Kayseri Tatili
Kayseri Gezilecek ve Görülecek Yerler
Kayseri'nin tarihi yapıları arasında Kayseri Cumhuriyet Meydanı, Kayseri Kalesi, Kayseri Saat Kulesi, Bürüngüz Camii, Kurşunlu Camii, Döner Kümbet, Hunat Hatun Külliyesi, Alaca Kümbet, Zeynel Abidin Türbesi, Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi, Kapalıçarşı, Meryem Ana Kilisesi, Tarihi Kayseri Mahallesi, Talas, Mimar Sinan Evi, Ali Cafer Kümbeti, Soğanlı Vadisi Harabeleri, Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Köşk Medresesi, Birlik Hamamı, Çifte Kümbet, Tarihi Kara Mustafa Paşa Hamamı, Seyyid Burhanettin Türbesi ve Sahabiye Medresesi yer almaktadır.
Tarihi Yapılar: Geçmişi MÖ 4000’li yıllara dayanan Kayseri’de ziyaret edebileceğiniz eşsiz güzellikteki tarihi yapılar yer almaktadır.Müzeler: Kayseri’de birçok tarihi müzeye ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın ilk tıp müzesi de burada yer alır. Kayseri Arkeoloji Müzesi, Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Kayseri Atatürk Müzesi ve Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi şehrin en önemli müzeleridir.
Çevredeki Doğal Güzellikler: Kayseri'de bulunan doğal güzelliklerden en önemlisi Erciyes Dağı’dır. Ayrıca Türkiye’nin en iyi atlama noktalarına sahip olan Ali Dağı da Kayseri’de bulunmaktadır. Kayseri’nin doğal yerleri arasında Derevenk, Barsama, Soğanlı, Ihlara ve Hacer vadileri de yer almaktadır.
Kayseri’de Yapılacak Aktiviteler
- Kayseri’de birçok tarihi cami, kümbet, kilise, türbe, müze ve medrese bulunmaktadır. Kayseri'nin gezilecek yerlerinden olan bu yapıları görerek bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
- Erciyes Dağı, kayak için oldukça elverişlidir ve her yıl kış turizminde etkin rol oynamaktadır. Eğer siz de kış tatili planlıyorsanız, tercihinizi Kayseri’den yana kullanabilirsiniz.
- Şifalı suları ile bilinen Kayseri, hastalığınıza derman bulmanıza olanak tanımaktadır. Bünyesinde çeşitli termal otellere ev sahipliği yapmakta olup, ayrıca otel dışında sunulan işletmeleri de tercih edebilirsiniz.
- Şehrin gürültüsünden bunaldıysanız hem kafa dinlemek hem de kuş sesleri eşliğinde doğayı gözlemlemek için Sultan Sazlığı Milli Parkı’na gidebilirsiniz. Burada aradığınız huzuru bulacaksınız.
Kayseri’de Ne Yenir?
Kayseri denildiği zaman akla ilk olarak Kayseri mantısı ve pastırması gelmektedir. Kayseri’de yoğun olarak tüketilen bu yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz birçok restoran bulunmaktadır. Bu lezzetlerin dışında yağlama, pöç, kurşun aşı, sucuklu köfte, tahinli yaprak sarması, elde kesme kadayıf, Kayseri katmeri, nevzine, çemenli ekmek, düğümlü tatlı, yoğurt tatlısı, altın kesesi, aside, tirit ve örgülü pilav Kayseri’nin diğer meşhur lezzetleridir.
Kayseri’den Ne Alınır?
Yöresel kültürü ve eşsiz lezzetleri ile ön plana çıkmayı başaran Kayseri ilinde hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebileceğiniz hediyelikler satılmaktadır. Yöresel ürünler, bez bebek, Bünyan halısı, Yahyalı halısı, magnet ve biblo gibi ürünleri incelemeyi Kayseri'de yapılacaklar listesine ekleyebilirsiniz.
Kayseri Festivalleri
Kayseri’de dört mevsim boyunca farklı festivaller düzenlenmektedir. Bu festivallerin başında Erciyes Kış Turizm Festivali gelmektedir. Her yıl Nisanın ayının başlarında düzenlenen bu festival kapsamında havai fişek ve meşaleli kayak gösterileri sunulmaktadır. Kasım ayında düzenlenen Kayseri Film Festivali, Nisan ayında gerçekleştirilen Milyonfest, Haziran ayının sonlarına doğru düzenlenen Milyonfest Kayseri ve Eylül ayının ortalarına doğru ziyaretçilerini ağırlayan İncesu Geleneksel Kültür ve Üzüm Festivali'ne katılmak Kayseri'de yapılabilecek aktiviteler arasında yer almaktadır.
Kayseri Gece Hayatı
Hem kültürel etkinlikleri hem de gezilecek yerleri ile zengin seçenekler sunan Kayseri’de gece hayatı da renklilik göstermektedir. Sevdikleriniz ile birlikte eğlenerek vakit geçirebileceğiniz mekanlar arasında Mills Cafe, Harman Pub, Kale Roof Bar, Roof Lounge, Ozzy Club, Pırpır Bar ve Rafineri Pub gibi mekan seçenekleri yer almaktadır.
Kayseri’ye Nasıl Gidilir?
Karayolu veya havayolu Kayseri'ye ulaşım seçenekleri arasında yer almaktadır. Havayolu için Kayseri Havalimanı kullanılır. Karayolu için ise Ankara üzerinden Kayseri’ye ulaşım yaklaşık 4 saat sürmektedir. Ankara ile Kayseri arası 315 km’dir. Kayseri’nin komşusu olan illerden Kayseri’ye ulaşmak için de genellikle karayolu tercih edilir. İstanbul ile Kayseri arası ise 772 km’dir ve yolculuk yaklaşık 8.5 saat sürer. İstanbul’dan Kayseri’ye genellikle havayolu tercih edilmektedir. Bursa - Kayseri arası ulaşım mesafesi 670 kilometre, İzmir - Kayseri arası ulaşım mesafesi ise 872 kilometredir.
Bu pandemi döneminde covid için birçok önlemsiz otel varken burası akıla gelebilecek bütün önemleri almış. Odaları geniş ve ferah, ortak kullanım alanları rahat ve konforlu. gayette iyiler.
2 sene önceki Erciyes tatilimiz sırasında konakladık. Personelin nezaketi, odaların konforu ve yemeklerin lezzetinden memnun kaldık. Bir daha Erciyes'e gelirsek dağdaki fahiş fiyatlı oteller yerine yine Novotel'i tercih ederiz.
Çok temiz bir otel çalışanları güleryüzlü samimi otel sahipleri çok ıyi ınsanlar müşteriyle tek tek ilgileniyorlar kendi evinizde hissediyorsunuz fiyatı da gayet uygun şehir merkezinde herşeye ulaşımı gayet iyi teşekkürler atalay otel bir daha gelirsem kesinlikle burda kalirim