Gelibolu'da Gezilecek Yerler

Gelibolu, Çanakkale kentinin en gözde ilçelerinden birisidir. Sadece doğası ile değil tarihi ve kültürel güzellikleriyle dikkat çeken ilçede ziyaretçileri zengin bir gezi deneyimi beklemektedir. 

Mahalle kültürünün hala devam ettiği ilçe, köklerine ve kültürüne bağlı atmosferi ile nostaljik bir havaya sahip olmasının yanı sıra yeşil ile mavinin iç içe bulunduğu bir doğa harikasına da ev sahipliği yapmaktadır. 

Konum olarak Çanakkale Boğazı ile Saroz Körfezi arasına yer alan Gelibolu, bölgedeki Avrupa toprakları üzerinde son kara parçasıdır. 

Doğal güzellikleri, ulaşımda elverişli konumu ve çeşitli sporlara olanak sunan özelliklerinin yanı sıra Gelibolu, gezilecek yerler açısından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı bir yer olduğu için pek çok tarihi yapıya da ev sahipliği yapmaktadır. Girişindeki Dur Yolcu yazısı ile dikkat çeken Gelibolu şehitlikleri, kitabeleri ve anıtları ile hem yerli hem de yabancı turistlerin odak noktası konumundadır. 

Gelibolu'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Gelibolu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Saros Körfezi

Saros Körfezi Saros Körfezi

Saros Körfezi, Çanakkale iline bağlı Gelibolu ilçesinin manzarası ve doğası ile birlikte mutlaka gezilecek yerler arasında bulunmaktadır. Körfez, Gelibolu’nun önemli doğal güzellikleri arasında olup; büyüleyici noktalarından biridir. Bölge Antik Çağ’da Melas Kolpos adıyla anılmıştır. 

Körfezde denizin tuz oranı son derece yoğundur. Yapılan araştırmalar sonucunda Ege Bölgesi’nin en tuzlu bölümü olduğu belirlenmiştir. Gelibolu ilçesinin turistik noktaları arasında yer almasının yanı sıra en hareketli ve kabalalık yerleşim yerlerinden biridir. 

Etrafı doğal güzelliklerle çevrili olan körfez fotoğraf çekmek ve Gelibolu manzarasının tadını çıkarmak isteyen ziyaretçiler için oldukça dikkat çekicidir. Saros Körfezi, dünya üzerinde kendi kendini temizleme özelliğine sahip olan beş körfezden biridir. 

Çanakkale'deki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Çanakkale otelleri sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Çimpe Kalesi

Çimpe Kalesi Çimpe Kalesi

Çimpe Kalesi, Çanakkale şehrinin ilçelerinden Gelibolu tarihinin özellikle en popüler ve en önemli tarihi yapılarından biridir. Kale, Bizanslılara yapılan yardım sonrasında 1356 yılında hediye olarak Osmanlı Devleti’ne verilmiştir. 

Hediye edilen Çimpe Kalesi ile Osmanlı Devleti ilk defa Rumeli’de bir toprağa sahip olmuştur. Kalenin alınışı ile Balkanlar’ın kapısı Osmanlı Devleti’ne açılmıştır. 

Gelibolu ilçesinin önemli tarihi yapılarından olan Çimpe Kalesi'ne girişler ücretsizdir.


Kömür Limanı

Kömür Limanı Kömür Limanı

Saroz Körfezi’nde bulunan Kömür Limanı doğa manzarası ile gelen ziyaretçilerin dikkatini çeken noktalardan biridir. Sakin ve berrak bir suyunun olması su altı yaşamına ilgi duyan dalgıçlar için uygun bir ortam yaratmaktadır. 

Liman adını geçmiş dönemlerde kömür taşıma işlemlerinin gerçekleştirilmesinden dolayı Kömür Limanı olarak almıştır. 

Kömür Limanı’nın kıyıda sığ olarak başlayan denizi 4 - 5 metre sonrasında derinleşmeye başlamaktadır. Su altında yeni bir maceraya başlamak ve yeni canlılarla tanışmak isteyenler için bölgede dalış eğitimleri verilmekte ve aktiviteler düzenlenmektedir. 

Gelibolu’da gezilecek yerler arasında bulunan Kömür Limanı'na giriş ücreti bulunmamaktadır.

Gelibolu'da tatilde eğlenmek için tercih edebileceğiniz Gelibolu'i keşfetmeniz için Gelibolu gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Gelibolu Mevlevihanesi

Gelibolu Mevlevihanesi Gelibolu Mevlevihanesi

400 yıl önce kurulduğu söylenen ve o tarihten günümüze kadar ulaşmayı başarmış olan Gelibolu Mevlevihanesi tarihe ışık tutan önemli yerler arasında bulunmaktadır. 2005 yılında yapılan çalışmaların ardından Mevlevihane ziyarete açılmıştır. 

Gezi rehberi listenize ekleyebileceğiniz Gelibolu Mevlevihanesi, mistik havası ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. 1621 yılında Azade Mehmet Dede ve onun dervişleri tarafından kurulmuştur. 

Çanakkale ilinin Gelibolu ilçesine bağlı Hamzakoy mevkiinde yer alan Gelibolu Mevlevihanesi şimdiye kadar hizmete açılan mevlevihaneler arasında en büyüğü olma özelliğini taşımaktadır. 

Gelibolu ilçesinde ibadet ve kültürek turizm aktivitelerinizi gerçekleştirebileceğiniz mevlevihanelere giriş ücreti 5 TL'dir.

Gelibolu dışında il genelinde yapılmakta olan tüm etkinliklere ulaşmak için Çanakkale gezi rehberi sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.


Kilitbahir Kalesi

Kilitbahir Kalesi Kilitbahir Kalesi

Gelibolu ilçesinin önemli tarihi yapılarından olan Kilitbahir Kalesi, 1452 senesinde Fatih Sultan Mehmet tarafından, İstanbul'un kuşatıldığı sırada, Bizans'ın Avrupa'dan gemiler aracılığı ile yardım almasını önlemek amacıyla inşa ettirilmiştir.

Çanakkale Boğazı kıyısının en dar kısmına yapılan kale, Çimenlik Kalesi'nin tam karşısında yer alıyor.

III. Selim döneminde iyi bir şekilde yenilenen kale, günümüzdeki halini almıştır.

Gelibolu tarihine ışık tutan yapılar arasında bulunan, Çanakkale Boğazı’nın önemli bir noktasında yer alan Kilitbahir Kalesi'ne giriş ücreti 15 TL'dir.

Gelibolu'da bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Gelibolu 3 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.


Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı

Çanakkale iline bağlı Gelibolu yarımadası üzerinde 33 bin hektarlık bir alan üzerine kurulu Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, oldukça büyük bir bölgeyi kapsamaktadır.

Gelibolu’ya yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderlik ettiği Çanakkale Savaşı'nda şehit olan askerlerin anısına inşa edilmiştir. Çevresindeki 57. Alay Şehitliği'ni de ziyaret edebileceğiniz milli parkta, savaşa katılmış olan yabancı devletlere ait şehitlikler de bulunuyor. Milli park içerisinde her 24-25 Nisan günü kapsamında Çanakkale Kara Muharebeleri'nin yıldönümü kutlanmaktadır. Ayrıca park sınırları içerisinde bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi (Kabatepe Tanıtma Merkezi ve Müzesi) de ziyaret edilebilecek yerler arasındadır.

Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Anıtı başta olmak üzere ziyaret edebileceğiniz pek çok şehitlik, anıt bulunan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'na girişler ücretsiz olarak yapılmaktadır.


Bayraklı Baba Türbesi

Bayraklı Baba Türbesi Bayraklı Baba Türbesi

Gelibolu ilçesinin sembolik yapıları arasında bulunan Bayraklı Baba Türbesi, ilçe merkezi sınırları içerisinde yer almaktadır. Türbeye ulaşımlar yürüyerek sağlanabilmektedir.

Bayraklı Baba Türbesi hakkında, Gelibolu bölgesinde hakim olan görüşlere göre; Osmanlı İmparatorluğu döneminde, ordu içerisinde bayraktarlık görevini üstlenen bir Türk askeri olan Karacabey'in, bir gün savaş esnasında esir düşme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı için, bayrağın düşmanın eline geçmemesi adına elindeki bayrağı küçük parçalara ayırıp yutmuştur. Savaşın bitiminden sonra, Türk askerlerinin yanına dönen Karacabey, yaşadığı olayı anlatır ve kimse inanmaz. Bunun üzerine Karacabey, midesini bir şekilde parçalayarak açıp bayrak parçalarını gösterir ve ardından "Benim yerim burasıdır. Beni buraya gömün ve üzerimi bayraksız bırakmayın" şeklinde vasiyet eder.

Bu rivayet üzerine Bayraklı Baba Türbesi açılmış ve her gün yüzlerce ziyaretçinin akınına uğramıştır. Buraya her gelen ziyaretçiler, dua ederek bayrak bağlamaktadır.

Gelibolu Bayraklı Baba Türbesi'ne girişler ücretsizdir.

Kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz, sorunlarınıza anında çözüm bulabileceğiniz uygun fiyattaki oteller Gelibolu butik oteller sayfamızda yer almaktadır.


Gelibolu Günübirlik Gezilecek Yerler

Çanakkale kentinin tarihi değeri büyük yarımadası Gelibolu, Çanakkale Zaferi izlerinin yanı sıra doğal güzellikleri ve eşsiz manzarasıyla dikkat çekmekte olan bir yer olarak ziyaret edilmektedir. Gelibolu ilçesinin çevresinde günübirlik şekilde gezilebilecek pek çok yer bulunmaktadır.


Truva Antik Kenti

Truva Antik Kenti Truva Antik Kenti

Çanakkale ilinin en önemli tarihi noktaları arasında ilk sıralarda yer alan Truva Antik Kenti, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Gelibolu tatilinde, günübirlik gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz ve aynı zamanda Truva Savaşı’na ev sahipliği yapan bu geniş antik kent, Gelibolu ilçe merkezine yaklaşık olarak 57 km mesafede yer alıyor.


Çanakkale Şehir Merkezi

Çanakkale Şehir Merkezi Çanakkale Şehir Merkezi

Gelibolu tatilinizde günübirlik bir şekilde Çanakkale kent merkezini keşfedebilirsiniz. Çanakkale kentinin çevre ilçeleri kadar şehir merkezi de oldukça keyifli bir şekilde günübirlik gezi olanağı sunmaktadır. Çanakkale şehir merkezinde yer alan başlıca yerler, Kordon, Aynalı Çarşı, Troy filminden kalan Truva atı ve Çanakkale Deniz Müzesi’dir. Çanakkale şehir merkezi, Gelibolu arası mesafe yaklaşık olarak 37 km’dir.


Ezine İlçesi

Ezine Ezine

Ezine, Gelibolu ilçesi ile Ezine yaklaşık olarak 95 km mesafede yer almaktadır. Peyniri ile meşhur bu ilçede Geyikli Feribot İskelesi, Neandria Antik Kenti, Kestanbol Kaplıcası ve balıkadamların uğrak yeri olan Mavra Adası gezilecek yerler arasında yer almaktadır.  


Ayvacık İlçesi

Ayvacık Tabiat Parkı Ayvacık Tabiat Parkı

Ayvacık İlçesi, Assos Antik Kenti, Assos plajları, Behramkale, Kadırga Koyu gibi pek çok gezilecek yer alternatifi sunmakta olan bir ilçedir. Şehrin en turistik noktaları arasında yer alan Ayvacık, Gelibolu ilçe merkezine yaklaşık olarak 120 km mesafede yer almaktadır.


Gökçeada Su Altı Milli Parkı ve Yıldız Koyu

Gökçeada Su Altı Milli Parkı Gökçeada Su Altı Milli Parkı

Gelibolu tatilinizde günübirlik bir şekilde ziyaret edebileceğiniz, Türkiye Deniz Araştırmacıları tarafından 1999 tarihinde milli park ilan edilen Gökçeada Su Altı Milli Parkı, sualtı mağaraları, deniz çayırları ve başta Akdeniz foku olmak üzere birbirinden özel sualtı canlıları ile dikkat çekmektedir. Milli parka tampon görevi gören Yıldız Koyu ise yüzmeye ve balık tutmaya olanak sunan noktadır. Gökçeada Gelibolu arası mesafe yaklaşık olarak 83 km’dir.