Sarıyer ilçesi; İstanbul’un Karadeniz kıyılarında Boğaz’ın Avrupa yakasında, şehrin kuzey ucunda yer almaktadır.
Sarıyer’e geldiğinizde; Belgrad Ormanı’nda gezintiye çıkabilir, tepedeki Telli Baba Türbesi’nde dilek dileyebilir, birbirinden güzel kasırları ve köşkleri keşfedebilir, müzeleri, sergileri ya da Atatürk Arboretumu’ndaki botanik bahçeyi gezebilir ya da Karadeniz sahilinde uzanan Kilyos’a giderek günübirlik tatil yapabilirsiniz.
İstanbul’da büyük bir alanı kaplayan Sarıyer ilçesine bağlı toplamda 7 farklı semt bulunmaktadır ve her biri, Sarıyer’de keşfedilecek şeyler ve yapılacak aktiviteler ile doludur.
Sarıyer ilçesine bağlı semtler; Bahçeköy, Büyükdere, Emirgan, İstinye, Rumeli Hisarı, Tarabya ve Yeniköy’dür.
Buraya geldiğinizde ayrıca; Bebek, Arnavutköy, Beşiktaş, Dolmabahçe Sarayı, Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ya da Galata Köprüsü gibi şehrin popüler turistik bölgelerine kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Sarıyer'de uygun fiyatları ile ben eğlenceme bakarım diyen kişiler için bütçe dostu konaklama hizmetleri veren hotelleri Sarıyer hotel sayfamızda listeledik.
Rumeli Hisarı
Sarıyer’ın Rumeli Hisarı semti; İstanbul Boğazı’nın en güzel bölgelerinden biridir.
Çoğu zaman göz ardı edilen bir bölge olmasının yanında, sunduğu muhteşem Boğaz manzarası, feneri ve kalesi ile Sarıyer’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.
Semtin sınırları içerisinde; 92 metre uzunluğunda bir Osmanlı kalesi olan Rumeli Hisarı kalesi bulunmaktadır ve bu kale, özellikle İstanbul’un fethi döneminde kritik bir öneme sahiptir.
Rumeli Hisarı; Anadolu yakasının simgelerinden biri olan Anadolu Hisarı’nın tam karşısında yer almaktadır.
1950’li yıllara kadar ahşap evlerle dolu olan semtteki bu evler daha sonraları yıkılmış ve yeni apartmanlar almaya başlamıştır.
Rumeli Hisarı, Sariyer’de Boğaz manzaralı kahvaltı için tercih edebileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Ayrıca, sahil tarafında yer alan Deniz Aile Çay Bahçesi de oldukça ünlüdür.
Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için İstanbul'daki oteller adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.
Tarabya
Sarıyer ilçesinin merkezine oldukça yakın bir konumda Yeniköy’ün yanında bulunan Tarabya, tarihte pek çok hastanın iyileşmek için geldiği; huzurlu atmosferi ile İstanbul’un en güzel bölgelerinden biridir.
Sahil şeridinde çok sayıda kafe, kahve dükkanı ve balık restoranı bulunmaktadır.
Huber Köşkü, İtalya Sefaratı Yazlık Binası, İstanbul Vilayetler Evi, Çin Konsolosluğu, Tarabya İngiliz Okulları semtin sınırları içerisinde yer almaktadır.
İstanbul’da genellikle zengin nüfusun ikamet ettiği semtlerden biri olan Tarabya; Bebek ve Ortaköy gibi şehrin popüler turistik bölgelerine de oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.
Sarıyer'de tarihi yapıları, doğal güzellikleri ve daha fazlası için Sarıyer'de gezilecek yerler yazısına uğramayı unutmayın.
İstinye
Sarıyer’in gelişen bölgelerinden biri olan İstinye; Amerika Başkonsolosluğu İstanbul, Bayram Kaptan Çeşmesi, Ahmet Şemseddin Çeşmesi ve Mevlana Parkı’nın bulunduğu semttir.
Tarihte, uzun yıllar boyunca şehrin en büyük tersanelerinden birine ev sahipliği yapan İstinye, konum olarak Emirgan semtinden sonra gelmektedir.
Eski adı Stenia olan semtin tarihi Bizans dönemine kadar uzanmaktadır.
İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan İstinye Park’ın açılmasının ardından, İstanbullular ve şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerden daha fazla ilgi gören bir semt olmuştur.
Sarıyer'de tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Sarıyer gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Emirgan
Emirgan, Sarıyer ilçesinin en popüler ve en turistik semtlerinden biridir.
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden sonra, büyük bir tepe üzerinde yer alan Emirgan Korusu ile ünlü olan semt; İstanbul’da eski yerleşim yerlerinden biridir.
Sakinliği, huzuru, oksijeni, keyifli sokakları ve nostaljik atmosferi ile İstanbul’da yaşamak için tercih edilebilecek en keyifli semtlerden biridir.
Genellikle müstakil evlerin bulunduğu sokaklarında; birbirinden güzel köşkler ve keyifli bir koru da bulunmaktadır.
Konum olarak İstinye ve Rumeli Hisarı arasında kalan Emirgan, tarihte Feridun Bahçesi adıyla bilinmekteydi.
İstanbul’da tarihi dokusunu korumayı başarmış nezih semtlerden biri olan Emirgan’da, hala o nostaljik havayı solumak mümkündür.
Emirgan Korusu, Lale Müzesi, Sakıp Sabancı Müzesi ve Şerifler Yalısı da Emirgan semti sınırları içerisinde bulunmaktadır.
İstanbul'a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İstanbul gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Yeniköy
İstanbul Boğazı’nın bütün semtlerinin ayrı bir güzelliği, ayrı bir çekiciliği vardır; ancak bazıları için, Yeniköy’ün yeri ayrıdır ve diğerleri ile değiştirilemez.
Kendine has huzurlu, sakin, tarihi bir dokuya sahip olan Yeniköy; İstanbul’da, şehrin karmaşası ve yüksek binalarından uzaklaşıp, deniz kenarında keyifli zaman geçirmek için tercih edilen bir yerdir.
Bir tarafında Tarabya ve diğer tarafından İstinye ile komşu olan Yeniköy, aynı zamanda tarihte Karadeniz’den gelen Türk ve Yunan nüfusun da yerleşim yeri olmuştur.
O dönem, Yunanlıların Nihori adıyla andıkları bölge, 16. Yüzyıldan bu yana İstanbul’da bir yerleşim bölgesi olmuştur. Semt, özellikle 19. ve 20. yüzyıldan sonra popülerliğini arttırmıştır.
Yeniköy, ılık bir bahar günü ya da sıcak bir yaz gününde, İstanbul’da ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biridir.
Sahili, tatlı esen rüzgar eşliğinde yürüyüş yapabileceğiniz harika bir atmosfer sunmaktadır.
Yeniköy semti, Boğaz manzaralı kahvaltı yapmak isteyenler için de geniş bir seçenek sunmaktadır.
Sarıyer'de bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Sarıyer 5 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.
Bahçeköy
İstanbul’da eski yerleşim yerlerinden biri olan Bahçeköy, Sarıyer ilçesine bağlı semtlerden biridir.
Yeşil alanın bol olduğu semt; İstanbulların hafta sonu tatil yapmak için tercih ettikleri Kilyos’a da oldukça yakın bir konumdadır.
Eskiden mesire alanları, ahırları ve büyük arazileri ile bilinen ve genellikle Rumelili göçmenlerin ikamet ettiği bir bölge iken; şehir merkezinden uzaklaşmak ve doğa ile iç içe yaşamak isteyen İstanbulluların yeni yerleşim yerlerinden biri olmuştur.
1980’li yıllara kadar köy hayatının hakim olduğu Bahçeköy; günümüzde pek çok restoran ve düğün yerinin bulunduğu bir bölgedir.
Sarıyer'de doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Sarıyer 4 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.
Büyükdere
Sarıyer’de dar ve sevimli sokakları ile tanınan Büyükdere semtinin tarihi Bizans dönemine kadar uzanmaktadır.
Özellikle yaz aylarında, sahil bölgeleri ilgi gören semt, Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Adliyesi’nin de bulunduğu yerdir.
Balıkçılığın oldukça yoğun olduğu Büyükdere semtinde, son yıllarda balık restoranlarının sayısı da artmıştır.
Aynı zamanda İstanbul Boğazı’nın en büyük koyu da burada bulunmaktadır.
Sarıyer’de gezilecek yerler arasında yer alan Vehbi Koç Vakfı Sadberk Hanım Müzesi ve Fuat Paşa Yalısı da Büyükdere semti sınırları içerisinde yer almaktadır.