Yatağan'da Gezilecek Yerler

Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Yatağan deniz kıyısında bulunmasa da tarihi anlamda oldukça eskidir. Turizm alanında aktif olmayan ilçede birçok antik kent, ormanlık alan ve tarihi eser bulunmaktadır.


Bozbüyük – Güzelköy

Güzelköy Taş Köprü Güzelköy Taş Köprü

Yatağan merkezden yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Bozbüyük Yatağan’ın son derece sakin mahallelerinden biridir. Taş köy evleri ve köy meydanı ile sıradan bir ege köyünü andıran mahallede son yıllarda birçok film çekilmiştir.  Çekimlerin ardından ise turizm noktasında daha hareketli olduğu söylenebilir.

Genel olarak tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan Bozbüyük Mahallesi’nde bulunan 800 yıllık tarihi çınar ağacı ise tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. 


Osman Hamdi Bey Konağı

Tarihi Osman Hamdi Bey Konağı Tarihi Osman Hamdi Bey KonağıTürkiye’nin ilk müzecisi olarak bilinen Arkeolog ve Ressam Osman Hamdi Bey’in Yatağan’da bir süre kaldığı ev restore edilerek müze haline getirilmiştir. 1891 ve 1893 yılları arasında konakladığı Turgut Mahallesi’ndeki konakta bilinen en ünlü eseri olan “Kaplumbağa Terbiyecisi” de burada yapılmıştır.

Konak içinde çeşitli eşyalar, el yazıları, resimler ve kullanılan eşyalar görülebilir. Konağa girişler ise ücretsizidir.


Yaylaköy Kilisesi

Yaylaköy Kalıntıları Yaylaköy KalıntılarıYatağan – Milas yolu üzerinde bulunan Eskihisar Köyü’ndeki kilise 9. yy’da yapıldığı tahmin edilmektedir. Rumlar tarafından yapılan Yaylaköy Kilisesi tek naos üzeri kırma şatı ile örtülü boyalı ve süslü bir yapı iken doğal şartlar ve bakımsızlık nedeniyle harabeye dönüşmüş durumdadır.


Yatağan Günübirlik Gezilecek Yerler

Bafa Gölü

Doğal Bafa Gölü Doğal Bafa Gölü

Bafa Gölü Yatağan’a yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Büyük Menderes’in doldurması ile Ege’den ayrılmış olan göl üzerinde beş tane adacık bulunmaktadır. Hayvan ve bitki çeşitliliği çok olduğundan doğa gezisi yapmak isteyenlerin aradığı niteliklere uygun rotadır.

Yatağan Muğla’nın sanayi kalbidir. Çevresinde bulunan doğal ve tarihi güzelliklerle beraber keşfedilmeyi bekleyen yerlerden biridir.


Sedir Adası

Sedir Adası Manzarası Sedir Adası ManzarasıSedir Adası Yatağan’a yaklaşık 77 km uzaklıktadır. Halk hikayelerinden kaynaklı olarak yörede Kleopatra Adası olarak da bilinmektedir. Ada, M.Ö. 6. yüzyıla dayanan köklü bir tarihe sahiptir.


İçmeler

İçmeler Halk Plajı İçmeler Halk Plajı

İçmeler Yatağan’a yaklaşık 89 km uzaklıktadır. Marmaris’in en meşhur plajlarından biridir. Yeşilin ve mavinin her tonunu İçmeler’de bulma imkanı vardır.


Eski Muğla Sokakları

Eski Datça Sokakları Eski Datça SokaklarıEski Muğla Sokakları Yatağan’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Muğla’nın gerçek kültürel yapısını öğrenmek isteyenler için tün sadeliğini gözler önüne sermektedir. Ayrıca samimi ve hiç bozulmadan günümüze kadar varlığını sürdürmüş yapıları da görülmeye değerdir.


Kuvayı Milliye Müzesi

Yatağan Kuvai Milliye Müzesi Yatağan Kuvai Milliye MüzesiKuvayı Milliye Müzesi Aydın’ın Çine ilçesindedir ve Yatağan’a yaklaşık 40 km uzaklıktadır. İçerisinde etnografik eserlerin sergilendiği bina önemli bir tarihi değere de sahiptir. Yakın tarih hakkında bilgiler aktaran müze görülmeye değerdir.


Atatürk Kültür Merkezi

Yeni Mahalle’de bulunan kültür merkezi Hacı Ömer Tekin tarafından yaptırılmıştır. Daha önceleri ev olarak kullanılan mekân daha müzeye dönüştürülmüştür. Ahşap olan müze yuvarlak kemer ile süslenirken alaturka kiremitler ile örtülmüştür. Evin birçok bölümünde yer alan simge ve Osmanlıca yazılar tahrip olduğu için okunamamaktadır.