Etimesgut Gezilecek Yerler: Gezi Listenize Mutlaka Eklemeniz Önerilen 6 Yer
Ankara’nın merkezi ilçelerinden birisi olan Etimesgut, daha çok şehirleşme alanında gelişme göstermiş bir noktadır. Söz konusu gezilecek yerler olduğunda sınırlı sayıda yere sahiptir.
Doğal güzellikleri daha çok parklardan oluşurken, tarihi güzellikleri cami ve türbeler şeklindedir. Ancak her birisi kendi içerisinde farklı güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişten günümüze yerleşim konusunda Ankara’da en çok tercih edilen yerlerden birisi olmuştur.
Aileniz ile birlikte keyifli bir tatil geçirmek için Etmesgut'ta yer alan tüm otellerin listesine ulaşmak için Etimesgut otelleri sayfamıza göz atabilirsiniz.
Göksu Parkı
Göksu Parkı
2003 yılında hizmete açılan Göksu Parkı, Ankara’nın en büyük parklarından biridir. Eryaman’ın kurulu olduğu alan, eski Susuz Göleti’nin olduğu alandır. Park alanı 50,8 hektardır.
Park içerisinde restoran, piknik yerleri, kafeler, lunapark, yürüyüş yolu ve koşu yolu yer almaktadır. Lunaparkında go-kart, basketbol, voleybol, su bisikleti, dağ kızağı ve tenis gibi eğlence hizmetleri mevcuttur. Piknik alanında ise toplam 473 özel barbekü hizmet vermektedir.
Göl çevresinde dokuz adet yüzer iskele ziyaretçilere balık tutma olanağı sunmaktadır.
Göksu Parkı’na giriş ücretsizdir.
Günübirlik eğlenceleriniz için uygun fiyatları ile sizi mutlu edecek oteller için Ankara otelleri sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.
Tepetaklak Ev ve Neşeli Köy
Tepetaklak Ev ve Neşeli Köy
Yapımı yaklaşık olarak 6 ay süren ve yaklaşık 120 metrekarelik alana sahip olan Tepetaklak Ev, Türkiye’nin ikinci ters evi olarak ün kazanmıştır. Tatil için farklı gezi deneyimi yaşamak isteyenlerin ilk tercihlerinden biridir.
Tepetaklak Ev’in içerisinde çocuk oyun odası, genç çiftlerin oturma odası ve mutfak gibi standart bir evde bulunan bütün odalar yer almaktadır. Bütün araç ve gereçler ters şekilde yerleştirilmiştir. Neşeli Köy olarak bilinen mevkide yer alan Tepetaklak Ev, bulunduğu konum itibariyle de oldukça çekici güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır.
Neşeli Köy içerisinde her yaştan insana hitap eden eğlence noktaları bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 8 bin metrekarelik bir alana sahiptir. Pazartesi hariç diğer günlerde açık olan tesiste, aynı zamanda hayvanat bahçesi de vardır.
Tepetaklak Ev giriş ücreti 15 TL’dir.
Etimesgut'ta aileniz ile birlikte güzel bir vakit geçirmek için ekibimizin hazırlamış olduğu Etimesgut gezi rehberi sayfasını incelemeyi unutmayın.
Hava Kuvvetleri Müzesi
Hava Kuvvetleri Müzesi
Havacılık sevgisini daha geniş kitlelere ulaştırmak üzere 1998 yılında açılmıştır. 62 bin metrekarelik açık alanının yanı sıra 2000 metrekarelik kapalı alanı vardır. Açık alanı uzun süredir Türk Hava sahasını koruyan askeri uçaklara ev sahipliği yapmaktadır. Uçakların yanı sıra helikopterler de sergilenen eserler arasındadır.
Kapalı alanda yer alan eserler ise, ülkemizin 1900’lü yıllarda savunmasını yapmış olduğu uçakların gerçeğine uygun maketleri şeklindedir. Pazartesi günleri tatil olmakla birlikte diğer tüm günler sabahtan akşama kadar ziyarete açıktır.
Etimesgut gezisi sırasında görülmesi gereken en geniş alanlardan birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Yıl boyunca birçok kişiyi ağırlamaktadır.
Hava Kuvvetleri Müzesi’ne giriş ücret 5 TL’dir. Ayrıca 18 yaş altı ve öğrencilere ücretsizdir.
Kemal Sonunur Parkı
Kemal Sonunur Parkı
Etimesgut’un planlı yerleşimi ile ön plana çıkan Eryaman Beldesi sınırları içerisinde 2004 yılında yapılan ve halka açılan Kemal Sonunur Parkı, yaklaşık olarak 20 bin metrekarelik bir alanı kaplamaktadır. Bu alanın büyük çoğunluğunu yeşil çim bölümlerden oluşurken, bünyesinde çocuklar için oyun parkı, yetişkinler için spor ve egzersiz için koşu alanları yer almaktadır.
Halkın özellikle hafta sonları yürüyüş yaptığı bir yer olarak da ön plana çıkmaktadır. Park içerisinde kişisel ihtiyaçların karşılandığı küçük işletmeler ve tesisler de hizmet vermektedir. Ayrıca kamelyalar ve ateşli olmadığı sürece piknik yapılacak noktalar da mevcuttur.
Kemal Sonunur Parkı’na giriş ücretsizdir.
Alparslan Türkeş Parkı
Alparslan Türkeş Parkı
Etimesgut’un İstasyon mevkii üzerinde yer alan halka açık bir parktır. 2000 yılında inşa edilmiştir. Parkın yüzölçümü 25 bin metrekaredir.
Etrafı yemyeşil ağaçlar ile çevrili parkta, özel barbeküleri olan piknik alanı, yürüyüş ve koşu yolu, çardaklar, çocuklar için oyun parkı ve büfeler yer almaktadır. Grup halinde piknik yapmak isteyen yerli halk tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.
Alparslan Türkeş Parkı’na giriş ücretsizdir.
Ankara'daki birbirinden farklı yerler ile tutkunuzu yeniden keşfetmenize imkan sağlayacak Ankara gezi rehberi sayfamızı okumayı unutmayın.
Ahi Evran Camii ve Türbesi
Ahi Evran Camii ve Türbesi
Ahi Evran Camii, halk arasında Evliyaullah olarak anılan, esnaflar birliği ve ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli adına 1482 yılında inşa edilmiştir. Ahi Evran-ı Veli’nin türbesinin de içinde bulunduğu cami, halen aktif bir şekilde ibadet için kullanılmaktadır.
Ahi Evran, Hacı Bektaş-i Veli'nin tavsiyesi ile birlikte zamanın Rum, Ermeni ve Yahudi esnaflarına karşı Anadolu'ya yeni gelen Türk esnafların birlik ve dayanışması esnaf dayanışma loncalarını kurmuştur. İlerleyen zamanlarda bu teşkilat ahilik olarak anılmış ve kurucuları Anadolu ve Rumeli'nin Türkleşmesinde çok önemli rol oynamıştır.
Etimesgut Günübirlik Gezilecek Yerler
Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Etimesgut, ziyaretçilerine tarihi yapılar başta olmak üzere zengin gezi olanakları sunmakta olan bir ilçedir. Etimesgut çevresinde de günübirlik şekilde gezilebilecek pek çok seçenek yer almaktadır.
Nallıhan
Nallıhan
Ankara’nın doğa harikası noktaları arasında yer alan Nallıhan, şehrin kuş cenneti olarak anılmaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra Juliopolis Nekropolü, Nallıhan Evleri gibi pek çok tarihi yapıya da sahip olan ilçe Etimesgut’a yaklaşık olarak 146 km mesafede yer almaktadır.
Çamlıdere
Çamlıdere
Her tarafı ormanlarla kaplı olan Çamlıdere ilçesi doğal güzellikleri ile ziyaretçilerine doğa ile iç içe bir gün geçirme olanağı sunmaktadır. İlçenin başlıca gezilecek yerleri Fosil Ormanı, Çamkoru Tabiat Parkı, Benli Yaylası ve Alıçdağ Tabiat Parkı’dır. Çamlıdere Etimesgut arası mesafe yaklaşık olarak 83 km’dir.
Etimesgut'ta aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Etimesgut aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.
Kalecik
Kalecik
Üzümleri ve ayvası ile meşhur Kalecik, Kızılırmak Köprüsü başta olmak üzere tarihi yapıları ile gezi deneyimi sunan bir ilçedir. Kalecik ilçesi ile Etimesgut arası mesafe yaklaşık olarak 94 km’dir.
Haymana Kaplıcaları
Haymana Kaplıcaları
Haymana ilçe sınırları içinde ve Tarihi Kral Yolu üzerinde yer alan Haymana Kaplıcaları, 44 derece sıcaklıktaki şifalı suyu ile şehrin sağlık turizminde önde gelen noktaları arasında yer almaktadır. Haymana ile Etimesgut ilçe merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 88 km’dir.
Abacı Peribacaları
Abacı Peribacaları
Kapadokya bölgesinin ünlü oluşumları olan Peribacaları, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde de görülmektedir. Abacı Peribacaları Etimesgut arası mesafe yaklaşık olarak 60 km mesafede yer almaktadır.
Etimesgut’ta Yapılacaklar: Etimesgut’ta Mutlaka Deneyimlemeniz Önerilen 2 Etkinlik
Daha çok yerleşim yeri olarak ön plana çıkan Etimesgut, gezilecek, konaklama yerleri ve yapılacaklar konusunda da sınırlı sayıda olanağa ev sahipliği yapmaktadır. Ancak aile ile birlikte zaman geçirilebilecek ideal noktalar vardır.
Etimesgut’ta Doğa ile İç İçe Bir Gün: Göksu Parkı
Göksu Parkı
Hafta sonları Ankaralıların da sıklıkla gittiği Göksu Parkı, Ankara içerisinde piknik ve mangal yapılabilecek ideal noktalar arasındadır. Ailenizle birlikte güzel bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, gidebileceğiniz en iyi yer burasıdır.
Göl kenarında diğer birçok insanla birlikte mangal keyfi sizin için vazgeçilmez bir aktivite olacaktır. Üstelik toplu taşıma araçlarının hepsi etrafından geçmektedir. Tatiliniz sırasında Göksu Parkı’nda piknik yapmanız önerilmektedir.
İlçenin En Eğlenceli Organizasyonlarını Keşfedin: Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali
Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali
Etimesgut’un en ünlü parkı olan Göksu Parkı’nda her yıl düzenlenmekte olan Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk sevdası olan birçok insanın buluştuğu bir etkinliktir. Türklere özgü geleneksel oyunlarla keyifli anlar yaşanmaktadır.
Festivale ünlü konuklar da katılmaktadır. Etimesgut gezinize renk katabilecek en iyi aktivitelerin başında yer alan bu festival, kesinlikle listenizin ilk sırasında yer almalı.
Etimesgut'ta bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Etimesgut 3 yıldızlı oteller sayfasında listeledik.
Etimesgut’ta Nerede Yemek Yenir: Etimesgut’un En Popüler Restoranları
Etimesgut, gezilip görülmesi geren yerler bakımından son derece sınırlı olmasına rağmen, yemek söz konusu olduğunda oldukça geniş seçeneklere ev sahipliği yapmaktadır.
Her bir restoran ve işletme kendine ait bir dekorasyona, hizmet kalitesine ve çeşitli zengin menülere sahiptir. Turizm anlamında çok gelişmemiş olmasına karşın, mide konusunda parmak ısırtacak lezzetleri bünyelerinde barındırmaktadır.
Et Severler İçin: Anzelha Eryaman
İsmini Şanlıurfa’da bir gölden alan restoran, Etimesgut’un Eryaman beldesinde bulunmaktadır. Söz konusu et yemekleri olduğunda beldenin en çok tercih edilen restoranlarından birisidir. Tüm yiyecekleri helal sertifikalı olan Anzelha Eryaman, kaliteli bir hizmet sunmaktadır.
Ayrıca lüks bir görünüme ev sahiptir. Kalabalık guruplar ve ailelerin sıklıkla tercih ettiği restoran kurumsal olarak hizmet vermekle birlikte vizyonları gereği en iyi olma yolunda ilerlemektedir. Fiyatı bakımından diğer restoranlara nazaran biraz pahalıdır. En çok kebap menüleri tercih edilirken pideleri de oldukça lezizdir. Kişi başı fiyat ortalaması 35 – 60 TL arasındadır.
Kıymalı Pidesi Mutlaka Denenmeli: Mevlana Pide ve Kebap Salonu
Şık dekoru ile geniş bir mekan olan Mevlana Pide ve Kebap Salonu, güler yüzlü ve ilgili çalışanları ile dikkat çekmektedir. Servis konusunda da oldukça hızlıdır. Kalabalık grup ve aile için oldukça uygun bir mekandır.
Kıymalı pide, kuzu şiş, kiremitte köfte ve karışık kebap, ziyaretçileri tarafından en çok tercih edilen lezzetler arasındadır. Kişi başı fiyat ortalaması 20 – 35 TL arasındadır.
Etimesgut’ta Kebabın Popüler Adresi: As Pide Kebap Salonu
1994 yılında kurulup, günümüzde kurumsal bir restoran haline gelen As Pide Kebap Salonu, isminden de anlaşıldığı gibi pide ve kebap yemek için tercih edilebilecek en iyi yerlerden birisidir. Zaman içerisinde daha da gelişerek oldukça büyük bir işletme olmuştur.
Kaliteli hizmetinin yanı sıra güler yüzlü çalışanları da vardır. Müşterilerden gelen geri dönüşler sayesinde sürekli olarak gelişmeye ve açıklarını kapatmaya odaklanmışlardır. Et konusu olduğunda zengin menüleri ile ön plana çıkmaktadır. Kişi başı fiyat ortalaması 20 – 40 TL arasındadır.
Profiterolü ile Meşhur: Patika & Bistro
İç ve dış alana sahip mekan, sade ve modern bir dekora sahiptir. Sakin atmosferi sayesinde oturup sohbet etmek için ideal bir yer oluşturmaktadır. Öne çıkan başlıca özelliği, çok temiz olmasıdır.
Eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için okey, jenga ve tavla gibi oyun seçenekleri de mevcuttur.
Yiyecek servisi de yapılan mekanda profiterol, Türk kahvesi, nargile ve kokoreç, ziyaretçileri tarafından beğenilip tavsiye edilmaktedir. Kişi başı fiyat ortalaması 10 – 25 TL arasındadır.
Etimesgut Nerededir ve Nasıl Gidilir: Etimesgut’a Ulaşım Seçenekleri ve Yol Ücretleri
Ankara’nın merkezi ilçelerinden birisi olarak Etimesgut oldukça büyük bir yerleşim yeridir. 101 kilometrekarelik bir yüzölçümü ile en büyük ilçeler arasında yer almaktadır. Kuzeyinde Keçiören, doğusunda Yenimahalle ve batısında da Sincan ile komşudur.
Söz konusu ulaşım olduğunda hemen her türlü araç ile gitmek mümkündür. Ankara’nın şehirlerarası otobüs terminaline de kısmen yakın olmasıyla birlikte daha çok otobüs ile ulaşım sağlanırken, özel araçlar ile gitmek de oldukça kolaydır.
Etimesgut’a Karayolu ile Ulaşım
Ankara İl Merkezinden Etimesgut’a Ulaşım
İl merkezi üzerinde araba ile gelen yolcuların 22 kilometre yolculuk yapması gerekmektedir. Yolculuk yaklaşık olarak 28 dakika sürmektedir.
Ankara merkezden Yenimahalle’ye bağlı Gazi Mahallesi’ne doğru ilerlenmesi gerekmektedir. Sonrasında ise tabelaların yardımı ile Etimesgut’a ulaşım sağlanmaktadır. Toplu taşıma ile ulaşım için tren, EGO otobüsler ve dolmuşlar kullanılmaktadır.
İstanbul’dan Etimesgut’a Ulaşım
İstanbul’un Etimesgut’a uzaklığı 435 kilometre olup, yolculuk yaklaşık olarak 4 saat 56 dakika sürmektedir. İstanbul’dan yola çıkan Etimesgut yolcularının Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu güzergahını takip etmeleri gerekmektedir. Ankara’ya bağlı Çamlıdere ilçesinden giriş yapılarak, Kızılcahamam ve Kazan ilçelerinden geçilmelidir. Kazan’dan sonra 36 kilometrelik yolculuk sonrası Etimesgut’a ulaşım sağlanmaktadır.
Otobüs ile ulaşım sağlamak isteyenlerin AŞTİ’ye inmeleri gerekmektedir. İstanbul ile AŞTİ arası günün hemen hemen her saati seferler düzenlenmekte ve bilet fiyatları 60 – 100 TL ortalamasındadır. AŞTİ’ye geldikten sonra buradan dolmuşlara binilerek Etimesgut’a ulaşım sağlanmaktadır.
Etimesgut’a Havayolu ile Ulaşım
Ankara’ya havayolu ile gelmek isteyen yolcular Esenboğa Havalimanı’nı kullanmaktadır. Türkiye’nin birçok ilinden direkt uçuşlar mevcuttur. Uçuş fiyatları ise alınan mevsime veya tarihe göre değişkenlik göstermektedir.
Esenboğa Havalimanı’na indikten sonra HAVAŞ ya da Beko Air otobüsleri ile Kızılay mevkiine geçiş yapılmalıdır. Her iki firmanın bilet fiyatları 11 TL’dir. Kızılay’a indikten sonra dolmuşlar ya da EGO otobüsleri ile Etimesgut’a ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca taksi ile ulaşım seçeneği bulunmaktadır.