Abana'da Gezilecek Yerler
Abana, Kastamonu’ya bağlı bir ilçedir. Doğal güzellikler ve tarihi yapıların bulunduğu ilçe, Karadeniz için önemli turistik yerlerin başında gelmektedir. Daha çok tarih ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmektedir.
Abana, Kastamonu’ya bağlı bir ilçedir. Doğal güzellikler ve tarihi yapıların bulunduğu ilçe, Karadeniz için önemli turistik yerlerin başında gelmektedir. Daha çok tarih ve doğa tutkunlarının ilgisini çekmektedir.
Abana’nın Karadeniz’e ait olan sahil şeridi 11 km, yüzölçümü ise 33 km2’dir. İlçenin en yüksek noktası 300 metredir. Karadeniz’in ılıman yapısı tüm bölgeyi kapsamaktadır. Büyük kısmı ormanlarla kaplıdır. Kestane, çam, meşe, fundalık ve çalılık alanlar yoğundur.
Abana’nın tarihi oldukça köklü bir geçmişe sahiptir. Tarihte bilinen ilk ismi Aiginetes’dir. Eski kaynaklar ilçenin, Paphlogoniya’ya bağlı MÖ VII. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen bir kıyı kasabası olduğunu aktarmaktadır.
Abana, Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Türkiye’nin kuzeyinde, Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Abana, 4.000 nüfuslu bir yerleşim yeridir. Güneyinde Bozkurt ve doğusunda Çatalzeytin ilçeleri ile komşudur. Kuzey kesimi Kastamonu’nun Karadeniz’e kıyısını oluşturmaktadır. Küre Dağları’nın eteklerinde yer alan Abana, dar bir kıyıya sahiptir.
Denizin mavisi ile ağaçların yeşilini birleştiren ilçedeki aktiviteler, keyifli bir şekilde zaman geçirmenize imkan tanımaktadır. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezmenin yanı sıra burada eğlence dolu anlar yaşayacağınız seçenekleri değerlendirmeniz mümkündür.
Karadeniz Bölgesi’ndeki Abana, mevsimsel yapısı nedeniyle daha çok yazın tercih edilmektedir. Doğanın içerisinde sessiz ve sakin bir tatil fırsatı sunan ilçe, gelenlerin sıkılmadan birçok aktivite ile uğraşmasına imkan sağlamaktadır.
Abana, farklı tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile Karadeniz’in eşsiz ilçelerinden biridir. İlçeye uğrayan turistler geri döndüklerinde Abana’yı hatırlatacak yerel eşyalar almayı tercih etmektedir.
Abana ılıman bir iklime sahip olduğu için Karadeniz’e ait birçok bitki ve sebzenin yetişmesine olanak sağlamaktadır. Coğrafi yapısı bölgede yaşayanların yeme-içme kültürünü de daha çok bitki ve sebze ağırlıklı olarak şekillendirmiştir. Karadeniz denilince akla ilk gelen balık Abana’da vazgeçilmezler arasındadır.