Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’ndedir ve Karadeniz’e kıyısı bulunmaktadır. Yaz mevsiminde, temiz sahili ve deniz suyu ile çevre illerden tatilcileri ağırlamaktadır. Karadeniz’in küçük ve sakin olan sahilleri ile birçok turistin tercih ettiği tatil alanıdır.
Kastamonu’nun en temiz plajları, Abana Plajı ve Ginolu Plajı’dır. Doğa ile Karadeniz’in buluştuğu Hacıveli Plajı ve Özlüce Plajı, Sakinlik ve huzurlu Boyranaltı Plajı, Cide Halk Plajı ve Evrenye Kadınlar Plajı Kastamonu’nun plajlarından bazılarıdır.
Kastamonu'daki günübirlik aktiviteleriniz için rahat konaklama hizmetleri veren yerler için Kastamonu otel sayfasını kontrol edebilirsiniz.
Abana Plajı
Abana Plajı
Kastamonu’nun Abana ilçesine bağlı olan Abana Plajı yaklaşık olarak 2 km uzunluğunda ve 50 metre genişliğindedir. İnce kumlu olması plajın kullanılabilirliği açısından olumlu bir özellik taşımaktadır.
Karadeniz kıyısında olan plaj genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında tercih edilmektedir. Temiz deniz suyuna sahip olması, Abana Plajı’nı tercih edilir kılmaktadır. Karadeniz’in ormanlarının da yer aldığı Abana Plajı, maviyle yeşilin buluştuğu ender yerlerden biridir.
Kastamonu’dan Abana ilçesine geldikten sonra sahile ulaşılabilmektedir.
Kastamonu'nun birbirinden güzel lezzetlerini farklı mekanlarda tadabilmeniz için Kastamonu'da gezilecek yerler yazımıza göz atabilirsiniz.
Evrenye Kadınlar Plajı
Evrenye Kadınlar Plajı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde bulunan Evrenye Kadınlar Plajı, kadınların özel olarak yüzebileceği bir plajdır. İnebolu’nun merkezine 12 km uzakta bulunan plaj bazı yerlerde kumla bazı yerlerde de taşla kaplı sahil yapısına sahiptir.
Kumsal kısmının sonlandığı yer ormanlık alanla birleşmektedir. Evrenye Kadınlar Plajı’nın yamaç kısmında küçük çay bahçesi bulunmaktadır.
Evrenye Kadınlar Plajı’nın en uygun olduğu mevsim Temmuz ve Ağustos’tur.
Abana Beach Club
Abana Beach Club
Abana Beach Club, Abana’nın sahilindedir. Denize sıfır noktasında bulunması özellikle gençlerin tercih ettiği bir mekandır. Plajın kumlu olması da kolaylıkla denize girip çıkmaya imkan tanımaktadır. Temmuz ve Ağustos aylarında denizin ideal sıcaklıkta olması tatilciler için önemli bir noktadır.
Kabin, tuvalet ve şezlog parayla alınabilecek hizmetlerdir. 2 şezlong ve 1 şemsiyenin günlük kirası 30 - 40 TL’dir.
Ginolu Koyu Plajı
Ginolu Koyu Plajı
Ginolu Koyu, Kastamonu’nun Karadeniz’e açılan koylarından biridir. Çatalzeytin ilçesinde bulunan koy, 250 metre uzunluğundaki plajı ile aileler ve çocuklar için uygun bir plajdır. Denizinin sığ olması, çocuklar ve yeni yüzme öğrenenler için idealdir.
Ginolu Koyu’nda bulunan liman ise daha çok macera düşkünü kişilerin tercihidir. Atlayış yaparak yüzmenin tadını çıkarmak isteyenler için eğlencelidir.
Ginolu Koyu Plajı’nda ücretsiz otopark ve uygun fiyatlarda hizmet sunan kafeler bulunmaktadır.
Toplu taşıma ile ulaşım yalnızca Abana ilçesinden sağlanmaktadır. Abana- Çatalzeytin minibüsleri için ulaşım ücreti kişi başı 4 - 5 TL’dir. Yaz ve kış mevsimlerinde minibüs seferlerinin saati değişiklik göstermektedir.
Hacıveli Plajı
Hacıveli Plajı
Abana ile Çatalzeytin karayolunun üzerindeki Hacıveli Plajı yaklaşık olarak 1,5 km uzunluğa sahip bir plajdır. Uygun ücret karşılığında kafe hizmetinden yararlanılabilmekte ve şezlong kiralanabilmektedir.
İnce kumu ve Karadeniz’in temiz deniz suyu ile Abana’da yüzülebilecek yerlerdendir. Düzenli ve temiz sahili ile her yaştan tatilciyi ağırlayabilmektedir.
Kastamonu'da birbirinden farklı mekanlar ile sizi büyüleyecek yerler için Kastamonu gezi rehberi sayfamıza göz atabilirsiniz.
Özlüce Plajı
Özlüce Plajı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı Özlüce Köyü’nde yer alan Özlüce Plajı’nın sahil uzunluğu yaklaşık olarak 1,5 km’dir. İnebolu’nun Karadeniz’e açılan bir noktadır. Özlüce Köyü’nde yer alan ağaçlar ile denizin maviliğinin birleştiği yerdir.
Her yaş için uygun yüzme alanları vardır. Sahil çakıl taşları ile kaplıdır.
Boyranaltı Plajı
Boyranaltı Plajı
Boyranaltı Plajı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine bağlı olan Boyran Mahallesi’ndedir.
Boyranaltı Plajı, sahil yürüyüşü ve çadır kampı yapmak için uygun bir yerdir. Plajda ayrıca mangal yakılıp piknik yapılabilmektedir. İnce çakıllı olduğu için denize girmek pek fazla sorun oluşturmamaktadır.
Boyranaltı Plajı’nda denize girmek için en uygun zaman Temmuz ve Ağustos aylarıdır.
Kastamonu'da farklı konaklama seçeneklerini değerlendirmek isteyenler Kastamonu havuzlu oteller sayfamızı inceleyebilirler.
Cide Halk Plajı
Cide Halk Plajı
Kastamonu’nun Cide ilçesinde yer alan Cide Halk Plajı, Karadeniz’in denizinden ötürü biraz dalgalı bir yapıya sahiptir. Plajın sarı kum ile kaplı olması ve temizliği, plajın olumlu özelliklerinden biridir.
Çam ormanlarının denize sıfır olması, Karadeniz’e ait manzarayı gözler önüne sermektedir. Plajda bir can kurtaranın belediye tarafından görevlendirilmiş olması denizde can tehlikesi geçirenlere acil müdahale imkanı tanımaktadır.
Şezlong ve masa kiralamak için işletme vardır. 2 şezlong, masa ve 4 sandalyenin günlük kiralaması 30 - 40 TL’dir. Ayrıca plajda giyinme ve duş kabinlerinin de olduğu bir işletme mevcuttur.
Kastamonu'da bir çok aktiviteyi içerisinde barındıran ihtişamlı otelleri sizin için Kastamonu dağ otelleri sayfasında listeledik.
İlişi Beach Club Restaurant
İlişi Beach Club Restoran
Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine bağlı İlişi Köyü’nde bulunan İlişi Beach Club, popüler mekanlar arasındadır. Sessiz ve sakin bir mekan olması, İlişi Beach Club’ı tercih etme noktasında önemli bir etkendir.
Temiz soyunma kabinleri ve tuvaletleri olması, bölgede kaliteli hizmet veren mekan olmasını sağlamaktadır.
Restoranı ve kafesi ile gelen ziyaretçilere güler yüzlü ve ilgili sunum yapılmaktadır.