Amasya Doğal Güzellikleri

Şehzadeler şehri Amasya, tarihi eserler açısından oldukça geniş bir şehir olmasının yanı sıra, doğal güzellikler bakımından da birbirinden farklı alanlara sahiptir. 

Şehrin, fiziki şartları, konumu ve iklimi ile çeşitlenen doğal güzellikleri, sayı olarak fazla olmasa da sunduğu çeşitlilik açısından kendine has özellikler taşımaktadır.

Tarih ve kültür gezilerinin yanı sıra doğa gezilerine de ev sahipliği yapmakta olan şehrin, gölleri, kaplıcaları, kuş cenneti ve içmeleri yıl boyu yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken noktalar arasında yer almaktadır. 

Amasya'daki tatilinizde konforlu ve uygun fiyatlarla her bütçeye hitap eden Amasya oteller listemize uğramayı unutmayın.


Amasya Borabay Gölü

Amasya Borabay Gölü Amasya Borabay Gölü

Amasya’nın Taşova İlçesi’nde yer alan Borabay Gölü, ilçe merkezine 25 km uzaklıktadır. Kendisi ile aynı adı taşıyan köyün sınırlarında kalan bu doğal güzellik, heyelan gölü olma özelliği taşımaktadır. Toplam boyu 80 metre, derinliği 11 metre ve denizden 1030 metre uzaklıktadır. 

Gölün en dar yeri 50 metre iken, genişlemekte olan bölgelerde bu alan 150 metreye kadar çıkmaktadır. Şehrin, doğa yürüyüşleri, piknik ve kamp yapmak için en elverişli alanları arasında ilk sırada yer alan göl, yürüyüş alanları, dinlenme yerleri, konaklama alanları ve kamp alanları ile misafirlerini ağırlamaktadır. 

Gölün etrafında yer alan sedir, sarıçam ve kestane ağacı gibi türler ile göl zümrüt yeşili bir renge bürünmüştür. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm bölgesi ilan edilen Borabay Gölü, çeşitli düzenlemelerden sonra ziyaretçilerin ihtiyaçlarının karşılanabileceği donanıma ulaşmıştır. 

Gölün güney tarafı dik kayalıklarla kaplı olurken, kuzey tarafı piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Doğa yürüyüşleri, kamp ve piknik gibi aktivitelerin yanı sıra gölde kayıkla dolaşma imkanı da bulunmaktadır. 

Göl ve Tabiat Parkına giriş ücreti 9 TL olarak belirlenmiştir. Hafta içi ücret alınmamaktadır. 

Amasya'daki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Amasya'da gezilecek yerler yazısında listeledi.


Amasya Terziköy Kaplıcası

Amasya Terziköy Kaplıcası Amasya Terziköy Kaplıcası

Amasya – Zile yolu mevkiinde yer alan Terziköy Kaplıcası, şehir merkezine 36 km uzaklıktadır. Kaplıcanın çevresinde gerekli düzenlemeler yapılmış ve bölgeye gelen ziyaretçilerin şifalı sulardan faydalanabilmesi için otel, restoran, piknik alanı gibi birçok tesis hizmete açılmıştır. 

Burada yer alan şifalı suyun, böbrek, mide, bağırsak, idrar yolu, romatizma gibi rahatsızlıklara olumlu etkisinin olduğu belirtilmektedir. 

Amasya'da binlerce yıllık tarihi yerler ile sizi geçmişe götürecek yerler için Amasya gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti

Yedi Kuğular Kuş Cenneti Yedi Kuğular Kuş Cenneti

Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Amasya’nın Yedikır Barajı üzerinde yer almaktadır. Bu baraj, sulama amaçlı olarak Tersakan Çayı üzerinde kurulmuştur. 800 hektarlık bir alana sahip olan kuş cenneti, sit alanı olarak ilan edilmiştir. 

Etrafı çam ağaçları ile kaplı olan gölde, turna, sazan, kızılkanat gibi balık türleri yaşamaktadır. Suluova İlçesi’ne 4 km mesafede yer alan kuş cenneti balıkların haricinde, kuğu, yaban kazı, angut, yaban ördeği, karabatak gibi türlere ev sahipliği yapmakta olan oldukça özel bir bölgedir. 

Alınan karar ile 2019 yılında giriş ücreti kaldırılmıştır. 


Amasya Arkutbey Kaplıcaları

Artukbey Kaplıcaları Artukbey Kaplıcaları

Amasya’nın Hamamözü İlçesi’nde yer alan Arkutbey Kaplıcaları’nın tarihi millatan önceye dayanmaktadır. İlk olarak Selçuklu Devleti zamanında Amasya’nın himayesi Arkut Bey’e bırakıldığında yapılan kaplıca, 300 yıl sonra ikinci kez inşa edilmiştir. 

Şifalı suları ile dikkat çeken ilçe, yıl boyu yoğun ziyaret almakta olan bölgeler arasında yer almaktadır. 

Balayına özel oda süslemelerinden spa merkezlerindeki kadar seçebileceğiniz otelleri Amasya balayı otelleri sayfamızda listeledik.


Baraklı Şelalesi

Baraklı Şelalesi Baraklı Şelalesi

Kayabaşı mevkiinde yer alan Baraklı Şelalesi, Özbaraklı Belediyesi’ne 1 km uzaklıktadır. 10 metre yüksekliğe sahip olan şelalenin kaynağının çıktığı çanak şeklindeki düz alanda Roma ve Bizans kalıntıları yer almaktadır. 

Şelalenin kuzeye bakan tarafında ise yıllarca akan suyun oluşturduğu kalkerlerden doğal bir mağara meydana gelmiştir. Bu mağaraya 4 basamaklı bir merdiven ile inilmektedir. Yaz aylarında doğa gezilerine ev sahipliği yapmakta olan şelalenin etrafında yer alan yeşillik alanlarda köy geleneklerine bağlı kalınmış küçük işletmeler hizmet vermektedir.

Taşova mevkiinde ulaşımı oldukça kolay olan şelale, E80 uluslararası karayolunun kenarında yer almaktadır. 

Amasya'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Amasya tatil köyleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Kız Kayası Kanyonu

Merzifon İlçesi’nin Balgöze ve Çaybaşı köyleri arasında yer alan Kız Kayası Kanyonu M.Ö 2000’li yıllara tanıklık etmiş bölgeler arasında yer almaktadır. Merzifon ilçe merkezine 18 km uzaklıkta yer alan kanyon yaklaşık olarak 3 km uzaklıktadır. 

Amazonların yaşam bölgesi olarak dikkat çeken doğal güzellik, hem tarih hem de doğa gezileri amacı ile ziyaret edilmektedir.


Amasya İçmeleri

Amasya’nın Hamamözü İlçesi’nde yer alan Kahramanlar İçmesi, ilçe merkezine yalnızca 1 km mesafededir. Bu içmenin, bağırsak parazitlerinde olumlu etki gösterdiği belirtilmektedir. 

Şehir sınırları içerisinde yer alan bir diğer içme ise Göynücek İlçesi’ne bağlı Ilıca mevkiinde yer almaktadır. Burada bulunan içme ise mide ve böbrek hastaları tarafından tercih edilmektedir