İstanbul'da Gezilecek Yerler

Dünya tarihine damga vurmuş, birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve büyüleyici bir şehir olan İstanbul’a gitmeyi planlamak bile oldukça heyecan vericidir. 

Türkiye’nin kültür başkentinde, yapabileceğiniz çok fazla şey ve gezebileceğiniz çok fazla yer vardır. 

İstanbul’da kısa süreli bir gezi planlıyorsanız, gezinizi belirli ilçeler ve semtler ile sınırlı tutabilirsiniz. Daha uzun süreli bir seyahat ile, İstanbul’u baştan sona keşfedebilirsiniz.

İstanbul’da gezilecek yerler söz konusu olduğunda; bir uçtan diğer uca, burada her ilçede ve her semtte keşfedebilecek yerler bulabilirsiniz. 

İstanbul denince akla ilk gelen tarihi, turistik yerler, camiler, kiliseler, çarşılar, bahçeler ve mutlaka gidilmesi gereken yerler de genel olarak bellidir. 

İstanbul’a bir gezi planlıyorsanız; burada bir İstanbullu gibi gezebilir ya da meraklı bir turist gibi daha kültürel bir gezi planlayabilirsiniz. 

Kısacası, İstanbulda gezilecek yerler söz konusu olduğunda; burada herkese uygun bir seyahat rotası belirlemek mümkündür. 

Tarihi ve turistik mekanlar ile sahile yakın konaklama seçenekleri için İstanbul otelleri adresinden otelleri inceleyebilirsiniz.


Galata Kulesi

Galata Kulesi Galata Kulesi

İstanbul ilçelerinden Beyoğlu'nda bulunan tarihi Galata Kulesi, 6. yüzyılda yılında inşa edilmiş bir kuledir. 67 metre uzunluğundaki tarihi kule, Köksal Anadol tarafından inşa edilmiştir. 

Galata, İstanbul şehrinin en turistik yerlerinden biridir ve şehrin iki yakasını da görebileceğiniz panoramik bir manzaraya sahiptir.

Osmanlı döneminde bir gözlem kulesi olarak kullanılan kule, 18. ve 19. yüzyıllarda çıkan iki büyük yangında tahrip olmuş olsa da 1950’li yıllarda yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden halka açılmıştır. 

Ziyaretçilerine muhteşem bir İstanbul manzarası sunan Galata Kulesi’ndeki manzarayı görebilmek için en üst kata çıkmanız gerekiyor. 

En üst kata geldiğinizde; Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet Cami ve İstanbul’u simgeleyen daha pek çok tarihi yerlerin farklı perspektifini iyi bir şekilde görebilirsiniz. 

İstanbul'da gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunması gereken bir yapı olan Galata Kulesi’ni, haftanın her günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Ziyaret ücreti; yetişkinler için ortalama 10 TL ve öğrenciler için ortalama 5 TL’dir. 


Topkapı Sarayı 

Topkapı Sarayı Topkapı Sarayı

İstanbul'da gezilecek yerler arasında bulunan, Fatih semtindeki tarihi Topkapı Sarayı, Fatih Sultan Mehmet tarafından 1475 yılında inşa ettirilmiştir. 

Yüzyıllarca hüküm süren Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 400 yıl boyunca Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapan Topkapı; dört ana avludan ve birkaç küçük binadan oluşmaktadır. 

17. yüzyılda tarihi önemini yitiren Osmanlı sarayı, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir. Topkapı Sarayı Müzesi ziyaretlerinizde, içerisinde birinci avlusunda bulunan Aya İrini de görülmeye değer tarihi yapılar arasındadır. Bölgede gezebileceğiniz ayrı bir yapı olan Çinili Köşk Müzesi de, Topkapı'nın dış surlarının içerisinde yer almaktadır.

 1985 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine alınan Topkapı Sarayı’nı; kış sezonunda 09:00 ile 16:45 saatleri arasında ve yaz sezonunda 09:00 ile 18:45 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Müzeye giriş ücreti ortalama 60 TL’dir. 


Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı Dolmabahçe Sarayı

Tarihi Dolmabahçe Sarayı, İstanbul Boğazı’nın en güzel noktalarından birine konumlandırılmıştır. İstanbul, gezilecek yerler bakımından ziyaretçilerine tarihi anlamda pek çok seçenek sunmaktadır. Bu seçenekler arasında dikkat çeken yapılardan olan Dolmabahçe Sarayı, konumu ve tarihi önemi ile ziyaretçilerini etkilemektedir.

Osmanlı İmparatorluğu’nun son yüzyılında inşa edilen saray; Türk mimarisi ve Avrupa’nın neo-klasik ve barok tarzlarını yansıtmaktadır. 

Balyan Ailesi tarafından inşa edilen Dolmabahçe Sarayı, Sultan Abdülmecit’in emri ile yapılmıştır. 

İstanbul Boğazı’nın güzelliğini ikiye katlayan görüntüsü ve iyi bir büyüleyici mimarisi ile Dolmabahçe Sarayı’nın içerisinde; Medhal Salon, Kristal Merdiven, Mabeyn, Tören Salonu, Selamlık, Zülvecheyn Salonu, Süfera Salonu ve Kırmızı Oda gibi farklı bölümler yer almaktadır. 

Toplamda 43 salonu ve 285 odası bulunan saray, pazartesi ve perşembe günleri ziyarete kapalıdır. Haftanın diğer günlerinde 09:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde, görülmesi gereken yerler arasında yer alan Dolmabahçe Sarayı’nın ziyaret ücretleri ise şöyledir: Selamlık ortalama 30-60 TL, Harem ortalama 20-40 TL, selamlık ve harem ortalama 45-90 TL. 


Yerebatan Sarnıcı 

Yerebatan Sarnıcı Yerebatan Sarnıcı

Dramatik, gizemli ve büyüleyici görünümü ile tarihi Yerebatan Sarnıcı, İstanbul tatilinizde mutlaka gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Yerebatan Sarnıcı’ndaki en büyük sarnıç, 500’lü yıllarda Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa edilmiştir. O dönem, İstanbul’a su sağlamak için yapılan sarnıç, daha sonra Topkapı Sarayı’nın bahçelerine de su sağlamıştır. 

Buraya geldiğinizde, eski bir su deposunun içini görebilir ve ardından mağaranın içinde labirentte yürüyebilirsiniz. Yerebatan Sarnıcı’ndaki sütunların en popüler olanı, Medusa’nın Kafası’dır. İçeriye girdikten sonra, işaretleri takip ederek onu görebilirsiniz. 

Fatih ilçesinde gezilebilecek tarihi bir yer olan Yerebatan Sarnıcı’nı 09:00 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul gezilerinizde, görülmesi gereken yerler arasında bulunan Yerebatan Sarnıcı'na giriş ücreti; yetişkinler için ortalama 10 TL ve öğrenciler için ortalama 5 TL’dir. 


Ayasofya Müzesi 

Ayasofya Müzesi Ayasofya Müzesi

İstanbul tarihinde önemli bir yere sahip olan Ayasofya Müzesi’nin tarihi 500’lü yılların başlarına kadar gitmektedir. Yapı, İstanbul’un fethi açısından da oldukça önemlidir.

Bir Bizans dönemi eseri ve bir kilise olarak inşa edilen, halk arasında Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi olarak bilinen müze, daha sonra Padişah Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde Osmanlı’nın İstanbul’un fethinden sonra camii olarak kullanılmıştır. Ayasofya ziyaretlerinizde, Mimar Sinan imzalı Hürrem Sultan Hamamı'nı da gezebilirsiniz. Ayrıca yine Ayasofya Müzesi'nde bulunan II. Selim Türbesi'nde Nurbanu Sultan (Valide Sultan) mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

Günümüzde müze olarak yoluna devam eden ve İstanbul'da gezilecek yerler listesi arasında bulunan tarihi Ayasofya Müzesi’ni, pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Müzenin açılış ve kapanış saatleri sezona göre farklılık gösterebilmektedir.

Müzeyi ziyaret ücreti ortalama 60 TL’dir. 


Pera Müzesi 

Pera Müzesi Pera Müzesi

İstanbul ilçelerinden Beyoğlu'nda yer alan Pera Müzesi, şehrin en özel müzelerinden biridir.  

İstanbul'da kültür ve sanat kapsamında gezilecek yerler listesinde bulunan ve 2005 yılında kurulan İstanbul Pera Müzesi, ünlü mimar Achille Manoussos’un inşa ettiği bir otel binasının içerisinde yer almaktadır. 

Yüzlerce farklı resimden oluşan bir koleksiyonun sergilendiği Pera Müzesi’ni, pazartesi günleri hariç 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde gezebileceğiniz müzeyi ayrıca, cuma günleri 18:00 ile 22:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Müzenin açılış - kapanış saatleri sezona göre değişiklik gösterebilmektedir.

Haftanın diğer günlerinde ziyaret ücreti; yetişkinler için ortalama 20 TL ve öğrenciler için ortalama 10 TL’dir. 


Emirgan Korusu

Emirgan Korusu Emirgan Korusu

İstanbul ilçelerinden Sarıyer'de yer alan Emirgan Korusu, toplamda 47.5 hektarlık bir alanı kaplayan, yüksek surlarla kaplı bir korudur. 

Tarihte Feridun Bahçeleri adıyla bilinen koru, 17. yüzyılda dönemin padişahı 4. Murat tarafından Emir Gune Han’a hediye edilmiştir. 

Yüzyıllar boyunca el değiştiren koru, günümüzde İstanbul halkı için nefes alma noktalarından biridir. 

Bu muhteşem koruya geldiğinizde; denizin muhteşem manzarasının, sakin ve iyi bir atmosferin tadını çıkarabilir, çimlere uzanıp güneşlenebilir, parkın içindeki çimlerin üzerinde kitap okuyabilir ve dinlenebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde, gezilecek yerler arasında bulunan Emirgan, bazen insanların piknik yapmak için de tercih ettikleri bir yerdir. 


Miniatürk

Miniatürk Miniatürk

Miniatürk “Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli” mottosu ile İstanbul ilçelerinden Beyoğlu’nda inşa edilmiş olan yapay bir alandır. 2003 yılında ziyarete açılan tema park 60.000 metrekareye kurulmuştur. En önemli özelliği ise Anadolu ve Osmanlı coğrafyası üzerinde inşa edilmiş olan 134 yapı 25’te 1 oranında küçültülerek sergilenmektedir.

Miniatürk’te bilgilendirmeler sesli rehberlik araçları ile 9 dilde yapılmaktadır. Simgeleşmiş yapıların ardından gösteri, oyun veya alışveriş alanlarında zaman geçirilebilmektedir.

Miniatürk’e giriş ücreti 7,50 TL’dir. Giriş saatleri ise 09:00-18:00 arasındadır. Otobüs kullanarak gelmek isteyenlerin Taksim’den 54HT, Topkapı’dan 41ST, Mecidiyeköy’den 54HŞ, Eminönü’nden 47, 47Ç ve 47E otobüs hattına binmeleri gerekmektedir. Gezilecek yerler arasında bulunan Miniatürk'e, metrobüs ile gelmek isteyenlerin Halıcıoğlu Durağında inip Topkapı yönünden gelen 41ST veya Seyrantepe minibüslerine aktarma yapmaları gerekmektedir.


Yıldız Sarayı

Yıldız Sarayı Yıldız Sarayı

İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer alan Yıldız Sarayı, İstanbul Boğazı’ndaki büyüleyici yapılardan bir diğeridir. 

19. yüzyılda inşa edilen saray, toplamda 500 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruludur. Beşiktaş, Ortaköy ve Balmumcu mevkileri arasında kalan Yıldız Sarayı, 17. Yüzyılda Sultan 3. Murat’ın gezmekten keyif aldığı bir yerdi. 

Daha sonra; Sultan 2. Mahmut, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülaziz de burada çeşitli köşklere sahipti. 

Yıldız Sarayını, Pazartesi ve Perşembe günleri hariç 09:00 ile 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde, gezilecek yerler arasında ön plana çıkan tarihi saraya giriş ücreti, ortalama 10 TL’dir. 


Yıldız Parkı

Yıldız Parkı Yıldız Parkı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde Yıldız mevkiinde yer alan Yıldız Parkı; Ortaköy ile Çırağan Caddesi arasında kalmaktadır. 

Gezilecek yerler arasında mutlaka bulunması gereken Yıldız Parkı; tarihi Osmanlı evleri, çiçekleri, ördeklerin yüzdüğü göletleri, ağaç kaplı tepeleri ile İstanbul halkı için rahatlatıcı bir dinlenme ve piknik alanıdır. 

Yıldız Parkı’na giderken; piknik örtüsü ve sepetinizi yanınıza alıp, ağaçların altında piknik yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Ayrıca, parkın içerisinde yer alan işletmelerde de yemek yiyip içebilirsiniz. Buradaki restoran, güzel bir Boğaz manzarasına da sahiptir. 

Başlangıç noktası olan Anadolu yakası sahilindeki feribotları kullanarak Beşiktaş’a geldikten sonra kolayca Yıldız Parkı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. 


İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi İstiklal Caddesi

İstanbul Avrupa Yakasında, Beyoğlu'nda yer alan İstiklal Caddesi, şehrin en popüler ve aynı zamanda en kozmopolit caddesidir. 

Her gün binlerce insanın akın ettiği bu cadde; mağazaları, kafe ve restoranları, kitapçıları, pasajları, konsolosluk binaları, sinemaları ile harika bir cazibe merkezidir. İstanbul'u ziyaret ettiğinizde mutlaka uğramanız gereken destinasyonlar arasında bulunan cadde, gezilecek yerler bakımından da tıpkı Bağdat Caddesi gibi pek çok alternatif sunmaktadır.

Cadde üzerinde var olan binaların ara sokaklarına doğru yürüdükçe, mutlaka dikkatinizi çekecek butik ve dükkanları keşfedebilir neo - klasik mimarinin harika örneklerine rastlayabilirsiniz. 

1800’lü yılların ortalarından itibaren, şehrin en melez bölgelerinden bir başkası olan İstiklal Caddesi; Osmanlının son dönemlerinde açılan konsolosluk binalarının ardından, yabancı nüfusun arttığı bir yer olmuştur. Günümüzde İstiklal Caddesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ile geliştirilmeye devam etmektedir.

İstanbul gezilerinizde, şehrin önemli bir konumunda bulunan İstiklal Caddesi’ne geldiğinizde ayrıca; Taksim Meydanı, Gezi Parkı, nostaljik tramvay ve Çukurcuma gibi sembolik yerleri de mutlaka görmelisiniz. 


Gülhane Parkı

Gülhane Parkı Gülhane Parkı

İstanbul’un Fatih ilçesinde Cankurtaran Mahallesi sınırları içerisinde Kennedy Caddesi üzerinde yer alan, gezilecek yerler listenizde bulunması gereken Gülhane Parkı; Topkapı Sarayı ile Sarayburnu arasında kalmaktadır. 

Bir zamanlar, sadece padişahların erişebildiği, Topkapı Sarayı’nın dış bahçesiydi. 

Günümüzde, İstanbul yerlilerinin ve şehre gelen ziyaretçilerin muhteşem çiçekleri fotoğraflamak, ağaçların altında yürümek, çimlerde oturmak, çay içmek ve muhteşem bir deniz manzarasını görmek için geldikleri bir park olarak yoluna devam etmektedir. 

Gülhane Parkı’nın sonuna doğru yürüdükçe, Marmara Denizi ve Prens Adaları manzarasının da tadını çıkarabilirsiniz. 

Park; özellikle lalelerin etrafı rengarenk bir görünüme soktuğu İstanbul Lale Festivali döneminde oldukça kalabalıktır. 


İstanbul Arkeoloji Müzesi 

İstanbul Arkeoloji Müzesi İstanbul Arkeoloji Müzesi

Fatih, İstanbul sınırları içerisindeki en eski yerleşim yerlerindendir. Bu sebeple üzerinde bulunan tarihi yapılar sayıca fazladır. Fatih'te yer alan ve şehrin en popüler müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi, 1800’lü yılların sonunda Osman Hamdi Bey tarafından kurulmuş bir müze binasıdır. 

Şehirde cami ya da kiliseden müzeye dönüştürülen pek çok müzenin aksine, İstanbul Arkeoloji Müzesi, müze binası olarak kurulmuştur. Eski dönemlerden günümüze ulaşan eser ve belgelerin incelenebildiği müze, tarih ve kültür turizmi açısından oldukça idealdir.

İstanbul tatilinizde, gezilecek yerler listenizde bulunması gereken ve yüzlerce arkeolojik eserin sergilendiği müzeyi; Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne giriş ücreti ortalama 30 TL olarak belirlenmiştir.

İstanbul'da muhteşem manzaraları ile sizi farklı diyarlara götürecek gezi rehberi için İstanbul gezi rehberi sayfamıza uğramayı unutmayın.


Kariye Müzesi

Kariye Müzesi Kariye Müzesi

Bizans döneminde kilise olarak inşa edilen Kariye Müzesi, İstanbul’un bir diğer ikonik simgelerinden biridir. 

Fatih ilçesinde Karagümrük semtinde yer alan müze, 1958 yılından bu yana müze olarak hizmet vermektedir. Gezilecek yerler bakımından son derece önemli olan yapı, Doğu Roma İmparatorluğu döneminde Khoara Manastırı kapsamında bir merkez olarak kabul edilmekteydi. Khoara'nın inşa tarihi, Aya Yorgi Manastırı'ndan yaklaşık 200 yıl daha geriye dayanmaktadır.

Bizans mimari tarzının güzel bir örneği olan Khoara Manastırı'nı, mimarisi ve içindeki eserleri ile Kariye Müzesi’ni; 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde tarihi ve kültürel gezileriniz için oldukça uygun bir yer olan müzeye giriş ücreti ortalama 45 TL’dir. 


Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı Mısır Çarşısı

Eski İstanbul olarak da bilinen Fatih ilçesinde, tarihi Eminönü semtinde yer alan ve aynı zamanda İstanbul’un ilk çarşılarından bir başkası olan Mısır Çarşısı, Çiçek Pazarı’nın yanında yer alıyor. Gezilecek yerler listesinde bulunan, yerli ve yabancı turistlerin ilgiyle ziyaret ettiği çarşı, aynı zamanda dünya çapında da bir üne sahiptir.

Bir Osmanlı dönemi pazarı olan Mısır Çarşısı; mücevherler, lokum, baharatlar, kuru otlar, kuruyemiş, deniz mahsulleri, kuru meyveler, biblolar, hediyelik eşyalar, kısacası aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz, çok keyifli bir çarşıdır. 

İstanbul’a tarihi ve turistik bir gezi için geldiyseniz, girdiğiniz anda hem renkli görüntüsü hem de baharatların birbirine karışmış o muhteşem kokusu ile büyüleyen Mısır Çarşısı’nı da mutlaka görmelisiniz. 


Süleymaniye Cami

Süleymaniye Camii Süleymaniye Camii

İstanbul Fatih ilçesinde yer alan Süleymaniye Cami, bir Mimar Sinan eseridir. 16. yüzyılın ortalarında inşa edilen cami, bir klasik Osmanlı mimarisini yansıtmaktadır.  Benzer özellikler, yine Mimar Sinan eserlerinden olan Mihrimah Sultan Camii'nde de kullanılmıştır.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde inşa edilen cami, günümüzde İstanbul’un popüler cazibe merkezlerinden biridir. 

Mimar Sinan tarafından kalfalık eseri olarak nitelendirilen, merkezi kubbesinin 47 metre uzunluğunda oluşu ile büyüleyici boyutunun yanı sıra Süleymaniye Cami, zarif bir şekilde dekore edilmiş iç mekanı ile de dikkat çekicidir. 

Sultan tarafından yaptırılmış olan Süleymaniye Cami’nin etrafında; medrese, hastane, kervansaray, kütüphane, çorba mutfağı ve çeşitli mezarlar da bulunmaktadır. 

Kanuni Sultan Süleyman ve karısı Haseki Hürrem Sultan’ın mezarları bunlardan en çok dikkat çekenleridir. 


Galata Köprüsü

Galata Köprüsü Galata Köprüsü

İstanbul tatilinde yapılan bir gezi, Galata Köprüsü’nü görmeden sonlanmamalıdır. 

İstanbul’un ikonik simgelerinden biri olan Galata Köprüsü’nün iki ucu arasındaki yürüyüş yolu, şehrin en sık ziyaret edilen ve en çok fotoğrafı çekilen yerlerinden biridir. 

Köprü; bir yerden başka bir yere gitmeyi sağlamasının yanı sıra, tarih boyunca pek çok önemli olayın bazılarına da şahit olmuştur. Buraya geldiğinizde; etrafta balıkçıları, turistleri, sokak satıcılarını, meraklı fotoğrafçıları, bir yerlere yetişmeye çalışan şehrin yerlilerini görebilirsiniz. 

İstanbul şehir merkezinde görülmesi gereken yerler arasında bulunan Galata Köprüsü, yayalara açılan bir köprü olduğundan burada yürümek zorunludur. Köprünün sonuna doğru ilerlerseniz, Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı ve biraz daha ilerideki Kapalıçarşı’yı da gezebilirsiniz. 

Ayrıca, köprünün hemen altında yer alan büfelerde, İstanbul’un bir başka meşhur sokak lezzeti balık ekmeği de deneyebilirsiniz. 


Kapalıçarşı

Kapalı Çarşı Kapalı Çarşı

İstanbul ilçelerinden Fatih'in Beyazıt semtinde yer alan ve gezilecek yerler listesinde ön plana çıkan Kapalıçarşı, İstanbul’un tarihi simgelerinden biridir. 

İçerisinde binlerce dükkanın yer aldığı çok büyük bir pazar alanı olan Kapalıçarşı, İstanbul’a gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin de mutlaka uğradığı bir yerdir. 

Dünyanın en büyük kapalı alışveriş merkezi arasında bulunan Kapalıçarşı; baharat, lokum, halı, çanak çömlek, ev eşyası, aksesuar ve mücevher satın almanın en iyi adreslerinden de biridir. 

Burası, Osmanlı döneminde ticaretle uğraşanların geleneğini sürdüren ustalarla dolu, gerçek bir tarihi alandır. Kapalı Çarşı, faaliyette olan dünyanın en eski kapalı çarşıları arasındadır.


Deniz Müzesi

Deniz Müzesi Deniz Müzesi

Ülkemizde, denizcilik alanında öne çıkan ve en görkemli müze olan Deniz Müzesi, İstanbul ilçelerinden Beşiktaş'ta yer alıyor.

Sahil şeridindeki konumu ve içinde yer alan büyüleyici eserleri ile İstanbul’un yerlileri ve şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken Deniz Müzesi’nde, on binlerce farklı eser yer alıyor.

Aynı zamanda Türkiye’nin ilk askeri müze unvanına da sahip olan İstanbul Deniz Müzesi, Pazartesi günleri hariç 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyarete açık durumdadır.

İstanbul gezinizde uğrayabileceğiniz yerlerin başında gelen müzeye giriş ücreti; yetişkinler için ortalama 10 TL ve öğrenciler için ücretsizdir. 


Ortaköy Cami 

Ortaköy Camii Ortaköy Camii

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde, Ortaköy semtinde yer alan Ortaköy Cami, sahil kıyısında yer alan konumu ve büyüleyici mimarisi ile şehrin en güzel camileri arasında bulunuyor.

Bir Neo Barok mimari tarzı yansıtan ve 1856 yılında açılan cami, İstanbul Boğazı’nın en dikkat çekici yapılarındandır.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun bir ilgi gösterdiği Ortaköy Cami’yi gördükten sonra, bölgede güzel bir tur yapabilir, çevresinde yer alan butiklerden kıyafet, aksesuar ve hediyelik eşya alışverişi de yapabilirsiniz. 


Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi Eyüp ilçesinde Haliç manzarasına sahip olan bir tepedir. Tepenin adı Fransız bir yazar ve doğu bilimciden almaktadır. Yazarın asıl adı Louis Marie Julien Viaud olsa da tepe üzerinde bulunan kıraathanede romanını yazdıktan sonra adını Pierre Loti olarak değiştirmiştir. 

Yer olarak oldukça etkileyici bir konumda bulunan Pierre Loti Tepesi’nde kahvaltı ve kafe hizmeti veren birçok mekan bulunmaktadır. Haliç manzarası eşliğinde çay veya kahve içilebilmektedir. Şairlerin ve yazarların da bu atmosferi tercih ettikleri oldukça bilinmektedir. Hafta sonu, şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve manzarayı doyasıya izlemek için tercih edebileceğiniz İstanbul Pierre Loti Tepesi'ne girişler ücretsizdir.

İstanbul'un eşsiz manzarasını keşfetmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken Pierre Loti Tepesi’ne teleferik ile ulaşım sağlanmaktadır. Teleferiğin olduğu yere kadar metrobüs, vapur ve minibüs ile aktarma yapılarak gidilebilir. Teleferik için İstanbul Kart kullanmak yeterlidir.


Sultanahmet Meydanı

Sultanahmet Meydan Sultanahmet Meydan

İstanbul ilçelerinden Fatih’in ve genel olarak İstanbul’un ikonik simgelerinden biri olan tarihi Sultanahmet Meydanı, şehrin belki de en önemli meydanıdır. 

Bizans İmparatorluğu döneminde hipodrom olarak kullanılan alan, günümüzde yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği turistik bir gezi alanıdır. 

Sultanahmet'te kısa bir yürüyüşün ardından; Sultanahmet Cami’yi, Ayasofya’yı, Topkapı Sarayı’nı, Yerebatan Sarnıcı’nı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni de keşfedebilirsiniz. 


Küçük Ayasofya

Küçük Ayasofya Küçük Ayasofya

Fatih ilçesinin Küçük Ayasofya semtinde yer alan Küçük Ayasofya, İstanbul’un tarihi camilerinden biridir. 

İlk kez Bizans döneminde, 6. yüzyılda, dönemin padişahı tarafından yaptırılan ve eşinin adını taşıyan bir kilise olan Küçük Ayasofya, daha sonra Osmanlı döneminde bir camiye çevrilmiştir. 

Mimari tarz olarak Bizans mimarisini yansıtan cami; Anthemios ve İsidoros isimli mimarlar tarafından inşa edilmiştir. 

Yapımında; tuğla, mermer ve granit kullanılan cami, İstanbul gezinizde görülmeye değer camilerden biridir. 


Eyüp Sultan Cami

Eyüp Sultan Camii Eyüp Sultan Camii

İstanbul ilçelerinden Eyüp'te Haliç kıyılarında yer alan Eyüp Sultan Cami, 15. Yüzyılda inşa edilmiş bir camidir. İnanç turizmi kapsamında gezilecek yerler arasında bulunan cami, Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmıştır.

İki minerali bir cami olan Eyüp Sultan Cami’nin tarihi, aslında inşa edilmeden yaklaşık bin yıl önce başlamıştır. 

Türbeye de ev sahipliği yapan bir binada, Hz. Muhammed’in kişisel eşyalarının bazıları da yer almaktadır. 

Eyüp Sultan Cami, aynı zamanda başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere, sefere çıkan padişahların da sefere çıkmadan önce uğradıkları yerdi. 


Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Türk İslam Eserleri Müzesi Türk İslam Eserleri Müzesi

İstanbul ilçelerinden Fatih'in Sultanahmet semtinde yer alan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Türk ve İslam sanatına ait eserlerin sergilendiği, şehrin en popüler müzelerinden biridir. 

Türk müzesi olma özelliğine sahip olan ve 19. yüzyılın sonunda inşa edilen bir binada yer alan müzeyi; kış sezonunda 09:00 ile 17:00 ve yaz sezonunda 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

İstanbul tatilinizde gezilecek yerler arasında tarihi ve kültürel anlamda ön plana çıkan müzeyi ziyaret edebilmek için ödenecek olan ücret, ortalama 25 TL’dir. 


Sultanahmet Cami

Sultanahmet Camii Sultanahmet Camii

İstanbul ilçelerinden Fatih'teki Sultanahmet semtinde yer alan Sultanahmet Cami, 10.000 kişilik kapasitesi ile İstanbul’un en büyük camilerinden biridir. Sultanahmet camii, İstanbul’un sembolik yapıları arasında bulunmaktadır.

1609 yılında yapımına başlanan ve 1616 yılında açılan cami, I. Ahmet döneminde Mimar Sedefkar Mehmet Ağa tarafından inşa edilmiştir. 

İhtişamlı mimarisiyle dikkat çeken ve İstanbul'da gezilecek yerler arasında bulunan Sultanahmet Cami’yi ziyaret etmek için en iyi zaman, sabah saatleridir. Bu saatlerde bile 20-30 dakika sıra beklemeniz gerekebilir; ancak öğleden sonra bekleyeceğiniz süre çok daha uzun olabilir. 


Fener Rum Lisesi 

Fener Rum Lisesi Fener Rum Lisesi

İstanbul’un Fatih ilçesinde Balat semtinde yer alan Fener Rum Lisesi, gezilecek yerler arasında şehrin en görkemli binalarından biri olarak dikkat çekmektedir.

1454 yılında kurulan lisenin ilk müdürü Viktorya Lemopulo’dur. 

İstanbul sınırları içerisinde Rum eğitimi veren sayılı kurumlardan biri olan Fener Rum Lisesi’nde yalnızca Rum kökenli öğrenciler eğitim görmektedir. 


Fethiye Müzesi

Fethiye Müzesi Fethiye Müzesi

İstanbul ilçelerinden Fatih'in Balat semtinde yer alan Fethiye Cami içerisinde yer alan Fethiye Müzesi, 1200’lü yıllarda, Bizans döneminde inşa edilmiş bir kilisedir. 

Osmanlı döneminde yoluna cami olarak devam eden Fethiye Müzesi binası, Bizans mimarisinin güzel bir örneğidir. 

İstanbul tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan müzeyi; kış sezonunda 09:00 ile 17:00 saatleri ve yaz sezonunda 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Giriş ücreti ortalama 5 TL’dir. 


Halı Müzesi 

Halı Müzesi Halı Müzesi

Fatih ilçesinde yer alan müzelerden biri olan Halı Müzesi, İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Ayasofya Cami’nin içerisinde yer alan bu müzeye, barok tarzda bir kapıdan girilmekte ve Anadolu halı yapımı tarihine keyifli bir bakış sunmaktadır. 

Halı Müzesi’nde sergilenen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki camilerden gelen halıların tarihi, 14. yüzyıla kadar uzanan geniş bir zamanı kapsamaktadır.

İstanbul gezinizde uğrayabileceğiniz halı müzesi hakkında belirlenen giriş ücreti; yetişkinler için ortalama 10 TL ve öğrenciler için ortalama 1 TL’dir. 


Saray Koleksiyonları Müzesi

Saray Koleksiyonları Müzesi Saray Koleksiyonları Müzesi

İstanbul ilçelerinden Beşiktaş'ta yer alan Saray Koleksiyonları Müzesi, sahil şeridindeki konumu ve sergilenen eserleri ile İstanbul’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. 

Osmanlı saraylarında günlük hayatta kullanılan eşyaların ve tarihi eserlerin sergilendiği müzeyi; kış sezonunda 09:00 ile 17:00 ve yaz sezonunda 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Müzeyi ziyaret ücreti ortalama 5 TL’dir. 


Arasta Çarşısı

Arasta Çarşısı Arasta Çarşısı

İstanbul ilçelerinden Tarihi Yarımada içerisinde bulunan Fatih'te Sultanahmet Meydanı yakınlarında yer alan tarihi Arasta Çarşısı, 1600’lü yıllarda Osmanlı yetkilileri tarafından yaptırılmış, büyüleyici bir diğer alışveriş merkezidir. 

20. yüzyılın başlarında yapılan kazı çalışmalarında ise, çarşının Bizans döneminden kalma güzel bir sarayın kalıntıları üzerine kurulduğu anlaşılmıştır. İstanbul, uzun bir süre Bizans'a ev sahipliği yaptığı için, şehirde Roma medeniyetine ait pek çok farklı yapı bulunmaktadır.

Osmanlı döneminde Süvari Çarşısı adıyla bilinen pazarda, yaklaşık 70 farklı dükkan yer alıyor.

İstanbul’da gezilecek yerler arasında yer alan, İbrahim Paşa Sarayı'na da yakın bir mesafede konumlanan Arasta Çarşısı, Kapalıçarşı’dan daha küçük bir çarşı olmasına rağmen; sakin ve hoş havası, göz alıcı mücevherleri, halıları, seramikleri, kıyafetleri ve hediyelik eşyaları ile görülmeye değer bir yerdir.


Kadıköy Balıkçılar Çarşısı

Kadıköy Balıkçılar Çarşısı Kadıköy Balıkçılar Çarşısı

İstanbul’un gezilecek yerler bakımından en renkli, en çekici ve en aromatik çarşılarından biri olan Kadıköy Balıkçılar Çarşısı, Kadıköy’ün yerlileri ve şehrin ziyaretçileri arasında giderek daha önemli bir yer haline gelmektedir. 

Balıkçılar Çarşısı’na, Eminönü ya da Beşiktaş iskelelerinden bineceğiniz bir vapur ile kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Rıhtım’da indikten sonra Yasa Caddesi’ne doğru yürüyerek bu çarşıya ulaşabilirsiniz. Çarşı, özellikle hafta sonu çok kalabalık olabilmektedir.

Tezgahlarda yerini alan taptaze balıkları, mevsim sebze ve meyveleri, rengarenk baharatları, kahvaltılıkları, nefis turşuları, taze kavrulmuş fındık ve kuruyemişleri ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz bir yer olan Kadıköy Balıkçılar Çarşısı’nda keyifli bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz. 


Soğukçeşme Sokak 

Soğukçeşme Sokak Soğukçeşme Sokak

Tarihi Sultanahmet semtinde yer alan ve İstanbul’un en güzel sokaklarından bir başkası olarak gösterilen Soğukçeşme Sokak, şehirde gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.

Topkapı Sarayı’nın surları, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet arasında yaptığınız bir gezinin ardından, bu Arnavut kaldırımlı sokağa ulaşabilirsiniz. 

Soğukçeşme Sokağı; Halı Müzesi’ne, otel olarak hizmet veren Osmanlı evlerine ve restore edilmiş tarihi binalara ev sahipliği yapmaktadır. 

Sokağın sonlarına doğru ilerledikçe; etrafta kurulmuş otantik ve sevimli kafeleri, duvarları süsleyen sokak sanatlarını ve tarihi çeşmeleri bulabilirsiniz. 


Galata Mevlevi Müzesi 

Galata Mevlevi Müzesi Galata Mevlevi Müzesi

İstanbul Avrupa Yakası sınırları içerisindeki Beyoğlu ilçesinde yer alan Galata Mevlevi Müzesi, şehrin popüler destinasyonlarından bir diğeri olan İstiklal Caddesi’nin bir ucunda yer almaktadır.  Müze bir dönem Galata Mevlevihanesi ismiyle bilinmekteydi.

İlçedeki en önemli Osmanlı eserlerinden biri olan müze binası, kurulduğu tarihten sonra bir takım yenileme ve onarım çalışmalarından geçerek günümüze kadar gelmiştir. 

Semahane, Derviş Odaları, Mahfiller bölümlerinden oluşan Galata Mevlevi Müzesi, 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açık durumdadır. Müzeyi ziyaret saatleri sezona göre farklılık gösterebilmektedir.

Tarihi ve kültürel gezilere meraklılar için gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken müzeye giriş ücreti; yetişkinler için ortalama 15 TL ve öğrenciler için ücretsizdir. 


Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu Atatürk Arboretumu

İstanbul'a bağlı Sarıyer ilçesinde bulunan Atatürk Arboretumu, Belgrad Ormanı sınırları içerisinde yer alan bir tabiat parkı olarak faaliyet göstermektedir.

Ağaç ve bitki popülasyonu bakımından oldukça zengin olan bölge, şehir kalabalığından ve stresinden uzaklaşmak isteyenler için oldukça ideal bir yerdir. Özellikle hafta sonları Belgrad Ormanı ziyaretçileri tarafından yapılan mangal aktivitelerinden oldukça uzak bir atmosfere sahip olan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün adı verildiği arboretumun yapım çalışmaları 1949 yılında başlatılmıştır. 

İstanbul’da gezilecek yerler listenizde bulunması gereken Atatürk Arboretumu içerisinde özellikle sıcak yaz aylarında serin doğa yürüyüşleri yapabilir, ormanlık alanlarda şehrin doğal güzelliklerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Hafta sonu etkinlikleri için de oldukça ideal olan tesis içerisinde aileniz ile birlikte yapabileceğiniz pek çok aktivite bulunmaktadır. Bakırköy Botanik Park'ta olduğu gibi, oldukça yeşil ağaçlarla dolu bir alana sahip olan arboretumu mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Pazartesi hariç, haftanın her günü 09:00 - 17:00 saatleri arasında açık olan; ayrıca kahvaltı, organizasyon, fotoğraf çekimi gibi aktivitelere de imkan sağlayan Atatürk Arboretumu'na giriş ücreti; hafta içi 7,5 TL, öğrencilere 2,5 TL'dir. Hafta sonları ise yetişkinlere 20 TL olan giriş ücreti, öğrencilere 7,5 TL olarak belirlenmiştir. Atatürk Arboretumu gezilerinizde, kendisine yakın bir konumda bulunan Belgrad Ormanı da görülmesi gereken doğal güzellikler arasındadır.


Kız Kulesi

Kız Kulesi Kız Kulesi

İstanbul'un sembolik yapılarından olan tarihi Kız Kulesi, İstanbul Boğazı'nda yer almaktadır. Boğazın Salacak bölgesinde bulunan yapı, oldukça küçük bir ada üzerindedir.

Bizans döneminden kalan eserler arasında bulunan Kız Kulesi, M.Ö. 24 yılında inşa edilmiştir. Döneminde, boğazdan geçiş yapan gemilerden vergi almak amacıyla kullanılmış olan kule, günümüzde farklı bir amaca hizmet etmektedir. İçerisinde yer alan restoranı ile hem turistik faaliyetler gerçekleştirilen Kız Kulesi, İstanbul'un kartpostallarda bile yer alan eşsiz yapıları arasındadır.

Açılış ve kapanış saatleri mevsim durumlarına göre değişiklik gösteren Kız Kulesi'ne, Salacak veya Kabataş'tan hareket eden tekneler ile gidilebilmektedir.


Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesi Çamlıca Tepesi

Anadolu yakasında Üsküdar sınırları içerisinde bulunan Çamlıca Tepesi, denizden yaklaşık olarak 268 metre yüksekliğe sahiptir. Turing Başkanı Çelik Gülersoy tarafından yaptırılan restorasyon çalışması sonucunda ziyaretçilere açılan tepe, manzarası ve etkileyici atmosferi ile İstanbul'un önemli destinasyonları arasındadır.

Tepenin bulunduğu bölgede hizmet veren restoranlar yer alırken; burada özellikle bir hafta sonu bir gün kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinizi yiyebilir veya çay, kahve gibi içeceklerinizi manzaraya karşı içebilirsiniz.

Büyük Çamlıca Tepesi için yapılacak olan ziyaretlerde, giriş ücretsizdir. 

İstanbul'da lüks mimari tasarımları ile eşsiz açık büfe kahvaltı sunan ve jakuzili otellerin listesini İstanbul jakuzili oteller sayfamızda bulabilirsiniz.


Yoros Kalesi

Yoros Kalesi Yoros Kalesi

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul'un, Doğu Roma döneminden günümüze kadar ulaşan bir diğer tarihi yapısı olan tarihi Yoros Kalesi'nin ne zaman inşa edildiğine dair kesin bir bilgi yoktur. Kale, Anadolu kavağı sırtında yer almaktadır.

İstanbul'da gezebileceğiniz tarihi yerler arasında bulunan, toplamda 500 metrelik bir uzunluğa sahip ve aynı zamanda 60 ile 130 metrelik genişliği ile boğaz manzarasının en güzel görülebildiği bir alana sahip Yoros Kalesi,inşa edildiği dönemde boğazın giriş çıkışlarının kontrol edilmesi amacıyla kullanılmıştır.

Günümüzde turistik faaliyetler amacıyla kullanılan kalenin etrafında hizmet veren tesisler yer almaktadır. Buralarda boğaz manzarası eşliğinde yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilir; İstanbul'un eşsiz atmosferine bir başka açıdan bakabilirsiniz.

En az Rumeli Hisarı manzarası kadar güzel olan Yoros Kalesi sınırları içerisinde, arkeoloji çalışmaları devam etmektedir.


Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi Panorama 1453 Tarih Müzesi

İstanbul Topkapı sınırları içerisinde bulunan Panorama 1453 Tarih Müzesi, şehrin nasıl ve ne şartlarda fethedildiği hakkında bilgileri edinebileceğiniz; fethin tarihini sembolik anlatımlar ile içeren bir müze şeklinde hizmet vermektedir.

Oldukça gerçekçi görsel anlatım ve çevresel seslerin kullanılarak ziyaretçilere gösterim yapıldığı müze, aynı zamanda Türkiye sınırları içerisinde hizmet veren ilk panoramik müze özelliğine de sahiptir.

Müze içerisindeki panoramik resimlerin yapımına 2005 yılında başlanmış ve bu süreç yaklaşık 3 yıl sürmüştür. 

Haftanın her günü 08:00 - 18:00 saatleri arasında açık olan İstanbul Panorama 1453 Tarih Müzesi için giriş ücreti 10 TL'dir.


Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi Rahmi M. Koç Müzesi

İstanbul semtlerinden Hasköy'de, Rahmi M. Vakfı tarafından yaptırılmış olan Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım, endüstri ve iletişim sektörlerini kapsayan nadide eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Babası Vehbi Koç gibi ünlü bir iş adamı olan Rahmi M. Koç adına yaptırılmıştır.

İçerisinde gemi, uçak, denizaltı, motorsiklet gibi ulaşım araçlarının en eski örneklerini görebileceğiniz ve detaylı bilgi alabileceğiniz müzede zamana yolculuk yapabilir, keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

Adeta tarihte yolculuk yapabileceğiniz Rahmi M. Koç Müzesi, salı ve pazar günleri arasında ziyaretçilere açıktır.

Salı ve cuma günleri 09:30 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müze; hafta sonları 09:30 ile 18:00 aralığında faaliyet göstermektedir.

Rahmi M. Koç Müzesi için giriş ücretleri; yetişkinlere 28 TL, öğrencilere ise 12 TL olarak belirlenmiştir.


Beylerbeyi Sarayı

Beylerbeyi Sarayı Beylerbeyi Sarayı

İstanbul'da Üsküdar ilçesine bağlı Beylerbeyi semtinde yer alan Beylerbeyi Sarayı, 1861 yılında inşa edilmiştir. Sultan Abdülaziz'in emriyle yaptırılan sarayın mimarı Sarkis Balyan'dır.

Kurulduğu alan, daha önce bölgede hakimiyet süren Bizans döneminde İstavroz Bahçeleri olarak uzun yıllar faaliyet göstermiştir.

Toplamda 3 kattan oluşan cami içerisinde 23 oda ve 6 salon bulunmaktadır. Haremlik ve selamlık olmak üzere ikiye bölünen yapıya giriş 3 kapıdan da yapılabilmektedir.

Beylerbeyi Sarayı'nda boğaz manzaralı bir şekilde kahvaltı yapabilmenize olanak sağlayan tesisler bulunmaktadır. İstanbul boğazı manzarası eşliğinde saray kahvaltısı yapabileceğiniz yapıya giriş ücreti yetişkinler için 40 TL, indirimli girişler ise 20 TL'dir. Pazartesi ve perşembe günleri kapalı olan saray, haftanın geri kalan günlerinde 09:00 ile 17:00 saatleri arasında açıktır.


İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi İstanbul Oyuncak Müzesi

Ünlü yazar Sunay Akın tarafından kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, 2005 yılından beri ziyaretçi kabul etmektedir. Özellikle çocukların ilgisini çeken bir yapı olan oyuncak müzesi, içinde bulunan yaklaşık 4000 adet oyuncak ile dikkat çekmektedir. Müze, Türkiye’nin en büyük oyuncak müzeleri arasındadır.

Burada yer alan odalarda gezebilir, tiyatro sahneleri şeklinde tasarlanmış yapıları inceleyebilirsiniz.

2009 senesinde Uluslar Arası Müzeler Birliği'ne üye olarak kabul edilen İstanbul Oyuncak Müzesi için giriş ücretleri; yetişkinlere 18 TL, öğrencilere ve çocuklara 12 TL olarak belirlenmiştir.

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 11:00 - 19:00 saatlerinde ziyaret edebileceğiniz müzede keyifli vakit geçirebilirsiniz.


Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi Sakıp Sabancı Müzesi

İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim yerlerinden Emirgan'da bulunan Sakıp Sabancı Müzesi'nin bulunduğu yapı 1927 yılında inşa edilmiştir. Mısır Prensi Mehmed Ali Hasan'ın talebi üzerine İtalyan bir mimara yaptırılmış olan bina, günümüzde müze olarak hizmet veriyor.

Sakıp Sabancı'ya ait resim ve hat sanatına dair çeşitli koleksiyonların bulunduğu müze içerisinde geçici sergiler, eğitim programları, konser, etkinlik ve eğitim seminerleri gibi aktiviteler düzenlenmektedir.

Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilen Sakıp Sabancı Müzesi giriş ücretleri; yetişkinler için 40 TL, indirimli geçişler için 25 TL olarak belirlenmiştir.


Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Gezilecek yerler bakımından birçok alternatif bulunan İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer alan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, 1994 yılında yapımına başlanmış ve 2003 yılına kadar açılamamıştır. 2003 yılından itibaren hizmet vermeye devam etmektedir. İstanbul'un botanik bahçesi olarak hizmet veren tesis, geniş yeşil alan imkanı ile birçok bitki çeşitliliğine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye'de yetişen pek çok ağacın yanı sıra dünya çapında bilinen birçok ağaç türüne de yer verilen botanik alanı olarak kullanılan park; aynı zamanda botanik ile ilgili olarak önemli araştırmaların yapıldığı bir merkez olarak da faaliyet göstermektedir.

Girişleri, Ataşehir ve Ümraniye olarak iki farklı kapıdan ücretsiz olarak yapılan botanik parkı, haftanın her günü 09:30 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir.


Aydos Ormanı

Aydos Ormanı Aydos Ormanı

İstanbul'da doğa ile iç içe bir şekilde vakit geçirebileceğiniz doğal alanlardan olan Aydos Ormanı, Kartal, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerini kapsamaktadır.

İstanbul şehir merkezinden çok uzak olmayan bir konum üzerinde yer almasından ötürü ulaşımların kolay bir şekilde yapılabildiği ormana toplu taşıma araçları ile de ulaşılabilmektedir.

Ormanlık alanlarda doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, Bizans dönemi yapılarından olan Aydos Tepesi'ni keşfedebileceğiniz ve Aydos Gölü'nün benzersiz manzarasını izleyebileceğiniz Aydos Ormanı, özellikle hafta sonu aktiviteleri için oldukça uygundur.

İçerisinde hizmet veren tesislerden günlük yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her türlü imkan bulunan ormanın açılış ve kapanış saati bulunmamaktadır.

Aydos Ormanı'na girişler ücretsizdir.


Otağtepe Fatih Korusu

Otağtepe Fatih Korusu Otağtepe Fatih Korusu

Fatih Korusu Doğa Kültür Merkezi olarak bilinen bölge, benzersiz manzarası ve atmosferi ile birlikte İstanbul'u yeniden keşfetmenize olanak sağlayacak nadir yerlerden biridir. Şehirde buna benzer bir diğer alan ise Fethi Paşa Korusu'dur.

İstanbul'daki iki köprüyü, Anadolu Hisarı ve Rumeli Hisarı'nı net bir şekilde görebilecek özel bir konumda olan Fatih Korusu, Koç Holding ve Tema Vakfı'nın bir araya gelmesi ile yapılmış olup; 2000 yılından beri ziyaretçi kabul etmektedir.

Parkın çevresinde seyir terası haricinde birçok çiçek çeşidini de görebileceğiniz alanlar yer alırken, park içerisinde 15.000'den fazla bitki çeşidi bulunmaktadır.

İstanbul'da gezilmesi gereken yerler arasında bulunan ve haftanın her günü 10:30 - 17:30 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz Fatih Korusu için giriş ücreti bulunmamaktadır.


Hidiv Kasrı

Hidiv Kasrı Hidiv Kasrı

Anadolu Yakası'nda Beykoz ilçesinde bulunan Hidiv Kasrı, İtalyan Mimar Delfo Seminati'ye yaptırılmıştır. Oldukça etkileyici ve ihtişamlı görüntüsüyle boğazın tam karşısında yer alan Hidiv Kasrı, 1984 yılında Çelik Gülersoy tarafından yaptırılan restorasyon çalışması sonucunda günümüze kadar ulaşmıştır.

Kahvaltılarıyla da ünlü olan Hidiv Kasrı'nda bir hafta sonu boğaz manzarasına karşı saray kahvaltısı yapabilirsiniz. Aynı zamanda düğün ve organizasyon gibi aktiviteler de yapılan kasra giriş ücreti alınmamaktadır.


Fatih Camii

Fatih Camii Fatih Camii

İstanbul ilçelerinden Fatih'te bulunan Fatih Camii, yapıya da adını veren Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılmıştır. İçerisinde 16 adet medrese, hastane, misafirhane, yemekhane, kütüphane ve hamam bulunan bir külliye olarak inşa edilen yapı, 1470 yılında hizmete açılmıştır.

İstanbul'un meşhur yedi tepesinin birinde bulunan Fatih Camii, 1766 yılında yaşanan bir doğal afet sonucu hasar almıştır. 1771 yılında yapılan restorasyon çalışması sonucunda günümüzdeki halini alan cami, günümüzde hala ibadete açık durumdadır.

Klasik Osmanlı Mimarisi ile yapılmış olan camiyi ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.


İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum İstanbul Akvaryum

İstanbul'da gezilecek yerlerin başında gelen İstanbul Akvaryum, Avrupa Yakası'nda Florya'da hizmet vermektedir.

Toplamda 2 kattan oluşan akvaryumun içerisinde 6.800 metreküp su bulundurabilen su tankları yer almaktadır. 16 adet temanın işlendiği akvaryumda Türkiye'den Karadeniz, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Ege ve Akdeniz bulunurken; aynı zamanda dünyanın da önemli bölgelerine de yer verilen bir liste oluşturulmuştur.

Haftanın her günü 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz İstanbul Akvaryum'a giriş ücretleri; yetişkinler için 70 TL, öğrenciler ve indirimli geçişler için 50 TL'dir.

İstanbul'da hayatınızın en mutlu gününün ve bu günü taçlandıran tatilin kusursuz geçmesi için İstanbul balayı otelleri sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.


İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul Modern Sanat Müzesi İstanbul Modern Sanat Müzesi

İstanbul'da Karaköy limanının yakınlarında bulunan İstanbul Modern Sanat Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 2004 yılında kurulmuştur.

8. Uluslararası İstanbul Bienali'nin 2003 senesinde gerçekleştirildiği müze, günümüzde Türkiye'deki sanatın tarihi ve gelişimi hakkında bilgi verirken; bir kaç önemli projeye de ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Pazartesi hariç haftanın her günü 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz müzeye giriş ücretleri; yetişkinler için 35 TL, öğrenciler ve indirimli gruplar için 20 TL'dir.


Yedikule Zindanları (Yedikule Hisarı)

Yedikule Zindanları Yedikule Zindanları

İstanbul’un en eski olan açık hava müzeleri arasında bulunan Yedikule Zindanları, Bizans İmparatoru Theodosius tarafından inşa ettirilmiştir. 

Osmanlı döneminde Fatih Sultan Mehmet tarafından üç kule daha eklenen yapı, böylece toplamda 7 adet kuleye sahip olmuştur. Bu kulelerin isimleri Genç Osman, Cephanelik, III. Ahmet,Hazine, Zindan, Top ve Bayrak Kulesi'dir.

09:00 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edilebilen yapıya giriş ücreti 10 TL'dir. 


Barış Manço Evi

Barış Manço Evi Barış Manço Evi

Ünlü sanatçı Barış Manço'nun Moda'daki evinin, müze haline getirilmesi ile oluşturulmuştur. Kadıköy Belediyesi ve Barış Manço'nun ailesinin iş birliği ile yapılan müze, 2010 yılından beri ziyaretçi kabul etmektedir.

Özellikle ünlü olduğu dönemlerde çocuklarla olan programları çok sevilen, dünya çapında bilinen bir sanatçı olan Barış Manço'nun eşyalarının sergilendiği evde, Manço'ya ait balmumu heykeli, kıyafetleri ve fotoğrafları yer almaktadır. Açıldığı dönemde halktan büyük ilgi gören müze, günümüzde hala ziyaretçi kabul etmektedir.

Pazartesi hariç haftanın her günü 09:00 - 16:45 saatleri arasında ziyaret edilebilen Barış Manço Evi giriş ücreti, yetişkinler için 10 TL olurken, çocuk ve indirimli gruplar için 5 TL'dir.


Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu Mihrabat Korusu

İstanbul’da yer alan, Beykoz Kanlıca sınırları içerisinde bulunan Mihrabat Korusu, Osmanlı döneminde Mısırlı Abbass Halim Paşa'nın kızı olan Rukiye Hanım için hediye olarak verilmiştir. 

Eşsiz manzarası ve ihtişamı ile yüzlerce sanat eserine de konu olmuş olan Mihrabat Korusu, günümüzde çeşitli organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. İçerisinde hizmet veren bir mekan bulunurken; burada düğün, davet, restoran gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Doğa ile iç içe bir konumda, boğaz manzarası ile birlikte hafta sonu etkinliklerinizde tercih edebileceğiniz koruya girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Mihrabat Korusu'na gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.