Eskişehir'de Gezilecek Yerler

İç Anadolu’nun kuzeybatısında Marmara ile Ege bölgelerinin kesişim noktasında bulunan Eskişehir, ülkemizin en modern şehirlerinden birisidir. İlk çağlardan itibaren yerleşim yeri olarak kullanılan bölge Frigya, Hitit, Roma, Bizans, Selçuklular ve Osmanlı Devleti’nin hakimiyetine girmiştir. 

Eskişehir, Türkiye için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Sanayi alanında ciddi yatırımlar yapılan şehirde 1933 senesinde Türkiye'nin ilk şeker fabrikası burada kurulmuştur. İl merkezinde ve etrafında bu dönemlerden kalan çok sayıda tarihi eser bulunmaktadır. Bu eserlerin ortaya çıkarılması için çok sayıda arkeolojik kazı çalışması ve keşif yapılmıştır. Genelde kurak ve soğuk bir iklime sahip olan şehir sınırları içinden Porsuk Çayı akmaktadır. Günümüzde belediye başkanlığı koltuğunda Yılmaz Büyükerşen oturmaktadır ve 9 yıllık süreçte yaptığı icraatlarla Eskişehir'i gerçek anlamda bir turizm merkezine dönüştürmüştür. 800 binin üzerine nüfusa sahip olan Eskişehir modern eğlence noktaları, tarihi alanlar, müzeler ve hareketli gece hayatı ile harika bir zaman geçirmenize fırsat tanımaktadır. 

Eskişehir gezilecek yerler anlamında oldukça zengin bir bölgedir. Özellikle Sazova Parkı, Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Odunpazarı Evleri ve Porsuk Çayı gibi yerler Eskişehir'de mutlaka görülmesi gereken bölgeler arasındadır.

Hafta sonu tatilinizi ailenizle birlikte geçireceğiniz rahat konaklama imkanları sağlayan otelleri ekibimiz sizin için Eskişehir otelleri sayfasında listeledi.


Porsuk Çayı ve Adalar

Porsuk Çayı ve Adalar Porsuk Çayı ve Adalar

Sakarya Irmağı’nın kollarından birisi olan Porsuk Çayı, Eskişehir’in tam ortasından akmaktadır. 400 kilometre uzunluğa sahip olan akarsuyun üzerinde ulaşım için botlar hizmet vermektedir. Ayrıca turistik gezi yapmanıza fırsat tanıyan gondol turları da yapılmaktadır. 

Şehir boyunca uzanan çayın etrafında çok sayıda park, eğlence alanı ve önemli merkezler bulunmaktadır. Çayın yanında bulunan restoranlarda yemek yiyebilir, kafelerde bir şeyler içebilirsiniz. Adalar bölgesi de burada ilgi çeken noktalardan birisidir. Şehr-i Aşk Adası’na ise şehirle adayı birleştiren köprüyü kullanarak ulaşmak mümkündür. 

Eskişehir gezilecek yerler arasında Porsuk Çayı ve Adalar bölgesi, yerli ve yabancı turistlerden tutun yerli halka kadar Eskişehir'in simgesi konumundadır ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden de biridir.


Gürleyik Şelalesi

Gürleyik Şelalesi Gürleyik Şelalesi

Eskişehir’in 120 kilometre uzağında Mihalıççık sınırları içerisinde bulunan bir doğa harikasıdır. 3 kilometre toplam uzunluğa sahip Şelaleler Bölgesi içerisinde piknik yapabilir, kamp kurabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir ve isterseniz temiz sularında yüzebilirsiniz.

Doğa içerisinde biraz kafa dinlemek ve stresten uzak zaman geçirmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Bölgede birkaç tane çağlayan yer almaktadır. Şehirden uzak olsa da bu ender bulunan doğal güzelliği görmeniz önerilmektedir. 

Köy merkezine yaklaşık olarak 300 metre mesafede olan Gürleyik Şelalesi, özellikle Ankara ve Eskişehir taraflarından hafta sonları akın edilen bir yer konumundadır. 

Eskişehir'de tatile çıkmadan önce bölgede yapılacak olan etkinlik ve festivallerin tamamını görmek için Eskişehir gezi rehberi sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Şelale Park

Şelale Park Şelale Park

Eskişehir’i panoramik bir şekilde izlemek ve keyifli zaman geçirmek için Şelale Park tercih edilen ilk noktadır. Odunpazarı İlçesi’nde yüksek bir noktaya belediye tarafından inşa edilen park alanı içerisinde yapay bir şelale ve yel değirmeni yer almaktadır. 

Özellikle yaz aylarında yoğun ziyaret alan park içinde yürüyüş yolları, heykeller, dinlenebileceğiniz kafeler bulunmaktadır. Yüksek bir tepede olduğu için ulaşım biraz yorucu olsa da keyifli zaman geçirmek ve harika bir manzara izlemek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerdendir. Ayrıca Şelale Park'a gelip farklı bir parkı daha keşfetmek isterseniz, özel aracınızla 5 dakikalık mesafede Sazova Parkı sizi karşılayacaktır.

1 numaralı şehir içi otobüsüne binerek parka ulaşım mümkündür. 


Japon Bahçesi

Japon Bahçesi Japon Bahçesi

Japon Bahçesi şehirde ziyaret edilecek en güzel doğal alanlardan birisidir. 2010 yılında belediye ve Japon Türk Kültürel Değişim Derneği’nin ortak çalışmaları ile açılmıştır. Bahçe hazırlanırken doğanın küçük bir yansıması olmasına, sembollere ve düşüncelere, son olarak da tasarlandığı bölgeye uyum sağlamasına dikkat edilmiştir.

22 dönüm arazi üzerine kurulu olan bahçenin içinde köprüler, yeşil alanlar, tiyatro, özel türde ağaçlar, yürüyüş noktaları ve gölet bulunmaktadır. İlkbahar döneminde özellikle ziyaret edilmelidir. Bahçede bulunan ağaçlar bu dönemde çiçek açmakta ve ortaya fantastik bir görüntü çıkmaktadır. 

Eskişehir merkezden 17 numaralı otobüslere binerek buraya ulaşılmaktadır. 

Lüks mekanları ile açık büfe imkanları sağlayan ve bir çok aktivelere imkan veren Eskişehir 4 Yıldızlı Oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Kentpark

Kentpark Kentpark

Porsuk Çayı’nın hemen yanında bulunan Kentpark şehrin en önemli eğlence noktalarından birisidir. Eskişehir Otogarı’nın hemen karşısında bulunan parka kolayca ulaşılmaktadır. 

Parkın en büyük özelliği ülkemizdeki ilk yapay plaja ev sahipliği yapmasıdır. Plaja giriş için 15 TL ödemeniz gerekmektedir. Deniz kumu getirilerek oluşturulan plajın yanında aileler için özel bölümler ve havuzlar da yer almaktadır. Park içerisinde keyifle vakit geçirmenize olanak sunan restoranlar, kafeler, yürüyüş alanları ve oyun parkları bulunmaktadır. 

Eskişehir gezilecek yerler arasında da bu yapay plaj ilk sıralarda yer almaktadır.


Havacılık Müzesi

Havacılık Müzesi Havacılık Müzesi

İçerisinde çok sayıda uçağın sergilendiği ülkemizin en farklı müzelerinden birisidir. Müze 1988 yılında şehirde bulunan 1. Hava İkmal ve Bakım Komutanlığı tarafından emekliye ayrılan uçakları sergilemek amacıyla kurulmuştur. 

2011 yılında alınan karar ile müze tamamen Anadolu Üniversitesi’ne devredilmiştir. İçerisinde bir adet C4 Nakliye Uçağı ve F-4 Bombardıman Uçağı yer almaktadır. Müze dünyaca bilinen bir üne sahiptir. Skorky markası müzenin sponsorları arasında yer almaktadır. Özellikle uzay ve havacılık konularına meraklıysanız Eskişehir'de gezilecek yerler arasında bu bölgeyi ilk sıralara yazmayı ihmal etmemelisiniz. 

Pazartesi ve Salı günleri kapalı olan uçak müzesine diğer günler saat 9.00 – 17.00 arasında ziyaret etmek mümkündür. Tramvay kullanılarak gidilebilen müzeye ulaşım için Hava Müzesi Durağı’nda inmeniz yeterli olacaktır. 


Haller Gençlik Merkezi

Haller Gençlik Merkezi Haller Gençlik Merkezi

Eskişehir’in Bağlar Bölgesi olarak bilinen noktada yer alan Haller Gençlik Merkezi özellikle genç kesimin sıklıkla uğradığı alanlardan birisidir. Belediye tarafından sebze ve meyve hali olarak kullanılan binada yapılan restorasyon çalışmasının ardından günümüzdeki halini almıştır.

Merkez içerisinde hediyelik eşya satan noktalar, restoranlar ve kafeler bulunmaktadır. Uygun fiyatları ile merkezin ortasındaki alanlarda bulunan sandalyelere oturarak burada eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. İki katlı olan binanın üst katında tiyatro salonu ve bilardo oynanabilecek bir kafe bulunmaktadır. 


İki Eylül ve Doktorlar Caddeleri

Doktorlar Caddesi Doktorlar Caddesi

Eskişehir’in ticaret, aktivite, alışveriş açısından en hareketli iki caddesidir. İki Eylül Caddesi adını Eskişehir’in düşman işgalinden kurtulmuş olduğu tarihten almaktadır. Önemli markaların mağazaları, farklı dükkanlar ve yemek için restoranlar burada yer almaktadır. Cadde boyunca yürüyerek Porsuk Çayı’na ulaşılmaktadır. 

Doktorlar Caddesi de aynı özelliklere sahip İki Eylül’ün hemen paralelinde bulunan bir caddedir. İki nokta da araç trafiğine kapalıdır. Caddelerin üzerinden tramvay geçtiği için bölgeye rahatça ulaşılmaktadır. Eskişehir'in merkezin olan bu bölgede aynı zamanda butik otel ve pansiyonlar da mevcuttur.

Şehir insanlarını yakından tanımak, eğlenceli zaman geçirmek için bu noktalar mutlaka gezilmesi gereken yerler arasındadır. 


Musaözü Göleti

Musaözü Göleti Musaözü Göleti

Şehrin yoğunluğundan sıkılan halkın tercih ettiği piknik alanlarından birisidir. Kütahya Yolu üzerinde 21. kilometrede yer alan gölete araçla 30 dakika içerisinde ulaşılmaktadır. Baraj olarak da bilinen bu bölgede balık tutmak isteyenler için uygun noktalar da yer almaktadır. 

Yaklaşık 50 hektar alana sahip olan Musaözü Göleti içerisinde karaçam, meşe, ardıç ve söğüt ağaçları orman oluşturmaktadır. Şehrin temposundan sıkılan birçok insan özellikle hafta sonları burada piknik yapmayı tercih etmektedir. Bu alanda Eskişehir gezilecek yerler arasında oldukça rağbet gören bir bölgedir.

Hem ailenizle hem de arkadaşlarınızla oldukça güzel vakitler geçirebileceğiniz bir yer olarak gösterilmektedir


Eskişehir Hamamları

Eskişehir Hamamları Eskişehir Hamamları

Eskişehir’in tarihte çok önemli bir yere sahip olan hamamları günümüzde de yoğun talep görmektedir. Şifalı suları ile bilinen bölgede hala hizmet veren çok sayıda tarihi hamam bulunmaktadır. Günümüzde yenileri yapılmayan bu hamamların hepsi çok eski mimari yapılar arasında olması nedeniyle aynı zamanda tarihi bir öneme de sahiptir. 

Eskişehir merkezinde tercih edilebilecek hamamlar arasında Bahçeli Şengül, Ferah Termal, Demirkazık, Has Termal ve Alçık Hamamı bulunmaktadır. Bazı hamamlar erken saatte açılıp erken saatte kapanırken bazıları gece yarısına kadar hizmet vermektedir. Özellikle turistik bir gezi modundaysanız Eskişehir gezilecek yerler planlamanız doğrultusunda mutlaka gelip görmeniz gereken bir yer olup aynı zamanda da eskiyi yad etmenizi sağlayacaktır.


Sivrihisar Ulu Camii

Sivrihisar Evleri Sivrihisar Evleri

Eskişehir’in doğusunda Sivrihisar’da bulunan Ulu Cami, en çok ziyaret çeken tarihi noktalardan birisidir. 1274 yılında Mevlana’nın müritlerinden birisinin naibi olan Emineddin Mikail tarafından yaptırıldığı bilinmektedir.

Osmanlı Dönemi’nde ayakta kalması için restorasyon yapılmıştır. 2000 kişinin aynı anda ibadet edebildiği caminin en büyük özelliği 67 adet ahşap direkten oluşmasıdır. Direklerin her birinde farklı motifler, işlemeler, bitkisel figürler yer almaktadır. 4 adet farklı kapıdan girilen caminin minaresi 1409 yılında yapılmıştır. 


Lületaşı Müzesi

Lüle Taşı Müzesi Lüle Taşı Müzesi

Kurşunlu Külliyesi içerisinde yapılan düzenleme ile 2008 yılında açılan müze bölgede en ilgi çeken müzelerden birisidir. Şehirde düzenlenen Lületaşı Festivali’nin etkisi ile tasarlanmıştır. 

Müzede çok sayıda eser bulunmaktadır. Bu eserlerden 400 tanesi 60 adet sanatçıya aittir. Ülkemizde çıkarılan lületaşının merkezi olan şehirde oluşturulan müzeyi her gün ziyaret etmek mümkündür. Öğrenci bileti 1,5 TL, tam bilet 3 TL’dir. 


Arkeoloji Müzesi

Eti Arkeoloji Müzesi Eti Arkeoloji Müzesi

Eskişehir’in en önemli müzelerinden birisi olan Arkeoloji Müzesi ETİ sponsorluğunda, 2011 yılında yeni binasına taşınmıştır. 1945 yılında ilk defa oluşturulan müze içerisinde 2 binin üzerinde eser sergilenmektedir. Yaklaşık 18 bin eser yer sıkıntısı olduğu için müzenin deposunda muhafaza edilmektedir. 

Odunpazarı’nda bulunan müzenin en büyük özelliklerinden birisi içinde sürekli sunulan dijital sergidir. Bu sergi alanında müzede yer alan birçok eser için üç boyutlu gösteriler ile sunulmaktadır.

Hem bahçesinde hem de içerisinde önemli eserlerin olduğu müzeye şehir merkezinden bir otobüse binerek kolayca ulaşılmaktadır. Giriş ücreti 6 TL olup, 8.00 – 19.00 saatlerinde hizmet vermektedir. 


Pessinus Antik Kenti

Pessinus Antik Kenti Pessinus Antik Kenti

Friglerin Tanrıçası olan Kybele’ye adanmak için kurulmuş bir şehirdir. Bölgeyi ibadet amacıyla kullanılmıştır. Buradan geçen Kral Yolu, güvenli olduğu için şehir yüzyıllar boyunca büyük önem taşımıştır. 

Günümüzde büyük bölümü gün yüzüne çıkarılan Pessinus Antik Kenti’ni ziyaret etmek için Sivrihisar ilçe merkezinden 16 kilometre güneyde yer alan Ballıhisar Köyü’ne ulaşmanız gerekmektedir. Burada yapılan kazı çalışmalarında çıkan bazı eserler kentin yakınında yer alan açık hava müzesi içerisinde sergilenmektedir. 

Pessinus Antik Kenti, özellikle tarihi antik şehirler ilginizi çekiyorsa hem güzel bir gün geçirmeniz hem de çeşitli rivayetlerle alakalı bilgi sahibi olabilmeniz açısından Eskişehir sınırları içerisinde gezilecek yerler arasındadır.  


Tarihi Odunpazarı Evleri

Tarihi Odunpazarı Evleri Tarihi Odunpazarı Evleri

Eskişehir’in merkez ilçelerinden birisi olan Odunpazarı içerisinde bulunan evler bölgenin en yoğun turist çeken noktasıdır. Porsuk Çayı’nın güneyinde bulunan ilçede bu evlerin olduğu bölge kentsel sit alanı olarak ilan edilmiştir.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu bölgede 3 camii, 2 kervansaray, 15 çeşme ve tarihi 300 yıl kadar eskiye dayanan 300 ev mevcuttur. Bu evlerden birçoğu aslına uygun olarak restore edilerek, bölgeye gelenlerin ziyaretine açılmıştır. Fotoğraf makinenizi alarak bu sokaklarda harika manzaralar yakalayabilirsiniz. 


Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı Atlıhan El Sanatları Çarşısı

Atlıhan El Sanatları Çarşısı, Eskişehir’de mutlaka görülmesi gereken tarihi noktalardan birisidir. Osmanlı Dönemi eserlerinden birisi olan yapı zamanında konaklama amacı ile inşa edilmiştir. Günümüzde yapılan aslına uygun restorasyon çalışmasının ardından iki katlı alanda çok sayıda el sanatları atölyesi yer almaktadır. 

1850’li yıllarda, Takattin Bey tarafından yaptırılan yapı günümüzde ekonomik ve kültürel açıdan büyük bir öneme sahiptir. 2006 yılında Odunpazarı Belediyesi tarafından ekonomiye kazandırılan çarşı, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından birisidir. 


Tülomsaş Müzesi 

Tülomsaş Müzesi Tülomsaş Müzesi

Ülkemizin tamamen öz kaynakları kullanılarak 1961 yılında üretilen Devrim Arabası’nın sergilendiği Tülomsaş Müzesi popüler gezi noktaları arasındadır. Bu müzede sergilenen araba zamanında üretilen 4 araç arasından sonuncusudur. Cam bir kafes içerisinde sergilenenmektedir. 

Devrim Otomobili’nin yanı sıra da müze içerisinde ülkemizin ilk buharlı lokomotifi olan Karakurt’da sergilenmektedir. 9.00 – 16.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müzede randevu sistemi bulunmaktadır. 


Kurşunlu Camii ve Külliyesi

Kurşunlu Camii Külliyesi Kurşunlu Camii Külliyesi

Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Eskişehir’de Osmanlı Dönemi’nden kalan en önemli eserlerden birisidir. 1525 yılında Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami ve külliye dini eğitim vermek amacıyla inşa edilmiştir. Yapımı toplam 8 yıl sürmüştür. 

Külliye içerisinde 7 farklı bölüm vardır. Günümüzde yapılan çalışmalar ile nikah salonları, Cam Sanatları Atölyesi ve Lületaşı Müzesi hizmet vermektedir. Cam atölyesini tanıtmak için her yıl Mayıs ayında festival yapılmaktadır. 

Odunpazarı’nda bulunan tarihi yapıya tramvay veya otobüs ile rahatça ulaşım sağlanmaktadır.


Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Cumhuriyet Tarihi Müzesi Cumhuriyet Tarihi Müzesi

Cumhuriyet Tarihi Müzesi, Odunpazarı’nda bulunan müzelerden birisidir. Anadolu Üniversitesi çatısı altında Cumhuriyet’in ilk yıllarını anlatmak amacıyla 1994 yılında oluşturulmuştur. Müzenin bulunduğu konut 1916 yılında inşa edilen ve uzun süre okul olarak kullanılan Numune Mektebi’dir.

Atatürk zamanında yaşanan önemli olaylar, farklı eserler, görseller ve fotoğraflar müzede sergilenmektedir. Özellikle kongreleri ve Büyük Taarruz’u anlatan fotoğraflar ilgi çekmektedir. Bandırma Vapuru, Yavuz ve Nusret Mayın Gemisi’nin birer maketi de müzede bulunmaktadır.

Girişin ücretsiz olduğu müzeyi her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkündür. 


Seyyid Battal Gazi Türbesi

Seyyid Battal Gazi Türbesi Seyyid Battal Gazi Türbesi

Müslümanların bölgeye ilk geldiği yıllarda Romalılar ile yapılan bir savaşta, Seyitgazi sınırları içerisinde şehit olmuş Battal Gazi adına yapılmış bir türbedir. Liderin şehit olduğu tarih 740 olsa da türbe 1208 yılında inşa edilmiştir. Türbe içerisinde cami, dershane, çilehane bulunmaktadır.

Türbe içerisinde Elenora ve Ummuhan Hatun’un da mezarları yer almaktadır. 


Sakarya Başı

Sakarya Başı Sakarya Başı

Sakarya Nehri’nin çıkış noktası olarak bilinen Sakarya Başı, Eskişehir’in Çifteler ilçesine 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu bölgede nehrin oluşmasını sağlayan kaynakların yanı sıra geniş bir gölet bulunmaktadır. Gölet alanının etrafında balık tutulacak noktalar, piknik alanları, çay bahçeleri ve lezzetli balıklar tüketebileceğiniz restoranlar yer almaktadır. 

Gökgöz, Ilıksu, Göztaşı, Kırkkız ve Sakarıbaşı kaynakları ile öne çıkmaktadır. Karadeniz’den denize dökülen ülkemizin en uzun üçüncü nehri olan bu doğal güzelliğin çıkış noktasını yerinde izlemek şehirde yapılacak en güzel aktiviteler arasındadır. Dört mevsim ziyaret edilebilen Sakarya Başı’ndan çıkan kaynak suları ortalama 19 - 20 derece sıcaklığa sahiptir.


Balmumu Heykeller Müzesi

Balmumu Heykeller Müzesi Balmumu Heykeller Müzesi

Balmumu Heykeller, ülkemizdeki en farklı müzelerden birisidir. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adını taşıyan Balmumu Müzesi 2013 yılında ziyaret açılmıştır. Müze içerisinde önemli sanatçılar, siyaset adamları ve birçok ünlü kişinin heykeli sergilenmektedir. Toplam olarak 160 heykelin bulunduğu müzeye sürekli yeni heykeller eklenerek sayı arttırılmaktadır. 

5 farklı bölümden oluşan müze içerisinde heykellerin durumuna göre farklı alanlar düzenlenmiştir. Salon A’da Atatürk ve Cumhuriyet dönemlerindeki önemli figürler yer almaktadır. Tam giriş ücreti 14 TL, indirimli giriş ücreti 7 TL’dir. Pazartesi haricinde diğer günler 10.00 – 17.00 arasında ziyaret edilebilmektedir. 


Sakarılıca Kaplıcaları

Sakarılıca Kaplıcaları Sakarılıca Kaplıcaları

Sakarılıca Kaplıcaları, Mihalgazi İlçesi’nde bulunmaktadır. Şifalı suların beslenme problemleri, kadın hastalıkları, romatizma, kırık, çıkık ve mide problemlerine iyi geldiği söylenmektedir.

Burada yer alan termal otellerde yer ayırtarak konaklama imkanınız bulunmaktadır. Her dönem sıcak suların bulunduğu nokta keyifli ve sağlıklı bir şekilde vakit geçirmek için tercih edilecek yerlerin başında yer almaktadır. Eskişehir’in kuzeyinde yer alan ilçenin uzaklığı 40 kilometre olup araç ile 1 saatte ulaşılabilmektedir. 


Sazova Bilim ve Kültür Merkezi 

Sazova Bilim ve Kültür Merkezi Sazova Bilim ve Kültür Merkezi

Sazova Parkı, şehrin en büyük parkı olma özelliğine sahiptir. Toplam 400 metrekare alana sahip park aynı zamanda ülkemizin de en büyüklerinden birisidir. Park içerisinde restoranlar da yemek yiyebilir, kafeler içerisinde bir şeyler içebilirsiniz.

Bir gününüzü rahatlıkla geçirebileceğiniz Sazova Bilim ve Kültür Merkezi’nin içerisinde Sualtı Dünyası, Hayvanat Bahçesi, Korsan Gemisi, Amfi Tiyatro, Sabancı Uzay Evi, Deney Merkezi, Masal Şatosu Köşkü, Bilim Sanat ve Kültür Parkı Merkezi yer almaktadır. Şehir içinden otobüs ya da özel araç ile ulaşım sağlanmaktadır. Parkın içindeki alanların her birine farklı biletler alarak girilmektedir. Giriş ücretleri 2 TL ile 10 TL arasında değişmektedir. 

Güzel bir bilim kültür gezisi için mutlaka tercihleriniz arasında olması gereken bir bölgedir.


Eskişehir Günübirlik Gezilecek Yerler

Eskişehir birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan bir şehirdir. Merkezi noktasına yakın konumda olan diğer yapıların da keşfedilmesi Eskişehir gezisine katkı sağlamaktadır.


Midas Anıtı

Midas Anıtı Midas Anıtı

Midas Anıtı Eskişehir’in merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Frig kaya fasadlarının en göze çarpan eseridir. Tanrıça Matar’ın heykeli bulunmakta ve anıt üzerinde Frigce yazıtlar bulunmaktadır.


Sivrihisar Saat Kulesi

Sivrihisar Saat Kulesi Sivrihisar Saat Kulesi

Sivrihisar Saat Kulesi Eskişehir’in merkezine yaklaşık 100 km uzaklıktadır. 1899 yılında Kaymakam Mahmut Bey tarafından yaptırılmıştır. Saat Kulesi aynı zamanda panoramik bir manzaraya sahiptir.


Balıkdamı Kuş Cenneti

Balıkdamı Kuş Cenneti Balıkdamı Kuş Cenneti

Balıkdamı Kuş Cenneti Eskişehir’in merkezine yaklaşık 125 km uzaklıktadır. 3 kıtanın kuşlarının konaklama alanı olarak bilinen doğal ortamdır. Birçok sayıda gölet ve sazlık alan bulunduğundan farklı bir doğal güzelliğe sahiptir.

Eskişehir gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehir olmasıyla birlikte, bu gibi farklı ve heyecan verici bölgelere de sahiptir. Bu bölge hakkında özellikle içinde bulunan canlılara dair çokça fikir bulunuyor olsa da, Kuş Cenneti bölgesinde net bir şekilde içerik ve çeşitlilik anlamında bilgi verilemiyor.

Eskişehir'deki tatil zevkinizi en yüksek kaliteye taşıyacak oteller için Eskişehir lüks oteller sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.


Han Yeraltı Şehri

Han Yeraltı Şehri Han Yeraltı Şehri

Han Yeraltı Şehri Eskişehir’in merkezine yaklaşık 85 km uzaklıktadır. Kayalar üzerine oyulmuş arkeolojik değeri olan arkeolojik yapılardır. Bu yapının hangi tarihte ve ne için yapılmış olduğu tam olarak bilinmemektedir.


Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi

Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi

Yunus Emre Külliyesi ve Türbesi Eskişehir’in merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktadır. 1974 yılında Kültür Bakanlığı Yunus Emre’nin Külliyesi ve Türbesi olarak adlandırılan yeri ziyarete açmıştır.


İnönü Savaşları Karargah Evi

İnönü Savaşları Karargah Evi İnönü Savaşları Karargah Evi

İnönü Savaşları Karargah Evi Eskişehir’in merkezine yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Kurtuluş Savaşı yıllarında İsmet İnönü’nün Karargah Binası olarak kullanmış olduğu tarihi yapıdır. 2001 yılından sonra restore edilerek ziyarete açılmıştır.