Kütahya'nın Meşhur Yemekleri

Kütahya’nın yöresel yemekleri, ağırlıklı olarak evlerde yapılmaktadır. Restoran ve lokanta kültürü, bu nedenle şehre çok geç girmiştir. Yöresel yemekler ise ağırlıklı olarak hamur ve süt ürünlerinden oluşmaktadır. Yöre halkı makarna ve tarhanalarını kendi evlerinde yapmakta, en çok da bu ürünleri tüketmektedir. Kütahya halkı, kurutulmuş sebzelere önem vermekte ve her yaz biber, fasulye ve patlıcan gibi sebzeleri kurutarak lezzetli yemekler ortaya çıkarmaktadır.

Kütahya, en çok börekleri ile meşhurdur. Hamur alanında adeta çığır açan Kütahya mutfağı, et yemekleri ve tarhana başta olmak üzere çorbalar konusunda da oldukça başarılıdır. Yöresel lezzetleri, Kütahya’nın birçok restoranında denemek mümkündür. İldeki yemek fiyatları, Anadolu’nun geneline göre uygun fiyatlarda konuklara sunulmaktadır.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Kütahya bölgesi otelleri sayfasında listeledi.


Cimcik

Cimcik Cimcik

Adını şeklinden alan lezzetli bir mantı yemeğidir. Cimcik, çok küçük hatta bir tutam gibi anlamlara gelmektedir. Kütahya’nın en meşhur lezzeti olarak sayılan cimcik, o kadar küçüktür ki bir kaşıya 40-50 adet cimcik sığabilir.

Çok küçük şekillendirilen hamurlar, kaynatılır ve daha sonra üzerine doğal yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir. Mantıya benzetilse de, Kütahya’da mantıdan çok daha fazla tüketilmektedir. Tarihi Kütahya Konağı’nda bu yöresel lezzeti tatma imkanı bulunmaktadır.

Kütahya'nın birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Kütahya'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Sıkıcık Çorbası

Sıkıcık Çorbası Sıkıcık Çorbası

Kütahya’nın en ünlü çorbalarından birisi olan Sıkıcık Çorbası, tarhana ve bulgurla yapılmaktadır. Lezzetini ise organik domates salçasından alan sıkıcık çorbası, besin değeri yüksek olmasından dolayı adeta koca bir öğün yerine geçmektedir.

Germiyan Konağı, Kütahya’ya özgün olarak restore edilmiş bir restorandır. Tarihi bir konakta konuklarını ağırlayan işletmede, bu lezzetli çorbayı ve diğer birçok yöresel Kütahya yemeğini deneyebilirsiniz. Şehir merkezinde olması sayesinde, ulaşım sorunu bulunmamaktadır.

Kütahya'daki turistlerin sürekli ziyaret ettiği mükemmel yerler için Kütahya gezi rehberi sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Haşhaşlı Gözleme

Haşhaşlı Gözleme Haşhaşlı Gözleme

Bir öğün yerine geçmese de, çayın yanında muhteşem giden bir lezzet olan Haşhaşlı Gözleme, Kütahya mutfağına özgün bir şekilde hazırlanmaktadır. Kıtır kıtır olan bu gözleme, Kütahya halkının en sevdiği atıştırmalıklardan birisidir. 

Kütahya Merkez’de bulunan Mis Gözleme, bu lezzetli yöresel hamur işini uygun fiyatla sunmaktadır. İşletme sadece haşhaşlı değil çok çeşitli malzemelerden de gözleme yapmaktadır. Yine şehir merkezinde bulunan Acar Karavan Gözleme’de, haşhaşlı gözlemenin tadılabileceği seçkin mekanlar arasında bulunmaktadır. 

İnancı gereği hassasiyetleri olan misafirlerin beklentilerini karşılayabilecek oteller için Kütahya islami oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Kütahya Küp Kebabı

Kütahya Küp Kebabı Kütahya Küp Kebabı

Halk arasında küp eti olarak da bilinen bu yöresel lezzet, kuzu etinden yapılmaktadır. Adını ise etin doldurulduğu küpten almaktadır. Küp içerisindeki kuzu eti, çok yavaş ve uzun bir süre içerisinde pişmektedir.

Tahta kaşıklar ile servis edilen bu lezzetli yemek, görüntüsü ile bile iştah açmaktadır. Kapalı bir küp içerisinde piştiği için etin tüm suyu ve lezzeti, küp içerisinde hapsolmaktadır. Kütahya’ya özgü olan ve diğer hiçbir kebap türüne benzemeyen bu lezzeti, merkezdeki kebapçılarda bulmak mümkündür.

Kütahya'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Kütahya aile otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Kütahya Sini Mantısı

Kütahya Sini Mantısı Kütahya Sini Mantısı

Türkiye’de yapılan belki de en güzel görünümlü mantı çeşidi olan Kütahya Sini Mantısı, yeşil mercimekli ve kıymalı olmak üzere iki farklı şekilde hazırlanmaktadır. Büyük bir tepsiye dizilen bu lezzetli hamurlar, üzerine bol tereyağı ve dileğe göre yoğurt gezdirildikten sonra servis edilmektedir.

Genel olarak Kütahya evlerinde yapılan bir lezzet olsa da, Tarihi Kütahya Konağı’nda sini mantısını denemek mümkündür. Bu restoran, Paşam Sultan Mahallesi’nin Kurşunlu Sokağı’nda yer almaktadır.