Çeşme Doğal Güzellikleri

Ege Denizi'nin suları ile çevrili Çeşme Yarımadası, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde, İzmir'in batısında yer alan göz alıcı güzelliğe sahip sahil kasabasıdır. Çeşme’nin isim kökeni bölgede bulunan birçok su kaynağından gelmektedir. Açık mavi denizlerle çevrili, incir ve sakız ağaçları ile süslenmiş alanlarının manzaralarıyla Türkiye'nin en güzel uzantılarından biridir.

Bölge, ferahlatıcı esintiye sahip masmavi denizi, altın kumları ve yarımada olma özelliği ile ünlüdür. Plajları, denizi, gece hayatı ve rüzgâr sörfü ile Türkiye'de popüler bir tatil yeri olmakla birlikte ayrıca, düzenli saatlerde hareket eden günlük feribotlar ile Yunan Sakız Adası’nı ziyaret etmek çok kolaydır. 

Çeşme, İzmir'e bağlı uluslararası muhteşem bir limana sahiptir. Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler, şifalı termal kaplıcaları ve şifalı çamur banyoları denemektedir. Bu sakin ve otantik ortamdaki şifalı yerlerin sağlık açışından faydaları bulunmaktadır.

İzmir'in doğal güzellikleri bir arada bulunduran Çeşme'de aileniz ile birlikte keyifli bir tatil için Çeşme oteller sayfasından sayfasını inceleyebilirsiniz.


Delikli Koy

Çeşme Delikli Koy Yüzme Alanı Çeşme Delikli Koy Yüzme AlanıDelikli Koy Çeşme'nin kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin kaçış noktasıdır. Delikli Koy'un ismi kayaların üzerinde delikli şekillerden gelir. Koya hakim olan yüksek kayalıkların tepesinden masmavi denizin doğal güzelliği seyredilebilir. Delikli kayalar iki farklı koyun oluşmasında en büyük etkendir. Burada işletmeler bulunmadığı için yiyecek ve içeceğin isteğe bağlı olarak getirilmesi gerekir.

Koya toplu taşıma ya da özel araçla giriş yapılamamaktadır. En yakın yürüme mesafesi Alaçatı Port'dan sahil yoluna indikten sonradır. Alaçatı Port ve Delikli Koy arası 3,6 km'dir.  Belirli bir giriş ücreti yoktur.

İçerisinde bir çok aktiviteye izin veren ailenizle keyifli zamanlar geçirmenize imkan sağlayan İzmir otel sayfasından konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.


Çiftlikköy

Çiftlikköy Gün Batımı Çiftlikköy Gün BatımıÇiftlikköy, 4 mevsim rüzgârlı bir havaya sahip olduğundan dolayı sörf yapmak için en ideal yerlerden biridir. Bölgede yer alan tarihi mozaikler, iki katlı taş evler ve dar sokaklar ziyaretçilerini büyülemektedir. Pırlanta ve Altınkum plajlarını da içerisine alan bölge, eğlence dolu bir gün geçirmek isteyenlere ve kite sörf deneyimine sahip olmak isteyenlere güzel olanaklar sunmaktadır. 

Bu bölgeye özgü endemik bir bitki olan sakız ağaçları, diğer görülmesi gereken doğal güzelliklerden biridir. Bu ağaçların görüntüsünden sakız ağacı olduğunu belirlemekte zorluk çekeceğinizi düşünüyorsanız eğer yaprağına dokunduğunuzda elinize sinecek olan güzel kokudan sakız ağacı olduğu anlayabilirsimiz. Hatta Haziran ve Ekim ayları arasında gidip sakız ağaçlarından akan sakızlardan toplanmaktadır.

Tatilinizi bir adım yukarı taşımak için gezmeniz gereken yerleri listeledik. Çeşme'de gezilecek yerler yazımızı kontrol etmeyi unutmayın.


Germiyan-Ildırı

Çeşme Germiyan Tarihi Kalıntıları Çeşme Germiyan Tarihi KalıntılarıIldırı Çeşme ilçesine bağlı Ege Denizi kıyısında yer alan Çeşme ilçesinin yaklaşık 25 km kuzeyinde bulunan pitoresk bir deniz kenarı köyüdür. Köyde sakin ve içe dönük bir yaşam tarzı benimsenmiştir. Roma mimarisine ev sahipliği yapmaktadır. Zeytincik Köyü'nün kalıntılarına ve Litri isimli eski bir Rum köyüne ev sahipliği yapar. Ayrıca Athena Tapınağı, kilise, tiyatro ve Helenistik çağ villası gibi başka yapıtlar da vardır. 

Köyün en dikkat çeken özelliklerinden bir diğeri ise Yavaş Gıda hareketine katılarak Türkiye'de bir yeniliğe imza atmış olmasıdır. Bu hareketin temel amacı temiz, doğal ve katkısız gıda tüketimi yaparak, hayatın bizi sürüklediği hızlı yaşama karşı çıkıp yemeklerimizi daha yavaş ve sağlıklı tüketmektir. 

Sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Çeşme gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Kleopatra Koyu

Çeşme Kleopatra Koyu Manzarası Çeşme Kleopatra Koyu ManzarasıGüvercinlik Koyu olarak da bilinen Kleopatra Koyu, Alaçatı'dan 12 km uzaklıkta yer alır. Yazlık Özpamir Sitesi'nin arkasında kaldığı ve ana yol üzerinden görünmediği için çoğu kişi tarafından bilinmez. Bu zamana kadar doğal güzelliğinin bozulmamasının temel sebebi budur. İnce kumu sayesinde denize girmek bu koyda oldukça rahattır. Kleopatra Koyu'nun bir bölümünün dik ve yüksek kayalıklardan oluşması ve kayalıkların yanında ince kumlu sahilin olması bölgenin doğal güzelliği gözler önüne serer. Burada kafe ve restoran tarzı hiçbir işletme yoktur. 

Alaçatı merkezden sahil yoluna çıktıktan sonra Ovacık yönünde ilerleyerek Kleopatra Koyu'na ulaşılır. 11-12 km'lik bir yolculuktan sonra Özpamir Sitesi tabelası görünecektir. Site içerisindeki yolu takip ederek deniz kıyısının yanındaki otoparka ulaşım sağlanır. Giriş ücreti yoktur. 


Çeşme Dalyanköy Sakızlı Koy

Çeşme Dalyanköy Halk Plajı Çeşme Dalyanköy Halk PlajıDalyan'ın incisi olarak tanımlanan Sakızlı Koy, sıcak ve sakinleştirici denizi için en çok tercih edilen yerlerden birisidir. Çeşme Merkez'den 4 km uzaklıkta konumlandırılmıştır. Sakızlı Koy balık tutmak ve bisiklet sürmek için ideal bir doğaya sahiptir. Havanın temiz kokusu koya girildiğinde tüm çevreyi sarmaktadır.   

İzmir'e gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. İzmir gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Şifne Büyük Liman

Şifne Büyük Liman Manzarası Şifne Büyük Liman ManzarasıŞifne Büyük Liman ayrıca Paşa Liman'ı olarak da bilinmektedir. Şifne termal havuz alanında, Reisdere Köyü ve antik bir yerleşim yeri bulunmaktadır. Bu yerleşim yerinde taş mezarlar vardır. Burada Şifne’nin termal sularından yüzmek için sahil plajları mevcuttur. Kamp yapmak isteyenler için de harika kamp alanları bulunmaktadır. Bu güzel yere Ilıca merkezinden yaklaşık 5 km yol giderek ulaşım sağlanır, ayrıca ulaşım için dolmuş seferleri de bulunmaktadır. 

Çeşme'de daha büyük oteller yerine, kendinizi ev sıcaklığında hissedebileceğiniz uygun fiyattaki oteller Çeşme butik otelleri sayfamızda yer almaktadır.


Şifne Termal Kaplıcalar ve Çamur Banyosu

Şifne Termal Kaplıcalarında Çamur Banyosu Şifne Termal Kaplıcalarında Çamur BanyosuÇeşme, doğal kaplıcaları ile ünlüdür ve bu şifalı sular yüzyıllar boyunca romatizma, eklem hastalıkları, doku romatizması, sedef hastalığı, akne, egzama, varisli damarlar ve yüksek veya düşük tansiyonu iyileştirmek için kullanılmıştır. Metabolizma bozukluklarını ve karaciğer sorunlarını da iyileştirdiği söylenmektedir. Çeşme'deki su, sodyum, kalsiyum, magnezyum ve klor bikarbonatının bileşimini içerir. 

Şifalı sudan yararlanmak için Çeşme'de çeşitli mekanlar bulunmaktadır. Ilıca Plajı'nda 58 santigrat dereceye kadar ısınan suları bu yerlerden sadece birisidir. Çeşme Merkez'e sadece 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Ilıca Plajı halk plajı olduğu için giriş ücretsizdir fakat şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenler için ortalama 40 – 50 TL arası gibi bir ücrete sahiptir.

Çeşme Merkez'e araçla 5 kilometre uzaklıktaki bir diğer yer ise çamur banyoları ile tanınan Şifne Körfezi’dir. Buradaki hamamlara giriş için 10 - 20 TL civarı bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

Çeşme'de merkezi noktalarda yakın, lüks mimari tasarımları ile ılıca pansiyonların listesini Çeşme ılıca pansiyon oteller sayfamızda bulabilirsiniz.