Kayseri Tarihi Yerler

Kayseri, tarihi açıdan son derece önemli bir şehirdir. İlk yerleşimin Kültepe’de görüldüğü Kayseri’nin geçmişi Tunç Çağı’na kadar uzanmaktadır. Kültepe, Hatti Uygarlığı tarafından kurulmuştur. Bölgede aktif olarak kazı çalışmaları devam etmektedir. Kazılarda binlerce tablet meydana çıkarılmıştır. Buraya daha sonra ise Roma Medeniyeti ev sahipliği yapmıştır.

M.Ö. 11. ve 7. yüzyıllar arasında kurulan Mazaka şehri ise Erciyes’in eteklerinde bulunur. Burada ise Pers Medeniyeti’nin etkileri görülmektedir. Arap akınları ile birlikte sürekli el değiştiren bölge, 1071’de Türk egemenliğine girmiştir. Tarihi eserler farklı medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Ayrıca Moğol istilası sırasında birçok tarihi eser yakılmıştır. Günümüze ulaşabilen tarihi eserler ise genellikle il merkezinde ulaşımı kolay yerlerde bulunmaktadır.


Talas

Talas Talas

Tarihe ışık tutan bölgede Roma, Kapadokya ve Mazak kültürlerine ait eserler bulunmaktadır. Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunur. M.Ö. 1500lü yıllara uzanan bir geçmişe sahiptir.

Talas, tarihi dar sokakları, taş evleri, camileri ve kiliseleriyle bilinir. Aşağı ve yukarı olmak üzere iki bölümden oluşmuştur. Yukarı Talas bölgesinde Rum ve Ermeniler, Aşağı Talas bölgesinde ise Türkler yaşamışlardır.

Gayrimüslimlerin yaşadığı dönemde Talas bölgesi önemli bir ticaret merkezi konumundadır. Günümüzde çalışmaların halen devam etmekte olduğu bölgedeki eski evlerin kent yaşamına dahil edilmesi planlanmaktadır.

Talas bölgesinde bulunan Harman Meydanı’nda birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar arasında Harman Camii, Ali Saip Paşa Camii ve Amerikan Koleji yer almaktadır. Ayrıca bölgede bulunan 1886 yılında inşa edilmiş olan Andronike Kilisesi ise sonradan camiye çevrilmiştir.

Kayseri'de gezilecek yerler yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Kayseri'deki oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi Kayseri Kalesi

Kayseri Kalesi, Kayseri’nin merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi üzerinde bulunmaktadır. 24 saat açık olan tarihi yapıya ulaşım kolaydır. Merkezi bir yerde olduğu için şehir içi ulaşım imkanları kullanılarak rahatlıkla ulaşım sağlanabilmektedir.

Kayseri’de en çok gezilen tarihi eserlerin birinci sırasında bulunan Kayseri Kalesi’nin M.Ö. 3. yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Tarihi kale birçok medeniyet tarafından aktif olarak kullanılmıştır. Kalenin 2 adet kapısı bulunmaktadır ancak daha sonra 1 kapı daha eklenmiştir.

Anadolu’da kaleler genellikle tepelik alanlara kurulmuştur ancak Kayseri Kalesi düzlük alana kurulan kale örneklerindendir. Restorasyon dönemlerinden sonra günümüzde ise kültür ve sanat merkezi olarak hizmet vermektedir.

Kayseri Kalesi’ne giriş 10 TL’dir. 


Kayseri Saat Kulesi

Kayseri Saat Kulesi Kayseri Saat Kulesi

Kayseri il merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda bulunmaktadır. II. Abdülhamit zamanında inşa ettirilmiştir. II. Abdülhamit döneminde büyük şehirlere saat kulesi ve muvakkithane yapılması bir gelenek haline gelmiştir. Bunun sonucu olarak padişahın vermiş olduğu ferman sonucunda yaptırılmış olan saat kulesidir.

1906 yılında yapımı tamamlanan Kayseri Saat Kulesi’nin yüksekliği ise 10 metredir.

Kayseri'de bünyesinde barındırdığı eşsiz güzelliklere şahit olmak için Kayseri'nin gezilecek yerleri yazımıza göz atabilirsiniz.


Kurşunlu Camii

Kurşunlu Camii Kurşunlu Camii

Kayser il merkezinde Gevhernesibe Mahallesi’nde bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bir noktada bulunan camiye giriş ücretsizdir. Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı söylenmektedir. Süslemeleri ve nakışları ile dikkat çeken camide Osmanlı mimarisinin özellikleri bulunmaktadır. 

Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’ye iki adet cami yaptırdığı bilinmektedir ancak günümüze ulaşan tarihi yapı ise Kurşunlu Camii’dir. Tek kubbe ve minareli cami örneklerindendir ve girişinde Ahmed Paşa tarafından yaptırıldığı yazmaktadır. Kubbe kısmı kurşun ile yapıldığı için bu isimle anılmaya başlanmıştır.

İbadete açık olan Kurşunlu Cami’ye giriş ücretsizdir.


Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Cumhuriyet Meydanı Cumhuriyet Meydanı

Kayseri il merkezinde Camikebir Mahallesi üzerinde bulunmaktadır. Bölgeye ulaşım çok kolaydır. Şehrin tarihi açıdan başlangıç noktası olarak kabul edilen Cumhuriyet Meydanı’nda 5000 yıllık tarih bulunmaktadır. Roma Dönemi’ne ait önemli kabul edilen Kayseri Kalesi de bu meydandadır. 

Roma Dönemi dışında Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemi’ne ait birçok tarihi eser burada bulunmaktadır. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nın en ilgi çeken yanı ise Eski Kayseri ile Yeni Kayseri arasında köprü görevi görmesidir. Eski yapılar ile yeni yapılar birbirine komşu olarak bu meydanda bulunmaktadır.

Merkezi bir yerde olan Kayseri Cumhuriyet Meydanı halka açık ve ücretsizdir.


Zeynel Abidin Türbesi

Zeynel Abidin Türbesi Zeynel Abidin Türbesi

Kayseri il merkezine bağlı Hunat Mahallesi’nde bulunan tarihi türbede Zeynel Abidin’in mezarı bulunur. Türbe ise II. Abdülhamit tarafından yaptırılmıştır. Zeynep Abidin bölgede İmam Sultan olarak da bilinmektedir. Ölüm tarihi 1414’tür.

Türbe girişinde tuğra bulunmaktadır. Türbenin bakımını üstlenen görevliler için türbe karşısında Türbedar Evi de yaptırılmıştır. Günümüzde ise turizm danışma merkezi olarak hizmet vermektedir.

Türbenin yakınlarında Ok Burcu da bulunmaktadır. Ok Burcu ise 1224 tarihinde inşa edilmiştir. Selçuklu Dönemi’nden kalma tarihi eserdir.

Kayseri'ye uğradığınızda mutlaka gidilmesi gereken yerler için Kayseri gezi rehberi sayfamızı göz gezdirebilirsiniz.


Hunat Hatun Külliyesi

Hunat Hatun Kilisesi Hunat Hatun Kilisesi

Kayseri il merkezinde Hunat Mahallesi’nde bulunmaktadır. Selçuklu Dönemi’nden kalma bir tarihi eserdir. Mahperi Hunat Hatun tarafından yaptırılmıştır. Hunat Hatun ise Alaeddin Keykubat’ın eşidir. Selçuklu motifleriyle süslü olan birçok tarihi eser barındıran külliyede cami, türbe, hamam ve medrese bulunmaktadır. 

Külliye içerisinde bulunan Hunat Camii ise Kayseri’nin en büyük camileri arasında sayılmaktadır. Taş işçiliği ile dikkat çeken cami ziyarete açıktır. Külliye bahçesinde ise Kayseri’nin tarihini yansıtan hediyelik eşya dükkanları bulunmaktadır. Hediyelik eşya dükkanlarının yanı sıra ney, ebru ve çini atölyeleri de külliye bahçesinde bulunur.

Hunat Hatun Külliyesi’ne giriş ücretsizdir. 


Sahabiye Medresesi ve Çeşmesi

Sahabiye Medresesi Sahabiye Medresesi

Sahabiye Medresesi, il merkezindeki İstasyon Caddesi üzerinde bulunan tarihi bir medresedir. Taş işleme sanatının en usta örneklerinin sergilendiği bir yapıdır. 1267 yılında Sahib Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmıştır. Yanında yer alan çeşme de medrese ile aynı zamanda inşa edilmiştir. 

Selçuklu son dönem mimarisi ve işlemeleri, kapının üzerindeki geometrik oymalardan anlaşılmaktadır. Dış kenarlarındaki zikzak desenli süslemeler de oldukça dikkat çekicidir. 

Sahabiye Medresesi ve Çeşmesi’ne giriş ücretsizdir. 


Mimar Sinan Evi

Mimar Sinan Evi Mimar Sinan Evi

Mimar Sinan’ın memleketi Kayseri’de bulunan evidir. Mimar Sinan 22 yaşına kadar bu evde yaşamıştır. Günümüzde ise müze olarak hizmet vermektedir. Kayseri il merkezinde Ağırnas Mahallesi’nde bulunmaktadır.

Ev içerisindeki taş işçiliği, kemer ve niş süslemeleri dikkat çekmektedir. Ayrıca tüf zeminin yontulmasıyla açılan bir de alt bölümü mevcuttur.

Mimar Sinan Evi’ne giriş ücretsizdir. 


Çifte Kümbet

Çifte Kümbet Çifte Kümbet

Kayseri il merkezine bağlı Sivas Caddesi’nin sonunda bulunan Çifte Kümbet, Selçuklu Dönemi’ne aittir. 1248 yılında yaptırılan tarihi kümbet, Adile Hatun adına kızları tarafından yaptırılmıştır. 

Sekizgen plana sahip kümbet, kesme taş işlemeleri ve kare kaide üzerine oturtulmuş yapısıyla dikkat çeker. İç duvarlarında Kuran-ı Kerim’den alınan Bakara Suresi yazılıdır. Girişinde ise kümbet ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir kitabe bulunmaktadır.


Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi

Selçuklu Dönemi’nden kalmış olan tarihi müze, Gevhernesibe Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’na yakın bir konumda olduğu için ulaşımı kolaydır. Dünyanın ilk tıp müzesi olma özelliği taşımaktadır. Müze 1205 yılında inşa edilmiştir. I. Gıyasettin Keyhüsrev tarafından yaptırılmış olan müze, Gevher Nesibe Sultan’ın ölümü sonrasında Gevher Nesibe Sultan’a adanmıştır. 

Geçmiş dönemlerde psikolojik problemleri olan insanların tedavi edilmesi amacıyla kullanmıştır. Tedaviler sırasında ise müzik aktif bir şekilde kullanılmıştır. Müzik ile tedavi yapılan odalar günümüzde de ziyaret edilmektedir.

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi’ne giriş ücreti 2 TL’dir.


Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi

Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi

Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Kayseri il merkezine bağlı Caferbey Mahallesi’nde bulunan tarihi yapıdır. İlk olarak 1191 yılında inşa edilmiş ancak zamanın yıkıcı etkisine dayanamamış ve 1859 yılında tekrar restore edilmiştir.

Günümüzde yanında harabe şeklinde bulunan bir de Ermeni Mektebi yer almaktadır. Son olarak 1996 yılında tekrar restore edilmiş olan yapı, günümüzde ise ibadet ve ziyarete açık durumdadır.


Alaca Kümbet

Alaca Kümbet Alaca Kümbet

Alaca Kümbet, il merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunmaktadır. Ulaşımı kolay olduğu için taksiler veya özel araçlarla ziyaret edilebilir.

Hunat Medresesi’ne yürüme mesafesindedir. Üzerinde kitabe bulunmaktadır. Kitabede yapım yılı ve kimin yaptırdığına dair bilgiler bulunur. Kitabedeki bilgilere göre 1280 yılında yaptırılmıştır. Kesme taştan yapılan tarihi eser Emir Cemaleddin bin Muhammed tarafından inşa ettirilmiştir. Kümbetin üzerinde ise külah şeklinde bir piramit bulunmaktadır.


Bürüngüz Cami

Bürüngüz Camii Bürüngüz Camii

Kayseri il merkezinde Camikebir Mahallesi, Tutlu Sokağı’nda bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım imkanları ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilir..

Osmanlı Dönemi mimari özelliklerini taşıyan tarihi eserdir. Normalde 6. yüzyılda yaptırılmış olan cami, tek minarelidir. Daha sonra restore edilerek Osmanlı mimari tarzıyla yeniden inşa edilmiştir. Refik Bürüngüz tarafından yaptırılmıştır. Restore tarihi ise 1977’dir.

İbadete açık olan Bürüngüz Cami’ye giriş ücretsizdir. 


Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi

Kayseri’nin modern eğitim kurumları arasında ilk inşa ettirilen tarihi yapıdır. İl merkezine bağlı Tacettin Veli Mahallesi’nde bulunmaktadır. 

1904 yılında inşa ettirilmiş olan yapı, geç dönem Osmanlı mimari özelliklerini yansıtmaktadır. Kayseri Lisesi, Kurtuluş Savaşı döneminde Ankara’nın işgal edilme riskinin olması sebebiyle geçici bir süre Millet Meclisi görevini üstlenmiş olmasıyla tarihi öneme sahiptir. Sakarya Meydan Muharebesi sırasında ise Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri gönüllü olarak katılmış ve şehit düşmüşlerdir.

Kayseri Lisesi ayrıca Harf İnkılabı ile özdeşleşen Atatürk’ün resminin çekildiği yerdir. Bununla birlikte eğitim açısından da son derece önemli olan Kayseri Lisesi’nden 2 Cumhurbaşkanı çıkmıştır. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kayseri Lisesi mezunudur.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi’ne giriş ücreti 2 TL, öğrenciler için ise 1 TL’dir. 0-7 yaş ve 65 yaş üzeri ise ücretsizdir.

Kayseri'de yeni evlenen çiftler için romantik balayı tatili seçenekleri Kayseri balayı otelleri sayfasında yer almaktadır.


Meryem Ana Kilisesi (Surp Astvadzadzin Kilisesi)

Kayseri Meryem Ana Kilisesi Kayseri Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi, il merkezine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunmaktadır. Ulaşımı kolay bir konumda olduğu için şehir içi ulaşım imkanları kullanılarak gidilebilmektedir. Diğer ismi ise Surp Astvadzadzin Kilisesi’dir.

19. yüzyılda yaptırılmış olmasına karşın farklı dönemlerde farklı amaçlar için kullanılmış olan tarihi eserdir. Bir dönem spor salonu olarak da kullanılan kilisede Sakarya Savaşı öncesinde Türk ordusunun başarılı olması adına ayinler düzenlenmiştir.

İbadete açık olan Meryem Ana Kilisesi’ne giriş ücretsizdir. 


Kapalıçarşı

Kayseri Kapalı Çarşı Kayseri Kapalı Çarşı

Kayseri il merkezine bağlı Camikebir Mahallesi, Ulu Sokak’ta bulunmaktadır. İstanbul’daki kapalı çarşıdan sonra Türkiye’de bulunan en büyük 2. kapalı çarşı durumundadır. Kayseri’nin ticaretinin büyük bir kısmı burada yapılmaktadır.

Günümüzde ise 500 aktif tüccar çarşıda hizmet vermektedir. Çarşı, Osmanlı Dönemi’nden kalmadır. Çarşının yakınlarında Pastırmacılar Çarşısı ve Kazancılar Çarşısı da bulunmaktadır. Ayrıca yakınlarında tarihi eserler de bulunur. 1252 yılında inşa edilen Gök Han ve 1723 yılında inşa edilen Vezir Han da çarşıya yakın bir konumdadır. Ayrıca Ulu Camii ve Ulu Çeşme de çarşı yakınlarındadır.


Seyyid Burhanettin Türbesi

Seyyid Burhaneddin Türbesi Seyyid Burhaneddin Türbesi

İl merkezinde Seyyid Burhanettin Caddesi üzerinde yer almaktadır. Türbe Seyyid Burhanettin’e aittir. Seyyid Burhanettin ise Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin hocasıdır. Konya’da Mevlana’nın eğitimini tamamlayan Seyyid Burhanettin, Kayseri’ye dönerek 9 yıl boyunca burada yaşamıştır. 

Çimenlerle kaplı ve maneviyat kokan bir havası bulunmaktadır. Kesme taştan yapılan bu türbe kare planlıdır ve üzeri kubbe ile örtülüdür. Emir Erdoğmuş’un türbesi ise hemen güneyinde vee bitişiğinde yer almaktadır.

Seyyid Burhanettin Türbesi’ne giriş ücretsizdir. 


Köşk Medresesi

Köşk Medresesi Köşk Medresesi

Köşk Medresesi, Kayseri il merkezine bağlı Gültepe Mahallesi’nde bulunmaktadır. Medreseye ulaşım taksiler ve özel araçlarla sağlanmaktadır.

Selçuklu Dönemi’nden sonra bölgeye hakim olan Eretna Beyliği tarafından yaptırılmıştır. Eretna Devleti’nin kurucusu olan Alaeddin Eretna tarafından inşa ettirilmiş bir tarihi eserdir. Bahçesinde ise eşi Sulipaşa Hatun adına yaptırılan türbe bulunmaktadır. Günümüzde ise aşevi olarak kullanılmaktadır.


Tarihi Kayseri Mahallesi

Tarihi Kayseri Mahallesi Tarihi Kayseri Mahallesi

Kayseri il merkezinde Setenönü’nde bulunur. Kayseri’nin eski yaşam tarzı ve geleneklerinin yaşatıldığı bir mahalledir. Birçok kez restore edilmiştir. Restorelerden sonra korumaya alınan bölgede birçok tarihi konak yer almaktadır.

88 dönüm araziye sahip olan bölge eski bir Ermeni mahallesidir. Günümüzde ise bölgede bulunan esnaf canlandırılmaya çalışılmaktadır. Günümüzde biraz tenha olarak kalmıştır.


Ali Cafer Kümbeti

Ali Cafer Kümbeti Ali Cafer Kümbeti

Ali Cafer Kümbeti, Kayseri il merkezine bağlı Kılıçaslan Mahallesi’nde bulunmaktadır. Kitabesi bulunmadığı için kümbet hakkında net bilgiler elde etmek mümkün değildir ancak mimarisine bakıldığı zaman Selçuklu Dönemi’ne ait olduğu tahmin edilmektedir.

Tarihi kümbet zaman içerisinde tahrip edilmiştir. Kare görünümlü ve sekizgen planlı bir tarihi eserdir. Üst tarafı ise piramit şeklindedir.


Kayseri Atatürk Müzesi

Kayseri Atatürk Müzesi Kayseri Atatürk Müzesi

Kayseri il merkezinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunmakta olan Kayseri Atatürk Müzesi, geç dönem Osmanlı mimari özelliklerini taşır. 

“Türk Evi” görünümündeki müzede Atatürk, Kayseri’yi ziyareti esnasında konaklamıştır. Dışında taş işlemeleri bulunan müzenin iç kısmı ise ahşap işçiliği ile dikkat çekmektedir. Raşit Ağa Konağı olarak da bilinen müze, 1986 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Müzenin bir bölümünde Atatürk’ün Kayseri’yi ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafları da sergilenmektedir. Ayrıca Atatürk’ün konaklama esnasında kullanmış olduğu çalışma odası da ziyarete açık durumdadır.

Kayseri Atatürk Müzesi’ne giriş ücretsizdir. 


Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi

Gevher Nesibe Hatun Medresesi Gevher Nesibe Hatun Medresesi

Günümüzde müze olarak kullanılan tarihi yapı Gevher Nesibe Hatun’un vasiyeti üzerine yaptırılmıştır. Selçuklu Dönemi’nin mimarisini yansıtan yapı içerisinde o dönemlere ait bilim, sanat ve kültür bilgileri bulunmaktadır. Yapının inşa tarihi ise 1206’dır. Yapımını I. Gıyaseddin Keyhüsrev üstlenmiştir.

Çifte Medrese olarak da bilinmektedir. Eski tarihlerde şifa arayanların sık sık ziyaret ettiği bir yerdir. Şifahane bölümünde ise birçok hastalıkla ilgili tedavi yöntemleri araştırılmıştır.

Medrese ve Şifahanenin hemen yanında ise Gevher Nesibe Hatun Çeşmesi ve Avgunlu Medresesi bulunmaktadır.


Döner Kümbet

Döner Kümbet Döner Kümbet

Kayseri’de bulunan önemli tarihi yapılardan bir diğeri de Döner Kümbet’tir. Selçuklular döneminden kalmış bir tarihi eserdir. İl merkezinde Seyitgazi Mahallesi’nde bulunmaktadır. Şehir içi ulaşım, taksi ve özel araçlar ile kolaylıkla ulaşım sağlanabilen bir konumdadır.

Prenses Şah Cihan Hatun adına yaptırılmış olan bir eserdir. Yapım yılı 1289 olan tarihi eser üzerinde taş süslemeleri dikkat çeker. Selçukluların mimari özelliklerini yansıtan tarihi eser üzerinde çift başlı kartal kabartmaları bulunmaktadır. Sarımtırak bir renge sahip olan kümbet, silindir şeklindedir.


Kayseri Arkeoloji Müzesi

Kayseri Arkeoloji Müzesi Kayseri Arkeoloji Müzesi

Kayseri’de Melikgazi ilçesinde bulunan Kayseri Arkeoloji Müzesi, Seyitgazi Mahallesi’nde yer almaktadır. 1969 yılında hizmet vermeye başlamış iki katlı müzede birçok medeniyete ait tarihi eserler kronolojik sıraya göre sergilenmektedir. 

Müzede Tunç Çağı’na kadar giden birçok tarihi eser bulunmaktadır. Bulunan tarihi eserler arasında mermerler, tabletler, seramikler, madeni paralar ve değerli eşyalar yer almaktadır. Müzenin bahçesi ise tarihi heykel ve mezar örneklerine ev sahipliği yapmaktadır.

Kayseri Arkeoloji Müzesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir. Müzekart ile ücretsiz gezilebilir.


Soğanlı Vadisi Harabeleri

Soğanlı Vadisi Harabeleri Soğanlı Vadisi Harabeleri

Doğal güzelliklerinin yanı sıra içerisinde bulunan harabeler ile de dikkat çeken bir bölgedir. Kayseri il merkezine 80 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Roma Dönemi’nden kalan birçok kiliseye ev sahipliği yapmaktadır. Bu kiliselerden en önemlileri ise Yılanlı, Karabaş ve Aziz Barbara kiliseleridir.

Bölgede yerleşim tarihi 4. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Bölgede bulunan Kubbeli Kilise, İncil’de geçen olayları betimlemesi açısından önemlidir.

Soğanlı Vadisi Harabeleri’ne giriş 5 TL’dir. 

Kayseri tatilinizde doğa ile iç içe sakin, huzurlu bir ortamda konaklamak isteyenler için Kayseri dağ otelleri sayfamızda yer alan seçenekleri değerlendirebilirsiniz.


Kara Mustafa Paşa Tarihi Hamamı

Kara Mustafa Paşa Tarihi Hamamı Kara Mustafa Paşa Tarihi Hamamı

Karamustafapaşa Mahallesi’nde bulunan tarihi hamam, günümüzde cafe olarak hizmet vermektedir. Merzifonlu Kara Mustafa Paşa döneminde inşa ettirilmiş bir yapıdır.

Sabah ezanından sonra camiden çıkanlara çay ve kahve ikram edilmektedir.


Birlik Hamamı

Birlik Hamamı, Kayseri il merkezine bağlı Hacı Saki Mahallesi’nde bulunmaktadır. Selçuklu Dönemi’ne ait tarihi eserler arasındadır. Selçuklu Dönemi’nde Kayseri Valisi olarak görev yapan Nureddin Sultanşah zamanında inşa ettirilmiştir. Yapının inşa tarihi ise 1193’tür. Nureddin Sultanşah’ın eğitmeni olan Hoca Hasan Efendi tarafından yaptırılmıştır.

Kayseri’ye inşa ettirilen ilk Türk hamamıdır.