Karabük'te Gezilecek Yerler

Batı Karadeniz Bölgesi sınırlarının turistik şehirlerinden Karabük, köklü bir tarihi, el değmemiş bir doğa ile konuklarına sunmaktadır. Başta Safranbolu olmak üzere şehirde ziyaretçileri dolu dolu bir gezi deneyimi beklemektedir.

Tarih severler için başta Osmanlı Dönemi olmak üzere pek çok medeniyetin ve kültürün izlerini deneyimleyebilecekleri tarihi yapılara sahip şehir, doğa aşıkları içinse başta kanyon ve mağaralar olmak üzere nefes kesen manzaralara tanıklık etme olanağı sunmaktadır.

Karabük'te gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Karabük otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Safranbolu Evleri

Safranbolu Evleri Safranbolu Evleri

Karabük gezilecek yerler planına mutlaka dahil edilmesi gereken Safranbolu Evleri, 18. ile 19. yüzyılın geleneksek Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır. UNESCO tarafından 1994 yılında Dünya Kültür Mirası listesine eklenmiş ve koruma altına alınmıştır. Safranbolu Evleri, Safranbolu ilçe merkezine 1 kilometre ve Karabük il merkezine ise 8 kilometre uzaklıktadır. Günümüze kadar sağlam bir şekilde gelen Safranbolu Evleri hakkında söylenen rivayete göre bu evler yumurta akı kullanılarak yapılmıştır ve bundan dolayı bu denli sağlamdır.

İki katlı konak tarzından inşa edilen bu evler, onlarca medeniyetin kültürünü yansıtmaktadır. Ayrıca bu evlerden bazıları otele dönüştürülmüş durumdadır. Buralarda konaklama imkânını değerlendirerek farklı bir deneyim yaşamanız mümkündür. Yerli ve yabancı turistler tarafından Karabük sınırlarında en çok ziyaretçi alan yerlerdendir.

Safranbolu Evleri'ne Karabük şehir merkezinden özel aracınızla, minibüslerle veya belediye otobüsleri ile en fazla 15-20 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.


Yenice Ormanları

Yenice Ormanları Yenice Ormanları

Karabük ilinin doğal güzellikleri arasında yer alan Yenice Ormanları, her mevsim ziyaret edilebilecek noktalardan biridir. Yenice Ormanları içerisinde 15 yürüyüş ve 7 bisiklet rotasına ek olarak 5 adet kamp alanı da bulunmaktadır. Karabük şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktadır.

Oldukça büyük bir alana yayılmış olan Yenice Ormanları, onlarca ağaç ve bitki türüne ek olarak yaban hayatına da ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüşünüz sırasında ceylan ve geyiklerin ayak izlerini görmeniz mümkündür. Orman içerisinde ziyaretçilerin kaybolmamaları için yön tabelaları yer alıyor. 

Yenice Ormanları’nın manzarası ile büyüleyici noktaları arasında Eğriova Göleti yer almaktadır. Alabalık avı için tercih edilen Eğriova Göleti, kamp severler ve fotoğraf tutkunları tarafından da tercih edilmektedir. Ayrıca Eğriova Göleti manzarası eşliğinde kamp yapmak da mümkündür.

Karabük'e gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Karabük gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Tokatlı Kanyonu ve Kristal Cam Teras

Tokatlı Kanyonu Tokatlı Kanyonu

Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinde hem tarihi hem de doğayı bir arada bulacağınız noktalardan biri de Tokatlı Kanyonu olarak değerlendirilmektedir. Hızır Çayı'nın yatağında bulunan kireçtaşı tabakalarının binlerce yıl aşınması ile Tokatlı Kanyonu oluşmuştur.

Tokatlı Kanyonu üzerine inşa edilen en ilgi çeken nokta, kuşkusuz manzarası ile nefes kesen Kristal Cam Teras’tır. Yüksekliği 80 metre, genişliği ise 11 metre olan teras aynı anda 400 kişiyi taşıyacak kapasiteye sahip olmasına rağmen, 30 kişilik gruplar halinde terastan manzara izleme olanağı sunulmaktadır. 

Kanyonda Kristal Cam Teras alanının yanı sıra manzaraya karşı vakit geçirebileceğiniz kafeler de bulunmaktadır. Tokatlı Kanyonu, Karabük sınırlarında paintball ve at binme gibi gününüzü renklendirecek açık hava etkinliklerine de ev sahipliği yapmaktadır. Karabük gezi rehberi eşliğinde de ziyaret edebilirsiniz.

Tokatlı Kanyonu’na giriş ücreti 3 TL’dir. 


Hıdırlık Tepesi 

Hıdırlık Tepesi Hıdırlık Tepesi

Karabük gezilecek yerler planında olması gereken Hıdırlık Tepesi, Safranbolu ilçesinin bir tabloyu andıran manzarasını kuşbakışı olarak izleyebileceğiniz en güzel noktalardan biridir. Eşsiz manzarasının yanı sıra bu tepe, Türklerin Safranbolu ilçesinde ilk yerleşim yeri olma özelliğini taşımaktadır. 

Yağmur dualarının ve Hıdırellez kutlamalarının yapıldığı Hıdırlık Tepesi’nde Orhan Gazi dönemiNde yaşamış Şehzade Gazi Süleyman Paşa'nın kumandanlarından Hıdır Bey'in Türbesi, Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Dr. Ali Yaver Ataman'ın Anıt Mezarı, Köstendil Kaymakamı Hasan Paşa'nın Türbesi ve bunların haricinde 2 namazgah bulunmaktadır. 

Hıdırlık Tepesi, eşsiz Safranbolu fotoğrafları çekmek için en uygun noktadır. 


Yörük Köyü 

Yörük Köyü Yörük Köyü

Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinde bulunan Yörük Köyü, Safranbolu ilçesinin minyatürü olarak anılmakta ve tarihi evleri ile ön plana çıkmaktadır. Köyün en eski evi olan Onbaşıgil Evi, 450 yıllık bir geçmişe sahiptir. 

1997 yılında koruma altına alınarak sit alanı ilan edilen köy, ilçe merkezine yaklaşık olarak 20 km mesafede yer alıyor. Köyün içerisinde tescillenmiş 93 ev bulunmaktadır. 

Yörük Köyü ziyaretiniz sırasında mutlaka Sipahioğlu Konağı’nı ziyaret etmeniz önerilmektedir. 300 yılı aşkın bir geçmişe sahip olan konakta, 8 kuşaktır aynı aile yaşamakta, evin ikinci ve üçüncü katları ise müze olarak hizmet vermektedir. 


Şeker Kanyonu

Şeker Kanyonu Şeker Kanyonu

Karabük gezilecek yerler planına eklenmesi gereken Şeker Kanyonu, doğa severlerin Karabük ilinde mutlaka ziyaret etmesi önerilen noktalardan birisidir. Yenice sınırları içerisinde yer alan kanyon, toplam 6.5 km uzunluğunda olup, sadece 2 km’lik alanına araçla giriş yapılabilmektedir. 

Zorlu geçişlerin ve daralmaların yer aldığı Şeker Kanyonu’nda bazı bölümleri ise yüzerek geçmek gerekmektedir. Yüksekliği 100 metreden başlayarak 250 metreye kadar çıkan kanyon kaya tırmanışları için oldukça elverişlidir. Kanyon girişindeki asma geçit ise ziyaretçilerine heyecan dolu bir deneyim sunmaktadır. Ayrıca Karabük gezi rehberi ile birlikte ziyaret edebilirsiniz.

Şeker Kanyonu’na giriş ücreti 3 TL’dir. 


Mencilis Mağarası

Mencilis Mağarası Mencilis Mağarası

Karabük gezilecek yerler listesinde yer alan Mencilis Mağarası, Karabük il merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan ülkemizin en büyük 5. mağarası olma özelliğine sahiptir. Mağaraya giriş 150 basamaklı bir merdivenle sağlanırken, içerideki güzellikler bu zahmeti bir anda unutturmaktadır. 

Yaz – kış fark etmeksizin 15 derece sıcaklığa sahip olan mağara, 6052 metre uzunlukta ve 281 metre yükseklikte olmakla birlikte yalnızca 400 metrelik bölümü ziyarete açıktır. Mencilis Mağarası içerisinde yer alan yürüyüş yolları ziyaretçiler için ışıklandırılmıştır. 

Mağaranın alt kısmında kaynak, orta alanda ise birbirinden güzel sarkıt, dikit, duvar ve sütunlar yer alıyor. Mağaranın oluşumunun 3 milyon yıl önce gerçekleştiği düşünülmektedir. 

Mencilis Mağarası için giriş ücreti 5 TL’dir. 


Hadrianapolis Antik Kenti

Hadrianapolis Antik Kenti Hadrianapolis Antik Kenti

Karabük iline bağlı Eskipazar ilçesinde bulunan tarihi Hadrianapolis Antik Kenti, 4 adet köyü kapsamaktadır. Antik kente ulaşım Eskipazar ilçe merkezinden Budaklar, Büyükyaylalar, Çaylı ve Beytarla köylerine giden dolmuşlarla sağlanmaktadır. Karabük il merkezinden 42 kilometre uzaklıktadır.

Hadrianapolis Antik Kenti üzerinde yapılan çalışmalara göre tarihi antik kentin kuruluş tarihi M.Ö. 320’li yıllardır. Bölgeye ilk yerleşimler ise Batı Karadeniz Bölgesi'nde de yerleşim kuran Hititler tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. Hadrianapolis Antik Kenti en parlak dönemini ise Roma zamanında yaşamıştır.

İçerisinde ise saray merdiveni, hamam harabeleri, Roma mezarları ve mahzenler bulunur. Ayrıca yapılan araştırmalara göre Hititler ve Romalılar dışında farklı medeniyetler tarafından da kullanılmış bir yer olarak bilinmektedir. Karabük gezi planınıza dahil etmeniz gereken tarihi bir yer olarak ön plana çıkmaktadır.


Safranbolu Kent Tarihi Müzesi 

Safranbolu Kent Tarihi Müzesi Safranbolu Kent Tarihi Müzesi

Geçmiş yıllarda Safranbolu Hükümet Konağı olarak hizmet veren bina, günümüzde Safranbolu Kent Tarihi Müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Karabük il merkezine 9 kilometrelik kısa bir mesafede bulunmaktadır.

Müze ziyaretçilerine şehrin yaşamı, gelenekleri ve kültürü hakkında geniş bilgi sahibi olma olanağı sunmaktadır. Üç kata sahip olan müzede, Karabük ilinin birbirinden güzel geleneksel kıyafetleri, tarihi ve dükkanları incelenebilmektedir. 

Pazartesi günleri hariç ziyarete açık olan Safranbolu Kent Tarihi Müzesi'ne giriş ücreti 3 TL’dir. 


Baklabostan Şelalesi

Baklabostan Şelalesi Baklabostan Şelalesi

Karabük ilinin doğal güzellikleri denince akla ilk gelen yerlerinden biri olan Baklabostan Şelalesi, çam ormanlarının arasında temiz havanın ve huzur veren su sesinin size eşlik edeceği bir gezi deneyimi yaşatmaktadır. Şelale, Karabük merkeze sadece 17 kilometre uzaklıkta bulunan eşsiz ormanlarla kaplı bir doğa harikası olarak ön plana çıkmaktadır.

Köknar, akçaağaç, kızılçam gibi ağaçların bulunduğu geniş bir alanın içerisinde yer alan şelalenin yüksekliği 10 metredir. Düştüğü yerde yerli ve yabancı ziyaretçilerine eşsiz bir doğa manzarası sunan dev kazanı bulunmaktadır. 

Baklabostan Şelalesi, Başköy sınırları içerisinde yer almaktadır. Özel aracınızla veya kiraladığınız araçlarla bu bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz. Karabük il merkezinden taksi kullanarak gitmek isterseniz ortalama 23 dakikada 54 - 60 TL gibi bir fiyata ulaşabilirsiniz.


İncekaya Kanyonu

İncekaya Kanyonu İncekaya Kanyonu

Karabük – Safranbolu’nun en dikkat çeken noktalarından biri İncekaya Kanyonu’dur. Karabük il merkezine 13 kilometre uzaklıktadır. Eşsiz doğasına ek olarak içerisinde yer alan İncekaya Su Kemeri ile ziyaretçilerine tarihi bir gezi deneyimi de yaşatmaktadır. Kim tarafından yaptırıldığı bilinmeyen İncekaya Su Kemeri, 1794 ile 1798 yılları arasında Sadrazam İzzet Mehmet Paşa tarafından yenilenmiştir. Yerden yaklaşık olarak 60 metre yükseklikte olan İncekaya Su Kemeri, 116 metre uzunluğundadır.

Kanyon içerisinde yer alan cam teras ise manzara izlemek ve fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Dik ve derin yamaçlardan oluşan görülmeye değer İncekaya Kanyonu’nda ziyaretçileri hem doğa ile iç içe hem de adrenalin dolu bir gün beklemektedir. 

İncekaya Kanyonu’na giriş ücreti 3 TL’dir. 


Safranbolu Yemeniciler Çarşısı Arastası

Safranbolu Yemeniciler Çarşısı Safranbolu Yemeniciler Çarşısı

Hem Safranbolu ilçesinin hem de Karabük ilinin tarihi güzergahları arasında yer alan noktalarından biri Safranbolu Yemeniciler Çarşısı Arastası’dır. Birbirine bitişik 48 ahşap dükkandan oluşan çarşının düzeni Osmanlı Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. 

Günümüze kadar tarihi dokusunu korumayı başarmış olan Safranbolu Yemeniciler Çarşısı Arastası’nın en dikkat çeken ürünleri yemeni ayakkabılar olmakla birlikte, çarşıda yöresel ürün ve hediyelik eşya yönünden zengin seçenekler sunulmaktadır. Kahvehane ve lokantalar ise hem şehrin yöresel lezzetlerini tatmanız hem de dinlenmeniz için hizmet vermektedir. 

Hafta sonu çarşı ziyaretinde bulunmanız durumunda Ahmet Demirezen Yemenicilik Müzesi’ni de ziyaret etmeniz mümkündür. 


Katır Yolu

Katır Yolu Katır Yolu

Safranbolu’nun gözde trekking noktalarından Katır Yolu, 33 kilometre yürüyüş yoluyla şehirde en dikkat çeken yerlerden biridir. Safranbolu – Elfani üzerinde uzanan yol, sonbaharda eşsiz bir doğa manzarası sunmasının yanı sıra ziyaretçilerine tarihi bir deneyim de yaşatmaktadır. 

Tarihi yol üzerinde çeşmeler, kanyonlar ve taş kemer köprüler bulunmaktadır. Kirpe Kanyonu üzerinde yer alan Malagöz Köprüsü, Katır Yolu’nun en etkileyici noktalarından biridir. Her adımda farklı bir tarihe ve eşsiz bir doğaya tanıklık edeceğiniz Katır Yolu’nu mutlaka ziyaret etmeniz önerilmektedir. 


Çamlık Tabiat Parkı

Çamlık Tabiat Parkı Çamlık Tabiat Parkı

Çamlık Tabiat Parkı, 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillenmiş bir bölgedir. Karabük merkeze olan uzaklığı sadece 2,5 kilometredir. Yaklaşık 5 dakika gibi kısa bir sürede ulaşım sağlanan bölgeye yürüyerek bile gitme imkânınız vardır.

Burada birçok aktivite düzenlenmektedir. Bisiklet sporu, piknik, doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, doğa turizmi gibi birçok aktivitenin yapılabileceği alan 25 hektarlık bir yüzölçümüne sahiptir.

İçerisinde kayın, gürgen, kestane, karaçam, kızılçam, meşe gibi birçok ağaç türünü barındırmaktadır. Gittiğiniz zaman oksijene doyacağınıza emin olabilirsiniz. Yabani hayvanlar açısından da oldukça zengindir; Ayı, vaşak, yabani kurt, yabani domuz, yırtıcı kuşlar, karaca gibi hayvanlar burada görülmektedir.

Ayrıca günlük ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz büfe, WC, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, kır lokantası gibi mekânlar da bulunmaktadır.

Çamlık Tabiat Parkı’na giriş ücreti 4 TL’dir. 

Karabük'te bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Karabük 3 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.


Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi

Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi

Demir – Çelik sanayisinin merkezi olan Karabük ilinde, bu alanın tarihi, malzemeleri ve tüm özellikleri hakkında bilgi edinmenize olanak sunan bir müze bulunmaktadır. Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi, 1984 yılında kurularak ziyarete açılmıştır. 

Türkiye’nin ilk entegre demir çelik sanayi fabrikasında kurulan Karabük Demir Çelik Sanayi Müzesi'nde, demir çelik yapımında kullanılan ham maddeler, döküm modelleri, köeşebentler gibi pek çok sergileme yer almaktadır. 

İki ayrı alana sahip müzede sergi alanının yanı sıra bir de arşiv bölümü bulunmaktadır. Bu bölümde geçmişten eserler, kitap ve resimler sergilenmektedir. 


Köprülü Mehmet Paşa Camii

Köprülü Mehmet Paşa Camii Köprülü Mehmet Paşa Camii

Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinin Çeşme Mahallesi'nde yer alan Köprülü Mehmet Paşa Camii, Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından 1661 yılında inşa ettirilmiştir. Caminin kitabesi olmadığı için kesin sonuçlara araştırmalar sonrasında ulaşılabilmiştir.

Sadrazam Köprülü Mehmet Paşa tarafından yazılan el yazması Kuran'dan ibadet amacıyla 1661 yılında açıldığı ortaya çıkarılmıştır. Caminin mimari yapısı tam olarak 17. yüzyıl özelliklerini yansıtmaktadır.

İbadete açık olan Köprülü Mehmet Paşa Camii'ye giriş ücretsizdir.


Tarihi Cinci Hamamı

Tarihi Cinci Hamamı Tarihi Cinci Hamamı

Tarihi Cinci Hamamı, Karabük iline bağlı Safranbolu ilçesinde bulunan tarihi bir yer olarak ön plana çıkmaktadır. Karabük il merkezine 9 kilometre uzaklıktadır. Hamide Hatun vakfına kayıtlı tarihi yapı, Cinci Hüseyin Hoca tarafından 1645 yılında inşa ettirilmiştir.

Hamam içerisinde hem erkeklere hem de kadınlara özel alanlar bulunmaktadır. Her iki alanın soğukluk bölümlerini tromplu bir kubbe kaplamaktadır. Kadınların ve erkeklerin hamam giriş yapabileceği kapılar, farklı sokaklara bakmaktadır. Günümüzde hala hamam olarak hizmet vermektedir. Safranbolu gezi planına dahil edilmesi gereken yerler arasındadır.

Karabük'te kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki butik oteller için Karabük butik oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Karabük Günübirlik Gezilecek Yerler

Karabük, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Merkezine yakın konumlu olan doğal güzellikleri ve tarihi yapıları günübirlik keşfedilebilir.

Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı Çitdere Tabiat Koruma Alanı

Çitdere Tabiat Koruma Alanı, Karabük il merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Endemik bitki türleri ile Türkiye’nin eşsiz doğal alanlarından biri sayılmaktadır. Görülmesi gereken bu doğal güzellik keşfedilmek için sizleri bekliyor.


İzzet Paşa Camii

İzzet Paşa Camii İzzet Paşa Camii

İzzet Paşa Camii, Karabük il merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Karabük ilinin göz kamaştıran tarihi yapılarından biridir. Cami 1794-1798 yılları arasında Sadrazam Safranbolulu İzzet Paşa için zengin biçimde yaptırılmıştır.