Kütahya’da Yapılacaklar

Kütahya, Ege Bölgesi’nde bulunmasına rağmen konumu sebebiyle Marmara ve İç Anadolu Bölgeleri’nin de etkisi altındadır. 3 bölgenin geçiş iklimi arasında bulunan kent, yaz aylarında sıcak ve kış aylarında soğuk bir iklime sahiptir. Turistik ziyaret için yaz ve bahar mevsimleri önerilmektedir. Bitki örtüsü çok zengin olan şehrin, %60’lık kısmı ormanlık alanlar ile kaplanmıştır. Ormanlarında en çok meşe, sedir, ardıç, kayın, karaçam ve kızılçam ağaçları bulunmaktadır. Simav Gölü, şehrin tek doğal gölü olsa da çok sayıda baraj gölü bulunmaktadır.

Kültürel ve tarihi birikimi 7000 yıl öncesine kadar dayanan Kütahya’da, gezilip görülecek onlarca farklı tarihi yapı ve müze bulunmaktadır. Buna ek olarak ormanlık alanları, gölleri ve zengin bitki örtüsü sayesinde, doğa gezileri ve doğa sporları için de uygun bir kenttir. Termal turizmin Türkiye’deki en önemli aktörü olması ve yıl boyu şehirde onlarca farklı festivalin organize edilmesi, Kütahya’nın turizm potansiyelinin ne denli yüksek olduğunu gözler önüne sermektedir.

Kütahya'da gezilecek yerlere yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Kütahya otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Şifalı Sulardan Faydalanın: Kütahya Kaplıcaları

Kütahya Kaplıcaları Kütahya Kaplıcaları

Kütahya, jeotermal kaynaklar açısından Türkiye’nin en zengin illeri arasında bulunmaktadır. Su kaynakları çok zengin mineral değerlerine sahiptir ve sağlık turizmi açısından önem arz etmektedir. İlde 8 adet termal turizm merkezi bulunmaktadır. Bu termal sularda ziyaretçiler başlıca sinirsel hastalıkları, felç ve kadın hastalıkları üzerinde şifa bulmaktadır. Katılım sadece Kütahya ile sınırlı değil, yerli ve yabancı binlerce turist şifa bulmak amacı ile Kütahya’ya gelmektedir.

Su sıcaklığı 43 derece civarında olan ve romatizma, cilt hastalıkları gibi rahatsızlıklara şifa dağıtan Kütahya Ilıca Harlek Termal Turizm Merkezi, çevresindeki otel imkanları ile de geniş bir potansiyele sahiptir. Emet Termal Turizm Merkezi ise şehrin Emet ilçesinde yer almakta olup, 56 derecelik suyu ile mide, bağırsak, böbrek ve kadın hastalıkları üzerinde etkilidir. Yoncalı, Tavşanlı, Hisarcık ve Gediz ilçesinde bulunan termal turizm merkezleri de, konaklama ve çevrelerindeki büyük piknik alanları ile cazibe merkezidir.

Kütahya'da bulunan eski tarihi yapıları ve turistik mekanları ziyaret etmek için Kütahya'da gezilecek yerler yazımızı ziyaret edin.


Simav’da Unutulmaz Anılar Biriktirin: Simav Panayırı

Simav Panayırı Simav Panayırı

Kütahya’nın Simav ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen panayır, 10 gün kadar sürmektedir ve Eylül ayının ilk günlerinde organize edilmektedir. 90 yıla yakındır düzenlenen ve bu hali ile Anadolu’nun en uzun süredir organize edilen eğlence etkinliklerinden birisi olan panayırda, konserler ve çeşitli spor yarışmaları düzenlenmektedir.

Birçok çevre ilden de katılımın olduğu festivalde okçuluk yarışmaları, trap atış yarışmaları, yamaç paraşütü gösterileri, cirit müsabakaları ve yağlı gürel etkinlikleri düzenlenmektedir. Ayrıca festival kapsamında yörenin tanıtımı amaçlı sosyal ve kültürel sergiler açılmakta, katılımcılara Simav ve Kütahya tanıtılmaktadır.


Kütahya’da Kayak Yapın: Kütahya Murat Dağı

Kütahya Murat Dağı Kütahya Murat Dağı

Çok az kişi tarafından biliniyor olsa da, Kütahya’da kayak yapmak mümkündür. Murat Dağı’nın 1850 metre yüksekliğinde yer alan Sarıçiçek Yaylası’nda, 600 metrelik uzun bir pist alanı bulunmaktadır. Pist, zorlu parkurlara sahip olmadığı için profesyonellere hitap etmemektedir.

Acemi sporcular için eğitim alma imkanı bulunmaktadır, pistin başlangıç noktasındaki kayak odasından tüm gerekli kayak ekipmanları kiralanabilmektedir. Ayrıca bölgede restoran ve kafeterya hizmetleri de bulunmaktadır. Kayak pisti, Kütahya’nın meşhur çamları arasında uzanmıştır.

Kütahya'da kesinlikle gitmeniz gereken tarihi ve turistik noktaları Kütahya gezi rehberi sayfamızdan kontrol etmeyi unutmayın.


En Güzel Tarhana Çorbasının Tadına Bakın: Gediz Tarhana Festivali

Gediz Tarhana Festivali Gediz Tarhana Festivali

Kütahya’nın en eski festivallerinden birisi olan Gediz Tarhana Festivali, Ağustos ayının ilk haftasında veya Temmuz ayının son haftasında yapılmaktadır. Dünyanın en önemli tarhana üretim merkezlerinden birisi olan Gediz, bu özelliğini tanıtma amaçlı festivali organize etmektedir. Festival son yıllarda Adnan Menderes Yaşam Parkı’nda gerçekleştirilmektedir.

Festival kapsamında en güzel tarhana pişirme yarışması yapılmakta ve jüri tarafından birinci seçilmektedir. Yapılan tarhanalar ise katılımcılara ikram edilmektedir. Festivalin akşam saatlerinde ise ulusal çapta ünlü olan şarkıcılar sahne alarak, katılımcıları doyasıya eğlendirmektedir.

Kütahya'da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Kütahya aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Küçük ve Şirin Hisarcık İlçesinin Kültürel Etkinliklerine Katılın: Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali

Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali Hisarcık Kültür ve Sanat Festivali

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde, Hisarcık Belediyesi tarafından düzenlenen festival, ilk olarak 1986 yılında organize edilmiştir. O yıldan günümüze kadar da geleneksel olarak her sene düzenlenmeye devam etmektedir.

Her yıl, Ağustos ayının 2. ve 3. haftalarında düzenlenen festival kapsamında konserler ve eğlenceli etkinlikler organize edilmekte, katılımcılara yörenin lezzetli yemekleri ikram edilmektedir.

Kütahya'da plaja yakın lüks hizmetleri ile her türlü imkanları sağlayan oteller için Kütahya 4 yıldızlı oteller sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Leblebiyi Bir de Memleketinde Tadın: Tavşanlı Leblebi ve Kömür Festivali

Tavşanlı Leblebi ve Kömür Festivali Tavşanlı Leblebi ve Kömür Festivali

Kütahya’nın en büyük ilçesi konumunda olan Tavşanlı, her yıl Eylül ayının ilk haftasında ilçenin önemli değerlerinden olan leblebi ve kömür için büyük bir festivale ev sahipliği yapmaktadır. 5 gün boyunca süren eğlence de, konserler, eğlence etkinlikleri ve gelenek haline gelmiş olan yağlı pehlivan güreşleri düzenlenmektedir. Etkinliğe 300’e yakın güreş sporcusu katılmaktadır.

Festival kapsamında, sadece yöresel değil tüm Türkiye çapında tanınan ünlü sanatçılar da sahne almaktadır. Buna ek olarak devlet sanatçıları da sahne almakta ve festivalde sema ve tasavvuf gösterileri de düzenlenmektedir.