Kastamonu'nun İlçeleri

Türkiye’nin kuzeyinde yer alan iller arasındaki Kastamonu, Küre dağları ve Ilgaz dağları ile çevrelenmektedir. Şehirde 19 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçeler hakkında öne çıkan özellikleri keşfetmek, kendiniz için daha keyifli bir gezi planı yapmanıza yardımcı olmaktadır. 

Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabileceğiniz Kastamonu bölgesi otelleri seçeneklerine göz atabilirsiniz.


Taşköprü

Taşköprü Taşköprü

Kastamonu’nun merkezine 41 km uzaklıkta bulunan Taşköprü’nün denizden yüksekliği de 500 metredir. Kastamonu ile Sinop yolu üzerinde yer almaktadır.

Gökırmak Ovası’nda kurulu olan Taşköprü ilçesinin en öneli özelliği sarımsak üretimidir. Her yıl eylül ayının ilk haftası Taşköprü’de Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali kutlanmaktadır. 

Düzenli bir yerleşim şekline sahip olan ilçe, Kastamonu’nun en fazla nüfusa sahip ikinci ilçesidir.


İnebolu

İnebolu İnebolu

Kastamonu’nun merkezine 97 km uzaklıkta bulunan İnebolu’nun merkezi kentsel sit alanıdır. 

İnebolu doğal alanlara ve tarihi kalıntılara sahip olan ilçe tarihi ve turistik yerlerden biridir. Kastamonu’nun en köklü tarihe sahip ilçelerinden biridir.

Apaş Tepesi ile Geriş Tepesi en önemli arkeolojik alanların başındadır. İnebolu’da ayrıca Kurtuluş Savaşı zamanından kalma İstiklal Yolu da tarihi öneme sahip yerlerdendir. 

Kastamonu'daki tatilinizde mutlaka gezilmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için Kastamonu'nun gezilecek yerleri yazısında listeledi.


Tosya

Tosya Tosya

Kastamonu’nun merkezine olan uzaklığı 70 km’dir. Merkez ilçe dışında en yoğun nüfuslu ilçelerin başında yer almaktadır.

Tosya, doğal güzelliklerle çevrili Karadeniz’in küçük ve turistik yerlerinden biridir. Ilgaz Dağı’ndan eriyen kar suları sayesinde üretimi yapılan pirinci meşhurdur.

Her sene birçok yerli ve yabancı turist, Tosya’yı ziyaret etmektedir. Yaz mevsiminde yapılan Uluslararası Tosya Kültür ve Pirinç Festivali, ilçenin kültürel olarak tanıtılmasına katkı sağlamaktadır.


Cide

Cide Cide

Cide, Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 145 km uzaklıktadır. 

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan önemli bir limana sahip olması, geçmişten günümüze kültürel ve tarihsel olaylara ev sahipliği yapmasını sağlamıştır.

Hem ormanlık alanlara sahip olması hem de Karadeniz’e bağlanan sahilleri Cide’nin turistik bölgeler arasında anılmasını sağlamaktadır. Loç Vadisi ve Gideros Koyu ilçenin en önemli doğal güzelliklerindendir.

Kastamonu'da tatilde dinlenmek, kışa hazırlanmak ve bedenen rahatlamak için Kastamonu gezi rehberini ziyaret edebilirsiniz.


Azdavay

Azdavay Azdavay

Azdavay, Kastamonu’nun kuzeybatısında yer alan bir ilçedir. Kastamonu’nun merkezine 74 km uzaklıktadır.

Engebeli ve ormanlık araziye sahip olan Azdavay’a bağlı Ahat Köyü’nde yer alan Çatak Kanyonu önemli bir doğal güzelliktir.


Abana

Abana Abana

Kastamonu’nun merkezine 90 km uzaklıktadır. 

Karadeniz’e kıyısı olan Abana, mavi ile yeşilin buluştuğu nadir yerlerden biri olup, genelde yazın ziyaretçileri ağırlamaktadır. 6 km uzunluğundaki sahilleri ile yerli ve yabancı turistlerin özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında gezmeye geldikleri bir ilçedir.

Abana’ya kültürel amaçlı ziyarete gelen misafirler Harmason Camii, Abana Müzesi ve Hacıveli Konağı’nı ziyaret etmektedir.

Kastamonu'da denize bir kaç dakika yürüme mesafesinde olup sizi cezbedecek oteller için Kastamonu denize sıfır oteller sayfamızı incelemeyi unutmayın.


Pınarbaşı

Pınarbaşı Pınarbaşı

Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 90 km uzaklıktadır. 

Pınarbaşı’na bağlı Ilıca Köyü’nde Ayazma’da ılık su akmaktadır. Dünyanın en önemli doğal güzelliklerinden 2 tanesi Pınarbaşı’ndadır. Dünyanın 2. en büyük kanyonu Valla Kanyonu ve  4. en büyük mağarası olan Ilgarini Mağarası bu ilçededir. Doğal güzelliklerle çevrili olan Pınarbaşı’nda ayrıca Horma Kanyonu da bulunmaktadır. 

Pınarbaşı’na bağlı Uzunçam Köyü’ndeki bir okulun bahçesinde hangi tarihten kaldığı belli olmayan üstünde yazılar bulunan bir taş vardır ve araştırmalar devam etmektedir.


Hanönü

Hanönü Hanönü

Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 69 km uzaklıktadır. Daha önceleri Taşköprü ilçesine bağlı iken sonrasından ayrılmıştır.

Kastamonu’da en önemli türbelerden biri sayılan Şeyh Şaban-ı Veli’nin yatırı Hanönü’nün merkezinde bulunmaktadır. Şeyh Şaban-ı Veli’nin Çındar Köyü’nde doğduğu bilinmektedir. Her yıl mayıs ayının ilk haftasında Şeyh Şaban-ı Veli Anma Haftası düzenlenmektedir.


Çatalzeytin

Çatalzeytin Çatalzeytin

Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 140 km uzaklıkta yer almaktadır. Sinop Merkez ile Kastamonu Merkez’i arasındadır. Çatalzeytin’in doğusunda Akçay akarsuyu Kastamonu ile Sinop’u ayırır. Küçük bir yüzölçümü alanı vardır.

Çok fazla göç verdiğinden genç nüfusu ve gençlere yönelik faaliyetleri kısıtlı olan bir ilçedir.

Ormanlık alanları çok fazla olduğu için daha çok doğal güzellikleri ile ön plana çıkmıştır. Çatalzeytin Karadeniz’e bakan bir sahile de sahiptir.

Ginolu Koyu, Çatalzeytin ilçesini küçük çaplı yerli ve yabancı turist ziyaretine açmaktadır.


Araç

Araç Araç

Araç, Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 44 km uzaklıktadır. Kastamonu ile Karabük karayolunun üzerindedir.

Araç ilçesi pek fazla doğal ve tarihi gezilecek yere sahip değildir. Bu yüzden bu ilçede turistik faaliyetler yok denecek kadar azdır.

Araç Kalesi ve Araç Harabeleri, ilçenin tarihi yerlerindendir.


Bozkurt

Bozkurt Bozkurt

Kastamonu’nun yaklaşık olarak 95 km uzaklığındadır. Ezine Çayı’nın batısında kurulan bir ilçedir.

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkmıştır. Yakaören Köyü, deniz turizmi ile bilinmektedir. İlişi Plajı Bozkurt’a bağlı halka açık plajdır.

Bozkurt’un merkezine 12 km uzaklıktaki Beldeğirmeni Köyü’nde 584 yıllık bir çam ağacı bulunmaktadır. Bu ağaç koruma altına alınmıştır. Ayrıca köyün bir de sahili bulunduğu için yazın ilçeye gelen ziyaretçileri ağırlamaktadır.


Devrekani

Devrekani Devrekani

Kastamonu’nun merkezine yaklaşık olarak 29 km uzaklıktadır. 

Eski bir yerleşim yeri olduğu için arkeolojik yönden zengindir. Devrekani’de höyük, harabeler, çeşme ve tarihi camiler de yer almaktadır.

Atatürk’ün 1925 yılı Kastamonu ziyareti esnasında uğradığı ilçelerden biridir. Atatürk burada Müftüoğlu Mehmet Bey’in Çiftliği’nde ağırlanmıştır.


Daday

Daday Daday

Daday, Kastamonu’ya 32 km uzaklıkta olan bir ilçedir.

1925 yılında Atatürk’ün Şapka ve Kıyafet İnkılabı için Kastamonu’ya geldiğinde Daday’ı da ziyaret etmiştir. Atatürk’ün misafir edildiği Köpekçioğlu Konağı tarihi bir dokuya sahip olduğu için Daday için önemlidir.


Şenpazar

Şenpazar Şenpazar

Kastamonu’nun merkezine 100 km uzaklıktadır. Deniz seviyesine olan yüksekliği ise 335 metredir.

Şenpazar, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yerlerdendir. Poyracık Şelalesi, Dağlı Kuyluca Mağarası, Şehriban Kanyonu ve Fabrika Deresi ilçenin doğal güzelliklerindendir. Bu güzelliklerin pek fazla tanınmamasından kaynaklı yoğun şekilde turizm faaliyetleri gerçekleşmemektedir.


Doğanyurt

Doğanyurt Doğanyurt

Kastamonu’nun merkezine uzaklığı 121 km’dir. 

Doğanyurt’un genel arazi yapısı engebelidir ve orman örtüsü ile kaplıdır. Başlıca geçim kaynağını fındık oluşturmaktadır. Çok fazla turistik bir bölge değildir. Genellikle şehir dışı veya ülke dışında yaşayan yerliler yaz mevsiminde ilçeye gelmektedir.

Tarihi yerlerinin başında Mesel Kalesi gelmektedir. Doğal güzellikleri arasında Ballık Mağarası, Uzunkum ve Deniz Mağaraları yer almaktadır.


Küre

Küre Küre

Kastamonu’ya uzaklığı yaklaşık 60 km olan Küre ilçesi, ormanlık ve yayla alanlardan oluşmaktadır.

Küre’de M.Ö. 1700 ile 1100 yıllarından kalma Doğanlar Kalesi vardır. 

Yaralıgöz Dağı’nın eteklerindeki kanyon doğal güzellikleri arasındadır. Yayla turizmi için tercih edilen yerlerin başında gelmektedir.


Ağlı

Ağlı Ağlı

Kastamonu’nun il merkezine yaklaşık olarak 51 km uzaklıktadır. Doğal güzellikleri ağır basan ilçede ormanlık alanlar geniş yer kaplamaktadır. 

Ağlı’da bulunan Ağlı Kalesi ve Tunus Tepesi Türbesi de tarihi yerler arasındadır.

Kastamonu'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Kastamonu aile otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


İhsangazi

İhsangazi İhsangazi

Kastamonu’nun merkezine yaklaşık 37 km uzaklıktadır.

İhsangazi ilçesinin en önemli özelliği İsalar Mahallesi’ndeki Haraçoğlu Camii ile türbesidir.


Seydiler

Kastamonu’nun merkezine 30 km uzaklıkta olan Seydiler ilçesi, Kastamonu ile İnebolu yolu üzerindedir.

İlçede turizme dayalı pek fazla faaliyet bulunmamaktadır.