Karabük Yöresel Yemekleri

Karabük köklü tarihi ve zengin doğasının yanı sıra yemek kültürüyle de çok çeşitlilik gösteren bir ilimizdir. Karabük’ün meşhur yemeklerinde genellikle safran kullanılmaktadır. Şehrin, Safranbolu baklavası, safranlı zerde, safranlı aşure, safranlı pilav, kuyu kebabı, peruhi, yayım, kiren şerbeti, safran lokumu gibi birçok farklı lezzeti bulunmaktadır.

Karabük’ün yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz birbirinden özel mekanların büyük bir bölümü ise Safranbolu ilçesinde bulunmaktadır. Safranbolu Karabük il merkezine çok yakın olduğu için hiçbir ulaşım sıkıntısı çekmeden ulaşabilirsiniz.

Karabük'te gezilecek muhteşem yerlere yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Karabük’teki oteller listemize göz atabilirsiniz.


Mısır Çorbası

Mısır Çorbası Mısır Çorbası

Karabük’ün meşhur lezzetlerinden biri de Mısır Çorbası’dır. Genellikle Yenice ilçesinde yapılmaktadır. Yenice ilçesinde herhangi bir restaurantta kolaylıkla bulabileceğiniz yöresel bir lezzettir.

Oldukça doyurucu olan bu çorbayı içerek gün içerisinde hiç acıkmadan gezebilirsiniz. Çorbanın içerisine isteğe göre et de eklenebilmektedir. 


Bağlar Gazozu

Bağlar Gazozu Bağlar Gazozu

Bağlar gazozu da bölgenin yöresel lezzetleri arasında sayılmaktadır. Hemen hemen her türlü markette bulabileceğiniz bu gazozlar tamamen şeker pancarı kullanılarak üretilmektedir. 

İçtikten sonra gittiğiniz her yerde arayabileceğiniz bir tada sahiptir. Denemenizi ve Karabük gezisi dönüşünde yanınıza almanız tavsiye edilmektedir. 

Karabük'te manzaraları ile sizi büyüleyecek ihtişamlı yerler için ekibimizin hazırladığı Karabük gezilecek yerler yazısına göz atabilirsiniz.


Safran Lokumu

Safran Lokumu Safran Lokumu

Safranbolu lokumu tüm dünyaya nam salmış efsane lezzete sahip bir tatlı çeşididir. Yöreyi ziyaret eden birçok turist İmren Lokumları'ndan bu meşhur lokumu almaktadır. İmren lokumlarında 400 gram safran lokumunun fiyatı yaklaşık 35 - 40 TL’dir.


Safranbolu Bükmesi

Bükme Bükme

İçerisinde hem sebze bulunan hem et bulunan hem de hamur işi olan mükemmel bir yöresel pide olan Bükme’yi de kesinlikle denemeden dönmemelisiniz.

Özel işçilik ile hazırlanan hamurun içerisine kıyma, soğan, ıspanak gibi sebzeler eklenerek hazırlanmaktadır. Bu şekilde pişirildikten sonra üzerine tereyağı da eklenerek lezzet daha da arttırılmaktadır. 

Safranbolu Bükmesi’nin yanında Kiren Şerbeti içmeniz önerilmektedir. Kadıoğlu Şehzade Sofrası’nda bu lezzeti tadabilirsiniz. 

Karabük'te manzarası ve tarihi yerleri ile sizi büyüleyecek yerler için Karabük gezi rehberi sayfasını ziyaret etmeyi unutmayın.


Piruhi

Perohi Perohi

Vejetaryenler için mükemmel bir lezzet olan Piruhi, geleneksel mantının içerisine küçük iğneler yardımıyla yoğurt eklenerek hazırlanmaktadır. Yapımında ustalık isteyen bir yemek olan Piruhi oldukça doyurucu bir mantı çeşididir.

İçerisine isteğe göre nane de eklenmektedir. Nanenin eklenmesiyle birlikte hem koku olarak hem de lezzet olarak eşsiz bir hale gelmektedir. En son lezzetine lezzet katmak için üzerine tereyağı dökülmektedir.

Piruhi yiyebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi Safranbolu Çeşme Mahallesi’nde bulunan Kadıoğlu Şehzade Sofrası’dır. 


Safranlı Zerde

Safranlı Zerde Safranlı Zerde

Safranlı Zerde de Karabük’ün yöresel lezzetlerinden bir diğeridir. Karabük ve tüm ilçelerinde bulabileceğiniz bu lezzet Osmanlı saray mutfağından bizlere miras kalmıştır. Rengi ve kokusuyla hemen dikkatleri üzerine çekmeyi başarabilen bir lezzettir. Bu tatlının içerisine isteğe göre birçok farklı ürün de eklenmektedir. 

Safranlı zerdeyi “Atiş Cafe”de tatmanız önerilmektedir. 


Cevizli Keşli Yayım

Cevizli Keşli Yayım Cevizli Keşli Yayım

Ceviz’in en yakıştığı yöresel yemeklerden birisi de Cevizli Yayım’dır. Bilinen yayımın üzerine ceviz taneleri serpilmesiyle hazırlanmaktadır. 

İsteyen kendi damak tadına göre içerisine kıyma veya yoğurt da ekletebilmektedir. 


Safranlı Baklava

Safranlı Baklava Safranlı Baklava

Safranbolu baklavası şehrin bir diğer özel lezzetidir. Baklavadan daha büyük dilimlere sahiptir. Üzerine ceviz veya fıstık eklenmektedir. 40 - 50 katlı yufkadan üretilmektedir. İşçiliğinin önemi büyüktür. Yufkalarının çok ince olması tatlının olmazsa olmaz kuralıdır. Safranbolu Eski Çarşı’da birçok mekanda Safranbolu baklavasını bulabilirsiniz. 


Uzun Pakla Fasulye

Uzun Pakla Fasulye Uzun Pakla Fasulye

Uzun fasulye de Karabük’te bulabileceğiniz eşsiz lezzetlerden birisi olarak dikkat çekmektedir. Bu yemek yapılırken fasulye kırılmadığı için uzun olarak pişirilmektedir. Uzun fasulye denilmesinin sebebi budur.

Uçları temizlendikten sonra yavan tencerelerde güzel bir kıvama gelene kadar pişirilmektedir. Hazırlandıktan sonra istediğiniz sos ile daha fazla lezzet katabileceğiniz fasulyeye en çok soğan ve domates sosu yakışmaktadır. 

Yörede genellikle üzerine kızmış tereyağı eklenmektedir. Bu eklenen soslar ve tereyağından dolayı hiç fasulye sevmeyenlerin bile beğeneceği bir lezzettir. 

Karabük'te kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Karabük 4 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Bütün Et Yemeği

Bütün Et Yemeği Bütün Et Yemeği

Karabük’e geldiğiniz zaman ete doymak isteyenlerin tercihi ise bütün et yemeği olmaktadır. Bütün et yemeği adından da anlaşılacağı üzere bütün bir etin mükemmel bir kıvama gelene kadar haşlanmasıyla elde edilen yöresel bir lezzettir.

Özellikle kuzu etiyle yapılmaktadır ve tereyağı ile etin tüm yüzeyi pişirilmektedir. Kuzu etinin yumuşaklığıyla birlikte yiyiş tarzı açısından hiçbir şekilde zorluk çekmeyeceğiniz doyurucu ve mükemmel bir Karabük yemeğidir.

Haşlandıktan sonra isteğe göre salça ve domates sosu da eklenebilmektedir.

Nil Yörem Mutfak Cafe Restaurant Bütün Et Yemeği’ni tadabileceğiniz gözde mekanlar arasında yer almaktadır. Fiyatlarıyla da uygun olan bu mekan Safranbolu ilçesinde Eski Çarşı’da bulunmaktadır.

Bütün Et Yemeği’nin fiyatı 27 TL ile 186 TL arasında değişmektedir.

Karabük'te yöresel lezzetleri yerinde tadabileceğiniz mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Karabük 3 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.