Manavgat Doğal Güzellikleri

Kuzey tarafında Toros Dağları’na, güney tarafında ise Akdeniz’e komşu olan Manavgat, yılın her anında turizm için elverişli bir noktadır. Oldukça büyük yüzölçümü sayesinde bünyesinde birçok güzelliğe ev sahipliği yapar. 

Su sporlarının yapıldığı kanyonlarının yanı sıra, eşsiz mağaraları, nehirleri ve dünyalara ün salan şelalesi ile yaz aylarında bir cazibe merkezi haline dönüşmektedir. Eşsiz coğrafyası, kart postalları andıran bir manzaraya sahip olmasına olanak sağlamıştır. Yaz aylarında kalabalıktan uzaklaşıp doğayı keşfetmek isteyenler için en ideal noktalardan birisidir.


Manavgat Şelalesi

Doğa Harikası Manavgat Şelalesi Doğa Harikası Manavgat Şelalesi Bir zamanlar Türk parasının bir yüzünde yer alan resmi ile Türkiye’nin en bilinen şelalelerinden birisi olan Manavgat, ilçe merkezinin 3 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Yaz aylarında şehrin kalabalığından sıkılan kişilerin dinlenmek için uğradıkları doğal güzelliklerden birisidir. 

Çok fazla bir yüksekliğe sahip olmamasına rağmen, oldukça hızlı akan Manavgat Nehri’nin sularıyla şelale mavi ile yeşilin birleştiği ender doğa güzellikleri arasında yerini almıştır. Etrafında bulunan piknik için uygun alanlar ile daha çok piknik ve dinlenme amaçlı tercih edilmektedir.

Sularının oldukça soğuk olması ve Akdeniz’e özgü karstik formların yıllarca aşınmasının ardından oluşan beyaz renkli sarkıtları ile görsel bir şölen sunmaktadır. Ayrıca etrafında kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği birçok tesis bulunmaktadır.

Manavgat Şelalesi’ne giriş ücreti 5 TL’dir.


Oymapınar Barajı (Oymapınar Gölü)

Oymapınar Gölü Tekne Turu Oymapınar Gölü Tekne TuruManavgat Şelalesi'nin 12 kilometre kuzeyindeki Sevinçköy Mahallesi'nde yer alır. 1984 yılında Türkiye'de Manavgat Çayı üzerine inşa edilmiş bir kemer barajdır. Hidroelektrik enerji üretmek için inşa edilmiştir ve 185 metre yüksekliğindedir. 

300 milyon metreküp kapasiteli yapay baraj tatlı su ile doldurulmuştur. Barajda toplam 540 megawatt kapasiteli dört yeraltı türbini bulunmaktadır. 1984 yılında inşa edildiğinde, Türkiye'deki en büyük üçüncü barajken günümüzde yapılan yeni barajlar sayesinde 5. sıraya gerilemiştir. 

Bu bölge günümüzde doğa turizmi için aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Golf için baraj yanında bir alan vardır. Yalnızca golf turizmi için değil ayrıca jeep safari, agro, kuş gözlemciliği ve botanik gibi 19 farklı alana sahip turizm amacı doğrultusunda kullanılır.

Oymapınar Parajı'na giriş ücretsizdir.  


Titreyen Göl

Titreyen Göl Manzarası Titreyen Göl ManzarasıManavgat’ın bir turizm merkezi haline gelen Side beldesi sınırları içerisinde bulunan Titreyen Göl, ismini sürekli titrer şekilde duran sularında almaktadır. Manavgat Çay’ının bir kolunun önüne bir set çekilerek yapay bir güzellik haline dönen eşsiz bir noktadır.

Yaklaşık olarak 3 bin metrekarelik alana yayılan geniş su sahanı ile birçok kuşa ve balığa ev sahipliği yapmaktadır. Genel olarak ince bir boğazdan genişleyen bir nokta olduğu için dalga söz konusu olmaz. Ancak en ufak bir rüzgarda dahi sularının titremesi doğal bir güzellik oluşturur.

Etrafında bulunan konaklama seçenekleri ve hemen yakınında bulunan plajı ile turizm için ideal bir noktadır. Kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği çeşitli tesislerin de bulunması, bir huzur noktası haline gelmesine yardımcı olmuştur.

Titreyen Göl’e girişler ücretsizdir.

Titreyen Göl'e yakın göz alıcı dizaynları ile sizi cezbedecek oteller için Manavgat oteller sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Köprülü Kanyon Milli Parkı

Tarihi Köprülü Kanyon Tarihi Köprülü KanyonManavgat’ın Bozyaka Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve dünyaca ünlü rafting parkuruna ev sahipliği yapan Köprülü Kanyon Milli Parkı, ülkemizin en uzun kanyonlarından birisidir. İlk defa 1973’te milli park statüsü kazanan bölge, daha çok doğa ile iç içe olmak isteyen ekstrem spor meraklılarının uğrak noktasıdır.

Yer yer 100 metrelik genişleyen aralıklarla 14 kilometrelik bir yolculuğa ev sahipliği yapan kanyon, Köprüçay olarak adlandırılan akarsuyu bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca milli park içerisinde dağ keçisi, geyik, sansar ve porsuk gibi nesli tükenmekte olan bazı canlılar da mevcuttur.

Doğal güzellik arasında Bizans döneminden kalma Selge Antik Kenti de, milli park içerisinde oldukça sık ziyaret edilen yerlerden birisidir. Milli parkın genel olarak uğrak noktalarında ise kişisel ihtiyaçların karşılandığı birçok tesis yer almaktadır.

Köprülü Kanyon Milli Parkı’na giriş ücreti kişi başı 3 TL’dir.

Antalya'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Antalya otel sayfasını kontrol edebilirsiniz.


Manavgat Nehri

Manavgat Nehri Tekne Turu Manavgat Nehri Tekne TuruToros Dağları’nın zirvelerinde doğarak, Akdeniz’e dökülen Manavgat Nehri, 93 kilometrelik yolculuğu ile ilçenin güneyinde son bulur. Uzunluğu sayesinde birçok kanyona ev sahipliği yapan nehirde, ayrıca ülkemizin en ünlü şelalesi olan Manavgat Şelale’sini barındırır. Eski dönemlerde Melas olarak adlandırılan nehir, ayrıca Oymapınar ve Manavgat olmak üzere iki adet baraja sahiptir.

Turkuaz yeşili rengi ile doğal güzellik arayanların en çok ilgisini çeken noktalardan birisidir. Aynı zamanda kefal, levrek, karabalık gibi birçok balık türüne ve su tavuğu, yalıçapkını ve ördek gibi kuş türüne ev sahipliği de yapmaktadır. 

Nehir genel olarak Manavgat’ın doğal bir yaşam alanı sunmuş ve birçok canlıya yuva olmuştur. Çevresinde bulunan meyve bahçeleri ve yeşillik arazileri ile bir görsel şölen sunmaktadır.

Günbatımında sizi büyüleyecek yerler için Manavgat gezilecek yerlerine göz atmayı unutmayın.


Köprüçay

Torosların Zirvesinde Köprü Çay Torosların Zirvesinde Köprü ÇayToros Dağları'nın zirvesinden doğan çay kanyonların arasından ilerleyerek Serik ilçesinin güney kısmından Akdeniz'e dökülür. 

Köprüçay'ı kanyonlardan çıkan yeraltı suları besler. Türkiye'de en güzel tabii rekreasyon bölgelerinden birisidir. Birçok tarihi noktadan geçen Köprüçay'ın etrafı karaçam, sedir, meşe ve köknar ağaçları ile çevrelenmiştir. 

Sadece doğal güzelliğiyle değil ayrıca kürek çekme aktivitesi için de sıklıkla ziyaret edilir. 

Doğal güzellikleri ile hayata bir daha tutunmanızı sağlayacak ihtişamlı yerleri ekibimiz sizin için Manavgat gezi rehberi sayfasında listeledi.


Altınbeşik Mağarası Milli Parkı (Düdensuyu Mağarası)

Altınbeşik Mağarası Giriş Alanı Altınbeşik Mağarası Giriş AlanıManavgat Vadisi'nin batı yamacında bulunan milli park, Antalya'nın İbradi ilçesindedir. Mağaraya özel araçlar ile ulaşım sağlanabilmektedir. 

1995 yılında turizme kazandırılmıştır. Mağaranın hemen girişinde 125 metre uzunluğu olan bir göl vardır. Mağaranın tamamen içine girebilmek için botlar kullanılmaktadır. Gölün bitiş noktasında traverten oluşumları göze çarpar. İlerledikçe ikinci göl ile karşılaşılır. İkincisi ilkine göre daha sığdır ve uzunluğu 130 metredir. 

Günümüzde hala araştırmaların devam ettiği mağaranın sadece 2200 metrelik kısmı keşfedilmiştir. Mağaraya sadece yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçi kabul edilir. Bunun sebebi ise diğer mevsimlerde suyun seviyesi içine girilemeyecek kadar yükselmesidir. 

Altınbeşik Mağarası'na giriş 5 TL'dir.

Antalya'nın gece hayatı ile arkadaşlarınızla eğlencenin dibine vurmak için Antalya Gezi Rehberi sayfasındaki gece hayatı yazımızı incelemeyi unutmayın.


Ahmetler Köyü

Ahmetler Köyü Doğa Manzarası Ahmetler Köyü Doğa ManzarasıManavgat sınırları içerisindeki en eski Türkmen köylerinden birisidir ve ilçe merkezine ortalama 40 kilometre uzaklıktadır. Konumundan dolayı, hem ekonomik hem de sosyal anlamda kendilerini izole etmişlerdir. Soyları Türkmenlere dayansa da, Türkiye’yi bir ev olarak benimsemiş ve Atatürk’ü öncüleri olarak kabul etmişlerdir.

Köy yaklaşık olarak denizden 700 metre yüksekliktedir. Manavgat sınırları içerisindeki en yüksek yerleşim yeri olmasının yanı sıra manzara bakımından en ideal noktadır. Doğal güzellikleri gözlemlemek, yürüyüş ve piknik yapmak söz konusu olduğunda ilk sıralarda gelmektedir.

Torosların eteğinde bulunan Ahmetler Köyü, ova köyleriyle hiçbir benzerliği olmayan eski bir orman mahallesi olarak değerlendirilir. Halkı oldukça sıcakkanlı olup, gelen ziyaretçileri özenle karşılamaktadırlar.

Uygun fiyatları ile kendinizi yabancı hissetmeyeceğiniz apartları sizin için Manavgat apart otelleri sayfamız da listeledik.


Tilkiler Mağarası (Tilkiler Düdeni)

Tilkiler Mağarası Ziyaretçi Alanı Tilkiler Mağarası Ziyaretçi AlanıTilkiler köyünün doğusunda, Oymapınar Barajı'nın yaklaşık 4 kilometre kuzeybatısında ve deniz seviyesinden 150 metre yükseklikte yer almaktadır. İsmini yakınındaki Tilkiler Köyü'nden almıştır. Manavgat merkeze uzaklığı yaklaşık olarak 20 kilometredir.

Tilkiler Mağarası, 1976 yılında Oymapınar Barajı'ndaki hazırlık çalışmaları sırasında bir galeri kazarken keşfedilmiştir. Mağara 6650 metre uzunluğa ve 159 metre derinliğe sahiptir. Türkiye'nin en uzun üçüncü mağarasıdır. 

Mağara, Miyosen konglomera kaya formasyonu içinde oluşturulmuştur. Aynı zamanda kısmen kireçtaşı kayanın oluşumunda etken madde olmuştur. Mağaranın içinde farklı boyutlarda göletler vardır. Su seviyesi yaz ile kış mevsimlerinde 68 ile 128 metre arasında değişmektedir, ilkbahar mevsiminde ise taşmaktadır. Girişten birkaç kilometre ötede, tamamen kumla kaplı bir salon bulunmaktadır.


Mahrumçalı Mağarası

Mahruçalı Mağarası Doğal Güzellikleri Mahruçalı Mağarası Doğal GüzellikleriYaklaşık uzunluğu 157 metre olan Mahrumçalı Mağarası, Manavgat’ın Gebecek Köyü sınırları arasında yer almaktadır. Hemen her türlü araç ile ulaşımın mümkün olduğu mağara yaklaşık olarak 36 metre derinliğe sahiptir. 

Çok fazla ünlü olmasa da, doğal güzellik görmek isteyenlerin tercih edebileceği bir noktadır. Yılın bazı aylarında yağmur suları mağaranın belirli bir kısmının su ile dolmasına neden olurken, yaz aylarında 16-17 derecelik sıcaklıkları ile görülmeye değer bir yerdir.

Yarı aktif olarak değerlendirilen mağaranın bazı kısımları erişilebilir durumdadır. Çevresinde kamp yapılacak alanlar da bulunduğu için, ideal bir turizm noktası olarak bilinir.

Mahrumçalı Mağarası’na girişler ücretsizdir.

Kaliteden ödün vermeyen ve bir çok aktiviteyi yapabileceğiniz oteller için Manavgat 5 yıldızlı oteller sayfamıza göz atabilirsiniz.


Simoğlu Mağarası

Manavgat’ın Gebece Köyü sınırları arasında yer alan bir diğer mağara ise Simoğlu Mağarası’dır. Hakkında çok fazla bilgi olmamasına rağmen, oldukça ihtişamlı bir görünüme sahiptir. Antalya’nın karstik yapısından kaynaklı sarkıt ve dikitler bu mağarada da oldukça dikkat çekicidir.

Mağaranın konumu bir hayli yüksekte olduğu için doğrudan Toros Dağları’nın manzarasına sahiptir. Bölge eski dönemlerde bir göç noktası olarak tercih edildiği için bir zamanlarda bu mağarada yaşamın olduğu düşünülmektedir. 

Görünüm açısından sadece görsellerin olduğu mağaranın daha detaylı incelemesi henüz yeni başladığı için tam olarak derinlik ve uzunluk belirli değildir. Serinlemek ve doğal güzellik görmek için ideal bir noktadır.

Simoğlu Mağarası’na girişler ücretsizdir.