Bolu'da Gezilecek Yerler

Bolu doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde birçok turistin uğrak mekânlarından biridir. Şehir merkezi ve çevresindeki ilçelerin yerleşim yeri olması M.Ö 1000’li yıllardan da eskiye dayamaktadır. İlk olarak Bitinya medeniyetini barındıran il, zamanla pek çok el değiştirerek Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar gelmiştir. Doğal ve tarihi ögeleri fazlaca bulunan Bolu’nun, içinde bulunan tüm tabiat varlıkları, devlet tarafından koruma altındadır.

Bizans döneminden kalan kalıntılar, Frigya medeniyetinden kalan kaya evler, Osmanlı’dan cami, türbe ve hamamlar başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser Bolu da popüler gezi durakları arasında yer almaktadır. Tarihi eserlerin yanı sıra yıllardır ayakta duran ağaçlar, yapay ve doğal göller, doğal kayak pistini andıran yüksek dağlar Bolu’da tüm ihtişamıyla ziyaretçileri karşılamaktadır. Bolu gezilecek yerler düşünüldüğünde bir hayli zengin olan bir ilçe olmasıyla birlikte, mutlaka gidip görmeniz gereken başlıca yerler; Abant Gölü, Yedi Göller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Çubuk Gölü, Akşemseddin Türbesi, Sünnet Gölü, Mudurnu Evleri ve Armutçular Konağı şeklinde sıralanmaktadır.

Bolu ve ilçeleri devlet ve belediyeler aracılığıyla “Kentsel Sit Alanı” ilan edilmiştir. İl içindeki korumaya alınan eserlerin yanı sıra müzelere konup sergilenen ve korunan eserler de mevcuttur. 

Bolu'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Bolu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü ve Tabiat Parkı Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü, 125 hektarlık bir arazi üzerinde, heyelanlardan meydana gelmiş bir set gölüdür. Her yıl binlerce turist ziyaret etme ve konaklama amacıyla Abant Gölü’ne gelmektedir.

Göl çevresi pek çok otel ve ormanlık araziyle çevrilidir. İçinde ise çeşitli balıklar ve hayvan türleriyle nilüfer, yosun gibi bitki çeşitleri yer almaktadır. Abant Gölü, Bolu'da gezilecek yerler arasında belki de en popüler olan bölgelerden biridir. Abant'ı ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka fayton ve bisiklet turlarını denemesi önerilmektedir. Göl çevresinin eşsiz manzarasına tanıklık edeceğiniz bu aktivite seçenekleri, kamp ve piknik alanı seçmenize de yardımcı olmaktadır.

Yılın her dönemi ziyarete açık olan bu bölge, çevresindeki eski yapılarla da oldukça dikkat çeken bir göl konumundadır. Tabiat parkı içerisindeki kamp alanlarında ücretlendirmeler 40 – 45 TL arasındadır. Bu alanlarda wc, çeşme, mangal ve oturma alanları gibi pek çok imkân bulunmaktadır. Ayrıca Abant Gölü birbirinden farklı su canlısına da ev sahipliği yapıyor. 

Günübirlik ziyaretlerde ise giriş ücretleri yayalar için 7 TL, araçlı yolcular içinse 14 – 21 TL arasındadır. 


Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Gölü Tabiat Parkı Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Milli Park ilan edilen bölge Mesiciler Köyü’nde yer almaktadır. Geniş bir araziyi kaplayan alanda mesire alanı, yürüyüş ve bisikletler için yollar bulunmaktadır. Ayrıca konaklamak isteyenler için, önceden yer ayırtmak kaydıyla, özel bungalov evler hizmet vermektedir.

Günübirlik ziyaretler için özel mangallar ve masalı banklar bulunmaktadır. Kişi başı giriş ücretleri 15- 20 TL arasında değişmektedir. Kamp yapmak isteyenlerin ya da bungalov evlerde güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin belki de tek adresi olan Gölcük Gölü, Bolu gezilecek yerler planlamanıza mutlaka eklemek isteyeceğiniz bölgeler arasındadır.

Araçlar için geniş bir park alanı mevcuttur. Ormanlarla çevrili olan Gölcük Tabiat Parkı’nda uzun bir yürüyüşten sonra park alanında dinlenebilir ve doğayla baş başa kalabilirsiniz. 

Bolu'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Bolu gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, çeşitli büyüklük ve derinliğe sahip 7 adet set gölünün, kompleks halde bulunduğu bir tabiat parkıdır. Yedigölller'de en büyüğü Büyükgöl, en küçüğü ise Küçükgöl olmak üzere, Seringöl, Deringöl, İncegöl, Nazlıgöl ve Sazlıgöl isimlerindeki göllere ev sahipliği yapmaktadır.

Milli park, 1642 hektarlık bir alana sahip olan oldukça büyük ve özel bir yerdir. Aynı zamanda bu alanla çevresi koruma altına alınmıştır. Çok sayıda bitki ve hayvana ev sahipliği yapan havza, Bolu’ya gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken bir doğal güzelliktir. Haliyle Bolu Gezilecek yerler listenize de mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır. Yaylaları ile de adından çokça söz ettiren bölge, yerli turizmi için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Asıl kullanım amacı balıkçılık üzerine olsa da turistik açıdan ilçenin en büyük değerleri arasında yer almaktadır. 

Yedigöller Milli Parkı için giriş ücreti araçsız 7 TL olup, aracı ile ziyareti seçen konuklar için giriş ücretleri araç tipine göre 14 – 112 TL arasında değişmektedir. Çadır ve karavanla konaklama olanaklarının bulunduğu milli parkta bu hizmetin ücret ortalaması ise 40 – 45 TL arasındadır. 


Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’nun mutlaka gidilmesi gereken, Köroğlu Dağları’nın eteğinde yer alan, her kış milyonlarca turisti ağırlayan, koruma altına alınmış çok özel bir alanıdır.

Bünyesinde bulunan lüks oteller sayesinde kolayca konaklayabilir, snowbord, kayak, kızak gibi pek çok sporu yapabilir ve alet edevatını kiralayabilirsiniz. Güzel bir hafta sonu kaçamağı yapıp keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin ve yaz aylarında yapılamayacak olan bu etkinlikleri kışın harika bir bölgede yapmak isteyenler için bu merkez neredeyse kusursuz bir seçenek olarak gösterilmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezi her kesimden ve bütçeden ziyaretçi için uygun imkânlar sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında yapılan aktiviteler nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yaz ve bahar aylarında ise doğa sporları ve doğa ile iç içe geçirilecek dinlendirici saatler için tercih edilmektedir. Doğal güzellikleri ve özel faaliyetleriyle gerçek bir eğlence merkezi olan Kartalkaya, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bölgelerden de biridir. 

Yoğunluğun daha az olduğu ama normal sezondaki kadar keyif alacağınız bir dönemde gelmek isterseniz Mart ayı oldukça idealdir. Konaklama olanaklarının yanı sıra günübirlik ziyaretler için de uygun olan kayak merkezinde günlük kayak ücretleri 160 TL – 230 TL arasında değişmektedir.

Yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Bolu balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.


Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri Akkaya Travertenleri

Pamukkale travertenlerinin bir benzeri olan Akkaya Travertenleri, Bolu’nun Çepni Köyü’nde bulunmaktadır. Çevresinde herhangi bir yapılaşma söz konusu değildir ve devlet tarafından koruma altındadır.

2 parça halinde bir oluşuma sahiptir. Bir parçası 250 metre, diğer parçası 50 metre uzunluktadır. Dinlenmek, serinlemek ve piknik yapmak amacıyla ziyaret edilmektedir. Girişi ücretli olan açık havuzlara sahiptir. Doğal soda olan suyu birçok hastalığa şifa niteliğindedir. Akkaya Travertenleri, doğal güzellikler adına büyük bir bölgeye hakim olmakla birlikte 

Akkaya Travertenleri’ne giriş ücreti 2 TL olup, havuzlardan yararlanmak isteyen konuklar için ücretlendirmeler ise 10 – 15 TL arasındadır. 


Zafer Kulesi

Göynük Zafer Kulesi Göynük Zafer Kulesi

Bolu’nun Kuruluş Savaşı’nda ne gibi çilerler çektiğini, ne gibi destanlar yazdığını anlatan önemli bir simgesidir. Zafer Kulesi, Bolu’ya tayin edilen ilk kaymakam Hurşit Bey tarafından yaptırılmıştır. 

Cumhuriyet Dönemi’nin önemli eserlerinden biridir. Tarihi ve turistik açıdan gidip görülmesi gereken 3 katlı ve ahşaptan yapılma önemli bir eserdir. Göynük’te yer almaktadır.


Sarot Kaplıcaları

Sarot Kaplıcaları Sarot Kaplıcaları

Ilıca Köyü Mudurnu'da bulunmaktadır. Yer altı suları bakımından çok eşsiz bir yapıya sahiptir. Yer altından çıkan kaplıca suları hem içmek hem de yıkanmak için birebirdir. Sarot Kaplıcaları birçok dert ve hastalığa şifa olmaktadır.

Kaplıcaların olduğu yörede konaklamak isterseniz 2 adet büyük otel bulunmaktadır. Bu otellerin etrafı yüksek dağlar ve ormanlık arazilerle çevrilidir. Özellikle kış aylarında büyük rağbet görmektedir. Bolu’nun diğer ilçelerine çok yakın olan bu havza ve su özel koruma altındadır.


Gazi Süleyman Paşa Cami

Gazi Süleyman Paşa Camii Gazi Süleyman Paşa Camii

Orhan Gazi’nin oğlu olan Süleyman Paşa, Bolu’yu en iyi şekilde yöneten ve geride birçok eser bırakan önemli bir Osmanlı büyüğüdür. Birçok hamam, kervansaray, medrese, mescit yaptıran Süleyman Paşa’nın en önemli eseri Gazi Süleyman Paşa Camii olarak gösterilmektedir.

Göynük’teki Cuma Mahallesi’nde yer alan bu cami, 1331 yılında yapımına başlanmış ve 1335 yılında bitirilmiştir. Fatih Sultan Mehmet döneminde ise yer yer restorasyonlar yapılmış olup günümüze kadar sapasağlam bir şekilde gelmeyi başarmıştır. Aynı zamanda Göynük ilçesinde bulunan 

Cami, tek şerefe, ahşap kubbe ve minareden oluşmaktadır. Bolu’ya gittiğiniz zaman, Bolu tarihi ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz mutlaka bu camiye uğramanız önerilmektedir.


Bolu Tarih Müzesi

Bolu Tarih Müzesi Bolu Tarih Müzesi

Bolu’nun tamamını gezmeden önce Bolu Tarih Müzesi’ni gezmeniz önerilmektedir. Böylece Bolu’da yaşamış olan uygarlıkların, geride bıraktığı eser ve yapıları inceleyerek Bolu hakkında kısa bir ön bilgi edinmeniz mümkündür. 

Bolu Müzesi, Karamanlı Mahallesi’nde bulunmakta olup, içinde 16000’e yakın eser sergilenmektedir. Yapım aşaması 1975 yılında başlamış, 1981 yılında ise ziyarete açılmıştır. Rehber eşliğinde yapılan turlarda, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenen bölgelerden biridir. 

Giriş ücreti kişi başı ortalama 6 TL’dir. Müzenin yanı sıra yanında Görsel Sanatlar Galerisi yer almaktadır. 


Yukarı ve Aşağı Taşhan

Aşağı Taşhan Aşağı Taşhan

Farklı zamanlarda ve birbirine mesafeli konumda yapılmasına karşın, bir olarak anılmaktadır. Aşağı Taşhan zamanla yıpransa da restore edilmiş ve kafe- restoran olarak hizmete açılmıştır.

Yukarı Taşhan ise içinde kitap, sepet ve hediyelik ürünler satan küçük esnafların bulunduğu küçük bir pasaj niteliğindedir. Otel olarak restore edilmesi planlanmaktadır.


Bolu Günübirlik Gezilecek Yerler

Lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Bolu, yılın dört mevsimi hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmekte olan bir şehirdir. Bolu merkezde olduğu kadar çevresinde de pek çok günübirlik gezilecek yer bulunmaktadır.  


Seben Kaya Evleri

Seben Kaya Evleri Seben Kaya Evleri

Frigyalılar döneminden günümüze gelen tarihi alanlardan biri olan Seben Kaya Evleri şehrin önemli tarihi değerlerinden biridir. Seben Kaya Evleri, Bolu şehir merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 62 km’dir. 

Eski Türk filmlerine de konu olan bu evleri Bolu bölgesinde mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi Esentepe Kayak Merkezi

Bolu’nun Gerede'de yer alan Esentepe Kayak Merkezi, şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km mesafede yer almaktadır. Kartalkaya’ya alternatif olan bu nokta, 1300 metre yükseklikte olup, konaklamalı tatillerin yanı sıra günübirlik gezilerin de en çok tercih edilenleri arasında yer almaktadır. 


Sülüklü Göl

Sülüklü Göl Sülüklü Göl

6 hektarlık bir alanı kaplayan Sülüklü Göl, 1703 senesinde yaşanan bir doğa olayı sonrası ortaya çıkmıştır. Tavşansuyu Deresi'ne düşen heyelan, aynı zamanda bu gölün de oluşmasına vesile olmuştur.

Yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi olan bu göl; tabiri yerindeyse ''kampçıların saklı cenneti'' olarak ifade edilmektedir. Bolu ve Sakarya arasında bulunan bu göl, özellikle kampçılara ev sahipliği yapıyor. Doğa sporları için de oldukça elverişli olan göl, çevresinde pek bir işletme bulunmamasından dolayı tam bir doğa harikasıdır. Sülüklü Göl, normal şartlarda oldukça popüler olması gerekirken, hem yolunun oldukça sorunlu olması hem de çevresinde pek işletme bulunmaması nedeniyle genelde yoğun olmamasıyla bilinmektedir. Bölgede sizi yorabileceği söylenen iki durum mevcut. Bunlardan biri sivrisinekler diğeri ise gece uyurken hep bir ağızdan koro eşliğinde kurbağaların seslerine maruz kalma durumları. Ancak kampçılar için pek sorun edilen durumlar arasında da gösterilmemektedir. 

Sülüklü Gölü, özellikle kamp yapmayı düşünen ve tertemiz bir suya girmek isteyenler için Bolu'da gezilecek yerler arasında tercih edilebilecek oldukça özel bölgelerden biridir. 

Bolu'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Bolu dağ otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Seben Gölü

Seben Gölü Seben Gölü

Seben Gölü, Bolu merkeze yaklaşık 40 dakika, Seben ilçesine ise 25 dakikalık mesafede yer almaktadır. Bu gölün yapımına ise 2006 senesinde başlanmıştır. 

Bölgenin en önemli özelliği, çevresinde bulunan birbirinden güzel mağaralara ve tarihi evlere sahip olmasıdır. Farklı bir mimariye sahip olan bu evler ''kaya evleri'' olarak adlandırılmaktadır. Gölcük ile de yaklaşık yarım saatlik mesafede olan Seben Gölü, turizm açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Büyük şehirlerde yaşayanların hem gürültüden hem de kirlilikten kaçıp doğayla iç içe güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabileceği nadide bölgelerden biridir. 

Seben Gölü'nün tam ortasında bulunan camiyi de ziyaret edebilirsiniz. Konumuyla dikkat çeken cami, mimari açıdan da oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Bolu'daki gezilecek yerler listesi için son derece güzel bir bölge sizleri bekliyor.