Konyaaltı Doğal Güzellikleri

Yüzölçümü bakımından küçük bir alana yayılsa da Konyaaltı, Antalya’nın doğal güzellik bakımından en zengin coğrafyalarından birisine ev sahipliği yapmaktadır. Bünyesinde barındırdığı noktalar ile manzara keyfini oldukça etkili yaşatır.

Geniş ormanları ve yeşillik alanları ile birçok canlıya ev sahipliği yapan Konyaaltı, yılın her anında piknik, kamp, doğa yürüyüşü ve bisiklet turları ile keşfedilecek zengin bir ilçedir. Mağarasında teleferiğine, doğal parktan yapay gölüne kadar geniş bir kategoriye sahiptir.


Tünektepe Teleferik

Tünektepe Teleferik Şehir Manzarası Tünektepe Teleferik Şehir ManzarasıDöner Gazino’dan sonra manzara seyri için en ideal noktalardan birisi olan Tünektepe Teleferik, Konyaaltı’nın Liman Mahallesi’nde bulunmaktadır. Bir zamanlar Olimpos Dağı olarak nitelendirilen Tahtalı Dağı’na seferlerin düzenlendiği teleferik, ilçe de en çok tercih edilen aktivitelerin başında gelmektedir.

Uzunluğu itibariyle hem denizi hem ormanları hem de Antalya’yı yüksekten kuş bakışı izleme imkanı sunar. Antalya’nın doğal güzelliklerini bir arada görmek mümkündür. Belirli saatlerde seferlerin düzenlendiği Tünektepe Teleferik ile Tahtalı Dağı’na ulaşım yaklaşık yarım saat sürmektedir.

Gezilecek yerlere yakın olan uygun fiyatlı ve konforlu konaklama için Konyaaltı otelleri listesini inceleyebilirsiniz.

Oldukça güvenilir olarak nitelendirilen teleferik çocuklar için de uygundur. Bundan dolayı çocuklu aileler de manzara seyri için tercih edebilir. İlçe merkezinden servisler ile teleferik kalkış noktasına ulaşmak da mümkündür.

Tünektepe Teleferik biniş ücreti kişi başı 15 TL’dir.


Feslikan Yaylası

Feslikan Yaylası Taşlık Bölge Feslikan Yaylası Taşlık BölgeKonyaaltı’nın Geyikbayırı Mahallesi sınırları arasında yer alan bir diğer doğal güzellik ise Feslikan Yaylası’dır. Yaz aylarında yerli halkın birçoğu sıcak havalardan kaçmak için bu yaylaya gelmektedir. Antalya’nın en sık ormanlarının bulunduğu noktalardan birisi olarak ün kazanmıştır.

Denizden yükseltisi yaklaşık olarak 1500 metre olduğu için manzara seyri ve temiz hava atmosferi bakımından oldukça zengindir. Yaz aylarında ise yöresel etkinliklerin yanı sıra, Akdeniz kültürüne ait festivallerin de düzenlendiği bölge, Antalya’nın en ünlü yaylalarından birisidir.

Doğal alanlara çok da uzak olmayan şehir merkezindeki kalınacak yerleri Antalya otel fiyatları sayfasından bulabilirsiniz.

Doğa yürüyüşü yapmak için oldukça ideal bir mekan olan Feslikan Yaylası, bisiklet turlarının da ilk uğrak noktalarından birisi olmaktadır. Özellikle Akdeniz’e özgü birçok bitki türünün en iyi gözlemlendiği zaman olan bahar aylarında birçok ziyaretçisi bulunmaktadır.

Feslikan Yaylası’na girişler ücretsizdir.


Doyran Göleti

Doğal Doyran Göleti Doğal Doyran GöletiSöz konusu piknik ve kamp aktivitesi olduğunda Konyaaltı’nda en çok tercih edilen yerlerden birisi olan Doyran Göleti, Konyaaltı’nın Akdamlar Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ulaşımın yalnızca özel araçlarla sağlandığı gölet, yaklaşık olarak 15 yıl öncesinde oluşturulmuştur.

Yapay bir göl olmasına rağmen, yeşil ile mavinin buluştuğu ender noktalardan birisi haline gelerek, zaman içerisinde popülerlik kazanmıştır. Doyran Göleti’nin etrafında herhangi bir tesis bulunmadığı için, kişisel ihtiyaçların karşılanabileceği bir yer yoktur.

Doğa yürüyüşü, bisiklet turları ya da dinlence amaçlı da sıklıkla tercih edilen göletin ilçe merkezine uzaklığı yaklaşık olarak 17 kilometredir. İlkbahar aylarında su seviyesi yağışlar sonucunda artmaktadır. Aynı zamanda birçok kuş türüne de ev sahipliği yapar.

Doyran Göleti’ne girişler ücretsizdir.

Konyaaltı'nda bulunan diğer gözde gezi noktalarını Konyaaltı gezilecek yerlerinden öğrenebilirsiniz.


Hisarçandırı

Hisarçandırı Yolu Hisarçandırı YoluKonyaaltı ilçe merkezinin 26 kilometre güneyinde yer alan bir köydür. İsmini köyü çevreleyen dik bir kaya üzerinde yer alan antik surlardan almıştır. Çandır ismi ise, yöreye verilen genel bir isimdir. 

Bisiklet turu yapmak isteyenler için harika bir konuma sahiptir. Konyaaltı’na bağlı Hurma Mahallesi üzerinden başlayan rota, Altınyaka üzerinde son bulur. 

Özellikle sonbahar mevsiminde ziyaret edilen köyde ayrıca yürüyüş rotası da çok güzel doğa manzarasına sahiptir.  

Manzaraya sahip diğer birçok gezilecek noktayı listelemek için Konyaaltı gezi rehberinin tamamını görmek isteyebilirsiniz.


Geyikbayırı Mağarası

Geyikbayırı Mağarası Girişi Geyikbayırı Mağarası GirişiKonyaaltı’na yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta bulunan ve Geyikpınarı Köyü’nün sınırları arasında yer alan Geyikbayırı Mağarası, ilçenin tek mağarasıdır. Son zamanlarda turizme kazandırılan mağaranın 120 metrelik bir uzunluğu vardır.

Yaz aylarında çevreye göre daha serin bir sıcaklığa, sonbahar aylarında ise dışarıdaki hava durumuna uygun bir sıcaklığı bulunur. Kısmen aktif olan mağaranın içi yağışlı günlerde su ile dolmaktadır. Girişine göre de en derin noktası yaklaşık olarak 6.5 metre derinliğe sahiptir.

Doğal gezi alanlarıyla öne çıkan şehrin diğer önemli noktalarına Antalya gezi rehberi sayfasından ulaşabilirsiniz.

Köyün içerisinde 5 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde olan Geyikbayırı Mağarası, doğal güzelliklerin içerisinde bulunan gizemli bir varlık olarak değerlendirilmektedir. Konyaaltı’nı ziyarete gelen birçok kişinin ziyaret ettiği durak noktalarından birisidir.

Geyikbayırı Mağarası’na girişler ücretsizdir.


Güllük Dağı Millî Parkı

Güllük Dağı Milli Park Tarihi Kalıntıları Güllük Dağı Milli Park Tarihi KalıntılarıBir zamanlar Termessos olarak adlandırılan Güllük Dağı Millî Parkı, tam anlamıyla Konyaaltı sınırları arasında yer almasa da doğal güzellik bakımından birçok kişi tarafından ziyaret edilen bir noktadır. Denizden yüksekliğinin yaklaşık olarak 1000 metre olması, doğal bir manzara seyri atmosferi oluşturmuştur.

Güllük Dağı Millî Parkı’nın tam zirve noktasında bulunan ve bir zamanlar bölgeye kendi ismini veren bir de antik kent bulunmaktadır. Termessos Antik Kenti’nin tarihi Büyük İskender’e kadar uzanmaktadır. 

Hem doğal güzelliğin hem de tarihi güzelliğin bir arada gözlemlendiği Güllük Dağı Millî Parkı, 1970 yılından itibaren milli park statüsüne sahiptir. Birçok vaşak, dağ keçisi, ağaç yediuyuru gibi birçok nesli tükenen canlıya ev sahipliği yapan milli parkta, günümüzde herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır.

Güllük Dağı Millî Parkı’na giriş ücreti kişi başı 7 TL’dir.

Milli parklara yakın olan bütçenize uygun konaklama imkanlarından Konyaaltı pansiyonları iyi bir seçim olabilir.


Sarısu Mesire Alanı

Sarısu Mesire Alanı Yürüyüş Yolu Sarısu Mesire Alanı Yürüyüş Yolu

Aynı zamanda Sarısu Piknik Alanı olarak da bilinen Sarısu Mesire Alanı, Konyaaltı’nın Liman Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Daha çok büyük gruplar ve ailelerin yılın her anında piknik yapmak için sıklıkla tercih ettiği noktalardan birisidir.

Binden fazla kamelya şeklinde piknik alanlarının bulunduğu Sarısu Mesire Alanı’nın genişliği 350 dönümdür. Doğanın içerisinde zaman geçirmek isteyenlere hitaben oluşturulan bölge, aynı anda 6 bin kişinin piknik yapabileceği bir alan olarak oluşturulmuştur.

İçerisinde bulunan çeşitli tesisler ile her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği Sarısu Mesire Alanı’nın ayrıca 2 bin araç kapasitesinde geniş bir otoparkı da mevcuttur. Akşam saatlerinde ise gelişmiş aydınlatma sistemi ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Sarısu Mesire Alanı’na giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.


Beydağları Sahili Milli Parkı

Beydağları Sahili Miili Park Antik Kalıntıları Beydağları Sahili Miili Park Antik KalıntılarıYaklaşık olarak 311 bin dekarlık ormanlık alanı ile Antalya’nın en büyük milli parkı olan Beydağları Sahili Milli Parkı, Konyaaltı’nın sahil kesiminin bir kısmını kapsamaktadır. İçerisinde bulundurduğu doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkar.

Geniş bir noktaya yayılması kirpi, meyve yarasası, farekulaklı yarasa, kirpi, sincap, oklu kirpi gibi birçok memeli canlı türüne ev sahipliği yapar. Aynı zamanda da 85 farklı kuş türünün bulunduğu park 1972’de milli park statüsünü kazanmıştır.

Tatilinizde bol aktivite yapabilmek için düşük fiyatlı konaklamayı Konyaaltı apart otellerinden yana tercih edebilirsiniz.

Kamp, doğa yürüyüşü, piknik ve seyir manzaraları için de sıklıkla tercih edilen Beydağları Sahili Milli Parkı, bünyesinde birçok tesisi de bulundurmaktadır. Bu tesisler aracılığıyla kişisel ihtiyaçlar karşılanır. Bazı bölgelerinde ise yamaç paraşütü yapılan atlama alanları mevcuttur.

Beydağları Sahili Milli Parkı’na giriş kişi başı 7 TL’dir.


Tünektepe Döner Gazino

Tünektepe Döner Gazino Çocuk Park Alanı Tünektepe Döner Gazino Çocuk Park AlanıYapay bir güzellik olarak değerlendirilse de sunduğu manzara bakımından Konyaaltı’nın en gözde mekanlarından birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Konyaaltı’nın Liman Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Döner Gazino, denizden yaklaşık olarak 618 metre yükseklikte bulunmaktadır.

7 kilometrelik dik bir yokuş sonrasında ulaşılan Döner Gazino’nun 360 derecelik manzarası, Akdeniz’i ve liman çevresini kuş bakışı olarak görmeyi mümkün kılmaktadır. Konyaaltı’nın bir simgesi haline gelen yapı, aynı zamanda bir restoran hizmeti de sunmaktadır.

Söz konusu manzara olduğunda, bir tarafında eşsiz yeşillikler, diğer tarafında ise Akdeniz’in eşsiz mavisi yer almaktadır. Bundan dolayı da Konyaaltı sınırları içerisinde en çok ilgi gören yerlerden birisi olarak ön plana çıkmaktadır. Ulaşım dolmuşlar ve özel araçlar ile sağlanır.

Tünektepe Döner Gazino’ya otomobil girişi 5 TL’dir.