Safranbolu'nun Meşhur Yemekleri

Safranbolu ilçesinin yemek kültürü de tıpkı gezilecek ve görülecek yerleri gibi ziyaretçilerine zengin seçenekler sunmaktadır. Damaklarda iz bırakacak yöresel lezzetlere sahip ilçeyi ziyaretiniz sırasında mutlaka bu lezzetlerden tatmanız önerilmektedir.  

Safran ile üretilen özel Safran Lokumu, Bükme, Kuyu Kebabı, Cevizli Yayım, Bütün Et, Peruhi, Göbü, Tereyağlı Uzun Pakya Fasulye, Cimitli ve Cimitsiz Simit, Safranlı Zerde, Safranbolu Baklavası, Bağlar Gazozu, Kiren Şerbeti gibi birçok eşsiz lezzeti Safranbolu’da bulabilirsiniz.

Safranbolu'da tarihi mekanlara yakın olan uygun fiyatlı oteller için Safranbolu otelleri fiyat sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kuyu Kebabı

Kuyu Kebabı Kuyu Kebabı

Kancalara takılmış olan koyun veya kuzu eti bir kuyunun içerisine sarkıtılarak pişirilmektedir. Yaklaşık olarak 2.5 saat süren pişirme işleminin ardından etin her tarafı aynı derecede pişmiş olduğu için lezzeti de mükemmeldir.

Kuyu kebabının porsiyonu 35 - 45 TL civarındadır.

Gezilecek yerlere yakın olan Karabük bölgesi otelleri listemizden size uygun oteli seçerek tatilinizi daha da güzelleştirebilirsiniz.


Safranbolu Lokumu

Safranbolu Lokumu Safranbolu Lokumu

Safranbolu denildiği zaman akla ilk gelen lezzet Safranbolu Lokumu’dur. 

Safran ile yapılan Safranbolu lokumunun eşsiz lezzetinin yanı sıra sağlık için birçok faydası bulunmaktadır. Cevizli, çikolatalı, fıstıklı vb. birçok seçeneğe sahiptir. 

Safranbolu lokumu alabileceğiniz “İmren Lokumları” ve eski çarşıda bulunan “Lokum Dünyası” ilçenin meşhur işletmeleridir. Paket fiyatları 22 – 26 TL arasında değişmektedir. 


Peruhi

Peruhi Peruhi

Peruhi, Safranbolu yöresine ait içinde süzme yoğurt olan yöresel bir mantı türüdür. İçerisinde et olmaması sebebiyle vejetaryenlerin de rahatlıkla tüketebileceği yöresel lezzetlerden biridir. Mantının içerisine şırınga ile yoğurt yerleştirilerek hazırlanmaktadır. 

Peruhi’nin bir porsiyonu 15 - 20 TL’dir ve Safran Konak’ta tatmanız önerilmektedir. 

Safranbolu'nun birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Safranbolu'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Bağlar Gazozu

Bağlar Gazozu Bağlar Gazozu

Safranbolu’nun kendine has içeceği Bağlar Gazozu 1939 yılından beri üretilmektedir. İçeriğinde %100 şeker pancarı kullanılması lezzetinin yanı sıra sağlık açısından da dikkat çekmektedir. 

Depozitolu olan şişelerden içmenizi tavsiye ederiz. Tek kullanımlık şişelere göre lezzet ve kalite farkı bulunmaktadır. 


Göbü

Göbü Göbü

Birçok bölgede “pişi” adıyla bilinmektedir. Un, su, tuz ve mayanın birleştirilmesiyle yumuşak hamur olarak hazırlanıp, sac üzerinde pişirilmektedir. Sade, ıspanaklı, peynirli, patatesli türleri bulunmaktadır. 

Pişi seviyorsanız ve sık sık tüketiyorsanız Safranbolu’ya gittiğinizde Göbü’yü de mutlaka denemelisiniz.

Safranbolu'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Safranbolu gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Safranbolu Baklavası

Safranbolu Baklavası Safranbolu Baklavası

Safranbolu Baklavası 48 kat yufkadan yapılmaktadır. Dilimleri baklavadan daha büyük olan bu tatlıyı mutlaka tatmanız önerilmektedir. 


Safranlı Zerde

Safranlı Zerde Safranlı Zerde

Safranbolu’da özel bir tat arıyorsanız Safranlı Zerde’yi tercih edebilirsiniz. Safranlı zerde içeriğinde safran, pirinç, şeker, fındık içi olan bir tür içecektir.

Mükemmel bir lezzete sahip olan Safranlı Zerde’yi ilçenin pek çok restoranında tatmanız mümkündür.

Karabük'e uğradığınızda mutlaka gidilmesi gereken yerler için Karabük gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.


Cevizli Yayım

Cevizli Yayım Cevizli Yayım

Cevizli Yayım, tuzlu su kaynatılarak yapılmaktadır. Haşlandıktan sonra üzerine ceviz içi ve tereyağı dökülerek servis edilmektedir. Keş peynirinden elde edilen tereyağının lezzetli oldukça beğenilmektedir. 


Bükme

Bükme Bükme

Bükme, pidelerin şahı olarak bilinmektedir. İçerisinde ıspanak, soğan ve kıyma bulunmaktadır. Tek başına sevilen bu tatlar bükmenin içinde yepyeni bir lezzet yaratmaktadır. 

Bükmenin yanında genellikle bol limonlu salata ve ayran tüketilmektedir. 

Bu eşsiz lezzeti tadabileceğiniz en popüler işletmelerden biri Safranbolu Sofrası’dır. 

Safranbolu'da doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Safranbolu 4 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.


Kiren Şerbeti

Kiren Şerbeti Kiren Şerbeti

Kiren Şerbeti’nin diğer ismi Kızılcık şerbetidir. Sağlık için onlarca faydası bulunan bu şerbet kışın üretilmekte, yaz ayları yaklaştığı zaman suyla karıştırılarak içecek haline getirilmektedir.  Özellikle ekşi tatlar sevenlerin beğenisini kazanmaktadır. 

Kiren şerbetini kış aylarında bulamayabilirsiniz ama ilkbahar veya yaz dönemlerinde Safranbolu’ya gidiyorsanız kafe ve restoranların tamamında bu içeceği tatmanız mümkündür. 


Bütün Et

Bütün Et Bütün Et

Bu yemeğin diğer ismi Erkeç Eti’dir. Koyunun ön bölgesinden alınan bütün et, tereyağı ile kızartılarak hazırlanmaktadır. Salça ile hazırlanan bu yemek maydanoz serpilerek tatlandırılmaktadır. 


Uzun Pakla Fasulye

uzun pakla fasulye

Uçları kesilmiş olan fasulyeler yassı bakır bir tencereye koyularak hazırlanmaktadır. İsteğe göre fasulyelere tuz veya şeker yedirilmektedir. Tereyağı ile servis edilmektedir. 

Safranbolu'da lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Safranbolu 3 yıldızlı oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Cimitli ve Cimitsiz Simit

Cimitsiz Simit Cimitsiz Simit

Cimit Safranbolu bölgesinde “susam” demektir. Bu bölgenin simitleri de kendine has özellikler ile üretilmektedir. Safranbolu’ya gelindiğinde kahvaltınızı cimitli veya cimitsiz simitle yapabilirsiniz. 

Tarihi Simit ve Çubuk Fırını, simit çeşitleri ile tavsiye edilmektedir.