Kayseri’de Yapılacaklar

Kayseri, hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleriyle birçok etkinliğe ve festivale ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri’de doğa sporları ve festivallerden bazıları uluslararası özellik taşımaktadır.

Bölgede bulunan Ali Dağı, yamaç paraşütü için Türkiye’nin en iyi 2. atlayış noktasıdır. Bununla birlikte Kayseri’de düzenlenen “Altın Çınar Film Festivali” uluslararası özelliği ile dikkat çeken festivaller arasındadır. Kayseri’de yapılacaklar sadece bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Sunduğu zengin olanaklar ile unutulmaz bir tatilin kapılarını aralamaktadır. 

Tarihi ve turistik mekanlara yakın konaklama seçenekleri için Kayseri otel fiyatları adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Yamaç Paraşütü

Yamaç Paraşütü Yamaç Paraşütü

Kuş misali uçarak bir anlık da olsa bulunulan şehri tepeden görebilmek için tercih edilebilecek en ideal aktivite yamaç paraşütüdür. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde Kayseri’de yamaç paraşütü etkinliği ile heyecan dolu anlar yaşamak mümkündür.

İl merkezinde bulunan Falcon Paragliding, Kayseri’de tercih edilebilecek en popüler seçenekler arasındadır. İşletmenin bulunduğu yerden servisler aracılığıyla 15 dakikalık bir süreçte dağa ulaşım sağlanmaktadır. Uçuş süresi ise hava koşulları göz önünde bulundurularak 15 ile 20 dakika arasında değişiklik göstermektedir. 3 kişi ve üzeri gruplar için kişi başı 250 TL, 1 ya da 2 kişi için tek kişi 300 TL, kadın pilot tercih edenler için kişi başı 350 TL ve gece uçuşu yapmak isteyenler için ise kişilik 500 TL şeklinde bir fiyatlandırmaya sahiptir.


Kayseri’nin Sembolü Haline Gelen Bölgesini Ziyaret Edin: Erciyes Dağı

Erciyes Dağı Erciyes Dağı

Kayseri’ye gelindiğinde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi de Erciyes Dağı’dır. İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük dağı olan Erciyes Dağı, özellikle kış turizmi açısından önemli bir yere sahiptir.

Özellikle kış aylarında Kayseri’yi ziyaret ettiğiniz zaman bölgede kayak için birçok aktivite yapılmaktadır. Bu aktivitelerin birçoğu Tekir Yaylası’nda bulunan oteller tarafından düzenlenmektedir.

Erciyes Kayak Merkezi ise şehir merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Tesislerin bulunduğu bölgenin rakımı 2200 metredir. Pist eğimleri ise %10 ile %50 arasında değişmektedir. Aralık ve Nisan ayları arasında oldukça kalabalıktır. Kayak sezonu ise 15 Kasım’da açılır ve 1 Mayıs’a kadar devam eder. Bölgede kayağın yanı sıra kızak, heliski, snowkite yapma şansınız da bulunmaktadır.

Kayseri'de manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Kayseri'nin gezilecek yerleri yazısına göz atabilirsiniz.


Meşhur Lezzetinin Tadına Bakın: Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Kayseri Mantısı

Kayseri’de yapılabilecekler arasında bir de Kayseri mutfağının tadına bakmak bulunmalıdır. Kayseri’nin tanınmış en meşhur yemeği mantısıdır.

Oldukça küçük şekilde kapatılan hamurdan yapılan Kayseri mantısı, diğer mantılardan bu noktada ayrılmaktadır. Bir diğer farkı ise farklı yörelerdeki mantıya göre daha suludur.

Baharatı ve özel yapım teknikleriyle hazırlanan Kayseri mantısının tadına bakmadan kesinlikle dönmeyin.

Kayseri'de tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Kayseri gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Uluslararası Ün Kazanan Festivaline Katılın: Kayseri Altın Çınar Film Festivali

Altın Çınar Film Festivali Altın Çınar Film Festivali

Yeni bir festival olmakla birlikte kısa zamanda uluslararası özellik kazanmıştır. Zamanla önemi daha da artan film festivali, ilk olarak 2013 yılında düzenlenmiştir. Festival ilk düzenlendiğinde sadece bir yarışma niteliğindedir. İkinci senede ise ismine uluslararası kelimesi eklenmiştir. Üçüncü ve dördüncü senelerde ise kısıtlı olan kategoriler genişletilerek birçok yeni kategori eklenmiştir. Zaman içerisinde ciddi derecede önem kazanan festivalin sponsorları arasında Anadolu Sinemacılar Derneği ve Sinema Genel Müdürlüğü de bulunmaktadır.

Film festivali 2 gün sürmektedir. İlk gün festival dışında film gösterileri yapılır. Ardından saat 19.30’da festival açılışı, onur ödülleri ve film gösterimi ile devam eder. İkinci günde ise uluslararası finalist filmler gösterime girer.

Festival, yerli ve yabancı yüzlerce turist katılımı ile gerçekleşir. Festivale katılım ve festival sırasındaki film gösterimleri ücretsizdir. Festival genellikle Mayıs ayının ilk veya ikinci haftasında düzenlenmektedir. Bu tarihlerde Kayseri’de bulunursanız festivale katılmadan kesinlikle dönmeyin.

Kayseri'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Kayseri lüks oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Önemli Filmler Hakkında Bilgi Edinin: Erciyes Film Festivali

Erciyes Film Festivali Erciyes Film Festivali

Kayseri’de yapılan Erciyes Film Festivali, ilk olarak 2008 yılında düzenlenmiştir. Bu festivalin amacı ise genç nesillerin sinemaya katkısının arttırılmasıdır. Ekim ayının son haftası düzenlenen festival, Erciyes Üniversitesi desteğiyle gerçekleşir.

Festival 3 gün sürmektedir. İlk gün saat 13.30’da anma ve söyleşi programıyla başlayan festival, 15.00’da finale kalan film gösterimleri ile devam eder. İkinci gün yine film gösterimleri devam eder ve üçüncü gün 17.30’da kokteyl düzenlenir. Son gün saat 18.00’da ise ödül töreni yapılır.

Festival kapsamında tüm etkinlikler Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenir. Festivale katılım için gereken şartlarla ilgili bilgi Erciyes Üniversitesi tarafından verilmektedir.

Kayseri'de kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Kayseri butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Geçmişe Yolculuk Yapın: Kayseri’de Tarihi Gezi

Kayseri Tarihi Gezileri Kayseri Tarihi Gezileri

Kayseri oldukça zengin tarihi mirasıyla dikkat çeken bir şehirdir. Yerleşimlerin Tunç Çağı’na kadar gittiği şehirde Pers, Arap, Selçuklu ve Osmanlı kültürü görülmektedir. Moğol istilaları sonucu birçok tarihi yapısı zarar görmüştür. Ancak bu tarihi yapılar restore edilerek günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Kayseri’de tarihi yapıların birçoğu Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda bulunmaktadır. Şehrin tarihi başlangıcı olarak kabul edilen bu meydanda Kayseri Kalesi, Kayseri Saat Kulesi, Bürüngüz Camii ve Kurşunlu Camii yer almaktadır.

Ayrıca Selçuklu Dönemi’nden kalma kümbetler, türbeler, camiler, müzeler şehrin diğer tarihi yapıları arasındadır. Tüm tarihi yapılar şehir merkezine yakın bir konumda olduğu için şehir içi ulaşım otobüsler, taksiler ve özel araçlarla sağlanmaktadır.

Bölgede kilise ve antik şehirlerin sayısı da oldukça fazladır. Meryem Ana Kilisesi ve Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi bu yapılar arasındadır.