir adet yüzme havuzu, kamelyalar ve kafeteryalar vardır. 

Kaklık Mağarası çevresinde; kil, kumtaşı, konglomera, kum, kireçtaşları, kalkerler, traverten ve alüvyonlardan oluşmuştur. Mağara içi ve çevresinde gezilecek yerler sizlere farklı bir ambiyans ve etki yaratacaktır. Mağara içerisinde yeşilin her tonunu bulabilme şansına sahipsiniz. Ayrıca içerideki farklı ve çeşitli bitki türleri ile tanışma fırsatınız vardır. Kaklık Mağarası Bahar aylarında özellikle mayıs ayında açık ve temiz bir hava ile birlikte gezilmesi tavsiye edilir.