Karaman Aktiviteleri

Eski adı Larende olan şehir, Karamanoğlu Beyliği’nin kurucusu olan Karaman Bey’in adını alarak Karaman’a dönüşmüştür. Önceleri Konya’nın bir ilçesi olsa da, 1989 yılında il statüsüne yükseltilmiş ve Türkiye’nin 70. ili olarak tarihe geçmiştir. İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan Karaman’ın kuzeyinde Konya, doğusunda Ereğli, güneyinde Mersin ve batısında ise Antalya yer almaktadır. Merkez haricinde 5 ilçesi vardır ve toplam nüfusu 250.000’e yakındır. Halkın üniversite okuma oranı çok yüksektir ve şehirde işsizlik oranı neredeyse sıfıra yakındır.

Çok köklü bir tarihe sahip olan Karaman, Anadolu’daki ilk yerleşim yerlerinden birisidir. Arkeolojik çalışmalarda, Hititlerden bu yana bölgede hüküm sürmüş tüm medeniyetlere ait çok değerli izler bulunmuştur. Karaman, doğa sporları için çok uygun bir kentimizdir. Kentte rafting, trekking, kanyon gezisi, yamaç paraşütü ve mağara gezileri yapılabilmektedir. Ermenek ilçesinde binlerce yıl önce yaşam alanı olarak kullanılmış büyük mağaralar bulunmaktadır.

Karaman'da gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Karaman otelleri listemize göz atabilirsiniz.


Trekking 

Trekking Trekking

Karaman ili çevresinde, yeterli tanıtım yapılmadığı için çok az kişi tarafından bilinen bakir ve büyük trekking sahaları bulunmaktadır. Ziyaretçileri tarafından keşfedilmeyi bekleyen bu trekking rotaları, her yaştan insanın katılımına uygundur. Sadece profesyonellerin gidebileceği, zor fakat bir o kadar da zevkli rotalar da bulunmaktadır.   

Dereköy-Gökçe Köy rotası, toplamda 15 kilometre civarındadır ve yürüyüş esnasında muhteşem baraj manzarası sporculara eşlik etmektedir. Güzergah boyunca çeşitli yabani meyve ağaçları da bulunmaktadır. Doğal güzelliklerin bol olduğu bir diğer trekking rotası ise Gökçe Köy-Lale Köy rotasıdır. Bahar ayında yürünmesi önerilen rota, çok sayıda patika ile doludur ve kolay bir rotadır.

Aşağı Gödet-Gökçe Köy, Aşağı Gödet-Lale Köy, Paşabağı-Aşağı Gödet, Zengen-Gökçe Köy, Değirmenbaşı-Sertavul Geçidi, Değirmenbaşı-Deliçay Barajı, Pınarbaşı-Yollarbaşı, Pınarbaşı-Burhan, Bademli-Maşata ve Gökçe Çamlığı-Karaman merkez, mutlaka denenmesi gereken trekking rotaları arasında bulunmaktadır.

Karaman'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için Karaman'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.


Yamaç Paraşütü 

Yamaç Paraşütü Yamaç Paraşütü

Karaman il merkezinde bulunan önemli doğal zenginliklerden Karadağ, yamaç paraşütü sporu için çok elverişlidir. Bölgede 2010 yılından bu yana yamaç paraşütü etkinlikleri düzenlenmektedir. Türkiye’deki uçuş rekorları da 242 ve 262 kilometrelik uçuşlar ile iki kez Karadağ’da kırılmıştır. 

Rekorların kırılması ile bölge daha da tanınır hale gelmiş ve tüm dünya çapından ilgi görmeye başlamıştır. Günümüzde yerli ve yabancı sporcular, Karadağ’daki uçuşlarına devam etmektedir. Karadağ’ın dünyanın en verimli ve güvenli yamaç paraşütü parkurlarından birisine sahip olduğu tescillenmiştir. Atlayıştan sonra çevrenin ovalık alan olması, özellikle bu spora yeni başlayan kişiler için uzun ve güvenli uçuşlar vadetmektedir. Karaman’ın İç Anadolu Bölgesi ve Akdeniz arasında kalması sayesinde sahip olduğu geçiş iklimi, yamaç paraşütü sporu için de büyük avantaj sağlamaktadır.

Karaman il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Karaman gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.


Kanyon Turu 

Kanyon Turu Kanyon Turu

Karaman-Mersin il sınırında bulunan Saklı Cennet Gödet, Amerika’daki Grand Kanyon’a çok benzemektedir. Toplamda 25 kilometre uzunluğa sahip olan kanyon, Şifalı Su bölgesinden Güldere Köyü’ne kadar uzanmaktadır. Güzelliğine rağmen çok az ziyaretçi alan kanyon, bu sayede tüm doğal güzelliğini de koruyabilmiştir. Kanyon turu esnasında milyonlarca yıllık fosillere dahi rastlamak mümkündür. Kanyondan vadi içine giren çok sayıda patika yol bulunmaktadır.

Ulaşım için araçla Güldere Köyü’ne gidilmesi gerekmektedir. Oradan ise uzun bir yürüyüş veya bisikletler ile kanyona ulaşılabilmektedir. Kanyon inanılmaz büyük bir alana yayıldığı için rehbersiz veya yalnız gidilmesi önerilmemektedir. Telefonların hiçbir şekilde çekmemesi nedeni ile bisikletlerde veya çantanızda mutlaka GPS vericisi veya çok detaylı bir harita bulunması gerekmektedir.

Karaman'da hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için Karaman balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


Kamp 

Karaman Karaman'da Kamp

Doğal güzellikleri ve geniş ovalık alanları ile Karaman, kamp yapmak için en mantıklı tercihlerden birisi olacaktır. Çadır veya karavan ile kamp yapmanın mümkün olduğu şehirde çok sayıda kamp alanı bulunmaktadır. Torosların eteğinde bulunan Yeşildere Vadisi, Nalıma mevkiinde yer almaktadır ve çadır kampı için uygundur. Doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıları ile ünlü Gödet Vadisi de doğaseverlerin mutlaka gezip görmesi ve kamp yapması gereken alanlar arasındadır.

Yaz aylarındaki serin havası ile bilinen Hacıbaba Dağı ve Yaylası, tuvalet ve çeşme altyapısının da bulunması ile kamp için çok uygundur. Hacıbaba Dağı, dağ sporları için de fırsat sunmaktadır. Yeşildere mevkiinde bulunan İbrala Barajı çevresi de kamp için uygundur, yılın birçok döneminde olta balıkçılığı aktivitesi de yapılabilmektedir. Ermenek’te bulunan ve manzarası ile büyüleyen Gezende Barajı çevresi de karavan ve çadır kampı için uygun bölgeler arasındadır. Son olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesi beklenen Nunu Vadisi de, kamp yapmak isteyenler için büyüleyici bir tabiata ve atmosfere sahiptir.

Karaman'da içerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan Karaman tatil otelleri seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.