Denizli Tarihi Yerleri

Denizli’nin kuruluşunun ilk yeri merkezden 6 km uzaklıktaki Eskihisar Köyü’dür. Tarihi metinler içerisinde şehrin ismi değişiklik göstermektedir. Selçuklu kayıtlarına bakıldığında bölgeye Lâdik isminin verildiği bilgisine ulaşılırken Ibni Battuta’nın Seyahatnamesinde Tonguzlu olarak anılmaktadır. Timurlenk’in Zafernamesi’nde Şerafettin Zeydi Denizli’yi Tenguzluğ olarak kayda geçmiştir. Tengiz kelimesi Eski Türkçe’nin dil yapısına göre “deniz” manasına gelmektedir. Tengüzlü kelimesinin günümüz çevirisi ise Denizli’dir.

Kutsal Hac Yolu olarak bilinen İzmir-Efes yolu üstünde bulunan Denizli tarihi çağlardan beri önemini korumaktadır. Anadolu ile İzmir arasında köprü görevi görmesinden dolayı fetih ve kervanların üzerinde konumlanmaktadır.

Ladik, Süleyman Şah tarafından Osmanlılara çeyiz olarak verilmiştir. Bölge Ankara Savaşı’na dek Osmanlı himayesinde kalmıştır. 140 yılından 1428’e dek Germiyanoğlularının himayesine giren bölge, Germiyan Hükümdarı Yakup bir vasiyetname ile tüm Germiyan ülkesini Osmanlı Devleti himayesine kesin devretmiştir.

300 yıl önce Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde Likya yani günümüzdeki Denizli ve çevresinden bahsedilmiştir.

Denizli'deki günübirlik aktivitelerinizde rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Denizli otel sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti Laodikya Antik Kenti

Laodikya Antik Kenti kurulduğu zamanlarda Batı Anadolu’da ticaret ve finans alanında merkez olmayı başarmıştır. Uzun yıllar boyunca önemli konumda bulunan antik kentte 2300 yıl öncesi ticari atılımlar yapıldığı için günümüzde Denizli tekstil alanında kendini ispatlayabilmiştir.

Dönemin en zengin kentleri arasında sayılan Laodikya, adını Suriye Kralı Antiochus’un karısından almıştır. Laodikya, Denizli’nin merkezine yaklaşık 6 km uzaklıktadır.

Yaz ve kış mevsiminde antik kente giriş ve çıkış saatleri değişiklik göstermektedir. Antik kent 15 Nisan ile 2 Ekim tarihlerinde 08:00-19:00 saatleri arasında, 3 Ekim ile 14 Nisan tarihlerinde 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Antik kent haftanın her günü ziyaretçiye açıktır. Giriş ücreti 15 TL’dir.

Denizli'deki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Denizli'de gezilecek yerlerde ayrıntılı olarak aktardı.


Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Tripolis Antik Kenti

Tripolis Antik Kenti Denizli’nin Buldan ilçesine bağlıdır. Kurulduğu dönemde önemli görülen yerlerden biridir. Lidya Dönemi’nde kurulduğu tahmin edilen antik kentte Lidyalılara ait kalıntı bulunmamaktadır.

Tripolis içerisinde tiyatro, Tripolis Hamamı, nekropol kalıntıları ve kale ile surları yer almaktadır. Apollonia olarak anılan Tripolis Antik Kenti birçok deprem ve savaş atlatmasına rağmen kalıntılarla günümüze dek gelmeyi başarmıştır.


Denizli UFO Müzesi

Denizli Ufo Müzesi Denizli Ufo Müzesi

Denizli UFO Müzesi ilk olarak 2002 yılında İstanbul’da açılmıştır. Şehirde kültür ve turizm faaliyetlerini geliştirmek amacıyla 2005 yılında Denizli’ye taşınmıştır. UFO Müzesi, Denizli’nin merkezindedir.

Dünyanın 4. Uluslararası UFO Müzesi özelliğini taşımakta olup, Avrupa ve Balkanlar’ın ilk Uluslararası UFO Müzesi olması bakımından önemlidir.

Müze içerisinde UFO’nun tarihçesi ve canlandırmalar da yapılmaktadır. Hayvan kaçırma, mutasyon ve uçan daire canlandırmaları gelen kişilerin ilgisini çekmektedir.

UFO Müzesi pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 09:00 ile 18:00 arası ziyaretçilere açıktır. Müzeye giriş ücretsizdir.

Denizli'de doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Denizli gezi rehberi sayfasında listeledi.


Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı Akhan Kervansarayı

Akhan Kervansarayı, Denizli’nin merkezine yaklaşık 8 km uzaklıktadır. Selçuk Devleti’nin komutanlarından Kara Sungur’un talimatı üzerine 13. yüzyılda inşa ettirilmiştir. Avlusundaki süslemeleri dikkat çeken noktalarından biridir.


Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Arkeoloji Müzesi Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Arkeoloji Müzesi, Hierapolis Ören Yeri’nde bulunan Roma Hamam Yapısının restore edilip bölge etrafında yapılan kazılar ve araştırmalar sonucu bulunan eserlerin teşhiri amacıyla oluşturulmuştur. 1 Şubat 1984 yılında düzenleme ve restorasyon çalışmalarının bitmesi üzerine ziyarete açılmıştır.

Arkeoloji Müzesi’nde Lahitler ve Heykeller Salonu, Hierapolis Tiyatrosu Buluntuları Salonu ve Küçük Eserler Salonu olarak üç ayrı salonda sergilemeler yapılmaktadır.

Hierapolis Arkeoloji Müzesi haftanın her günü ziyaretçilere açıktır. Girişi ise ücretlidir. 7 TL bilet fiyatı bulunmaktadır. Müzeye yaz ve kış mevsiminde ziyaret saatleri değişiklik göstermektedir. Müze, 15 Nisan ile 2 Ekim tarihlerinde saat 08:00-19:00 arasında, 3 Ekim ile 14 Nisan tarihlerinde 08:00-17:00 arasında ziyaretçi girişine açıktır.

Denizli'de doğal güzelliklere yakın lüks hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için Denizli termal oteller 5 yıldızlı sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Servergazi Türbesi

Servergazi Türbesi Servergazi Türbesi

Severgazi Türbesi, Denizli’nin merkezinde yer almaktadır. 1210 yılında Denizli’nin fethinin gerçekleştiği zaman diliminde şehitlik mertebesine yükselen Selçuklu Komutanı Severgazi tarafından inşa ettirildiği bilinmektedir. Türbe, inşa ettirildiğinden günümüze dek mimari özellikleri bakımından orijinalliğini koruduğu bilinmektedir.


Tabea Antik Kenti

Tabea Antik Kenti Tabea Antik Kenti

Tabea Antik Kenti eski yerleşim yerlerinden biridir. Bölgenin tarihi merak uyandırdığından kazı çalışmaları devam etmektedir. Denizli’nin Kale İlçes’inde bulunan antik kentte yapılan kazılar sonucunda her geçen gün yeni tarihi kalıntılar elde edilmektedir.

Helenistik Dönemden yakın zamana dek yerleşim yeri olarak kullanılmış olan antik kentin döneminde kendi adına altın sikkeler dahi basılmıştır.

Denizli'de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Denizli 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Colossae Antik Kenti

Colossae Antik Kenti Colossae Antik Kenti

Colossae Antik Kenti Denizli’nin merkezine yaklaşık 25 km uzaklıkta, Honaz’a bağlıdır. Kurulduğu dönemde önemli olarak görülen antik kent, Laodikya ve Hierapolis’in kurulmasının ardından önemini yitirmiştir. Denizli’nin tarihi güzellikleri arasında sayılmaktadır.