Üç tarafı dağlarla çevrili olan Kumluca, Antalya’nın en gözde tatil beldelerinden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Özellikle deniz kıyısında bulundurduğu güzellikler yeşil ile mavinin buluştuğu en güzel yerlerdendir. Kısmen Antalya il merkezine yakınlığı ile doğal ve tarihi güzellikler söz konusu olduğunda ilk sıralarda bulunur.
Bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleri ise sınırlı bir yüzölçümüne göre oldukça geniş bir seçeneğe sahiptir. Yaz aylarında 48 dereceye kadar artan sıcaklığı ile bazen bunaltıcı havalara sahip olsa da, yeşillik alanların içerisinde bulunan noktaları ile oldukça serinletici olmaktadır.
Adrasan
Adrasan Koyu ManzarasıÇavuşköy olarak da bilinen Adrasan, Antalya ili, Kumluca ilçesinin 24 kilometre doğusunda yer alan bir mevkidir. Çoğu kil ve kumdan oluşan sahil şeridinin uzunluğu 2,5 kilometredir.
Adrasan'ın bu kıyı kesiminin yerleşim yerleri, neredeyse sadece turizm sektörüne adanmış, bir dizi pansiyon tarzı otel, daire ve restorana sahiptir.
İç kesimlerine doğru ilerlendiğinde ise, tarımsal faaliyet olan ovalar ve ayrıca kırsal yerleşim yerleri görülür. Mevki üzerinde yer alan Adrasan Koyu, doğal güzelliği ile ünlüdür ve ayrıca yerel halk arasında ortak bir balıkçılık noktasıdır.
Bu sularda görünürlük açık bir günde, 25 metreye kadar ulaşabilir, bu da yüzücüler ve şnorkelle dalış yapanlar arasında popüler olmasına olanak sağlamaktadır.
Tarihi yerlere ve eğlence mekanlarına yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı konaklama hizmetleri için Kumluca Oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın..
Suluada
Suluada Deniz ManzarasıKumluca’nın Adrasan Koyu açıklarında bulunan Suluada, Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinmektedir. Tropikal ada kumsallarında bulunan kum yapısının burada bulunması, hem yüzme hem de doğa seyri bakımından oldukça önemlidir.
İsmini, üzerinde bulunan tatlı su kaynağından alan adaya ulaşımlar tekne turları ile sağlanmaktadır. Tatlı su kaynağının denizin ortasından çıkması şifalı olduğu konusunda bazı söylentileri gün yüzüne çıkarmıştır.
Kumluca’nın en çekici yerlerinden birisi olarak denizi, tatlı suyu, kumsalı ve konumu ile yıl boyunca ilgi odağı olmaktadır. İncecik tropikal kumlara ev sahipliği yapan Suluada, bünyesinde herhangi bir tesis bulundurmaz. Bundan dolayı tekne turlarının isteğe bağlı olarak seçilmesi gerekmektedir.
Birbirinden farklı mekanlar ile bir çok ativiteler sayesinde zamanınızın su gibi akacağı yerler için Kumluca Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Korsan Koyu (Karaöz Koyu)
Kumluca Koyu Yüzme AlanıMavikent Beldesi’ne bağlı Karaöz Köyü üzerinde bir konumu vardır. Berrak suyu ve ince kumlu sahil şeridi ile Kumluca’nın en çok turist çeken noktalarından birisidir. Uzunluğu 90 metre olan koyun genişliği 25 metredir. Bu kumsal alan, 2 büyük kayalığın arasında yer alır. Arkası ise tamamen ormanlık bir arazidir.
Korsan Koyu’na giriş ücretsizdir.
Kesinlikle gitmeniz gereken yerleri sizin için Kumluca Gezi Rehberi yazımızda listeledik.
Papaz Koyu
Papaz Koyu SahiliKumluca’nın Mavikent Mahallesi sınırları arasında bulunan Papaz Koyu, ilçenin doğal güzellikleri arasında en önemli olanlardan birisi olarak değerlendirilir. Manzara seyri olarak en ideal yerdir. Özellikle Adrasan Koyu’na yakında bir konumda bulunduğu için oldukça tercih edilmektedir.
Kumsalı ince çakıllı bir yapıda olan Papaz Koyu, piknik alanı olarak düzenlenmiştir. Kısmen deniz zeminin aniden derinleşmemesi, yüzmek için ideal bir ortam olmuştur. İlçe belediyesinin duş ve tuvalet gibi temel ihtiyaçların karşılandığı yapıların bulunması da tercih edilme konusunda oldukça etkili olmuştur.
Bünyesinde her hangi bir tesis bulunmadığı için yemek içmek gibi ihtiyaçların gelen kişilerin beraberinde getirmesi tavsiye edilir. Gün içerisinde denizin dalgası oldukça az iken, akşam saatlerinde artmaktadır.
Papaz Koyu’na giriş ücretsizdir.
Kumluca'daki tüm uygun fiyatlı tatil köyleri için Kumluca tatil köyleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.
Alakır Barajı
Alakır Çayı
Kumluca’nın Çayiçi Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Alakır Barajı, 1967 – 1971 yılları arasında Alakır Çayı üzerine inşa edilmiştir. Bahar aylarında bölgedeki artan yağışların sonucunda çok fazla sel meydana geldiği için sulama ve taşkın kontrolü amacıyla yapılmıştır.
Kayalık bir alan üzerine dolgu biçiminde inşa edilen baraj, yerden yaklaşık olarak 44 metre yüksekliktedir. Manzara seyrinin yanı sıra piknik ve kamp amaçlı ziyaretlerin de ilk adreslerinden birisi olmuştur.
Baraj, amatör balıkçılık için de ideal ortama sahiptir. Ulaşımın kolay olması sayesinde şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen birçok kişi burada yer alan piknik alanlarını kullanmaktadır. Kalabalık grupların yanı sıra biraz sakinlik isteyenlerin gidebileceği ideal bir noktadır.
Mavikent Tabiat Parkı
Mavikent Tabiat Parkı Yürüyüş YoluMavikent Mahallesi’ne bağlı Yapraklı Caddesi üzerinde yer alır. Hem sahil şeridi hem de parkın diğer alanları tamamen ince kumlar ile kaplıdır.
Park alanında sincap, tavşan ve keklik gibi hayvan türleri ile karşılaşmak olasıdır. Sahil şeridinin bir kısmı ise deniz kaplumbağalarının yuvalarını bıraktıkları ve konakladıkları yer olarak kullanılır. Yeşilliğin de çok olduğu bölgenin denize yakın kesimlerinde fıstık çamı ve Kıbrıs akasyası bulunurken iç kısımlara gidildiğinde ise okaliptüs ağaçları görülmektedir.
Parka gidenler yüzme, piknik, doğa yürüyüşü, zengin bitki örtüsü gözlemi ve olta balıkçılığı gibi aktivitelerle vakit geçirir.
Mavikent Tabiat Parkı’na giriş ücretsizdir.
Mavikent Tabiat Parkına yakın uygun fiyatlı konaklama seçenekleri için Kumluca apart otelleri listemize göz atabilirsiniz.