Sivas Doğal Güzellikleri

Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusundadır. Şehrin tarihi yapısının yanı sıra doğal yapısı da görülmesi gereken ilginç güzelliklerle doludur. Genellikle yazları sıcak ve kurak, kışları da soğuk ve karlı olan Sivas, karasal bir iklime sahiptir. Ancak şehrin kuzey kısmında yer yer Karadeniz iklimi de görüldüğü için bitki örtüsü ve doğal çevre bu özelliklere göre şekillenmiştir.

Sivas’ta kış mevsiminin son bulmasıyla beraber bozkır bitkileri çevreyi kaplayarak farklı bir atmosfer oluşturmaktadır. Şehirde karasal iklim yaygın olduğundan ormanlık alanlara pek fazla rastlanmamaktadır. Engebeli yer şekillerinden kaynaklı dağlar ve ormanlık alanlarda yabanıl hayvanlar yaşamlarını devam ettirmektedir.

Sivas'ta tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Sivas otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Kızılırmak

Kızılırmak Kızılırmak

Kızılırmak, Sivas’ın İmranlı ilçesinde doğmaktadır. 9 tane şehirden geçen akarsu, Samsun’dan Karadeniz’e dökülmektedir. Akarsuyun adı renginden gelmektedir. Aktığı mesafe boyunca genellikle kızıl rengini almaktadır. Akarsuyun Türkiye’deki en uzun akarsu olması Kızılırmak’ın en önemli özelliklerindendir.

Kızılırmak, eski çağlardan günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Sivas şehrinin yanı sıra içinden geçtiği birçok şehre de önemli su kaynağı olmakta ve balıkçılık yapılmasına olanak sağlamaktadır. Ayrıca Kızılırmak çevresindeki doğal güzellikler de görülebilecek özelliklere sahiptir.


Sızır Şelalesi

Sızır Şelalesi Sızır Şelalesi

Sızır Şelalesi, Sivas’ın Gemerek ilçe sınırları içerisindedir. Çat Ormanları içerisindeki Göksu Çayı üzerinde bulunan şelale, Sivas’ta dinlenip gezilebilecek yerlerdendir. Kırkgöz olarak bilinen alanandan çıkan kaynak suları, şelale oluşumunun sebebidir. 2. derece doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir. 

Şelale, doğa yürüyüşü yapanların ve sakin bir gezi planlayanların ilk adreslerinden biridir. Şelaleye karayolu ile ulaşım sağlanmaktadır. Sivas’ın merkezine ise yaklaşık 136 kilometre uzaklıktadır.

Sızır Şelalesi ziyareti için belirli bir ücret ödenmesi gerekmemektedir.

Sivas'taki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Sivas'ta gezilecek yerler yazısında listeledi.


Şuğul Vadisi

Şuğul Vadisi Şuğul Vadisi

Şuğul Vadisi, Sivas’ın Gürün ilçesindedir. Vadi içerisinde son zamanlarda doğal güzelliklere ek çalışmalar yapılıp halka tanıtılmaktadır. Kanyonun giriş kısmında bulunan yürüyüş yolunun uzatılmasıyla daha fazla gezme imkanı sağlanmıştır. 

Şuğul Vadisi’nin girişinde balık lokantası ve kır kahvesi de yer almaktadır. Vadi gezisinde dinlenmek isteyenler veya doğa içerisinde bir şeyler yiyip içmek isteyenler için görülmesi gereken yerlerdendir.


Gürün Gökpınar Gölü

Gürün Gökpınar Gölü Gürün Gökpınar Gölü

Gürün Gökpınar Gölü, Sivas’ın Gürün ilçesindedir. Tatlı, berrak ve temiz suyu olan gölün rengi mavi yani gök renklidir. Suyun renginden kaynaklı gölün adı Gökpınar adını almıştır. Gölün bazı kesimlerinde suyun derinliği 17 ile 20 metre arasında olabilmektedir. Suyun berrak olmasından kaynaklı gölün taban kısmı rahatlıkla görülebilmektedir.

Gökpınar Gölü iki parçadan meydana gelmektedir. Küçük Göl adındaki gölde alabalık üretimi yapılmaktadır. Büyük Göl’de ise daha çok turistik faaliyetler gerçekleşmektedir. Rafting sporuna olanak sağlayan göl yapısı, su sporları ile uğraşanların da ilgi odağıdır. Gökpınar’ın suyu tatlı olduğu kadar soğuktur. Gölün Sivas merkezine uzaklığı ise 146 kilometredir.


Tödürge Gölü

Tödürge Gölü Tödürge Gölü

Tödürge Gölü, Sivas’ın Hafik ile Zara ilçeleri arasındadır. Yöre halkının sıklıkla ziyaret ettiği mesire alanlarından olan gölde dinlenme tesisleri bulunmaktadır. Sivas’ın en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Tödürge’de dalış sporu için olanaklar bulunmaktadır.

Gölün derinliği genel itibari ile 4 metre ile 10 metre arasında değişmektedir. Göle dökülen su kaynakları ve göl tabanında bulunan kaynaklar sayesinde göl beslenebilmektedir. Suyu ise kireçli ve tuzludur. Göl, doğal güzellik olmasının yanı sıra çevresinde kuş türlerine ve içerisinde 17 çeşit balığa ev sahipliği yapmaktadır. Birçok kuş türünün yaşamını devam ettirdiği gölde kuş gözlemciliği yapılabilmektedir.


Hafik Gölü

Hafik Gölü Hafik Gölü

Hafik Gölü, Sivas’ın Hafik ilçesindedir. Yaklaşık 1km2 alana sahip olan gölün derinliği ortalama 6 metredir ve dibinden kaynayan sular aracılığıyla beslenmektedir. Gölün fazla suları Kızılırmak’a akmaktadır.

Hafik Gölü, Pılır Hüyük’te yapılan sondaj çalışmaları sonucunda göl tabanına çakılı halde olan göl evleri tespit edilmiştir. Gölün dibinde bulunan ahşap evlerin Neolitik, Kalkolitik ve İlk Tunç Çağı’na dayandığı bulgusuna ulaşılmıştır. Palafit adı verilen yerleşim tarzının Türkiye’deki tek örneğine Hafik Gölü’nde rastlanmaktadır.

Hafik Gölü’nde yer alan piknik alanlarına giriş ücreti 20 TL’dir. 

Sivas'ta aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Sivas gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.


Eğriçimen Yaylası

Eğriçimen Yaylası Eğriçimen Yaylası

Eğriçimen Yaylası, Sivas’ın Koyulhisar ilçesindedir. Yayla ilçenin merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktadır. Temiz havası bulunan yaylada konaklamak isteyen ziyaretçiler için konaklama imkanı bulunmaktadır. 

Orman ve soğuk suyun da olduğu yayla, yaklaşık 500 yıldır aktif olarak kullanılan yerlerdendir. Yaylaya ulaşım genellikle karayolu üzerinden sağlanmaktadır.


Kangal Balıklı Kaplıcaları

Kangal Balıklı Kaplıcaları Kangal Balıklı Kaplıcaları

Balıklı Kaplıcası, Sivas’ın Kangal ilçesindedir. Hamamdere Vadisi’nde yer alan kaplıcanın bulunduğu yerden güney tarafa doğru gidildikçe bazı kaynaklara rastlanabilmektedir. Balıklı Kaplıcanın rakımı 1425 metredir ve 5 farklı yerden kaynak almaktadır.

Kaplıcanın en önemli özelliklerinden biri deri hastalıklarına iyi gelmesidir. Kaplıcanın suyunda yaşayan balıkların bu hastalıkları tedavi ettiği yöre halkı tarafından düşünülmektedir. Suyun derecesi 36-37 derece arasındadır. Balıklı Kaplıcaları 2003 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Tesisi unvanına sahip olmuştur.

Kangal Balıklı Kaplıcaları’na günübirlik giriş ücreti 12 TL’dir. Tedavi için giriş ise 60 TL’dir. 

Sivas'ta termal otellerde hayalinizdeki tatili doyasıya yaşamak için Sivas termal oteller sayfasını ekibimiz sizin için hazırladı.


Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı Sivas’ın merkezine bağlıdır. Dörteylül Köyü’nde bulunan piknik ve mesire alanı yerel halkın ve şehri gezip görmeye gelenlerin uğradığı yerlerden biridir. 

Paşabahçe Piknik ve Mesire Alanı’na ulaşım genellikle şahsi araçlarla veya taksilerle sağlanmaktadır. Giriş ücreti 5 TL’dir.


Koyunkaya Mesire Yeri

Koyunkaya Mesire Alanı Koyunkaya Mesire Alanı

Koyunkaya Mesire Yeri, Sivas’ın İmranlı ilçesindedir. Mesire yerinin bulunduğu yere giden yol ilkbahar ve yaz mevsiminde papatyalarla dolu yeşilliklerle, dere ve çağlayanlarla kaplıdır. 

Mesire yerine ulaşım yolu güzel olsa dahi zorlu olduğu için yalnızca özel araç ve taksi ile ulaşmak mümkündür. İçerisinde birçok doğal güzellik bulunan Koyunkaya, daha çok yerli halkın ziyaret ettiği yerlerdendir.

Sivas'ta birçok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Sivas 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Yıldız Dağı, 2010 yılında Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Kış sporlarını yapmaya uygun olan merkez ayrıca yaz mevsimine uygun aktiviteleri de barındırmaktadır. Futbol, basketbol ve tenis oynanabilecek salonlar bulunmaktadır. Yıldız Göleti civarında ise su sporları yapılabilmektedir.

Sivas’ın en aktivite dolu doğal yerlerinden olan Yıldız Dağı, her yaşa ve zevke hitap edebilmektedir. Kış Sporları Turizm Merkezi’nde telesiyej bulunmaktadır ve telesiyej için biniş ücretlidir ayrıca kayak takımı, kask ve kızak kiralanabilmektedir. Bu gereksinimlerin fiyatları 5 TL ile 100 TL arasında değişkenlik göstermektedir.